- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Saol canim.ins seninki böyle olmaz.ama kotkma yine de.geciyor.ben unuttum bile.sen simdilik sürekli bebegi emzir.bosalt iyice icini.hangisi sisse onu ver.Çok geçmiş olsun inşallah benimki de böyle olmazBişey sorucam o kadar yara ıcınde iken nasıl sağım yaptın? Dün gece denedim ben manuel pompa ile kızımın emmesinden çok daha fazla acı verdi bana anında bıraktım elimden.
Arkadaşlar tükendim dayanamıyorum artık,
Lütfen yardım,
Gögüs ucumun yarası çok kötü,
Ağrıdan bayılacak duruma geldim artık emzirirken...
Emzirmekten bile vazgececem artık o derece ama o bile mümkün değil gögsüm dolunca ağrı yapıyor, mastit olmaktan korkuyorum içerde süt birikince...
Sağayım biberonla vereyim diyorum, makina daha feci ağrıtıyor...
Garmastan kullanıyordum şimdi lansinohta aldım dönüşümlü sürüyorum,
Lütfen yokmu bi çaresi, iyileşsin artık,
Resim çekip yollasam inanın nasıl emziriyorsun dersiniz çünkü ucu komple açık üst derisi yok olmuş bir meme ucum var
E vitamini kapsülü öneririm. Ben de çok acı çektim ve hala cekiyorum sadece yara değil. Bana en iyi gelen E vit kapsülü olmuştu. Bir de bir müddet silikon meme ucu kullanabilirsiniz. Yaranın iyileşmesine çok da faydalı değil ama emzirirken bir tık daha az acı cekmenizi sağlar. Benim meme uçları kanarken bebeğimi yoğunbakima aldılar. Mecburen sağmak zorunda kaldım. 2 güne iyileşti meme yarası. O 2 gün boyunca hiç emziremedim hep sağdım.Meme uçlarım kırmızı kırmızı yarılmaya başladı resmen. Memeyi alıp emmeye başlayana kadar ilk çekmelerde ölüyorum acıdan sonra geçiyor. Ne lansinoh ne tahin yağı bana mısın demedi henüz.
Başka önerisi olan var mı? Birde Allah şu kalkanı icat edenden razı olsun en azından emmediginde rahat ediyorum onun sayesinde.
nobetlese en mantiklisi yoksa cokuyoruz... öyle agliyorlar ki uyanmamak imkansız, uyuyunnnHanımlar uyku durumunu nasıl ayarliyorsunuz? Miniğim uyudu, eşimde uyudu ama ben uyumaya cesaret edemiyorum vardiyali nöbet tutalım dedik en sonunda ikimizde uyursak bişey olursa ya? Ya ağladığında uyanmazsam nasıl olacak bu süreç?
kim ne derse desin, ilk zamanlar bolca alin kucaginiza.. aynen, kucakta uyuyolar yatağa koyunca hemen uyanıyorlar..Benim bebeğim de uyanık olduğu her saniye meme isteyenlerden :))) memekolik diyorum ons ben :) kilosu iyi kaka çiş sayısı da iyi,doyduğu kesin ama ne zamana kadar sürecek bu meme bağımlılığı tecrübeli annelerplojovic
Uyku derseniz de gündüzleri memede uyuyor dalması için 15-20 dk bekliyorum beşiğe koyduğumda yaygarayı basıyor.Her zaman böyle değil aslında uykusu,son Günler'de böyle oldu hiç vakit kalmıyor bana şikayetçi miyim tabiki hayır ama süt Üretmek için de bişeyler yapıp yemem gerekiyor Zaman laxım kimsem yok gündüzleri hep yalnızız.Kucağımda bıraksan 3 saat uyur ama yerine koyunca ovvvvv :) kucağa alıştı diyorlar çok kızıyorum içten içe.Gerçekten de alıştı mi yoksa bu bir süreç mi ???
