- 4 Şubat 2018
- 473
- 396
- 53
- 35
ben Humanayi sevmedim. artirmadi da. Simdi Maltana aldim , bakacamm sonuca..
Helva sagolsun esim bildigi yerden taze aliyor.Buyukte olunca oyle bi kodturmaca var ki valla istersen erime :))))gerci minyonum etkisi var tabii.
Bak cok konustuk canim cekti simdi gidip yine helvaya yumulacam :))))))))
Aynen öyle 2.çocukta insan cok daha bilinçli oluyor kimseye bırakmıyorum ki zaten kimse de yok yanimdaEger bebegini gozlemlediginde her sey yolundaysa bencede devam et ilkini emzirmesende 2.cocuk ya 1-0 onde baslaniyor bence bazi seylere o yuzden annelik ic gudusu diye bir sey varmis hakikaten :)
Yazdıklarin o kadar guzel ki öyle dolmusum ki duygulandim okurken.U Umudumbitmedi_
O sevgi senin icinde zaten.Sadece hem psikolojik olarak zor bi zamandan geciyoruz hemde sen bunu yalniz ve ustelik evinde bile tek odada gecirmeye caliyormussun.Zaten guclusun ki bence hala fikir alip sorup bebegin icin ugrasiyorsun.
Inan bana guzelce giydir, battaniyeyi ustune at çık yuru bebeginle.Battaniyeden hava girmez ona kapatirsin.10 dk durup cik evine.Yavas yavas cogaltirsin gonlune gore.
Simdi sadece o kadar ayni cemberin etrafindasin ki surekli o yuzden kryfine varamadin sadece.Cidden bir can bakmakta kolay degil.Ama bak hareketlensin gulucukler sacsin nasil keyiflenecek :) sende diyeceksin ki bebekken daha cok vaktim varmis :))))
Bende gecen gün bos vakit buldum.makyaj yaotim.ruj surdüm.giyindim süslendim.evimi temizledim.yemegimi yaotim.kendimi iyi hissettim.esim gelince gülerek bakti.cok iyi olmus dedi.çocuğunuz sizin canınızdan bir parca.. Rahat olun lütfen. Kendinizi iyi hissedin. Ben boş bulduğum zaman hemen güldür güldür açıp izliyorum. 5 20 dk bile iyi geliyor..kafam dagiliyo.. siz mutlu olursanız bebeğiniz mutlu olur. kitapta okumuştum. bebek diyoruz ama herseyi hissediyorlarmış. sabah ilk is goz kalemi suruyorum. sırf moralim iyi olsun diye :))) deneyin...
biz de ben emzirmeye calisirken esim cay iciyor. su anda esim gaz cikarirken ben buralarda takılıyorum :))paslaşmaya calisiyoruz..Bende gecen gün bos vakit buldum.makyaj yaotim.ruj surdüm.giyindim süslendim.evimi temizledim.yemegimi yaotim.kendimi iyi hissettim.esim gelince gülerek bakti.cok iyi olmus dedi.
Onun da moreli düzeliyor ben iyi olunca.
Ama bu her zaman olmuyor.şu sıra uykuya dalmakta vok zorluk cekiyor.2 3 defa kaldirio yeniden pişpişlıyorum.
Ben bebegin gazini çikaramiyirum.bebekte ağlama krizine giriyor.kucagimda geczfiriyorum surekli.sırtım kolum ağriyinca bi boşluk bulur bulmaz uzaniyorum.
Yine de bu dinlenme yetmiyor.kilom cok.95 kiloyum.
Birazda yorulmamda bunlar etkili.
Canim oncelikle tebrikler.Alah bebeginizizi size bagislasi.Merhabalar,
Normalde Kasım annesi olacaktım, ancak sezaryenle Ekim annesi oldum :) Burayı sıkça takip ediyorum, ancak daha evvel yazmamıştım.
