2018 Ekim Anneleri

Canim benim bebegim de 17 günlük.benimkide ya meme istiyor ya a agliyor.bi yere koyunca susmuyor.biz kolikten süphelendik.simdinsenden duyuyorum büyüme atağini.ins benimki de öyledir.kolik olsun istemiyorum.
.İnsallah canım gönlüne göre olur. Bizimkinde hem kolik var hem reflü. Çok sancılı. Bir de üstüne büyüme atağı cikti

Canım çok sağol içimi rahatlattinn Allah razı olsun:) işitme testini 3.kez yaptıracağız.
Atak konusunda hiç bakamadım netten. Buraya bile arada geceleri girebiliyorum. Perşembe kirkimiz çıkıyor inşallah onun için bile arastiramadim.
Kolik sancısı için banyo, damlalar, kolik müziği, saç kurutma makinesi sesi bizde işe yaramadı. Sadece konuşup masaj rahatlatıyor ama çok sancısı oluyor bazen dayanamayıp açısına ben de ağlamak istiyorum. Yüzü şekilden şekile giriyor, eller yumruk, çok sancılı olduğunda fiskirarak kusuyor. Hayiirlisiyla iki ayı da atlatiirsak. Gerçi sonrasında da dis dönemi baslar.

Anlattığına göre kolik değil cnm kolikse sürekli geçmeyen sancı oluyor 3-4ay kadar. Bir türlü rahatlamaz. Meme ve seni iistiyosa devamlı, sende rahatladigi içindir bizim Dr öyle dedi ve büyüme atağı dönemlerinde böyle oluyormuş.

Ben de
15.gun başladım ama sağlık ocağı ne veriyo bilmiyorum bizim Dr wellcare markayı yazdı onu kullaniyorum

Geçer bu dönem büyüme atağı. Emzir her istediğinde kendini güvende hissediyor. Sancısı olsa çok kivranir duramaz bacaklarını hep yukari çeker yüzünden bile anlasilir

Canım saakiinles biraz bunlar hicbisey değil. Artık hep uyumazlar. Bol bol konuş bebeginle, kokla, sev, masaj yap. Dokun, gözlerine bak. En çok senin sevgine sana ihtiyacı var. Bizimki 18saat uyumadigi oluyor, bittim dediğim anlar oluyor ama geçiyor. Gogsune anne karnindaki gibi yatsın ooda rahatlatıyor bebeği. Hem seni hisseder. Takma bu kadar. Saatlerce masaj yaptığımı bilirim kolik yüzünden karnına. Ve çok kustugu için taburede başında saatlerce beklerim.

haftaya asiya saglik ocagina goturdugumde sormayi dusunuyorum.cunku bebek surekli aglarken insan dusunuyo acaba derdi me.karni mi ac gazi mi var uykusu mu var.yoksa huyu mu boyle.anlayamamak cok yipratici oluyo bazen
Canım gazı olunca karnı sis ve taş gibi olur ve kıvranır

Ah ah uyku ve gaz konusunda çok muzdaripim. Şimdi bile bı yandan karnına masaj yapıp yazıyorum. Az önce fışkırarak küstü başında bekliyorum. Uyku ise hiç dalamiyor saatlerce uğraşıyorum yatağa konduğu anda uyanıp agliyo . Tam uyudu diyorum yatağa koyup başında bekliyorum bazen en fazla 10dk sonra uyaniyo. 18saat uyumadigini bilirim

Nefes alışı değişse uyaniyorsun aslinda.
Tilki uykusu oluyor anne uykusu.
Ama yine de yuzunu vs kapatacak bisy olmamasina dikkat ve istersen alarm kur yine de.
Evet aynen nefesinden kusacagı bile anlasiliyo. Duyan kulağımın üstüne yatar da duymazsam diye tetikteyim ben de hep.

