Çok sağolun hepiniz nasıl şükrediyorum kavuştuğumuza :) Böyle böyle alisicaz sanırım düne göre bile o kadar büyük gelişme var ki çok şükür.
Siz böyle yazınca 1 saate alarm kurdum uyumuşum daha doğrusu sızmışım dün hiç uyumadım çünkü. 1 gibi uyandı nasıl duydum nasıl besikten aldım orasini hatırlamıyorum altını açtım emzirdim kurban olduğum nasıl rahatladı 3 saat sonra uyandırmaya çalıştım zar zor uyandı huyu değişmezse geceleri uyucaz hep insallah :)
Sağol canım önerilerin için linki de inceleyeyimHep boyle olmayacak ne guzellikler bekliyor sizi :) bakinacak size gulucukler sacacak kipir kipir kiprasacak :)))))
Ama daha kucucuk.Olan herseye o da sizin gb ayak uydurmaya calisiyor.Tek bi kisi var hayatinda ve emerken en yakin :) ve yapabildigi tek sey aranmak suan.Kucaklasan aranir,yuzune odaklanmaya basladiginda konussan aranir :)))) bu da bi iletisim aslinda.
Kucak donemi bu bile degil diyebilirim canim cunku donem donem buyudukce bile surekli kucak istedikleri zamanlar olacak.
Memede emdigi sure bide dalmasi icin 15-20 dk desen aslinda bayaa dinlenecek vakit oluyor onlara :)
http://www.uykusuzanneler.com/bebeklerin-uykusu-ve-ogrenmemiz-gerekenler/
Burayada bi goz gezdir derim.
Karni tok diyelim uykuda yok zaten gozunden anlarsin,bol bol konus uyanik oldugu zamanda.Evde gezin.Balkona cık.Hatta giydir 10 dk yuruyuse çık.
Surekli ayni döngü icinde olup evde emzir uyut emzir uyut oluncada insana bi karmaşa geliyor.
Sağol canım önerilerin için linki de inceleyeyim
Bende görüntülü düşünüyorum araştırma yapıyorum hangi marka kullanıyosunzBu arada telsiz almayan varsa goruntulu almanizi siddetle tavsiye ediyorum her seste gidip bakmak gerekmiyor ustu acildimi yuzu kapandimi goruyosun hep
Motorola Hubble aldim ben biraz pahali ama parasini sonuna kadar hak ediyor daha uygun markalarda var ama ev buyukse cekim gucu yetmeyebiliyor odadan odaya birde motorala internet uzerinden de calisiyor disardayken cep telefonunundan uygulama ile izleyebiliyorsunBende görüntülü düşünüyorum araştırma yapıyorum hangi marka kullanıyosunz
canim biz ilk gunler uyuduk ama bebek hik dese hemen gozumuz aciliyodu o tedirginlikle derin uyuyamazsin muhtemelen.simdi 25 gunluk oldu.esim uyuyor.ben de 2 saatte bir kalkip emziriyorum.tekrar uykuya dalana kadar bikac kez gak guk seslerini kontrol ediyorum.sonra ben de bebek de uyumus oluyoruz.ama ilk 10 gun filan ben de esim de hep tetikteydik.Hanımlar uyku durumunu nasıl ayarliyorsunuz? Miniğim uyudu, eşimde uyudu ama ben uyumaya cesaret edemiyorum vardiyali nöbet tutalım dedik en sonunda ikimizde uyursak bişey olursa ya? Ya ağladığında uyanmazsam nasıl olacak bu süreç?
bizimki alarm kurmasam gece saatlerce uyuyor.o yuzden mecbur kuruyorum.zaten gece de uyanmadan uykuda emiyor.sonra gegirip kusup yatiyor :) anne olmak ne biyuk sorumlulukmus.Çok sağolun hepiniz nasıl şükrediyorum kavuştuğumuza :) Böyle böyle alisicaz sanırım düne göre bile o kadar büyük gelişme var ki çok şükür.
Siz böyle yazınca 1 saate alarm kurdum uyumuşum daha doğrusu sızmışım dün hiç uyumadım çünkü. 1 gibi uyandı nasıl duydum nasıl besikten aldım orasini hatırlamıyorum altını açtım emzirdim kurban olduğum nasıl rahatladı 3 saat sonra uyandırmaya çalıştım zar zor uyandı huyu değişmezse geceleri uyucaz hep insallah :)
Canım hayırlı olsun sana da, benim bebeğim de ilk günler cok uyuyodu 5-6 saati buldufu bile oldu sarılık başlangıcı demişlerdi.. sütüm de azdı, mama vermek zorunda kaldım bir seferlik karnını iyice dogurunca toparladı sükür. O arada da sütüm gelsin diye bir sürü sey yaptım.. emmeye başlayınca toparladı şükür 2 haftalık olacak. Kendi uyanıyo 2 saate alarma da gerek kalmıyo..Çok sağolun hepiniz nasıl şükrediyorum kavuştuğumuza :) Böyle böyle alisicaz sanırım düne göre bile o kadar büyük gelişme var ki çok şükür.