Daha önce danışmak istediğim konu konuşulduysa kusura bakmayın, gözümden kaçmış olabilir. Ben geçen hafta doğum yaptım. Bebeğim maalesef sarılık oldu. Beslenmesi konusunda ne kadar uğraşsam da, her geçen gün billurubin seviyesi yükseliyor. Yarın da yükselirse fototerapi tedavisi görecek. Bir şey olmayacağını biliyorum, ama kendime söz geçiremiyorum. Sürekli bir ağlama krizi halindeyim.
Aranızda bebeği sarılık problemi geçirmiş olan var mı? Güzel hikayeler duymaya çok ihtiyacım var da.
Söyledikelrine katiliyorum canim.paylasmak lazim her zaman.biz de ben emzirmeye calisirken esim cay iciyor. su anda esim gaz cikarirken ben buralarda takılıyorum :))paslaşmaya calisiyoruz..
Babalar da alışma surecinde ve eslerini sürekli sızlanan es istemezler tabi ki. bi makyaj bile anne babaya moral oluyor..
Disari çıkarmada çekinmeyin. evde de hasta oluyorlar emin olun..
disari cikmak da bencillik degil, bebeğin mutlu anneye ihtiyac var.. hic kimse yoksa da bi komsuya 10 dk gecmek bile kafa dagitir. veya eve bi yakini arkadas vs de olur cagirmak muhabbet etmek iyi gelir...
Kızlar sadece anne sütü verenler bebeğiniz kaç kg aldı kaç günde?
Canim oncelikle tebrikler.Alah bebeginizizi size bagislasi.
Hic korkma.burds hemen hemen herkesin bebegi sarilik oldu.
Benimkide oldu.bariz belliydi.
Senin yapman gereken bebegini en gec her 2 saate bir gee gündüz beslemek.kaka ve cisle bilirubin atiliyor.uyanmakta zorluk cekecektir.benimkide uyanmiyordu.
Yaptikalrimi anlatim.altini acmak bebegi huzursuz edio uyandiriyor.yüzünü ıslak pamukla silmek.
Ayak topuklarina parmaklarinla vurmak.
Ayaklarini gidiklamak.
Bunalri dene uyandir emzir yada mama ver.geri uyuyor zaten.
Hic ağlama.zamanla bak nasil gececek.
Hepimiz bu yollardan gectik.Allah kötü seyler vermesin.
Canım gazını çıkarmayla ilgili birçok video var yanlış olmasın da ayşe önerin falan videoları var istersen bir göz at yardımcı olacaktırSöyledikelrine katiliyorum canim.paylasmak lazim her zaman.
Yalniz bizim sıkıntımız cok büyük.
Bebegin gazi bi türlü ćikmiyor agzindsn.o da aşagida zorlanmaya sebep oluyor ve hep gaz sancisi cekiyor.ondan sonra da surekli bağirarak ağlama ve uykuya dalamama.
Nasıl edecem hic bilmiyorum.gaz yapan seyleri hayatimdan cikardim.ne yiyecegimi şaştim lakin şu geğırtme isini bi turlü beeremiyorum.
Havalar haftaya isinacakmis o zaman ciakriz bebeisle.
Ayrica dar bi cevrede cikmaya da cekiniyorum.en sık görüştügüm insanlar elestiriyor çikarma diye.
Canım biz de sınırdaydık bir tık üstü fototerapiydi mama meme dönüşümlü takviye yaptık zamanla azaldı şimdi bitti çok şükür. Fototerapi de alması çok sorun değil aslında bazı arkadaşların bebişleri aldı hızlıca düştü diye hatırlıyorum. Beslenme olayı çok önemli uyandırıp mutlaka besle zamanla düzelir. İnsanın morali çok bozuluyor ben de bakamıyorum benim yüzümden diye ağladım bir sürü ama oluyor işte bizden bağımsız olarak. Yapacağımız en güzel şey elimizden geleni yapmak gerisi kendiliğinden geliyor. Geçmiş olsun tez vakitte iyileşsin kuzucukAllah razı olsun, cevabınız için çok teşekkür ederim gerçekten. En iyisi konu içinde sarılık diye arama yapıp okuyayım yazılanları. Tekrar çok teşekkürler.
