Hipp daha güzel ben oğlumu emzirirken hep ondan aliyordum da şuan biraz pahali geliyor banaBen de bugün 6 kutu humana stel tea aldım hip daha mı iyi ki
Ya ben kimsenin gelmesini istemiyorum. Herkes cok biliyor. Dun kendi annem bu cocuk ac ac diye her agzini actiginda bebegi emzirtti. Herkes doktor. Doktorlar hic bir sey bilmiyor. Birisi gelecegini soylediginde öf diyorum artik. Herkes her seye karisiyor. Benim de huyum. Hemen terslerim. Ister istemez kirici oluuorum.hiç öyle düşünmeyin.. yoksa lohusalik depresyonuna girersiniz..
Elbette bebeğinizi cok sevip kiyamiyorsunuzdur, siz 9 ay onu beklediniz yorgunluktan öyle hissediyorsunuzdur..
arada disari cikartin esinizle.. hava alin siz de ,eve tıkalı kalmak moral bozucu. arada arkadaslariniz gelsin gunduz , o bile moral oluyor bana..
Ben her gun pasta yiyorum. Eminim gunde bir ekmek yiyorumdur. Bulgur pilavi pirinc pilavi. Yememem lazim biliyorum ama yemezsem iyice depresyona girecegimi dusunuyorum. En son dogumdan sonra 13 kilo vermistim. Simdi kacim bilmiyorum ama kilo aldigimi hissetmiyorum. Butun gece uyanik bir insan nasil sismanlar ki.Canım sen de kalorili yiyorsun ama anladığım kadarıyla ölçülü yiyorsun benim sıkıntı burda homidi gırtlak mesela ben de önceki lojusalığımda 3 kutu yani kilo tahin helvası yedim artı kaç paket lokum bisküvi yadiğimi bilmiyorum. Bunda da reçel peynir başımın belası oldu. Artı iki koli köy yumurtası iki haftada bitti. Şimdiye kadar yemede rahattım rahat hareket edemeyince aklım başıma geldi bakalım dediğin gibi dikkat edecem inş
Su anda demir takviyesi bi de kalsiyum magnezyum cinko kullaniyorum. Bacak kramplari icin. Zaten tiroid hastasiyim. Halsizlik ondan geliyor. Dedigin gibi gidince baktirayim. B12 dvit falan dusmus olabilir.Saglikocaginda kontrolde degerlerine baktirmayi unutma canim.Boyle asiri halsizlik,uyku hali,unutkanlik vb seyler bazi eksikliklerlede ilgili olabilir.Onun disinda zaman :)
Canim ben tek meme veriyorum.Eger tam emmemisse 2 saat icinde ayni memeden veriyorum cunku biliyorum ya sikintidan ya keyiften emecek diye :)
2 saat gecmisse diger meme giriyor devreye doyumluk.
Mesela uykudan uyanmissa alt degistirme evde dolasmak sevmek konusmak derken geciyor zaman.Emdikten sonra uyumamis aglayarak uykuya gecmeye calisiyorsa dokunarak sakin sakin dolasarak yardimci olmaya calisiyorum.
Aglama sekilleri mimikleri cok anlatiyor aslinda.Sikinti yapip sussun diye meme dayamaya kalkismamak gerek.
Boyle okuyunca sakin gb gorunebilir ama tabii ki aglamalar zorlanmalar oluyor sabahladigimiz oluyor vs.Gecen sabaha karsi 5te yikiyorduk mesela rahatlasin diye :)))) bazi seylerde normal bebekler daha.
Ve meme konusunu sikinti yapmamak lazim orda cidden keyifle gecirdikleri bi zaman var.Cok kisa sure sonra durup durup emmeye yuzumuze bakip gulerken memeyi agizdan kacirmaya zamanla konusmalara donecek yani cidden meme emme vakti anne bebek icin cok ozel.
Ben 2-3 gun ara vermistim yemedim tahin helva.O da dokunacak diye.
Ve sut olsun diye de yemiyorum inan oyle canim istiyor ilk hastanede yedigimden beri.
Ama gecen aksam alip yedikten sonra sutum yine de cok farketti.Suyuda iyi icerim.
Su cok onemli evet sivi kaybimiz oldugundan ve yine siviya gereksinim duydugumuzdan ama yediklerimizin sutle alakasi oldugunu dusunuyorum suyun haricinde de.
Yani yumurtanin cevizin etimizin mutlaka etkisi var.
Caylarin icerigide bu aslinda sivi ile beraber sut yapan bisy iciyorsun.
