2018 Ekim Anneleri


Kendine güven canım bi şekilde üstesinden gelirsin hepimiz aynı durumdayız ben de her anne gibi deneye yanıla öğrendim çoğu şeyi okumakla pratik aynı olmuyor dediğin gibi benim işim daha zor inan çocuk bakımında çevremle hep ters düşüyorum şimdiye kadar çok yıprandım inan
 
Canim ben kundak yapiyorum.yüzüstü yatırınca sırtını sıvazlicakmiyim?kendi ağzindan mı geğiriyor.
Ben yanindan ayrilmiyorum canim.bi odada oturuyoruz.hep yanimizda.gözüm hep üstünde.çok saol canim.
Sırtını sıvazlarsan daha çabuk çıkar ama sıvazlamasan da olur. Ağından da çıkarıyor popodan da.
 
Ben aleoranin tamamını koyamiyorum ağzına. Bunu bir türlü beceremedim hala da uğraşıyorum. Memeyi üst dudağına değdirince iyice açıyor ağzını ama zor fazla kısmı koyamiyorum. Benim aleora biraz gergin ve şiş gibi yani yapısı bu. Nasıl okadar çok kısmı koyabiliyorsunuz?
 

Aynen çok güzel anlatmışsın ya bi şey dicem küçük çocuğumda da yaşadık aynısını bebeğin ağzından gaz çıkartamadığımız zaman gaz damlası alalım diyor ya diyorum o gaz damlaları alttaki gazı çıkartmaya yardımcıdır bunu sen sırtına vurarak sıvazlayarak çıkartacaksın diyorum niye bu da gaz diyor hala aynı dediğini söyleyip duruyor beni sinir ediyor
 
Benim de meme ucum cok buyuk. Cocuk onu aldiginda baska sey sigmiyor zaten agzina.
 
Yenidoğan tsh yükseliği hakkında fikri olan var mı? İlk topuk kanında hafif yüksek çıkmış yarın tekrar çağırıyorlar. Hiç kolay değil sürekli kan vermek zaten moralim bozuldu
Benim ikizlerden birinde yuksek cikti. Tekrar topuk kani almayalaim ikisine de damardan tsh t4 yaptirin dediler. Normal cikti sukur. Sizin de oyledir insallah. Zor hakikaten. Elin uzerinden aldilar kani. Cok cani yandi birinin. Ben ondan fazla agladim
 
Kızlar sadece anne sütü verenler bebeğiniz kaç kg aldı kaç günde?

21 Eylul'de 2640 kg dogdu
5.gun 2500
13.gun 2940
22 Ekim'de yani aylik kontrolde 3600kg


Canim gogus altinda tak zaten karnini topladikca o asagidaki kisimda hafif yukari toplar.
O hafif sarkiklik zamanla toplayacak asiri kilon yoksa.Cunku tam kesinin uzeri hissis kisim oyle duran.


Ara ara olabilir ama ozellikle kendini kastiginda daha fazla oldugunu farkedersin.

Başını beklemiyor musunuz uyurken? Biz hep başındayız bir şey olursa Allah korusun diye. Hiç yalnız bırakamıyorum. Ama ailem geri dönecek mecbur ne yapacapım bilemedim.

Huyunu ogrendikce diyelim oturacak boyle seyler.Bide yuzunu kapatacagi kipirdanacagi hicbisy olmadigina emin olmak gerek.Benim buyuk kizimda var devamli basinda beklemek imkansiz ama sık sık bakiyorum.Gece zaten ayni odada olunca nefesi degisse uyaniyorum canim.Digeride seslenebilecegi icin dubble hassasiyet icindeyim :))))

Gayet normal gidiyorsunuz masallah canim.
Kilo kontrolu sonrasinda doktorun gerekli oldugunu soylemezsede aynen devam et.

Kızlar afedersiniz ama bu lohusa kanı ilk 2 günden sonra baya azalmıştı rengide açıktı benim 4 gündür regl gibi kanamam oluyor kıpkırmızı ve yoğun normal mi ?

Canim ara ara bitiyor gb olur bazende yeni baslamis gb.Normal.


Az doz aldiklari icin hafif alip atlatmis oluyor vucut bagisikligi icin.
Ama ilk atlatanin birebir gecirmesi daha agir olabiliyor canim.
Ama imza verip yaptirmamayi tercih edebiliyorsun diye biliyorum.


