.İnsallah canım gönlüne göre olur. Bizimkinde hem kolik var hem reflü. Çok sancılı. Bir de üstüne büyüme atağı ciktiCanim benim bebegim de 17 günlük.benimkide ya meme istiyor ya a agliyor.bi yere koyunca susmuyor.biz kolikten süphelendik.simdinsenden duyuyorum büyüme atağini.ins benimki de öyledir.kolik olsun istemiyorum.
Canım çok sağol içimi rahatlattinn Allah razı olsun:) işitme testini 3.kez yaptıracağız.Bizde sadece sivi cikmisti.10.gun tekrar gitmistik isitme testi icin.
Insallah gecer canim hicbiseye gerek kalmaz baska.
Ataklar bazi haftalarda oluyor.Bir nevi sinirsel bi gelisim gb dusun.Sonrasinda mutlaka yeni bisyler yapar ogrenmis olur mesela :) Ama bazi haftalarda oluyor devamli buyuyene kadar.Internette atak donemleri tablolari var.
Anlattığına göre kolik değil cnm kolikse sürekli geçmeyen sancı oluyor 3-4ay kadar. Bir türlü rahatlamaz. Meme ve seni iistiyosa devamlı, sende rahatladigi içindir bizim Dr öyle dedi ve büyüme atağı dönemlerinde böyle oluyormuş.Canim çok gecmis olsun.3 gündür bende öyleyim.sürekli emme isteği.1 saat bile emzirsem uyumuyor.uyaniksa bi yere koyunca ağlıyor.sık uyaniyor.benim bebegim de 17 günlük.
Rica etsem doktoruna benim icin de sorar misin?
Benim çocuk doktorum yok.neyi var anlamiyorum.
15.gun başladım ama sağlık ocağı ne veriyo bilmiyorum bizim Dr wellcare markayı yazdı onu kullaniyorumKizlar bu saglik ocaginin verdiği d vitaminini kullanıyor musunuz hastanenin verdigi cikis kağıdında 15. Gun yaziyor saglik ocagi hemen basla dedi arada kaldim erken baslamak bingildagin erken kapanmasina yol aciyormus oda zararliymis diye okudum bi yerde biri ustune doktor atsin sizler kacinci gunde basladiniz
Geçer bu dönem büyüme atağı. Emzir her istediğinde kendini güvende hissediyor. Sancısı olsa çok kivranir duramaz bacaklarını hep yukari çeker yüzünden bile anlasilirmeraba kizlar bizimkisi 24 gunluk okdu. gunduz emmedigi her an agliyor ve surekli araniyor.hemsire gunde 12 kez ve ayrica bebek her istediginde emzir dedi.gunduz her saat basi yarim saat emziriyorum.memeden ayrilinca ciglik cigliga agliyor.gazi varsa diye pispisliyorum filan gecmiyor hic.aonra altini degistir derken gene emzirmeye geciyorum.gunduzleri hic uyumuyor.gece bizim gibi yatip sabah bizle kalkiyor.geceleri 2-3 saatte bir emziriyorum bu arada.gunduz nasil uyutabilirim.bi de icim rahar degil her agladiginda emzirme konusunda.bi arkadas da yazmis ona da doktor 2 saatte once emzirme demis. 2 saat beklemesi mumkun olmuyo gunsuz bebegimin.ne yapmam gerekir.
Canım saakiinles biraz bunlar hicbisey değil. Artık hep uyumazlar. Bol bol konuş bebeginle, kokla, sev, masaj yap. Dokun, gözlerine bak. En çok senin sevgine sana ihtiyacı var. Bizimki 18saat uyumadigi oluyor, bittim dediğim anlar oluyor ama geçiyor. Gogsune anne karnindaki gibi yatsın ooda rahatlatıyor bebeği. Hem seni hisseder. Takma bu kadar. Saatlerce masaj yaptığımı bilirim kolik yüzünden karnına. Ve çok kustugu için taburede başında saatlerce beklerim.Canim kendimi sicak tutmaya çok saol.
Benim bebek 3 gündür sabahtan öğlene kadar böyle huysuz ve uykusuz oluyor.