Hayat sizin bebek sizin. Kime ne. Kimseye karışma hakkı vermem ki.. gaz içinde Biogaia almadınız mi? Doktoruna söyleyin onay verirse tabikiSöyledikelrine katiliyorum canim.paylasmak lazim her zaman.
Yalniz bizim sıkıntımız cok büyük.
Bebegin gazi bi türlü ćikmiyor agzindsn.o da aşagida zorlanmaya sebep oluyor ve hep gaz sancisi cekiyor.ondan sonra da surekli bağirarak ağlama ve uykuya dalamama.
Nasıl edecem hic bilmiyorum.gaz yapan seyleri hayatimdan cikardim.ne yiyecegimi şaştim lakin şu geğırtme isini bi turlü beeremiyorum.
Havalar haftaya isinacakmis o zaman ciakriz bebeisle.
Ayrica dar bi cevrede cikmaya da cekiniyorum.en sık görüştügüm insanlar elestiriyor çikarma diye.
Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. 2 saatte 1 beslemeye çalışın. Mama takviyesi ile besledim. Anne sütü az olduğundan..hemsireler demisti uyanmazsa hemen altını bezini değiştirin altı silinince genelde uyanıyorlar.. ayaklarını ılık su ile silip uyandırmaya çalıştık..Merhabalar,
Normalde Kasım annesi olacaktım, ancak sezaryenle Ekim annesi oldum :) Burayı sıkça takip ediyorum, ancak daha evvel yazmamıştım.
Daha önce danışmak istediğim konu konuşulduysa kusura bakmayın, gözümden kaçmış olabilir. Ben geçen hafta doğum yaptım. Bebeğim maalesef sarılık oldu. Beslenmesi konusunda ne kadar uğraşsam da, her geçen gün billurubin seviyesi yükseliyor. Yarın da yükselirse fototerapi tedavisi görecek. Bir şey olmayacağını biliyorum, ama kendime söz geçiremiyorum. Sürekli bir ağlama krizi halindeyim.
Aranızda bebeği sarılık problemi geçirmiş olan var mı? Güzel hikayeler duymaya çok ihtiyacım var da.
Kizlar benim bebisler ikiz olunca biriyle hep evdeki diger kisi ilgileniyor. Ve uyumayinca ya dizde yada carsafta salliyorlarbende uzuluyorum boyle uyutan var mi?
Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. 2 saatte 1 beslemeye çalışın. Mama takviyesi ile besledim. Anne sütü az olduğundan..hemsireler demisti uyanmazsa hemen altını bezini değiştirin altı silinince genelde uyanıyorlar.. ayaklarını ılık su ile silip uyandırmaya çalıştık..
Canım biz de sınırdaydık bir tık üstü fototerapiydi mama meme dönüşümlü takviye yaptık zamanla azaldı şimdi bitti çok şükür. Fototerapi de alması çok sorun değil aslında bazı arkadaşların bebişleri aldı hızlıca düştü diye hatırlıyorum. Beslenme olayı çok önemli uyandırıp mutlaka besle zamanla düzelir. İnsanın morali çok bozuluyor ben de bakamıyorum benim yüzümden diye ağladım bir sürü ama oluyor işte bizden bağımsız olarak. Yapacağımız en güzel şey elimizden geleni yapmak gerisi kendiliğinden geliyor. Geçmiş olsun tez vakitte iyileşsin kuzucuk
benimde oyle üstüm islanmadi hic sikinca geliyor ama kilo alimi iyiyse ustumuzun islanmasi sart mikiMerhaba kızlar bende doğum yapalı 4 hafta olucak başlarda bebeğim zorlandı emmek için sağarak ve mamayla besledik şimdide tutmaya başladı memeyi emiyor ama memelerden üzerimi ıslatacak kadar akma falan olmuyor bebek emmediği zaman sıktığım zaman süt fışkırıyor akıyor ama kafam takıldı bir arkadaş da görmüştüm sütden üzeri ıslanıyordu bende olmayınca acaba sütüm mü az demeye başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?