Insani mutlu eden seyler bile etkilermis :)
Bende Hipp'in cayini iciyorum.Onu da cay sevmedigimden kendime sicak icecek bisy bulamadim nescafe kahve fln bebegi etkiler diye anne cayi aldirdim aksam otururken fln keyif oluyor :))
Söylediklerine aynen katiliyorum canim.4 yil cocuk dusünmedik.sanirim çok alismisim rahata.bu rahatligin üstüne böyke agir bi sorumluluk tas gibi bindi omuzlarima.bide yasadigimiz bazi olumsuzluklar var.hersey üst uste gekdi desem yeridir.evle ilgili de sorunumuz var.araba alacaktik bebegi hastaneye götürüp getirmek icin.dolar aldik.çok büyük zarardayiz.sıkıştık kaldik.morelimi bozan cok sey var.eve de hapis kaldim.araba olsaydi bi gezerdim.sikintim hafiflerdi.ins ben depresyona girmem.U Umudumbitmedi_ sende kendimi görüyorum resmen , yani ilk gebeliğimi. Içinde evlat sevgisi elbette vardır ama sen şu an yaşadığın sıkıntılarla bebeğini ozdeslestirdigin için öyle geliyor sana. Ilk kizimda ben de çok zorlanmıştım, hayatımın değişmiş olmasını kabullenememiştim ve tabiki sorumlusu olarak bebeğimi görüyordum. Buna bana 2 yıl ağır depresyon olarak hediye kalmıştı. Bu bebeğimde nelerle karşılaşacağımı bildigimden çok rahattım. Bana o kadar zevkli geliyor ki onunla ilgilenmek. Senin de yapman gereken ilk şey kabullenmek, hayatının artık değiştiğini kabullenmek. Benim büyük kızım 5 yaşında ve doğumun 3. günü bana hayatımızın artık tamamen değiştiğini, yeni bir hayata başladığımızı söyledi :) Evet kabullendigimiz an güzelleşiyor hayatımız. Birilerinden yardım bekleme boşver. Bana yardım eden oldukça ben de alışma süreci daha da uzamıştı ve hep birlerinden yardim beklemiştim. Yardim gelmeyince de mutsuz oluyorsun.
Inan ben çocuk istemedim 2. defa çünkü korkuyordum. Kızım ve eşim çok istedi. Şimdi ben de iyiki yapmışım diyorum :) Inan herşey elimizde sen de yıpratma kendini. Hepimiz türlü türlü sıkıntılar çekiyoruz ama hiçbiri ruh sağlığımızdan daha önemli değil..Söylediklerine aynen katiliyorum canim.4 yil cocuk dusünmedik.sanirim çok alismisim rahata.bu rahatligin üstüne böyke agir bi sorumluluk tas gibi bindi omuzlarima.bide yasadigimiz bazi olumsuzluklar var.hersey üst uste gekdi desem yeridir.evle ilgili de sorunumuz var.araba alacaktik bebegi hastaneye götürüp getirmek icin.dolar aldik.çok büyük zarardayiz.sıkıştık kaldik.morelimi bozan cok sey var.eve de hapis kaldim.araba olsaydi bi gezerdim.sikintim hafiflerdi.ins ben depresyona girmem.
Sende cok zorlanmissin.ama bak Rabbim seni yalniz birakmamis ve yeniden anne olmayi göze alabilmissin.ne güzel bisey.
Insanin hayattan zevk almasi güzel bisey.
Aynen canim.en önemlisi ruh sağlığımız.Inan ben çocuk istemedim 2. defa çünkü korkuyordum. Kızım ve eşim çok istedi. Şimdi ben de iyiki yapmışım diyorum :) Inan herşey elimizde sen de yıpratma kendini. Hepimiz türlü türlü sıkıntılar çekiyoruz ama hiçbiri ruh sağlığımızdan daha önemli değil..
Tavsiyem kim olursa olsun odana gidip emzir. Ve millet bisy diyncede hayr boyle olmasi gerek dr boyle dedi diyip gec istersen. Bazilari dr dan da anlamyr. Valla bende deli olurum ama napalim. Mesela opme isi icinde esim diyoki. Babasi izin vermiyo de diyor:)) ama insanlar bunu da anlamaz. En guzeli kendi ozel alanini kurup araya duvar koymakYa ben kimsenin gelmesini istemiyorum. Herkes cok biliyor. Dun kendi annem bu cocuk ac ac diye her agzini actiginda bebegi emzirtti. Herkes doktor. Doktorlar hic bir sey bilmiyor. Birisi gelecegini soylediginde öf diyorum artik. Herkes her seye karisiyor. Benim de huyum. Hemen terslerim. Ister istemez kirici oluuorum.