Ha bir de Istiyorum ki Karnı doyunca etrafa bakınsın sevelim ama yok Çığlık atıyor kendini parçalıyor hep böyle mi olscak ??
uyandırmak icin bezini degistirin demislerdi hastanedeÇok sağolun hepiniz nasıl şükrediyorum kavuştuğumuza :) Böyle böyle alisicaz sanırım düne göre bile o kadar büyük gelişme var ki çok şükür.
Siz böyle yazınca 1 saate alarm kurdum uyumuşum daha doğrusu sızmışım dün hiç uyumadım çünkü. 1 gibi uyandı nasıl duydum nasıl besikten aldım orasini hatırlamıyorum altını açtım emzirdim kurban olduğum nasıl rahatladı 3 saat sonra uyandırmaya çalıştım zar zor uyandı huyu değişmezse geceleri uyucaz hep insallah :)
Lansinoh u oneririm. iyilesene kadar ya mama takviyesi ya da silikon koruyucu ile emzirin...Arkadaşlar tükendim dayanamıyorum artık,
Lütfen yardım,
Emzirmekten bile vazgececem artık o derece ama o bile mümkün değil gögsüm dolunca ağrı yapıyor, mastit olmaktan korkuyorum içerde süt birikince...
Resim çekip yollasam inanın nasıl emziriyorsun dersiniz çünkü ucu komple açık üst derisi yok olmuş bir meme ucum var
1-Rengi sari mi onu kontrol edin özellikle elleriniSarılık her uyuduğunda uykusunun ağır olmasına mi neden oluyor? Sanki bizimki gece bu kadar derin dalıyor gibi geldi gündüz 1 saat anca sürüyor uykusu. Bende korkuyorum hem aç kalmasından hem sarılık olmasından sürekli gözüm saatte.
Gündüz maksimum 1-1.30 saat sürüyor uykusu. Gece dalıyor daha derin uykuya 2 gecedir öyle oldu en azından :) Gece 3 saat bile tutmak istemiyorum aslında da uyandirdigimda uyusun bırak diyorlar dinlemeyip kaldırıyorum kıyamıyorum aç kalırsa, sarılık olursa diye. Başka belirtisi oluyor mu sarılığın?
Dün gece farkettim onu önce çok korktum odada eşim ben kızım ilk gecemizdi hmduyabilir miyiz bakabilir miyiz çok korktum ama şükür bi sorun çıkmadı.
Uykusu bozulmadan nasıl emiyor? Uyandiramayinca uykusunda emzireyim dedim ama hayatta almadı memeyi ağzına sütü sıkıp dudaklarına sürdüm bana mısın demedi.
Hayatımda hiç 36 saat uyanık kalmamıştım. Ya bişey olursa diye gözüme uyku girmedi çok farklı biseymiş gerçekten.
Uyanıkken hep memede bizimki insallah sütüm yetiyordur şu an doyuyor gibi hissediyorum kontrolde belli olacak sanırım. Başka belirtisi var mıydı sariligin kakası çişi falan belli ediyor mu acaba ona da dikkat edeyim.
bi yerde sunun iyi oldugunu okumuştumMeme uçlarım kırmızı kırmızı yarılmaya başladı resmen. Memeyi alıp emmeye başlayana kadar ilk çekmelerde ölüyorum acıdan sonra geçiyor. Ne lansinoh ne tahin yağı bana mısın demedi henüz.
Başka önerisi olan var mı? Birde Allah şu kalkanı icat edenden razı olsun en azından emmediginde rahat ediyorum onun sayesinde.
iyileşmeden sağım yapmayın.. iyice deforme olabilirHiç geçmiycek gibi geliyo,
Buna dayanamıyorum...
Makinayla mı sagdın?
Makinayla sağamıyorum daha feci acıtıyor
kim ne derse desin, ilk zamanlar bolca alin kucaginiza.. aynen, kucakta uyuyolar yatağa koyunca hemen uyanıyorlar..
