- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Yok canim ben normal kontrole götürdüm doktora anlattım böyle diye o da gayet sağlıklı normal bunlar 4 ay dedi. Benimki de kucak istiyor meme istiyor aynı yani seninkiyle şuan uyku duzeni de değişti. Gönlünü yapıyorum pusete koyup minik minik sallıyorum hic durmadiginda çünkü cok emince de kusuyor bu sefer[/QUOTE
Evet canim benimki de bugün 2 kere kustu..uyumuyor ki bende biraz dinleneyim.ins şu durup durup ağlamalari bian evvel biter
Canim eve doğalgaz bağlanacakti.ev sahibi baglatmadı daha.evin sadece bi odasinda oturuyoruz.ufo yakiyoruz.diger yerler cok soguk.bi isim olursa da diger yerlere göturemiyorum.Canım acaba bu kadar sallamasan mı onların hafif bir salıntıya ihtiyaçları olabilir anne karnını anımsatması için ama sürekli sallamak farklı etkiler yaratabilie gibi geliyor. Bebekler bu dönem biraz anneye yapışık oluyor rahatlamayı memede ya da kucakta buluyorlar zamanla değişecek elbette bazen sadeve sakin kalabilmek ağladığında telaşlanmadan kalabilmek ya da kızmadan durmak onunla konuşmak onu daha çok rahatlatabilir. Burada arkadaşlar slinglerden kangurudan bahsetmişlerdi belki o tarz bir şey de işine yarayabilir sen dolaşırken seni hissedip hafif sallanırken uyuyabilir sakinleşebilir. Biliyorum sürekli ağlayan uyanık kalan bir bebek hayatı çok zorlaştırıyor ama bu dünyaya alışmak onun için de çok zor bir de böyle düşün. Keşke biraz dinlenebilsen bazen bu bile işe yarıyor kendimiz için
Esim de kangru alalim diyor.bi baakyim olmazsa.sadece odada gezdirebilirim.ama bu sefer de iyice kucağa alisacak diye korkuyorum.
Meme icin agliyor zaten.emiyor.hatta kisuyir.benim bebek 40+1de doğdu.bizimkinin huzusirsuzlugu 15.gun basladi.Meme verdiginde emiyor mu peki? Bazen gazlari olunca da meme istiyor gibi yapiyorlar.
Sallamak yerine gezdirsen dans etsen o onlar icin yeterince sallanmak oluyor. Daha az yorulursun.
Benim de ilk cocugum. Bu kadar biliyorum. Allah kolaylik versin. Cok zor.
Kolik 15 gunlukken basliyo, erken dogan bebekler normal dogacaklari tarihten 15 gun sonraya kadar kolik olmuyor diye okudum. Benimki 20 gunluk ama bu hesaba gore 2 gunluk.
ben de oyle yapiyordum bunu soyledigimde hem doktor hem hemsire kizdilar.bebegin kan sekeri dusermis.o yuzden bu ilk aylar 2 saatte bir emzirmek cok onemliymis.hadi gece en fazla 3 saat uyumasina musaade ediceksin dedi.bazen zaten uyanmadan da emebiliyor.gozleri kapali agzinda meme cuk cuk cuk.sonra bi gegirme ve uyumaya devam.:) ama benim merak ettigim bu bilgilere sahip olmayan bizi buyuten annelerimiz ne sıklıkla emzirdi acaba.hic sanmiyorum 2 saatte bir diye kendilerini sartladiklarini :)Ben ne zaman uyanırsa o zaman emziriyorum yanlış mi yapıyorum 4.5 saat uyuduğu da oldu
biz ilk 3 hafta hastane kontrolleri ve ev gezmesi disinda cikmamistik.dun 25 gunluk oldu.ben emzirmeye o da emmeye alisti.oglen 12den 15e kadar acik havadaydik.ankaradayiz hava da cok guzel gunesliydi.arabada emzirdim o arada.sonra saat 15ten 18r kadar da avm de gezdik.orda da bebek bakim odasinda emzirdim.onun disinda ful uyudu bebegim.disariyi sevdi sanirim.ama evde hep agliyor :) bence kendini rahat hissedecegini dusundugun zaman ve kac saat durabilirim gittigim yerde rahatca emzirebilir miyim sorularina rahat cevap verebiliyorsan disari cikmakta sikinti yok :) ufak bi market gezintisi ya da mahallede dolasmayla da baslanabilir kendini iyice rahat hissede e kadar.Bebislerle hic disari ciktiniz mi 11 gundur evdeyim biraz hava mi alsak dedik ama nereye gitsek olur olmaz bilemedim
Kahverengi kısmı sıkıştırıp vermeye çalışıyorum başarılı olursam rahatız yoksa yandık. Lansinoh sürüyorum sürekli hep nemli hiç kuru bırakmadım neredeyse bugün sürmedim yara kuru kalsın diye okuyunca.Zamanla alışıyor meme uclari sen kahverengi kismi vermeye calis benimde oyleydi lansinoh ve avent kalkan kullandim simdi arada lansinoh sürüyorum bide emzirmeye baslamadan önce sutunu sikio göğüs ucuna yay kuru kuru emzirmeye baslama 1 hafta icinde alisirsin
Çişini tam anlamıyorum ama kakasını günde 2 kere falan yapıyor. Zaten uyanıkken sürekli memede salı kontrolumuz var inşallah sıkıntı yoktur.Canim fizyolijik sarilikta olabiliyor.
