2018 Ekim Anneleri

Kolik icin haftada uc gun uc saatten fazla agliyorsa kolik diyorlar.

PeriLous
İlkin kuru tutuyordum
Sonra cevremdekiler kurur emerken tekrar açılır iyileşmez dedi bende gögüs pediyle kapatıyordum sürekli,
Hata ettim o zaman

geranio
Kalkanı nasıl kullanıyorsun günde kaç saat mesela?
Silikon Gögüs ucum var ama hem dahada sıkıştırıyor ucu gibime geliyor, hemde yarısı boşta kalıyor...

Teşekkürler amin hepimizin evlatları inşalllah
Şimdilik göğüs ucu için sadece gümüş kapak kullanıyorum ilk çocukta çok yara olmuştu emzirmek işkence gibiydi her fırsatta emziriyorum süt gelsin diye gümüş kapağı hiç çıkarmıyorum nemli kalıyor göğüsler tereyağını ilerleyen günlerde ihtiyaç halinde bende deneyeceğim
Biliyorum çok yeni belki ama bu sezeryan yeri çok agrı yaptı bende iki büklüm oluyorum resmen
Kanama da öyle aman aman gelmiyor
Çiş kaka gaz hepsine çıktım
Dün çıktık eve dr günde bir tane fitil agrı kesici yazmış ben sabah akşam kullanıyorum acı eşiğim yüksek ama neden bu kadar zorlanıyorum anlam veremiyorum
Yatmak yerine oturuyorum ondan olabilir mi?
Hareket ediyorum gelen giden ve bir çocuğum daha var onunla ilğileniyorum elimden geldiğince
Bu zamanlar takılabilen korse falan varmı?
Banyo kaçıncı gün yaptınız dr bandajı çıkar yap 2. Gün dedi ağrı çoğalır diye korkuyorum
Uzun oldu kusura bakmayın tecrübesi olanlar tavsiye verebilirse sevinirim

Kolik icin haftada uc gun uc saatten fazla agliyorsa kolik diyorlar.
Canim bizimki 5 gündür huzursuz.sabah 6 7 de uyaniyor.emip yatmasi lazimken uyumuyor hep memeyi istiyor.memeden cekip bi yere koysam bas bas bagiriyor.öğlene kadar uyumuyor.ögeln zorla emzirerek yatiriyorum.aksamüstı uyaniyor.yine sabahki gibi.taki saat 9 buciga kadar.sadece emmek istiyor.birakip bi isimi yapamiyorum o uyanikken.bzaen de gaz cikarirken zorlaniyor.sabahlari gaz cikarirken uyaniyor.bazende yatiriyorum 2 saat olmadan bazen 1 saate uyaniyor.uyanir uyanmaz agliyor.
Bizimkisi 19 günlük.
Cocugum yok baska.bunlar normal mi kolik mi gaz sancisi mi bilmiyorum.
Bilen birileri yazsin lutfen.

Canim benim de ikinci sezeryan ama benim de ağrım bunda cok oldu 10 günde kendime geldim ben. Aynen benim de küçük oğlum var o da ilgi istiyor o yuzden cok zor Allah yardimcin olsun. Bende banyo 2.gün yaptım su gecirmez bant yapistirdilar bana hastanede o yüzden sıkıntı olmadi benim. Ben hic korse kullanmadim kilo da göbek de çabuk gitti benim gerek duymadim o yüzden. 1 ay oldu ama hala az az kanama devam ediyor bende. Ama ilk bebegimde 18.gün kesildi 6 ay da adet görmedim bunda daha farkli oldu benim

2 gündür benim kizim da öyle doktor çocuğun bişeyi yok gayet sağlıklı dedi bana. Bende artik işi gücü biraktim onun gönlünü yapıyorum

2 gündür benim kizim da öyle doktor çocuğun bişeyi yok gayet sağlıklı dedi bana. Bende artik işi gücü biraktim onun gönlünü yapıyorum
Canim o zaman benimki kolik değil mi?doktora bu sebepten dolayi mi götürdün?
Bu arada sık sık kucaga alinca da alisiyor a ben kolik diye kendimi zora sokacak şeyler yptim.ayakta sallaiyorum.her agladiginda kucagima aliyorum.sakinlesmeyince memeye takiyorum.besiginde salliyorum.
Benim isim çok zor olacak böyle.iyice alisacak bunlara.

geranio ilk doğumumda kalkan benimde çok işimi görmüştü ama bu sefer neden bilmiyorum çok rahatsız etti göğüs uçlrımı dahada fırlattı büyüttü ve acıttı oyüzden bıraktım ve ped kullandım arada evde krem sürdümten sonra açık gezdim göpüslerim ve silikon uçlarla emzirdim geçti şuan ama hala uçlarla emzriiyoeum 1 hafta skrna fln artık normal emzrieceğim inşallah ama benim çok yara olmadan önledim sanırım yapışmadı pedler oyüzden

