plojovic canim bisey sorcam
Dogum yapalı 22 gun oldu karnım acidigi icin korse almamistim sonrada unutmusum alıp taksam gec mi kaldim
Evet artık her şey çok Planlı Yapılıyor da biz nasıl büyüdükben de oyle yapiyordum bunu soyledigimde hem doktor hem hemsire kizdilar.bebegin kan sekeri dusermis.o yuzden bu ilk aylar 2 saatte bir emzirmek cok onemliymis.hadi gece en fazla 3 saat uyumasina musaade ediceksin dedi.bazen zaten uyanmadan da emebiliyor.gozleri kapali agzinda meme cuk cuk cuk.sonra bi gegirme ve uyumaya devam.:) ama benim merak ettigim bu bilgilere sahip olmayan bizi buyuten annelerimiz ne sıklıkla emzirdi acaba.hic sanmiyorum 2 saatte bir diye kendilerini sartladiklarini :)
Hepinize tesekkür ederim,
Bu ikinci doğumum,
İlk çocugumda gögsüm yara olmuştu ama bu derece değil,
Hiçbişi kullanmamıştım hatta,
Bunu bilseydim böyle olacagını gebeyken başlardım krem kullanmaya,
Birde sanırım bebeğine görede değişiyor,
Oğlum, kızım kadar kuvvetli emmiyordu bunu anladım ikinci bebeğimde,
Çoğu zaman 40 dk emiyor ben bıraktırmadan bırakmıyor,
Soğan yada batikon denemedim,
Silikon uçla daha bi sıkışıyor meme ucum gibi hissediyorum,
Duş iyi geliyor rahatlatıyor biraz daha,
Gümüş kapak pahalı geliyor birde işe yaramazsa diye de almaya çekimser kalıyorum,
????
Şunuda anlamış değilim, gögüs ucunu nemli mi bırakmak yoksa kurutmak mı işe yarıyor???
Nette hem kurutun diyenler, hem nemli kalsın diyenler....
?????
Şimdilik yaptığım garmastan ve lansinoha devam etmek,
Birde 20 dk sonunda memeyi bebeğimin ağzından cekmek...
Birde gece şunu farkettim gögüs yarama mümkün oldugunca bakmamak,
Baktıkça o yarayı gördükçe daha kötü oluyorum onu anladım çünkü..
Emzirmekten başka çarem yok bunu çok iyi biliyorum, gececek diye umudediyorum,
Agrısız emzirdiğim günler gelecek diye hayal kıruyorum...
Tekrarlıyorum çok acı cekiyorum, psikolojik olarak emzirme konusunda tükenmiş durumdayım,
Ama yok...
Başka çarem yok...
Dua ediyorum Allah’ım biran önce iyileşsin...
Herkesin de Allah yardımcısı olsun
Kalkan benim tek kurtarıcım şu an. Bi yere degmemesini sağlıyor acı hissetmiyorum emzirme dışında. Ped henüz kullanmadım yapismiyor mu? Daha kötü olursa göğüs ucu aldıracağım bir süre iyileşene kadar kullanırım. Emsin de razıyım herşeye
Hiç aklıma gelmemişti o aldırayım eşime direk. Eczanede satılıyor dimi? Birde sagmayi nasıl yapıyorsun ona hiç dayanamadım ben kalan sütü sagayim rahatlatayim demiştim olmadı.
Rengi sarı değil sanki yani bana öyle gelmiyor. Uyanmadiginda ne bezler açtık ne gıdıklamalar yaptık. Altını komple soyup gidiklayinca sinir oldu da uyandı :) Gece olmadı çok şükür kendi uyandı hep.
Geçmezse alıcam böyle bişey incelerim sağol.
Süt Kaynayınca gaz Yapıcı içerik özelliğimi kaybediyormuhallebide sut var ve sut bebege gaz yapar.. diyetisyen sut icme sakin demisti bana da
Bebedorsagdiginiz sutu hangi marka biberonla veriyorsunuz acaba
Teşekkürler amin hepimizin evlatları inşalllah
Şimdilik göğüs ucu için sadece gümüş kapak kullanıyorum ilk çocukta çok yara olmuştu emzirmek işkence gibiydi her fırsatta emziriyorum süt gelsin diye gümüş kapağı hiç çıkarmıyorum nemli kalıyor göğüsler tereyağını ilerleyen günlerde ihtiyaç halinde bende deneyeceğim
Biliyorum çok yeni belki ama bu sezeryan yeri çok agrı yaptı bende iki büklüm oluyorum resmen
Kanama da öyle aman aman gelmiyor
Çiş kaka gaz hepsine çıktım
Dün çıktık eve dr günde bir tane fitil agrı kesici yazmış ben sabah akşam kullanıyorum acı eşiğim yüksek ama neden bu kadar zorlanıyorum anlam veremiyorum
Yatmak yerine oturuyorum ondan olabilir mi?
Hareket ediyorum gelen giden ve bir çocuğum daha var onunla ilğileniyorum elimden geldiğince
Bu zamanlar takılabilen korse falan varmı?