Bez sayisida onemli cis kaka durumu iyiyse gece 3 saat cok degil aslinda,bu duzenle devamda edebilir.
Çatlaklarin bazıları kanamış kuru kan gördüm ıslak mi kalmalı kuru mu bugün sürmedim kuru kalmasi lazım diye.Memeyi verirken ve emzirme bitince sutunle islatmayida ihmal etme canim.
Malesef cabuk yara oldugu kadar cabuk gecmiyor en basit hassasiyet bile.
Soğanı bende duydum. Çok iyi geliyormuş keserek sulu sulu mu sürüyoruz? Ne kadar kalması lazım kokmuyor mu bizimki derin uykusu dışında 1 saat sürmüyor tekrar memede rahatsız olmasın ?Canim bizzat yapandan dinleyerek bildigim sogan iyi geliyormus.
Uclari kopuk kopuk oldu herseyi denedim demisti kiz,en son denize dusen yilana sarilir misali duydugunu yapmis.Sogani bayaa yumrukla kırıp gogus ucuna suyundan damlatmislar 1-2 damla.Yakti biraz ama gecti demisti.
Bilmiyorum simdi nedir ne degildir kendimde yapmadim ama fikir olur belki.
Kantaron yaginida duymustum onu yikamak gerekir ama unutma.
Bide Eylul annelerinde bi arkadas baticondan bahsetmisti doktorunu onermis.Kremin ustune baticon surmus emzirmeden once de guzelce temizlemis.
Yani istersen kendi doktorunuda bi ara danis.
Bide doktorum bana Specta Mam Phyto diye bi jel vermisti gogus ucu icin e vitaminli fln,o da bayaa rahatlatiyordu.Yara olmadi ama hassasiyette cok rahatlatti.
Allah yardımcın olsun. Benim denediklerimde eğer memeucunu alırsa sanki iğne sokuyorlarmis elektrik veriyorlarmış gibi oluyor ama kahverengi kısmı komple vermeyi basarirsam rahat emziriyorum. Birde soğanı çok duydum denemedim ama devam ederse bakıcam bi dene bence.Hepinize tesekkür ederim,
Bu ikinci doğumum,
İlk çocugumda gögsüm yara olmuştu ama bu derece değil,
Hiçbişi kullanmamıştım hatta,
Bunu bilseydim böyle olacagını gebeyken başlardım krem kullanmaya,
Birde sanırım bebeğine görede değişiyor,
Oğlum, kızım kadar kuvvetli emmiyordu bunu anladım ikinci bebeğimde,
Çoğu zaman 40 dk emiyor ben bıraktırmadan bırakmıyor,
Soğan yada batikon denemedim,
Silikon uçla daha bi sıkışıyor meme ucum gibi hissediyorum,
Duş iyi geliyor rahatlatıyor biraz daha,
Gümüş kapak pahalı geliyor birde işe yaramazsa diye de almaya çekimser kalıyorum,
????
Şunuda anlamış değilim, gögüs ucunu nemli mi bırakmak yoksa kurutmak mı işe yarıyor???
Nette hem kurutun diyenler, hem nemli kalsın diyenler....
?????
Şimdilik yaptığım garmastan ve lansinoha devam etmek,
Birde 20 dk sonunda memeyi bebeğimin ağzından cekmek...
Birde gece şunu farkettim gögüs yarama mümkün oldugunca bakmamak,
Baktıkça o yarayı gördükçe daha kötü oluyorum onu anladım çünkü..
Emzirmekten başka çarem yok bunu çok iyi biliyorum, gececek diye umudediyorum,
Agrısız emzirdiğim günler gelecek diye hayal kıruyorum...
Tekrarlıyorum çok acı cekiyorum, psikolojik olarak emzirme konusunda tükenmiş durumdayım,
Ama yok...