Canım lansinohtan benim arkadasim çok memnun kalmış onunda yaraları fazlaydı iyi gelmiş inşallah sana da gelecek ben daha doğum yapmadım ama araştırdığım kadarıyla gümüş kalkanları öneriyorlar biraz pahalı ama sağlık için işte herşeye değer. Allah şifa versin.. umarım tez vakit iyileşir huzurla emzirirsin..Arkadaşlar tükendim dayanamıyorum artık,
Lütfen yardım,
Gögüs ucumun yarası çok kötü,
Ağrıdan bayılacak duruma geldim artık emzirirken...
Emzirmekten bile vazgececem artık o derece ama o bile mümkün değil gögsüm dolunca ağrı yapıyor, mastit olmaktan korkuyorum içerde süt birikince...
Sağayım biberonla vereyim diyorum, makina daha feci ağrıtıyor...
Garmastan kullanıyordum şimdi lansinohta aldım dönüşümlü sürüyorum,
Lütfen yokmu bi çaresi, iyileşsin artık,
Resim çekip yollasam inanın nasıl emziriyorsun dersiniz çünkü ucu komple açık üst derisi yok olmuş bir meme ucum var
Canım gecmis olsun.inan heoimiz ayni yolardan gectik.bebegi emzirdigim sirada baktim çocuk kan iciyor.üstü bası batms.o kadar parampara olmustu.Arkadaşlar tükendim dayanamıyorum artık,
Lütfen yardım,
Emzirmekten bile vazgececem artık o derece ama o bile mümkün değil gögsüm dolunca ağrı yapıyor, mastit olmaktan korkuyorum içerde süt birikince...
Resim çekip yollasam inanın nasıl emziriyorsun dersiniz çünkü ucu komple açık üst derisi yok olmuş bir meme ucum var
Sarılık her uyuduğunda uykusunun ağır olmasına mi neden oluyor? Sanki bizimki gece bu kadar derin dalıyor gibi geldi gündüz 1 saat anca sürüyor uykusu. Bende korkuyorum hem aç kalmasından hem sarılık olmasından sürekli gözüm saatte.Canım bebeğin sarılık oluyor da olabilir bugünlerde uzun uyuması onun belirtisi olabiliyor sen yine alarmını kurarak en geç iki saatte bir emzirmeyi dene uykucu olup olmayacağını birkaç haftada anlarsın.
Gündüz maksimum 1-1.30 saat sürüyor uykusu. Gece dalıyor daha derin uykuya 2 gecedir öyle oldu en azından :) Gece 3 saat bile tutmak istemiyorum aslında da uyandirdigimda uyusun bırak diyorlar dinlemeyip kaldırıyorum kıyamıyorum aç kalırsa, sarılık olursa diye. Başka belirtisi oluyor mu sarılığın?Insallah :) masallah diyelim minişe :)
Oyle olmasa bile sikinti yapma degisen seylerde olur hersey cok yeni.
Senin dinlenmende onun kadar onemli.Zaten lohusaliktan ve emzirmekten sebep birden uykun gelebilir zaman zaman.Bebegin uyurken sende firsatin oldukca uyu dinlen bugunler gececek sonra hersey olur :)
Sen yine de gunduz 2 gece 3 saati gecirme ilk gunlerFizyolojik sarilik olacaktir belki normaldir ama beslenmeyle ilerlememesini saglarsin
Dün gece farkettim onu önce çok korktum odada eşim ben kızım ilk gecemizdi hmduyabilir miyiz bakabilir miyiz çok korktum ama şükür bi sorun çıkmadı.canim biz ilk gunler uyuduk ama bebek hik dese hemen gozumuz aciliyodu o tedirginlikle derin uyuyamazsin muhtemelen.simdi 25 gunluk oldu.esim uyuyor.ben de 2 saatte bir kalkip emziriyorum.tekrar uykuya dalana kadar bikac kez gak guk seslerini kontrol ediyorum.sonra ben de bebek de uyumus oluyoruz.ama ilk 10 gun filan ben de esim de hep tetikteydik.
Uykusu bozulmadan nasıl emiyor? Uyandiramayinca uykusunda emzireyim dedim ama hayatta almadı memeyi ağzına sütü sıkıp dudaklarına sürdüm bana mısın demedi.bizimki alarm kurmasam gece saatlerce uyuyor.o yuzden mecbur kuruyorum.zaten gece de uyanmadan uykuda emiyor.sonra gegirip kusup yatiyor :) anne olmak ne biyuk sorumlulukmus.