Banyo kaçıncı gün yaptınız dr bandajı çıkar yap 2. Gün dedi ağrı çoğalır diye korkuyorum
Uzun oldu kusura bakmayın tecrübesi olanlar tavsiye verebilirse sevinirim
Canim o zaman benimki kolik değil mi?doktora bu sebepten dolayi mi götürdün?
Bu arada sık sık kucaga alinca da alisiyor a ben kolik diye kendimi zora sokacak şeyler yptim.ayakta sallaiyorum.her agladiginda kucagima aliyorum.sakinlesmeyince memeye takiyorum.besiginde salliyorum.
Benim isim çok zor olacak böyle.iyice alisacak bunlara.
Bebislerle hic disari ciktiniz mi 11 gundur evdeyim biraz hava mi alsak dedik ama nereye gitsek olur olmaz bilemedim
Bişi diyim mi?Evet artık her şey çok Planlı Yapılıyor da biz nasıl büyüdük
Ya bana mi hep rahat doktorlar denk geliyor ?uykusu 5 saati bulamadıkça uyandırma diyen Doç .dr yenidoğan hekimiydi.Mantıklı gelmedi ama bana zateb
Kahverengi kısmı sıkıştırıp vermeye çalışıyorum başarılı olursam rahatız yoksa yandık. Lansinoh sürüyorum sürekli hep nemli hiç kuru bırakmadım neredeyse bugün sürmedim yara kuru kalsın diye okuyunca.
Çişini tam anlamıyorum ama kakasını günde 2 kere falan yapıyor. Zaten uyanıkken sürekli memede salı kontrolumuz var inşallah sıkıntı yoktur.
Çatlaklarin bazıları kanamış kuru kan gördüm ıslak mi kalmalı kuru mu bugün sürmedim kuru kalmasi lazım diye.
Bugün daha iyi sanki ya da ben acıya alıştım. Onu emerken görünce gidiyor bütün acım sanki ❤
Soğanı bende duydum. Çok iyi geliyormuş keserek sulu sulu mu sürüyoruz? Ne kadar kalması lazım kokmuyor mu bizimki derin uykusu dışında 1 saat sürmüyor tekrar memede rahatsız olmasın ?
Allah yardımcın olsun. Benim denediklerimde eğer memeucunu alırsa sanki iğne sokuyorlarmis elektrik veriyorlarmış gibi oluyor ama kahverengi kısmı komple vermeyi basarirsam rahat emziriyorum. Birde soğanı çok duydum denemedim ama devam ederse bakıcam bi dene bence.
Evet artık her şey çok Planlı Yapılıyor da biz nasıl büyüdük
Ya bana mi hep rahat doktorlar denk geliyor ?uykusu 5 saati bulamadıkça uyandırma diyen Doç .dr yenidoğan hekimiydi.Mantıklı gelmedi ama bana zateb
Canim herkes kucaga alismis diyor.abivv isn zor diyorlar.bebegimi seviyorum ama.yere biarakip da bi wc ye gidip gelene kadar çatlayana kadar agliyor.fitik olacak çatlicak diye uzülüyorum.onun böyle aglamasi iyice piskolojimi bozuyor.Canim alismak fln gb seylere takilma.
Suan zaten sana ihtiyaci var.Sevgiyle kucakla bebegini doy bu zamanlarini cok ozleyeceksin.Zaman gectikce baska seyler olacak.
Alismasa bile donem donem kucak asklari oluyor zaten hic baskalarinin konusmalarina gore daha kucucuk bebegine duzen oturtmaya calisma.
Bana hastanede 3 saat sonra uyandir, 4 saati bulmasin sekeri duser demislerdi.Ben ne zaman uyanırsa o zaman emziriyorum yanlış mi yapıyorum 4.5 saat uyuduğu da oldu
Hangi marka bu?kizlar cok sacma gelecek belki ama bebegin bezi kirlenmis mi diye aralayip bakmaya calisiyordum 3 hafta boyu.3 haftalik olunca farkettim megersem bez temizse sari cizgi aynen duruyo.kirlendikce mavi cizgi cikiyor.mavi cizgi ne kadar uzunsa o kadar kirlenmis oluyor bezcok onemli bisey kesfetmis gibi mutlu oldum
Ben chicco natural feeling kullaniyorum. Deliginden hizli akmiyor. Memnunum.sagdiginiz sutu hangi marka biberonla veriyorsunuz acaba
Bebislerle hic disari ciktiniz mi 11 gundur evdeyim biraz hava mi alsak dedik ama nereye gitsek olur olmaz bilemedim
Sarılıkta durum farklı tabikiGunduz 2-3,gece 3-4 saati gecmesin dedi bizimkide ilk zamanlarda.Zamanla daha iyi cozersin zaten bebegini problen yoksa cok kasmamak lazim :)
Kendi uyaniyorsa sikinti degil.Ama sarilikta aclik şöyle onemli,cis ve kaka ile attiklari icin o yuzden sık beslenme oneriliyor
Ben ilk hafta bazen daha sari gb bazen beyaz dedigimde doktor cis ve kaka yaptikca rengi duzelir demisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?