Başka çarem yok...
Dua ediyorum Allah’ım biran önce iyileşsin...
Herkesin de Allah yardımcısı olsun
Ilk emzirdigimden beri gogsumdeler benim kalkanlar silikon kısmını takmazsam dediğin gibi oluyor kayıyor acıtıyor silikon ve hava alan parçasını birlikte takıyorum çok şükür çok işime yaradı. Insallah çabuk geçer normal emzirmaya başlarsın. Bu uçlarda marka vs önemli mi lazım olursa eşimi direk eczaneye gönderirim alması için diye düşündüm marka model aklıma gelmedi hiç.geranio ilk doğumumda kalkan benimde çok işimi görmüştü ama bu sefer neden bilmiyorum çok rahatsız etti göğüs uçlrımı dahada fırlattı büyüttü ve acıttı oyüzden bıraktım ve ped kullandım arada evde krem sürdümten sonra açık gezdim göpüslerim ve silikon uçlarla emzirdim geçti şuan ama hala uçlarla emzriiyoeum 1 hafta skrna fln artık normal emzrieceğim inşallah ama benim çok yara olmadan önledim sanırım yapışmadı pedler oyüzden
kimyonlu b.pilav yaptım yedim bugun ben deE elaelif123 @exelanss böyle olunca zor oluyo.40 çıkınca rahat ederiz inş..
Bu arada sütü daha çabuk artırıcı Şeyler yiyorum en azından Aklım sütte kalmıyo Muhallebi yapıyorum kızlar bi de bulgur pilavı.Bulgur gaz yaparmış ama napim kimyon koyup yiyorum.Süt stresim birazcık azaldı böylece.Yediğim her şeyi arkasından su ile destekliyorum iyi geliyo.
aynen, beslenme en büyük problemim. sutum az. emse bile 3-5 dk da kipkirmizi olup geri çekiyor agzini ve tekrar açmıyor. Sut sagmaktan omzum tutuluyor..psikolojik olarak oldukça yiprandik herbirimiz,yipratici bir surec ama sağlık olsun,canlari sag olsun, ne yapalimmHepinize tesekkür ederim,
Bu ikinci doğumum,
İlk çocugumda gögsüm yara olmuştu ama bu derece değil,
Hiçbişi kullanmamıştım hatta,
Bunu bilseydim böyle olacagını gebeyken başlardım krem kullanmaya,
Birde sanırım bebeğine görede değişiyor,
Oğlum, kızım kadar kuvvetli emmiyordu bunu anladım ikinci bebeğimde,
Çoğu zaman 40 dk emiyor ben bıraktırmadan bırakmıyor,
Soğan yada batikon denemedim,
Silikon uçla daha bi sıkışıyor meme ucum gibi hissediyorum,
Duş iyi geliyor rahatlatıyor biraz daha,
Gümüş kapak pahalı geliyor birde işe yaramazsa diye de almaya çekimser kalıyorum,
????
Şunuda anlamış değilim, gögüs ucunu nemli mi bırakmak yoksa kurutmak mı işe yarıyor???
Nette hem kurutun diyenler, hem nemli kalsın diyenler....
?????
Şimdilik yaptığım garmastan ve lansinoha devam etmek,
Birde 20 dk sonunda memeyi bebeğimin ağzından cekmek...
Birde gece şunu farkettim gögüs yarama mümkün oldugunca bakmamak,
Baktıkça o yarayı gördükçe daha kötü oluyorum onu anladım çünkü..
Emzirmekten başka çarem yok bunu çok iyi biliyorum, gececek diye umudediyorum,
Agrısız emzirdiğim günler gelecek diye hayal kıruyorum...
Tekrarlıyorum çok acı cekiyorum, psikolojik olarak emzirme konusunda tükenmiş durumdayım,
Ama yok...
Başka çarem yok...
Dua ediyorum Allah’ım biran önce iyileşsin...
Herkesin de Allah yardımcısı olsun
ben aldim 3. gun ama dikislerden ağrıdan takamadim.. toplam 5-6 defa o da 3-5 saat takabildim. onunla oturmak vs cok zorplojovic canim bisey sorcam
Dogum yapalı 22 gun oldu karnım acidigi icin korse almamistim sonrada unutmusum alıp taksam gec mi kaldim
Eczanede satılıyor. Düşük çekim gücüyle sagarsan alışana kadar ağrı yapmaz.Kalkan benim tek kurtarıcım şu an. Bi yere degmemesini sağlıyor acı hissetmiyorum emzirme dışında. Ped henüz kullanmadım yapismiyor mu? Daha kötü olursa göğüs ucu aldıracağım bir süre iyileşene kadar kullanırım. Emsin de razıyım herşeye
Hiç aklıma gelmemişti o aldırayım eşime direk. Eczanede satılıyor dimi? Birde sagmayi nasıl yapıyorsun ona hiç dayanamadım ben kalan sütü sagayim rahatlatayim demiştim olmadı.