Zamanla alışıyor meme uclari sen kahverengi kismi vermeye calis benimde oyleydi lansinoh ve avent kalkan kullandim simdi arada lansinoh sürüyorum bide emzirmeye baslamadan önce sutunu sikio göğüs ucuna yay kuru kuru emzirmeye baslama 1 hafta icinde alisirsinMeme uçlarım kırmızı kırmızı yarılmaya başladı resmen. Memeyi alıp emmeye başlayana kadar ilk çekmelerde ölüyorum acıdan sonra geçiyor. Ne lansinoh ne tahin yağı bana mısın demedi henüz.
Sarılık her uyuduğunda uykusunun ağır olmasına mi neden oluyor? Sanki bizimki gece bu kadar derin dalıyor gibi geldi gündüz 1 saat anca sürüyor uykusu. Bende korkuyorum hem aç kalmasından hem sarılık olmasından sürekli gözüm saatte.
Gündüz maksimum 1-1.30 saat sürüyor uykusu. Gece dalıyor daha derin uykuya 2 gecedir öyle oldu en azından :) Gece 3 saat bile tutmak istemiyorum aslında da uyandirdigimda uyusun bırak diyorlar dinlemeyip kaldırıyorum kıyamıyorum aç kalırsa, sarılık olursa diye. Başka belirtisi oluyor mu sarılığın?
Dün gece farkettim onu önce çok korktum odada eşim ben kızım ilk gecemizdi hmduyabilir miyiz bakabilir miyiz çok korktum ama şükür bi sorun çıkmadı.
Uykusu bozulmadan nasıl emiyor? Uyandiramayinca uykusunda emzireyim dedim ama hayatta almadı memeyi ağzına sütü sıkıp dudaklarına sürdüm bana mısın demedi.
Hayatımda hiç 36 saat uyanık kalmamıştım. Ya bişey olursa diye gözüme uyku girmedi çok farklı biseymiş gerçekten.
Uyanıkken hep memede bizimki insallah sütüm yetiyordur şu an doyuyor gibi hissediyorum kontrolde belli olacak sanırım. Başka belirtisi var mıydı sariligin kakası çişi falan belli ediyor mu acaba ona da dikkat edeyim.
Meme uçlarım kırmızı kırmızı yarılmaya başladı resmen. Memeyi alıp emmeye başlayana kadar ilk çekmelerde ölüyorum acıdan sonra geçiyor. Ne lansinoh ne tahin yağı bana mısın demedi henüz.
Hiç geçmiycek gibi geliyo,
Buna dayanamıyorum...
Makinayla mı sagdın?
Makinayla sağamıyorum daha feci acıtıyor
Canım pes etme benim ilk bebegimde olmuştu çocuk kan emiyordu resmen ebe ler emsin bişey olmaz meme vermeye devam et geçecek diyorlardı gerçekten geçti kimisi bazen uzun sürüyor ben de lansinoj krem işe yaramıştı aslında tecrübeli birisi sana söyleseydi bebek dogmadan 1 ay önce falan kremleri sürmeye başlaman lazım dı ben ikinci de öyle yaptım çok şükür yara olmadı bu kez Allah kolaylık versin o acı yı çok iyi bilirim sadece geçecek de dayan emzirdikçe geçecek meme uçları uyuşmaya başlayacak.Arkadaşlar tükendim dayanamıyorum artık,
Lütfen yardım,
Sağol canım ben de öyle yapıyorum ama akşama doğru çok nem oluyor odada 70in üzerine arada çıkıyor. Ayrica Yemek yaparken mutfağın kapısını kapatıp ya cami ya aspiratör u calistiriyorumCanim gün icinde 2 oda kullan.mesela gece yatak odasinda yattiktan sonra sabsh hemen salona yada oturma odasina gecin.yatak odasini 1 2 saat havalandirin.aksam da yatsk odasina gecince salonu havalandir.ben böyke yapiyorum.yoksa nemden havasizliktan ev isinmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?