Dünde ikk defa aksamüstü basladi aglamaya.zor uyuttum.gece de bayildi zaten.kalkip kalkip emzirdim.sabah 4 de gözünü acti agladi.1 saat sürdu emzirmem ve gözünün kapanması.5te uyudu.8 de aklkti ağlamaya basladi.öğlen 12 ye kadar uyumadi.hep emzirdim hep pispısladim.
Gözüm korkmuyor değil.eşim işe gidiyor.benden başka sakinlestirecek kimse yok.Allahim ne olur kolik olmasin.
Rabbim çocuğumu kolaylikla büyütmeyi nasip etsin.tabi cümlemize..
Canım gazı olunca karnı sis ve taş gibi olur ve kıvranırhaftaya asiya saglik ocagina goturdugumde sormayi dusunuyorum.cunku bebek surekli aglarken insan dusunuyo acaba derdi me.karni mi ac gazi mi var uykusu mu var.yoksa huyu mu boyle.anlayamamak cok yipratici oluyo bazen
Ah ah uyku ve gaz konusunda çok muzdaripim. Şimdi bile bı yandan karnına masaj yapıp yazıyorum. Az önce fışkırarak küstü başında bekliyorum. Uyku ise hiç dalamiyor saatlerce uğraşıyorum yatağa konduğu anda uyanıp agliyo . Tam uyudu diyorum yatağa koyup başında bekliyorum bazen en fazla 10dk sonra uyaniyo. 18saat uyumadigini bilirimKızlar bebeklerinizin kaç günlükten sonra gaz sıkıntısı başladı ? Bi de bebişlerinizin uykusu nasıl, benim ilk oğlum ilk doğduğu günden beri hiç uyumazdı, çok zor bi çocuktu, bu daha iyi çok şükür. Bu da gazlanacak ve uyumayacak diye çok korkuyorum
Evet aynen nefesinden kusacagı bile anlasiliyo. Duyan kulağımın üstüne yatar da duymazsam diye tetikteyim ben de hep.Nefes alışı değişse uyaniyorsun aslinda.
Tilki uykusu oluyor anne uykusu.
Ama yine de yuzunu vs kapatacak bisy olmamasina dikkat ve istersen alarm kur yine de.
Geçer canım herşey gibi bu da geçer. Ben de çoğu zaman wc ye gidemiyorum su bile icemiyorum bazen. Açıklama bile saatler sonra yiyebiliyorum. Süt için dereotu, komposto, tahin helvası çok iyiymisBenim bebeğim de uyanık olduğu her saniye meme isteyenlerden :))) memekolik diyorum ons ben :) kilosu iyi kaka çiş sayısı da iyi,doyduğu kesin ama ne zamana kadar sürecek bu meme bağımlılığı tecrübeli annelerplojovic
Uyku derseniz de gündüzleri memede uyuyor dalması için 15-20 dk bekliyorum beşiğe koyduğumda yaygarayı basıyor.Her zaman böyle değil aslında uykusu,son Günler'de böyle oldu hiç vakit kalmıyor bana şikayetçi miyim tabiki hayır ama süt Üretmek için de bişeyler yapıp yemem gerekiyor Zaman laxım kimsem yok gündüzleri hep yalnızız.Kucağımda bıraksan 3 saat uyur ama yerine koyunca ovvvvv :) kucağa alıştı diyorlar çok kızıyorum içten içe.Gerçekten de alıştı mi yoksa bu bir süreç mi ???
Ha bir de Istiyorum ki Karnı doyunca etrafa bakınsın sevelim ama yok Çığlık atıyor kendini parçalıyor hep böyle mi olscak ??