Rengi sarı değil sanki yani bana öyle gelmiyor. Uyanmadiginda ne bezler açtık ne gıdıklamalar yaptık. Altını komple soyup gidiklayinca sinir oldu da uyandı :) Gece olmadı çok şükür kendi uyandı hep.
Geçmezse alıcam böyle bişey incelerim sağol.
Nemli ortamda yara kolay iyileşmez.PeriLous
İlkin kuru tutuyordum
Sonra cevremdekiler kurur emerken tekrar açılır iyileşmez dedi bende gögüs pediyle kapatıyordum sürekli,
Hata ettim o zaman
geranio
Kalkanı nasıl kullanıyorsun günde kaç saat mesela?
Silikon Gögüs ucum var ama hem dahada sıkıştırıyor ucu gibime geliyor, hemde yarısı boşta kalıyor...
Biz dün parka gittik :)Bebislerle hic disari ciktiniz mi 11 gundur evdeyim biraz hava mi alsak dedik ama nereye gitsek olur olmaz bilemedim
lansinoh gogus pedi de cok iyi. ben kremi ve g pedinde o markadan memnunumKalkan benim tek kurtarıcım şu an. Bi yere degmemesini sağlıyor acı hissetmiyorum emzirme dışında. Ped henüz kullanmadım yapismiyor mu? Daha kötü olursa göğüs ucu aldıracağım bir süre iyileşene kadar kullanırım. Emsin de razıyım herşeye
Hiç aklıma gelmemişti o aldırayım eşime direk. Eczanede satılıyor dimi? Birde sagmayi nasıl yapıyorsun ona hiç dayanamadım ben kalan sütü sagayim rahatlatayim demiştim olmadı.
Rengi sarı değil sanki yani bana öyle gelmiyor. Uyanmadiginda ne bezler açtık ne gıdıklamalar yaptık. Altını komple soyup gidiklayinca sinir oldu da uyandı :) Gece olmadı çok şükür kendi uyandı hep.
Geçmezse alıcam böyle bişey incelerim sağol.
bebeğiniz hayirli olsun..Teşekkürler amin hepimizin evlatları inşalllah
Şimdilik göğüs ucu için sadece gümüş kapak kullanıyorum ilk çocukta çok yara olmuştu emzirmek işkence gibiydi her fırsatta emziriyorum süt gelsin diye gümüş kapağı hiç çıkarmıyorum nemli kalıyor göğüsler tereyağını ilerleyen günlerde ihtiyaç halinde bende deneyeceğim
Biliyorum çok yeni belki ama bu sezeryan yeri çok agrı yaptı bende iki büklüm oluyorum resmen
Kanama da öyle aman aman gelmiyor
Çiş kaka gaz hepsine çıktım
Dün çıktık eve dr günde bir tane fitil agrı kesici yazmış ben sabah akşam kullanıyorum acı eşiğim yüksek ama neden bu kadar zorlanıyorum anlam veremiyorum
Yatmak yerine oturuyorum ondan olabilir mi?
Hareket ediyorum gelen giden ve bir çocuğum daha var onunla ilğileniyorum elimden geldiğince
Bu zamanlar takılabilen korse falan varmı?
Banyo kaçıncı gün yaptınız dr bandajı çıkar yap 2. Gün dedi ağrı çoğalır diye korkuyorum
Uzun oldu kusura bakmayın tecrübesi olanlar tavsiye verebilirse sevinirim
annem ben 2 saatte bir kalkinca biz sizi 2 saatte bir uyandirmazdik uyaninca emerdiniz demistiben de oyle yapiyordum bunu soyledigimde hem doktor hem hemsire kizdilar.bebegin kan sekeri dusermis.o yuzden bu ilk aylar 2 saatte bir emzirmek cok onemliymis.hadi gece en fazla 3 saat uyumasina musaade ediceksin dedi.bazen zaten uyanmadan da emebiliyor.gozleri kapali agzinda meme cuk cuk cuk.sonra bi gegirme ve uyumaya devam.:) ama benim merak ettigim bu bilgilere sahip olmayan bizi buyuten annelerimiz ne sıklıkla emzirdi acaba.hic sanmiyorum 2 saatte bir diye kendilerini sartladiklarini :)
ciktim bende valla pompa alicaktik e bebege geldik cikmadan emzirdim bi kahve icip de donucembiz ilk 3 hafta hastane kontrolleri ve ev gezmesi disinda cikmamistik.dun 25 gunluk oldu.ben emzirmeye o da emmeye alisti.oglen 12den 15e kadar acik havadaydik.ankaradayiz hava da cok guzel gunesliydi.arabada emzirdim o arada.sonra saat 15ten 18r kadar da avm de gezdik.orda da bebek bakim odasinda emzirdim.onun disinda ful uyudu bebegim.disariyi sevdi sanirim.ama evde hep agliyor :) bence kendini rahat hissedecegini dusundugun zaman ve kac saat durabilirim gittigim yerde rahatca emzirebilir miyim sorularina rahat cevap verebiliyorsan disari cikmakta sikinti yok :) ufak bi market gezintisi ya da mahallede dolasmayla da baslanabilir kendini iyice rahat hissede e kadar.
