2018 Ekim Anneleri


Insallah :) masallah diyelim minişe :)
Oyle olmasa bile sikinti yapma degisen seylerde olur hersey cok yeni.
Senin dinlenmende onun kadar onemli.Zaten lohusaliktan ve emzirmekten sebep birden uykun gelebilir zaman zaman.Bebegin uyurken sende firsatin oldukca uyu dinlen bugunler gececek sonra hersey olur :)
Sen yine de gunduz 2 gece 3 saati gecirme ilk gunlerFizyolojik sarilik olacaktir belki normaldir ama beslenmeyle ilerlememesini saglarsin
 
Sağol canım önerilerin için linki de inceleyeyim
 
Sağol canım önerilerin için linki de inceleyeyim

http://www.slingomom.com/aile-2/coluk-cocuk/bebek-uykusu-hakkinda-bilinmesi-gerekenler/
Bu da var daha soru cevap seklinde
Genellemelerin uymadigi zamanlarda olacaktir her bebek kendine özgü ama genel itibariyle insani seyler sonucta :)

Boyle bilgiler teoriler guzel ama cok bagimli gb olmamakta lazim her evin duzeni her bebek her anne farkli.Kendinize uyarlamaniz,kendi duzeninizi kurmaniz hep daha saglikli.
Yani genel olarak okudugumuz hersey icin dedim.Bilgi guzel ama deneyim ogretiyor.
 
Bu arada telsiz almayan varsa goruntulu almanizi siddetle tavsiye ediyorum her seste gidip bakmak gerekmiyor ustu acildimi yuzu kapandimi goruyosun hep
Bende görüntülü düşünüyorum araştırma yapıyorum hangi marka kullanıyosunz
 
Bende görüntülü düşünüyorum araştırma yapıyorum hangi marka kullanıyosunz
Motorola Hubble aldim ben biraz pahali ama parasini sonuna kadar hak ediyor daha uygun markalarda var ama ev buyukse cekim gucu yetmeyebiliyor odadan odaya birde motorala internet uzerinden de calisiyor disardayken cep telefonunundan uygulama ile izleyebiliyorsun
 
canim biz ilk gunler uyuduk ama bebek hik dese hemen gozumuz aciliyodu o tedirginlikle derin uyuyamazsin muhtemelen.simdi 25 gunluk oldu.esim uyuyor.ben de 2 saatte bir kalkip emziriyorum.tekrar uykuya dalana kadar bikac kez gak guk seslerini kontrol ediyorum.sonra ben de bebek de uyumus oluyoruz.ama ilk 10 gun filan ben de esim de hep tetikteydik.
 
bizimki alarm kurmasam gece saatlerce uyuyor.o yuzden mecbur kuruyorum.zaten gece de uyanmadan uykuda emiyor.sonra gegirip kusup yatiyor :) anne olmak ne biyuk sorumlulukmus.
 
Canım hayırlı olsun sana da, benim bebeğim de ilk günler cok uyuyodu 5-6 saati buldufu bile oldu sarılık başlangıcı demişlerdi.. sütüm de azdı, mama vermek zorunda kaldım bir seferlik karnını iyice dogurunca toparladı sükür. O arada da sütüm gelsin diye bir sürü sey yaptım.. emmeye başlayınca toparladı şükür 2 haftalık olacak. Kendi uyanıyo 2 saate alarma da gerek kalmıyo..
herkese tek tavsiyem bol bol emzirin ancak toparlanıyor..
 
Arkadaşlar tükendim dayanamıyorum artık,
Lütfen yardım,
Gögüs ucumun yarası çok kötü,
Ağrıdan bayılacak duruma geldim artık emzirirken...
Emzirmekten bile vazgececem artık o derece ama o bile mümkün değil gögsüm dolunca ağrı yapıyor, mastit olmaktan korkuyorum içerde süt birikince...
Sağayım biberonla vereyim diyorum, makina daha feci ağrıtıyor...
Garmastan kullanıyordum şimdi lansinohta aldım dönüşümlü sürüyorum,
Lütfen yokmu bi çaresi, iyileşsin artık,
Resim çekip yollasam inanın nasıl emziriyorsun dersiniz çünkü ucu komple açık üst derisi yok olmuş bir meme ucum var
 
Canım lansinohtan benim arkadasim çok memnun kalmış onunda yaraları fazlaydı iyi gelmiş inşallah sana da gelecek ben daha doğum yapmadım ama araştırdığım kadarıyla gümüş kalkanları öneriyorlar biraz pahalı ama sağlık için işte herşeye değer. Allah şifa versin.. umarım tez vakit iyileşir huzurla emzirirsin..
 