Zamanla duzelecektir canim.Sadece tek meme emzirenlerde bile sonradan duzelir.

Ben kabizim. Bu sorunu yasayip gecirebilen var mi?
Cok su iciyorum. Bir suru kuru kayisi yedim ama gecmiyor.

Canim kayisi sana da bebegine de gaz yapabilir cok.
Kuru erik deneyebilirsin.
Yiyebiliyorsan zeytinyagi ye yani bi cay kasigi acken yutabilirsen.
Ben cok sevdigim icin ekmek banarim .
Zaten salatada flnda tuketirsen yarari olur


Evet eller hemen biseye takilip yuze cekiyor herseyi.Sapka flnda bu manada bana cok tehlikeli geliyor bebeklerde.
Ter bezini gogsune koyuyorum ben icten gogsu usumesin diye,battaniyesini kollarinin altindan sıkıştırıp ortuyorum uzerini gece ama o bile kontrol edilmeli cunku yavas yavas kaydiriyor kendisini.


Onlari tekrar okumak gerekmis gb geliyor :)
Arkadasima soylemistim onemli yerlerin altini ciz tekrar acip bakabilirsin diye dogum yaptiktan sonra sen bana demistin dedi gulustuk :)))
Deneyimin en guzeli bebegini takip canim.
Okumakta her zaman bilgi olur devam :))

Biraz once cocugu yikadik annem dokundurtmadi bile bana bide cocugu annem annem diye seviyor bende annanesi soyle ananesi boyle diyorum bi halimiz varki sormayin

nasil ozlemisssee
 
Çok tsk ederim canım.her metot birgün bi ise yarar.Denicem mutlaka
Bebeyağı ile karnına ayaklarına masaj yap ve de sıcak havlu koy canım
Canim bebe yaği bizim bebekte alerji yapti.bigün banyodan sonra surdum karnina.o gece cok huzursuzlandi.ertesi gün actim baktim cildi hep kizarıklik isilik.sizde kullanmayin.kimyasal sonucta.yine de cok tsk edeim canım.
kundak ben de yapmadım tüm israrlara ragmenn. serbest olsun
Canim uykusu nasil.kundak yapmayinca da sık sık uyanıyorlar.
Sırtını sıvazlarsan daha çabuk çıkar ama sıvazlamasan da olur. Ağından da çıkarıyor popodan da.
Canim aźönce denedim.oldu.çok tsk edrim.Allah razi olsun.yalniz basinin altina elyaf yastik koydum.elimle de tuttum bebeğin kafasıni burnu acikta kaldi.bide sıvazladım.çikıverdi.çok tsk ederim.
 
Çok sevindim canım ise yaramasına. Düz zemine mesela yatağına direk yüzüstü yatırsan da olur.
 
Güzel anneler hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
Sizler bana en zor zamanlarimda yardim ettiniz.bilmedigim ne varsa öğettiniz.bildiklerinizi en dogru sekilde aktardiniz bana.ailem bile bu kadarini yapmadi.soru soracağim kimse yoktu.
Sizler benim yanimda oldunuz.bebeklerinizden evinizden zaman ayirip cvp yazdiniz.Allah hepinizden razı olsun.Çocuklariniza ailenize esinize uzun ömurler versin.
 
Kusar belki diye yastiga koydum canim.bide zaten yataginda da yastik kullaniyirum ama bebek yastigi degil.büyük yastik.eğimli yapıp yatiriyorum.
Aman yastık tehlikeli canım. Bir de bebeğin omurga gelişimi için yatağının sert olması lazım bilgin olsun. Hatta sünger için dansite değeri 32-35 arası olmalı imiş ki bence 32 oldukça sert zaten.
 
Aman yastık tehlikeli canım. Bir de bebeğin omurga gelişimi için yatağının sert olması lazım bilgin olsun. Hatta sünger için dansite değeri 32-35 arası olmalı imiş ki bence 32 oldukça sert zaten.
Canim bizim bebeği ben kundak yapiyorum.bide battaniyeye sariyorum.kaloriferlerimiz yanmiyor.dogalgaz sikintimiz var.
Çocügu sarinca omuz genisliyor ya kafa aşagı düsüyor.boynu bükülüyor yan yatirinca.mecbur kaliyorum.basi omzuyla ayni hizada dursun diye.
 
Anladım canım haklısın. Inşallah en kısa zamanda ısınma probleminiz çözülür.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…