Disari ciktik yoksa psikolojik olarak cokeriz.. Avm ye gittik bi yerde yemek yedik.. karnını doyurur doyurmaz gazini cikartin ve doğru gezmeyeBebislerle hic disari ciktiniz mi 11 gundur evdeyim biraz hava mi alsak dedik ama nereye gitsek olur olmaz bilemedim
aynen bizim de hava almaya kafa dağıtmaya ihtiyacımız var.. biz de cikartiyoruzDoktora gittik defalarca. Bir kere anneme bir kere de havaalanina gittik kaynimi almaya. Ama hep arabadaydik. Hava almadik yani. Biz daha bebek arabasi almadik. Alinca avmye, botanik bahcesine, sahile falan gitmek istiyorum. Bir saat gezip gelsek kardir.
sagdiginiz sutu hangi marka biberonla veriyorsunuz acabaLansinoh iyi geldi bana geçmiş olsun.Pompayı kullanmadan önce duş al ve göğüslerini tararmış gibi uca doğru masaj yap.pompayla sağarken memeye iyice yapıştırıyorum ve en alt seviyeden başlayarak yavaş yavaş seviyeyi artırıyorum ben acı geçiyor ilk birkaç dk içinde.Mastit oldum ben çok kötü bişey,ondan beri arada sağıyorum
muhallebide sut var ve sut bebege gaz yapar.. diyetisyen sut icme sakin demisti bana daDere otu Hariç hepsini yiyorum dere oyunu yeni öğrendim.muhallebi de çok süt yapıyo,bulgur pilavı da
aynen..ben de oyle yapiyordum bunu soyledigimde hem doktor hem hemsire kizdilar.bebegin kan sekeri dusermis.o yuzden bu ilk aylar 2 saatte bir emzirmek cok onemliymis.hadi gece en fazla 3 saat uyumasina musaade ediceksin dedi.bazen zaten uyanmadan da emebiliyor.gozleri kapali agzinda meme cuk cuk cuk.sonra bi gegirme ve uyumaya devam.:) ama benim merak ettigim bu bilgilere sahip olmayan bizi buyuten annelerimiz ne sıklıkla emzirdi acaba.hic sanmiyorum 2 saatte bir diye kendilerini sartladiklarini :)
aynen. dun karnını doyurup disari kostuk resmen...biz ilk 3 hafta hastane kontrolleri ve ev gezmesi disinda cikmamistik.dun 25 gunluk oldu.ben emzirmeye o da emmeye alisti.oglen 12den 15e kadar acik havadaydik.ankaradayiz hava da cok guzel gunesliydi.arabada emzirdim o arada.sonra saat 15ten 18r kadar da avm de gezdik.orda da bebek bakim odasinda emzirdim.onun disinda ful uyudu bebegim.disariyi sevdi sanirim.ama evde hep agliyor :) bence kendini rahat hissedecegini dusundugun zaman ve kac saat durabilirim gittigim yerde rahatca emzirebilir miyim sorularina rahat cevap verebiliyorsan disari cikmakta sikinti yok :) ufak bi market gezintisi ya da mahallede dolasmayla da baslanabilir kendini iyice rahat hissede e kadar.
ben de 10 gun sonra öğrendim onu :))kizlar cok sacma gelecek belki ama bebegin bezi kirlenmis mi diye aralayip bakmaya calisiyordum 3 hafta boyu.3 haftalik olunca farkettim megersem bez temizse sari cizgi aynen duruyo.kirlendikce mavi cizgi cikiyor.mavi cizgi ne kadar uzunsa o kadar kirlenmis oluyor bezcok onemli bisey kesfetmis gibi mutlu oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?