Ya 4-5 saat uyursa uyandrma dedi bana dr. Zaten oyle bisy yok ama olablr dedi. Asil sik sik emzirmek hani oyuncak gibi agzinda olmasi sikinti. En azndan uyanik oldugu zamanlar 1 saat ara olmali. Ben tek meme yapiyrm 2 saat icinde ara ara veryosam. Mesela ac oldugunu dusundgm zamanlarda veryrm baktm emmiyor biraz gaz cikarp oyalanip tekrar teklif edyrm:) obur turlu durdugu aglmadigi zamnlar vermyrm ki zaten hicbir zaman 3 saati gecmedi ki bu bile cok nadirYa kizlar siz sürekli 2 saatte bir emzirmek yaziyorsunuz artik benim de kafam karisti. 2.bebegim ama ilkini 3 ay sağarak biberonla doyurdum almadi göğsümü. Bunu ilk günden beri emziriyorum ama öyle 2 saat diye disiplinim yok. Ne zaman isterse ne zaman ağlarsa meme veriyorum. 2 saatten fazla uyusa ellemiyorum uyanana kadar. Mesela aksam 10 da uyuyup gece 3 te uyanıyor ben bu zaman icinde hic uyandirip emzirmiyorum. Sizleri okudukca acaba yanlis mi yapiorum diye düşündüm. Bu arada aylik kontrolümüzde 1 kilo almisti. Doktor iyi gidiyor dedi. Sizce 2 saat disiplini uygulasam mi sizin gibi yoksa her zmanki gibi mi davransam ????
Canım sen de kalorili yiyorsun ama anladığım kadarıyla ölçülü yiyorsun benim sıkıntı burda homidi gırtlak mesela ben de önceki lojusalığımda 3 kutu yani kilo tahin helvası yedim artı kaç paket lokum bisküvi yadiğimi bilmiyorum. Bunda da reçel peynir başımın belası oldu. Artı iki koli köy yumurtası iki haftada bitti. Şimdiye kadar yemede rahattım rahat hareket edemeyince aklım başıma geldi bakalım dediğin gibi dikkat edecem inş
Sen yemek yemeği seviyorsun o zaman :) olsun takma kafana kiloyu bebisler ayaklaninca eser kalmıyor kilodan
Hipp daha güzel ben oğlumu emzirirken hep ondan aliyordum da şuan biraz pahali geliyor bana
Ben her gun pasta yiyorum. Eminim gunde bir ekmek yiyorumdur. Bulgur pilavi pirinc pilavi. Yememem lazim biliyorum ama yemezsem iyice depresyona girecegimi dusunuyorum. En son dogumdan sonra 13 kilo vermistim. Simdi kacim bilmiyorum ama kilo aldigimi hissetmiyorum. Butun gece uyanik bir insan nasil sismanlar ki.
Ben de bugün 6 kutu humana stel tea aldım hip daha mı iyi ki
Aynen bende öyle 1 göğüs bitmeden digerine geçmiyorum dolu olsa bile. Bende durduğu yerde meme vermiyorum ama mesela emzik istemiyor gazi yok kucakta da durmuyorsa 2 saat olmadan yine emziriyorum ben. Buna kafam karisti yine de beklesem mi diye. 1 kilo almasi da iyi değil mi sizce doymasa 1 kilo almaz benceYa 4-5 saat uyursa uyandrma dedi bana dr. Zaten oyle bisy yok ama olablr dedi. Asil sik sik emzirmek hani oyuncak gibi agzinda olmasi sikinti. En azndan uyanik oldugu zamanlar 1 saat ara olmali. Ben tek meme yapiyrm 2 saat icinde ara ara veryosam. Mesela ac oldugunu dusundgm zamanlarda veryrm baktm emmiyor biraz gaz cikarp oyalanip tekrar teklif edyrm:) obur turlu durdugu aglmadigi zamnlar vermyrm ki zaten hicbir zaman 3 saati gecmedi ki bu bile cok nadir
Söylediklerine aynen katiliyorum canim.4 yil cocuk dusünmedik.sanirim çok alismisim rahata.bu rahatligin üstüne böyke agir bi sorumluluk tas gibi bindi omuzlarima.bide yasadigimiz bazi olumsuzluklar var.hersey üst uste gekdi desem yeridir.evle ilgili de sorunumuz var.araba alacaktik bebegi hastaneye götürüp getirmek icin.dolar aldik.çok büyük zarardayiz.sıkıştık kaldik.morelimi bozan cok sey var.eve de hapis kaldim.araba olsaydi bi gezerdim.sikintim hafiflerdi.ins ben depresyona girmem.
Sende cok zorlanmissin.ama bak Rabbim seni yalniz birakmamis ve yeniden anne olmayi göze alabilmissin.ne güzel bisey.
Insanin hayattan zevk almasi güzel bisey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?