Allah analı babalı büyütsün sağlıkla inşallah. Hayirli evlat olsun inşallah. Sen bol bol emzir canim uyanmadığında soy biraz öyle hemen hasta olmaz korkma. Ben altını bile açık bırakıyordum ilk zamanlar uyansin emsin diye. Sen de bol bol pekmez ve tereyağı ye. Burdaki kimse beni dinlemedi cok söyledim tereyağı meme ucu yarasına cok iyi geliyor diye. Sen yapmak istersen daha cok yeniyken hemen basla. Sürekli meme ucuna tereyağı sür o cok iyi gelior.Kızlar kordon dolanması sebebi ile acil sezeryana alınmıştım herşey öyle hızlı oldu ki düşünmeye şaşırmaya korkmaya vs fırsatım kalmadı
Tekrar normal doğum yapmayı çok istiyordum
Spinal sezeryanda kötü hikayelerden etkilenmişim sanırım normalde korkuyordum mecbur kalsam genel anestezi isterim diyordum
Ama bebeğimin nasıl olduğunu bir an önce görmek için kendim teklif ettim doktora
Çok şükür kordonun sıkmasına rağmen sağlıkla kucağıma geldi miniğim
Tabi uzun tentene temas,geç klempleme,doğum masasında emzirme hayallerim gerçekleşmedi ama şükürler olsun sağlıkla kavuştuk
Benim biraz ağrılarım var ilk gece sürekli memeye tuttum bebeği ama bu gece akşamüstünden bu yana zor uyanıyor hatta uyanamıyor memeyi almıyordu süt gelmiyor diye düşünüp sarılık olmasın diye mama aldık 15 cc kadar içti gece de emzirmeye devam çeke çeke getirecek inşallah
Allah hepimizin yavrularını korusun annelere de güç kuvvet versin
Tera d3 verdi ama kullanmıyorum vazgectim 15 günde wellcare 400 000 lik olani kullanicam bende en iyisi oymusBen de
15.gun başladım ama sağlık ocağı ne veriyo bilmiyorum bizim Dr wellcare markayı yazdı onu kullaniyorum
Canim odaya nem çekici bisey mi koysan acaba.biraz arastir.olmadi bende aratırim nemi ne çeker diye.Sağol canım ben de öyle yapıyorum ama akşama doğru çok nem oluyor odada 70in üzerine arada çıkıyor. Ayrica Yemek yaparken mutfağın kapısını kapatıp ya cami ya aspiratör u calistiriyorum
Canim Rabbim yardimcin olsun.ins bu süreci çok kolay atlatirsin.canim reflü oldugunu nasil anladin?az once bizim bebekte uyandi.emzirdim.agzindan memeyi cektim arrik cekmiyor diye.önce ağzindan geldi üstüne burnundan kustu.cok korktum..İnsallah canım gönlüne göre olur. Bizimkinde hem kolik var hem reflü. Çok sancılı. Bir de üstüne büyüme atağı cikti
Canim bizimki 19 günlük bugün.büyümü atagi 5.haftada degil mi?Anlattığına göre kolik değil cnm kolikse sürekli geçmeyen sancı oluyor 3-4ay kadar. Bir türlü rahatlamaz. Meme ve seni iistiyosa devamlı, sende rahatladigi içindir bizim Dr öyle dedi ve büyüme atağı dönemlerinde böyle oluyormuş.
Kolikte hic uyumuyorlar mi bebekler.ben nasil anlicam bunun kolik olup olmadigini.Canım saakiinles biraz bunlar hicbisey değil. Artık hep uyumazlar. Bol bol konuş bebeginle, kokla, sev, masaj yap. Dokun, gözlerine bak. En çok senin sevgine sana ihtiyacı var. Bizimki 18saat uyumadigi oluyor, bittim dediğim anlar oluyor ama geçiyor. Gogsune anne karnindaki gibi yatsın ooda rahatlatıyor bebeği. Hem seni hisseder. Takma bu kadar. Saatlerce masaj yaptığımı bilirim kolik yüzünden karnına. Ve çok kustugu için taburede başında saatlerce beklerim.