Canım gecmis olsun.inan heoimiz ayni yolardan gectik.bebegi emzirdigim sirada baktim çocuk kan iciyor.üstü bası batms.o kadar parampara olmustu.
O gün emzirmedim.ama daha kotü oldu.bu sefer de ici süt doldu.göğsüm sişti yaniyordu resmen.ici de yakiyordu.sabaha kadar sgdim emzirdim.sabah olunca oktora ağlaya ağlaya gittim.doktor emzirme bi süre sağ.digeriyle emzir dedi.
Komsum geldi.bakti sen doktora bakma ver memeni dedi.bende verdim.dinlemekle hata mi ettim dedim.cünkü doktor yerine okumamis birini dinledim.
Ama simdi anliyorum ki iyi yapmisim.o gün verdim ama bebegin ucunu degil kahverengi kısmı almasini saglayarak.bebek uyuyunca da göğüslerime doktorun verdigi kremi sürdüm sütyenin icine de göğüs pedi koydum.bebek emmeden önce yikayip geldim.1 haftada düzeldi.simdi acimiyor.anladim ki önemli olan doğru bi sekilde emzirmek.bebegin ucunu kapmasina izin verme.elime kahverengi kisimi sıkıştır ağzina yerlestir.sonucta bebekte bilmiyor nasil emecegini.hic uzülme gececek bu günler.biseye ihtiyacin olursa burdayim canim.
 
Canım bebeğin sarılık oluyor da olabilir bugünlerde uzun uyuması onun belirtisi olabiliyor sen yine alarmını kurarak en geç iki saatte bir emzirmeyi dene uykucu olup olmayacağını birkaç haftada anlarsın.
Sarılık her uyuduğunda uykusunun ağır olmasına mi neden oluyor? Sanki bizimki gece bu kadar derin dalıyor gibi geldi gündüz 1 saat anca sürüyor uykusu. Bende korkuyorum hem aç kalmasından hem sarılık olmasından sürekli gözüm saatte.

Gündüz maksimum 1-1.30 saat sürüyor uykusu. Gece dalıyor daha derin uykuya 2 gecedir öyle oldu en azından :) Gece 3 saat bile tutmak istemiyorum aslında da uyandirdigimda uyusun bırak diyorlar dinlemeyip kaldırıyorum kıyamıyorum aç kalırsa, sarılık olursa diye. Başka belirtisi oluyor mu sarılığın?
Dün gece farkettim onu önce çok korktum odada eşim ben kızım ilk gecemizdi hmduyabilir miyiz bakabilir miyiz çok korktum ama şükür bi sorun çıkmadı.


bizimki alarm kurmasam gece saatlerce uyuyor.o yuzden mecbur kuruyorum.zaten gece de uyanmadan uykuda emiyor.sonra gegirip kusup yatiyor :) anne olmak ne biyuk sorumlulukmus.
Uykusu bozulmadan nasıl emiyor? Uyandiramayinca uykusunda emzireyim dedim ama hayatta almadı memeyi ağzına sütü sıkıp dudaklarına sürdüm bana mısın demedi.

Hayatımda hiç 36 saat uyanık kalmamıştım. Ya bişey olursa diye gözüme uyku girmedi çok farklı biseymiş gerçekten.

Uyanıkken hep memede bizimki insallah sütüm yetiyordur şu an doyuyor gibi hissediyorum kontrolde belli olacak sanırım. Başka belirtisi var mıydı sariligin kakası çişi falan belli ediyor mu acaba ona da dikkat edeyim.
 
Meme uçlarım kırmızı kırmızı yarılmaya başladı resmen. Memeyi alıp emmeye başlayana kadar ilk çekmelerde ölüyorum acıdan sonra geçiyor. Ne lansinoh ne tahin yağı bana mısın demedi henüz.

Başka önerisi olan var mı? Birde Allah şu kalkanı icat edenden razı olsun en azından emmediginde rahat ediyorum onun sayesinde.
 
Hiç geçmiycek gibi geliyo,
Buna dayanamıyorum...
Makinayla mı sagdın?
Makinayla sağamıyorum daha feci acıtıyor
 
Çok geçmiş olsun inşallah benimki de böyle olmaz Bişey sorucam o kadar yara ıcınde iken nasıl sağım yaptın? Dün gece denedim ben manuel pompa ile kızımın emmesinden çok daha fazla acı verdi bana anında bıraktım elimden.
 
Çok pahalı
Denemedim gümüş kalkan
 
Aklıma gelmişken -Sakura- el uyusmalarim geçti benim :) Daha eski haline gelmedi tam olarak hafif ödem duruyor ama uyuşma vs kalmadı çok şükür.
 
Hiç geçmiycek gibi geliyo,
Buna dayanamıyorum...
Makinayla mı sagdın?
Makinayla sağamıyorum daha feci acıtıyor
Canim simdi git sıcak bi banyo yap.elinle goğüslerine masj yap.giyinmeden bornozunla al bebegini kucagina.kahverengi kısmı ver ağzına.makina daha cok acitir.ben bile simdi sagamiyorum.bebesim daha yumusak cekiyor.
Ins göğsun iyilesecektir.sabret dedgimi yap.1 haftaya geceek.
 
Gümüş kapaklardan almanı öneririm, hemen geçirir.
 



Kızlar benimde yara oldu ama sizin anlattığınız kadar kötü olmadan ben kalkanı bıraktım o daha çok astırıp acıtmaya başlamıştı ped kullandım lansinoh kremi sürdüm ve silikon göğüs uçşarıyla emzirdim 1 hafta kadsr geçti çok şükür deneyin isterseniz belki faydası olur
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…