Uyanıkken hep memede bizimki insallah sütüm yetiyordur şu an doyuyor gibi hissediyorum kontrolde belli olacak sanırım. Başka belirtisi var mıydı sariligin kakası çişi falan belli ediyor mu acaba ona da dikkat edeyim.Canım hayırlı olsun sana da, benim bebeğim de ilk günler cok uyuyodu 5-6 saati buldufu bile oldu sarılık başlangıcı demişlerdi.. sütüm de azdı, mama vermek zorunda kaldım bir seferlik karnını iyice dogurunca toparladı sükür. O arada da sütüm gelsin diye bir sürü sey yaptım.. emmeye başlayınca toparladı şükür 2 haftalık olacak. Kendi uyanıyo 2 saate alarma da gerek kalmıyo..
herkese tek tavsiyem bol bol emzirin ancak toparlanıyor..
Hiç geçmiycek gibi geliyo,Canım gecmis olsun.inan heoimiz ayni yolardan gectik.bebegi emzirdigim sirada baktim çocuk kan iciyor.üstü bası batms.o kadar parampara olmustu.
O gün emzirmedim.ama daha kotü oldu.bu sefer de ici süt doldu.göğsüm sişti yaniyordu resmen.ici de yakiyordu.sabaha kadar sgdim emzirdim.sabah olunca oktora ağlaya ağlaya gittim.doktor emzirme bi süre sağ.digeriyle emzir dedi.
Komsum geldi.bakti sen doktora bakma ver memeni dedi.bende verdim.dinlemekle hata mi ettim dedim.cünkü doktor yerine okumamis birini dinledim.
Ama simdi anliyorum ki iyi yapmisim.o gün verdim ama bebegin ucunu degil kahverengi kısmı almasini saglayarak.bebek uyuyunca da göğüslerime doktorun verdigi kremi sürdüm sütyenin icine de göğüs pedi koydum.bebek emmeden önce yikayip geldim.1 haftada düzeldi.simdi acimiyor.anladim ki önemli olan doğru bi sekilde emzirmek.bebegin ucunu kapmasina izin verme.elime kahverengi kisimi sıkıştır ağzina yerlestir.sonucta bebekte bilmiyor nasil emecegini.hic uzülme gececek bu günler.biseye ihtiyacin olursa burdayim canim.
Çok geçmiş olsun inşallah benimki de böyle olmazCanım gecmis olsun.inan heoimiz ayni yolardan gectik.bebegi emzirdigim sirada baktim çocuk kan iciyor.üstü bası batms.o kadar parampara olmustu.
O gün emzirmedim.ama daha kotü oldu.bu sefer de ici süt doldu.göğsüm sişti yaniyordu resmen.ici de yakiyordu.sabaha kadar sgdim emzirdim.sabah olunca oktora ağlaya ağlaya gittim.doktor emzirme bi süre sağ.digeriyle emzir dedi.
Komsum geldi.bakti sen doktora bakma ver memeni dedi.bende verdim.dinlemekle hata mi ettim dedim.cünkü doktor yerine okumamis birini dinledim.
Ama simdi anliyorum ki iyi yapmisim.o gün verdim ama bebegin ucunu degil kahverengi kısmı almasini saglayarak.bebek uyuyunca da göğüslerime doktorun verdigi kremi sürdüm sütyenin icine de göğüs pedi koydum.bebek emmeden önce yikayip geldim.1 haftada düzeldi.simdi acimiyor.anladim ki önemli olan doğru bi sekilde emzirmek.bebegin ucunu kapmasina izin verme.elime kahverengi kisimi sıkıştır ağzina yerlestir.sonucta bebekte bilmiyor nasil emecegini.hic uzülme gececek bu günler.biseye ihtiyacin olursa burdayim canim.
Çok pahalıCanım lansinohtan benim arkadasim çok memnun kalmış onunda yaraları fazlaydı iyi gelmiş inşallah sana da gelecek ben daha doğum yapmadım ama araştırdığım kadarıyla gümüş kalkanları öneriyorlar biraz pahalı ama sağlık için işte herşeye değer. Allah şifa versin.. umarım tez vakit iyileşir huzurla emzirirsin..
Canim simdi git sıcak bi banyo yap.elinle goğüslerine masj yap.giyinmeden bornozunla al bebegini kucagina.kahverengi kısmı ver ağzına.makina daha cok acitir.ben bile simdi sagamiyorum.bebesim daha yumusak cekiyor.Hiç geçmiycek gibi geliyo,
Buna dayanamıyorum...
Makinayla mı sagdın?
Makinayla sağamıyorum daha feci acıtıyor
Gümüş kapaklardan almanı öneririm, hemen geçirir.Arkadaşlar tükendim dayanamıyorum artık,
Lütfen yardım,
Arkadaşlar tükendim dayanamıyorum artık,
Lütfen yardım,
Meme uçlarım kırmızı kırmızı yarılmaya başladı resmen. Memeyi alıp emmeye başlayana kadar ilk çekmelerde ölüyorum acıdan sonra geçiyor. Ne lansinoh ne tahin yağı bana mısın demedi henüz.
Başka önerisi olan var mı? Birde Allah şu kalkanı icat edenden razı olsun en azından emmediginde rahat ediyorum onun sayesinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?