Geçer canım herşey gibi bu da geçer. Ben de çoğu zaman wc ye gidemiyorum su bile icemiyorum bazen. Açıklama bile saatler sonra yiyebiliyorum. Süt için dereotu, komposto, tahin helvası çok iyiymis

Oğlum sancidan çok kıvranıyor dayanamıyorum artık hayırlısıyla sağlıkla geçsin nolur. Saçlarını yoluyo artik neler yaptım geçmiyor geçmiyor çok üzülüyorum

Kızlar kordon dolanması sebebi ile acil sezeryana alınmıştım herşey öyle hızlı oldu ki düşünmeye şaşırmaya korkmaya vs fırsatım kalmadı
Tekrar normal doğum yapmayı çok istiyordum
Spinal sezeryanda kötü hikayelerden etkilenmişim sanırım normalde korkuyordum mecbur kalsam genel anestezi isterim diyordum
Ama bebeğimin nasıl olduğunu bir an önce görmek için kendim teklif ettim doktora
Çok şükür kordonun sıkmasına rağmen sağlıkla kucağıma geldi miniğim
Tabi uzun tentene temas,geç klempleme,doğum masasında emzirme hayallerim gerçekleşmedi ama şükürler olsun sağlıkla kavuştuk
Benim biraz ağrılarım var ilk gece sürekli memeye tuttum bebeği ama bu gece akşamüstünden bu yana zor uyanıyor hatta uyanamıyor memeyi almıyordu süt gelmiyor diye düşünüp sarılık olmasın diye mama aldık 15 cc kadar içti gece de emzirmeye devam çeke çeke getirecek inşallah
Allah hepimizin yavrularını korusun annelere de güç kuvvet versin

Allah analı babalı büyütsün sağlıkla inşallah. Hayirli evlat olsun inşallah. Sen bol bol emzir canim uyanmadığında soy biraz öyle hemen hasta olmaz korkma. Ben altını bile açık bırakıyordum ilk zamanlar uyansin emsin diye. Sen de bol bol pekmez ve tereyağı ye. Burdaki kimse beni dinlemedi cok söyledim tereyağı meme ucu yarasına cok iyi geliyor diye. Sen yapmak istersen daha cok yeniyken hemen basla. Sürekli meme ucuna tereyağı sür o cok iyi gelior.

plojovic canim bisey sorcam
Dogum yapalı 22 gun oldu karnım acidigi icin korse almamistim sonrada unutmusum alıp taksam gec mi kaldim

Sağol canım ben de öyle yapıyorum ama akşama doğru çok nem oluyor odada 70in üzerine arada çıkıyor. Ayrica Yemek yaparken mutfağın kapısını kapatıp ya cami ya aspiratör u calistiriyorum
Canim odaya nem çekici bisey mi koysan acaba.biraz arastir.olmadi bende aratırim nemi ne çeker diye.

.İnsallah canım gönlüne göre olur. Bizimkinde hem kolik var hem reflü. Çok sancılı. Bir de üstüne büyüme atağı cikti
Canim Rabbim yardimcin olsun.ins bu süreci çok kolay atlatirsin.canim reflü oldugunu nasil anladin?az once bizim bebekte uyandi.emzirdim.agzindan memeyi cektim arrik cekmiyor diye.önce ağzindan geldi üstüne burnundan kustu.cok korktum.

Canim bizimki 19 günlük bugün.büyümü atagi 5.haftada degil mi?
Bide hesaplamasi nasil.bizimki 40 +1 de sezeryanla doğdu.
Kolikte hic uyumuyorlar mi bebekler.ben nasil anlicam bunun kolik olup olmadigini.

Rabbim ywrdimcin olsun canim.

Geçer canım herşey gibi bu da geçer. Ben de çoğu zaman wc ye gidemiyorum su bile icemiyorum bazen. Açıklama bile saatler sonra yiyebiliyorum. Süt için dereotu, komposto, tahin helvası çok iyiymis
Canim gazli bebeklerin annneleri tahin helvasi yiyemez.bi yerde okumustum.ćok gaz yapiyormus.
Oğlum sancidan çok kıvranıyor dayanamıyorum artık hayırlısıyla sağlıkla geçsin nolur. Saçlarını yoluyo artik neler yaptım geçmiyor geçmiyor çok üzülüyorum
Canim beegin ellerine gorap tak.kundak yap.biraz rahatlar.