Yok canim ben normal kontrole götürdüm doktora anlattım böyle diye o da gayet sağlıklı normal bunlar 4 ay dedi. Benimki de kucak istiyor meme istiyor aynı yani seninkiyle şuan uyku duzeni de değişti. Gönlünü yapıyorum pusete koyup minik minik sallıyorum hic durmadiginda çünkü cok emince de kusuyor bu sefer

Canım acaba bu kadar sallamasan mı onların hafif bir salıntıya ihtiyaçları olabilir anne karnını anımsatması için ama sürekli sallamak farklı etkiler yaratabilie gibi geliyor. Bebekler bu dönem biraz anneye yapışık oluyor rahatlamayı memede ya da kucakta buluyorlar zamanla değişecek elbette bazen sadeve sakin kalabilmek ağladığında telaşlanmadan kalabilmek ya da kızmadan durmak onunla konuşmak onu daha çok rahatlatabilir. Burada arkadaşlar slinglerden kangurudan bahsetmişlerdi belki o tarz bir şey de işine yarayabilir sen dolaşırken seni hissedip hafif sallanırken uyuyabilir sakinleşebilir. Biliyorum sürekli ağlayan uyanık kalan bir bebek hayatı çok zorlaştırıyor ama bu dünyaya alışmak onun için de çok zor bir de böyle düşün. Keşke biraz dinlenebilsen bazen bu bile işe yarıyor kendimiz için

Gecmis olsun canim. Ben 2. Gun yapmistim iyi gelmisti.

Bebislerle hic disari ciktiniz mi 11 gundur evdeyim biraz hava mi alsak dedik ama nereye gitsek olur olmaz bilemedim

Bebislerle hic disari ciktiniz mi 11 gundur evdeyim biraz hava mi alsak dedik ama nereye gitsek olur olmaz bilemedim
Doktora gittik defalarca. Bir kere anneme bir kere de havaalanina gittik kaynimi almaya. Ama hep arabadaydik. Hava almadik yani. Biz daha bebek arabasi almadik. Alinca avmye, botanik bahcesine, sahile falan gitmek istiyorum. Bir saat gezip gelsek kardir.

Meme verdiginde emiyor mu peki? Bazen gazlari olunca da meme istiyor gibi yapiyorlar.
Sallamak yerine gezdirsen dans etsen o onlar icin yeterince sallanmak oluyor. Daha az yorulursun.
Benim de ilk cocugum. Bu kadar biliyorum. Allah kolaylik versin. Cok zor.
Kolik 15 gunlukken basliyo, erken dogan bebekler normal dogacaklari tarihten 15 gun sonraya kadar kolik olmuyor diye okudum. Benimki 20 gunluk ama bu hesaba gore 2 gunluk.

bizimki alarm kurmasam gece saatlerce uyuyor.o yuzden mecbur kuruyorum.zaten gece de uyanmadan uykuda emiyor.sonra gegirip kusup yatiyor :) anne olmak ne biyuk sorumlulukmus.
Ben ne zaman uyanırsa o zaman emziriyorum yanlış mi yapıyorum 4.5 saat uyuduğu da oldu

Lansinoh iyi geldi bana geçmiş olsun.Pompayı kullanmadan önce duş al ve göğüslerini tararmış gibi uca doğru masaj yap.pompayla sağarken memeye iyice yapıştırıyorum ve en alt seviyeden başlayarak yavaş yavaş seviyeyi artırıyorum ben acı geçiyor ilk birkaç dk içinde.Mastit oldum ben çok kötü bişey,ondan beri arada sağıyorum

Son düzenleme:
Geçer canım herşey gibi bu da geçer. Ben de çoğu zaman wc ye gidemiyorum su bile icemiyorum bazen. Açıklama bile saatler sonra yiyebiliyorum. Süt için dereotu, komposto, tahin helvası çok iyiymis
Dere otu Hariç hepsini yiyorum dere oyunu yeni öğrendim.muhallebi de çok süt yapıyo,bulgur pilavı da

E elaelif123 E exelanss böyle olunca zor oluyo.40 çıkınca rahat ederiz inş..

Bu arada sütü daha çabuk artırıcı Şeyler yiyorum en azından Aklım sütte kalmıyo Muhallebi yapıyorum kızlar bi de bulgur pilavı.Bulgur gaz yaparmış ama napim kimyon koyup yiyorum.Süt stresim birazcık azaldı böylece.Yediğim her şeyi arkasından su ile destekliyorum iyi geliyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…