Rabbim ywrdimcin olsun canim.Ah ah uyku ve gaz konusunda çok muzdaripim. Şimdi bile bı yandan karnına masaj yapıp yazıyorum. Az önce fışkırarak küstü başında bekliyorum. Uyku ise hiç dalamiyor saatlerce uğraşıyorum yatağa konduğu anda uyanıp agliyo . Tam uyudu diyorum yatağa koyup başında bekliyorum bazen en fazla 10dk sonra uyaniyo. 18saat uyumadigini bilirim
Canim gazli bebeklerin annneleri tahin helvasi yiyemez.bi yerde okumustum.ćok gaz yapiyormus.Geçer canım herşey gibi bu da geçer. Ben de çoğu zaman wc ye gidemiyorum su bile icemiyorum bazen. Açıklama bile saatler sonra yiyebiliyorum. Süt için dereotu, komposto, tahin helvası çok iyiymis
Canim beegin ellerine gorap tak.kundak yap.biraz rahatlar.Oğlum sancidan çok kıvranıyor dayanamıyorum artık hayırlısıyla sağlıkla geçsin nolur. Saçlarını yoluyo artik neler yaptım geçmiyor geçmiyor çok üzülüyorum
Canim simdi git sıcak bi banyo yap.elinle goğüslerine masj yap.giyinmeden bornozunla al bebegini kucagina.kahverengi kısmı ver ağzına.makina daha cok acitir.ben bile simdi sagamiyorum.bebesim daha yumusak cekiyor.
Ins göğsun iyilesecektir.sabret dedgimi yap.1 haftaya geceek.
Gümüş kapaklardan almanı öneririm, hemen geçirir.
Kızlar benimde yara oldu ama sizin anlattığınız kadar kötü olmadan ben kalkanı bıraktım o daha çok astırıp acıtmaya başlamıştı ped kullandım lansinoh kremi sürdüm ve silikon göğüs uçşarıyla emzirdim 1 hafta kadsr geçti çok şükür deneyin isterseniz belki faydası olur
Haa bir de Memelyn beni çok rahatlatmıştı. Eğer açık yaranız varsa kalkan kullanmayın çünkü nemli kalınca yara iyileşemiyor.
Lansinoh u oneririm. iyilesene kadar ya mama takviyesi ya da silikon koruyucu ile emzirin...
iyileşmeden sağım yapmayın.. iyice deforme olabilir
Canim bizzat yapandan dinleyerek bildigim sogan iyi geliyormus.
Uclari kopuk kopuk oldu herseyi denedim demisti kiz,en son denize dusen yilana sarilir misali duydugunu yapmis.Sogani bayaa yumrukla kırıp gogus ucuna suyundan damlatmislar 1-2 damla.Yakti biraz ama gecti demisti.
Bilmiyorum simdi nedir ne degildir kendimde yapmadim ama fikir olur belki.
Kantaron yaginida duymustum onu yikamak gerekir ama unutma.
Bide Eylul annelerinde bi arkadas baticondan bahsetmisti doktorunu onermis.Kremin ustune baticon surmus emzirmeden once de guzelce temizlemis.
Yani istersen kendi doktorunuda bi ara danis.
Bide doktorum bana Specta Mam Phyto diye bi jel vermisti gogus ucu icin e vitaminli fln,o da bayaa rahatlatiyordu.Yara olmadi ama hassasiyette cok rahatlatti.
Hepinize tesekkür ederim,Canım pes etme benim ilk bebegimde olmuştu çocuk kan emiyordu resmen ebe ler emsin bişey olmaz meme vermeye devam et geçecek diyorlardı gerçekten geçti kimisi bazen uzun sürüyor ben de lansinoj krem işe yaramıştı aslında tecrübeli birisi sana söyleseydi bebek dogmadan 1 ay önce falan kremleri sürmeye başlaman lazım dı ben ikinci de öyle yaptım çok şükür yara olmadı bu kez Allah kolaylık versin o acı yı çok iyi bilirim sadece geçecek de dayan emzirdikçe geçecek meme uçları uyuşmaya başlayacak.