Gümüş kapaklardan almanı öneririm, hemen geçirir.

Haa bir de Memelyn beni çok rahatlatmıştı. Eğer açık yaranız varsa kalkan kullanmayın çünkü nemli kalınca yara iyileşemiyor.

Lansinoh u oneririm. iyilesene kadar ya mama takviyesi ya da silikon koruyucu ile emzirin...

iyileşmeden sağım yapmayın.. iyice deforme olabilir

Hepinize tesekkür ederim,
Bu ikinci doğumum,
İlk çocugumda gögsüm yara olmuştu ama bu derece değil,
Hiçbişi kullanmamıştım hatta,
Bunu bilseydim böyle olacagını gebeyken başlardım krem kullanmaya,
Birde sanırım bebeğine görede değişiyor,
Oğlum, kızım kadar kuvvetli emmiyordu bunu anladım ikinci bebeğimde,
Çoğu zaman 40 dk emiyor ben bıraktırmadan bırakmıyor,
Soğan yada batikon denemedim,
Silikon uçla daha bi sıkışıyor meme ucum gibi hissediyorum,
Duş iyi geliyor rahatlatıyor biraz daha,
Gümüş kapak pahalı geliyor birde işe yaramazsa diye de almaya çekimser kalıyorum,

????
Şunuda anlamış değilim, gögüs ucunu nemli mi bırakmak yoksa kurutmak mı işe yarıyor???
Nette hem kurutun diyenler, hem nemli kalsın diyenler....
?????

Şimdilik yaptığım garmastan ve lansinoha devam etmek,
Birde 20 dk sonunda memeyi bebeğimin ağzından cekmek...
Birde gece şunu farkettim gögüs yarama mümkün oldugunca bakmamak,
Baktıkça o yarayı gördükçe daha kötü oluyorum onu anladım çünkü..
Emzirmekten başka çarem yok bunu çok iyi biliyorum, gececek diye umudediyorum,
Agrısız emzirdiğim günler gelecek diye hayal kıruyorum...
Tekrarlıyorum çok acı cekiyorum, psikolojik olarak emzirme konusunda tükenmiş durumdayım,
Ama yok...
Başka çarem yok...
Dua ediyorum Allah’ım biran önce iyileşsin...
Herkesin de Allah yardımcısı olsun

Son düzenleme:
Eğer açık yara varsa kuru tutmalısın yoksa nemli.

Kalkan benim tek kurtarıcım şu an. Bi yere degmemesini sağlıyor acı hissetmiyorum emzirme dışında. Ped henüz kullanmadım yapismiyor mu? Daha kötü olursa göğüs ucu aldıracağım bir süre iyileşene kadar kullanırım. Emsin de razıyım herşeye

Hiç aklıma gelmemişti o aldırayım eşime direk. Eczanede satılıyor dimi? Birde sagmayi nasıl yapıyorsun ona hiç dayanamadım ben kalan sütü sagayim rahatlatayim demiştim olmadı.

uyandırmak icin bezini degistirin demislerdi hastanede

1-Rengi sari mi onu kontrol edin özellikle ellerini
2. uyanmiyorsa bezini değiştirin altı silinirken ıslaklık uyandiriyor bazen de ayaklarını islak nemli bezle silip uyandırın
Rengi sarı değil sanki yani bana öyle gelmiyor. Uyanmadiginda ne bezler açtık ne gıdıklamalar yaptık. Altını komple soyup gidiklayinca sinir oldu da uyandı :) Gece olmadı çok şükür kendi uyandı hep.
Geçmezse alıcam böyle bişey incelerim sağol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…