2018 Ekim Anneleri

Ben ne zaman uyanırsa o zaman emziriyorum yanlış mi yapıyorum 4.5 saat uyuduğu da oldu
ben de oyle yapiyordum bunu soyledigimde hem doktor hem hemsire kizdilar.bebegin kan sekeri dusermis.o yuzden bu ilk aylar 2 saatte bir emzirmek cok onemliymis.hadi gece en fazla 3 saat uyumasina musaade ediceksin dedi.bazen zaten uyanmadan da emebiliyor.gozleri kapali agzinda meme cuk cuk cuk.sonra bi gegirme ve uyumaya devam.:) ama benim merak ettigim bu bilgilere sahip olmayan bizi buyuten annelerimiz ne sıklıkla emzirdi acaba.hic sanmiyorum 2 saatte bir diye kendilerini sartladiklarini :)

Bebislerle hic disari ciktiniz mi 11 gundur evdeyim biraz hava mi alsak dedik ama nereye gitsek olur olmaz bilemedim
biz ilk 3 hafta hastane kontrolleri ve ev gezmesi disinda cikmamistik.dun 25 gunluk oldu.ben emzirmeye o da emmeye alisti.oglen 12den 15e kadar acik havadaydik.ankaradayiz hava da cok guzel gunesliydi.arabada emzirdim o arada.sonra saat 15ten 18r kadar da avm de gezdik.orda da bebek bakim odasinda emzirdim.onun disinda ful uyudu bebegim.disariyi sevdi sanirim.ama evde hep agliyor :) bence kendini rahat hissedecegini dusundugun zaman ve kac saat durabilirim gittigim yerde rahatca emzirebilir miyim sorularina rahat cevap verebiliyorsan disari cikmakta sikinti yok :) ufak bi market gezintisi ya da mahallede dolasmayla da baslanabilir kendini iyice rahat hissede e kadar.

Kahverengi kısmı sıkıştırıp vermeye çalışıyorum başarılı olursam rahatız yoksa yandık. Lansinoh sürüyorum sürekli hep nemli hiç kuru bırakmadım neredeyse bugün sürmedim yara kuru kalsın diye okuyunca.
Canim fizyolijik sarilikta olabiliyor.
Bez sayisida onemli cis kaka durumu iyiyse gece 3 saat cok degil aslinda,bu duzenle devamda edebilir.
Çişini tam anlamıyorum ama kakasını günde 2 kere falan yapıyor. Zaten uyanıkken sürekli memede salı kontrolumuz var inşallah sıkıntı yoktur.

Memeyi verirken ve emzirme bitince sutunle islatmayida ihmal etme canim.
Malesef cabuk yara oldugu kadar cabuk gecmiyor en basit hassasiyet bile.
Çatlaklarin bazıları kanamış kuru kan gördüm ıslak mi kalmalı kuru mu bugün sürmedim kuru kalmasi lazım diye.

Bugün daha iyi sanki ya da ben acıya alıştım. Onu emerken görünce gidiyor bütün acım sanki ❤

Soğanı bende duydum. Çok iyi geliyormuş keserek sulu sulu mu sürüyoruz? Ne kadar kalması lazım kokmuyor mu bizimki derin uykusu dışında 1 saat sürmüyor tekrar memede rahatsız olmasın ?
Allah yardımcın olsun. Benim denediklerimde eğer memeucunu alırsa sanki iğne sokuyorlarmis elektrik veriyorlarmış gibi oluyor ama kahverengi kısmı komple vermeyi basarirsam rahat emziriyorum. Birde soğanı çok duydum denemedim ama devam ederse bakıcam bi dene bence.

Ilk emzirdigimden beri gogsumdeler benim kalkanlar silikon kısmını takmazsam dediğin gibi oluyor kayıyor acıtıyor silikon ve hava alan parçasını birlikte takıyorum çok şükür çok işime yaradı. Insallah çabuk geçer normal emzirmaya başlarsın. Bu uçlarda marka vs önemli mi lazım olursa eşimi direk eczaneye gönderirim alması için diye düşündüm marka model aklıma gelmedi hiç.

kizlar cok sacma gelecek belki ama bebegin bezi kirlenmis mi diye aralayip bakmaya calisiyordum 3 hafta boyu.3 haftalik olunca farkettim megersem bez temizse sari cizgi aynen duruyo.kirlendikce mavi cizgi cikiyor.mavi cizgi ne kadar uzunsa o kadar kirlenmis oluyor bez cok onemli bisey kesfetmis gibi mutlu oldum

kimyonlu b.pilav yaptım yedim bugun ben de

aynen, beslenme en büyük problemim. sutum az. emse bile 3-5 dk da kipkirmizi olup geri çekiyor agzini ve tekrar açmıyor. Sut sagmaktan omzum tutuluyor..psikolojik olarak oldukça yiprandik herbirimiz,yipratici bir surec ama sağlık olsun,canlari sag olsun, ne yapalimm

Eczanede satılıyor. Düşük çekim gücüyle sagarsan alışana kadar ağrı yapmaz.

Nemli ortamda yara kolay iyileşmez.
Bebislerle hic disari ciktiniz mi 11 gundur evdeyim biraz hava mi alsak dedik ama nereye gitsek olur olmaz bilemedim
Biz dün parka gittik :)

lansinoh gogus pedi de cok iyi. ben kremi ve g pedinde o markadan memnunum

bebeğiniz hayirli olsun..
eve gelir gelmez banyo yaptım ama ayakta yaptım. ilik su ve asla dikiş yerlerinize lif ve su tutmayın..oturmadan..dr tavsiyesiydi bu
agri gun geçtikçe azalacak.
kanama arada artacak arada azalacak..ben de hep is gordum yatamadım pek.
abdominal karin korsesi aldim ama pek kullanamadım. zor oluyordu onunla bebeği tutmak vs.

annem ben 2 saatte bir kalkinca biz sizi 2 saatte bir uyandirmazdik uyaninca emerdiniz demisti

ciktim bende valla pompa alicaktik e bebege geldik cikmadan emzirdim bi kahve icip de donucem

aynen bizim de hava almaya kafa dağıtmaya ihtiyacımız var.. biz de cikartiyoruz

sagdiginiz sutu hangi marka biberonla veriyorsunuz acaba

aynen..

aynen. dun karnını doyurup disari kostuk resmen...

ben de 10 gun sonra öğrendim onu :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…