Kullandığınız vitamin bu mu? Gün-de kaç puf?Ben de
15.gun başladım ama sağlık ocağı ne veriyo bilmiyorum bizim Dr wellcare markayı yazdı onu kullaniyorum
Eğer açık yara varsa kuru tutmalısın yoksa nemli.Hepinize tesekkür ederim,
Bu ikinci doğumum,
İlk çocugumda gögsüm yara olmuştu ama bu derece değil,
Hiçbişi kullanmamıştım hatta,
Bunu bilseydim böyle olacagını gebeyken başlardım krem kullanmaya,
Birde sanırım bebeğine görede değişiyor,
Oğlum, kızım kadar kuvvetli emmiyordu bunu anladım ikinci bebeğimde,
Çoğu zaman 40 dk emiyor ben bıraktırmadan bırakmıyor,
Soğan yada batikon denemedim,
Silikon uçla daha bi sıkışıyor meme ucum gibi hissediyorum,
Duş iyi geliyor rahatlatıyor biraz daha,
Gümüş kapak pahalı geliyor birde işe yaramazsa diye de almaya çekimser kalıyorum,
????
Şunuda anlamış değilim, gögüs ucunu nemli mi bırakmak yoksa kurutmak mı işe yarıyor???
Nette hem kurutun diyenler, hem nemli kalsın diyenler....
?????
Şimdilik yaptığım garmastan ve lansinoha devam etmek,
Birde 20 dk sonunda memeyi bebeğimin ağzından cekmek...
Birde gece şunu farkettim gögüs yarama mümkün oldugunca bakmamak,
Baktıkça o yarayı gördükçe daha kötü oluyorum onu anladım çünkü..
Emzirmekten başka çarem yok bunu çok iyi biliyorum, gececek diye umudediyorum,
Agrısız emzirdiğim günler gelecek diye hayal kıruyorum...
Tekrarlıyorum çok acı cekiyorum, psikolojik olarak emzirme konusunda tükenmiş durumdayım,
Ama yok...
Başka çarem yok...
Dua ediyorum Allah’ım biran önce iyileşsin...
Herkesin de Allah yardımcısı olsun
Kalkan benim tek kurtarıcım şu an. Bi yere degmemesini sağlıyor acı hissetmiyorum emzirme dışında. Ped henüz kullanmadım yapismiyor mu? Daha kötü olursa göğüs ucu aldıracağım bir süre iyileşene kadar kullanırım. Emsin de razıyım herşeyeKızlar benimde yara oldu ama sizin anlattığınız kadar kötü olmadan ben kalkanı bıraktım o daha çok astırıp acıtmaya başlamıştı ped kullandım lansinoh kremi sürdüm ve silikon göğüs uçşarıyla emzirdim 1 hafta kadsr geçti çok şükür deneyin isterseniz belki faydası olur
Hiç aklıma gelmemişti o aldırayım eşime direk. Eczanede satılıyor dimi? Birde sagmayi nasıl yapıyorsun ona hiç dayanamadım ben kalan sütü sagayim rahatlatayim demiştim olmadı.E vitamini kapsülü öneririm. Ben de çok acı çektim ve hala cekiyorum sadece yara değil. Bana en iyi gelen E vit kapsülü olmuştu. Bir de bir müddet silikon meme ucu kullanabilirsiniz. Yaranın iyileşmesine çok da faydalı değil ama emzirirken bir tık daha az acı cekmenizi sağlar. Benim meme uçları kanarken bebeğimi yoğunbakima aldılar. Mecburen sağmak zorunda kaldım. 2 güne iyileşti meme yarası. O 2 gün boyunca hiç emziremedim hep sağdım.
uyandırmak icin bezini degistirin demislerdi hastanede
Rengi sarı değil sanki yani bana öyle gelmiyor. Uyanmadiginda ne bezler açtık ne gıdıklamalar yaptık. Altını komple soyup gidiklayinca sinir oldu da uyandı :) Gece olmadı çok şükür kendi uyandı hep.1-Rengi sari mi onu kontrol edin özellikle ellerini
2. uyanmiyorsa bezini değiştirin altı silinirken ıslaklık uyandiriyor bazen de ayaklarını islak nemli bezle silip uyandırın
Geçmezse alıcam böyle bişey incelerim sağol.bi yerde sunun iyi oldugunu okumuştum
https://www.hepsiburada.com/nuk-sil...2qpt3aWMK9KC9Sh8ciObkW76nu566a8xoCGNkQAvD_BwE
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?