2018 Ekim Anneleri

Nekadar süredir kullanıyorsunuz kremi? Antibiyotik genellikle 3 günden sonra etki etmeye başlar.
Buğün 5. Gün yane eskisi gibi değil ama tamamen de geçmedi doktor en fazla 10 gün kullan geçmezse çocuk cerrahisine götür dedi

Kıyamam inşallah gecer ellerin bir an önce. Doktor kontrolüne gidince sor istersen.

O endişe bende de var sürekli emiyor doydu mu anlamıyorum. 5. gün kontrolünde kilo vermek yerine aldığını öğrenince rahatladım sakinledim. Gece düzenini oturtsak başka bişey istemiyorum şu an. Yarın sağlık ocağına gidicez topuk kanı için içim gidiyor

Benden de 10 kilo gitmiş 62 çıktım bugün ama pantolonlarıma sığamıyorum hala kilo değil de ödem gitti sanırım henüz.
Bende eve ilk geldiğimizde nöbet tutarız demiştim eşime buraya da yazdım hatta. Herkes uyu, alarm kur uyanırsın zaten dedi. Uyuyunca yatıyorum direk. Alarmı duymadan ya ben uyanıyorum kendi kendime ya ağlamasına uyanıyorum.

Bence yaptırın tüm aşıları. Allah korusun hem kendi sağlığı hem toplum sağlığı açısından önemli.

Biz kucağımızda dik tutup sırtına vurarak çıkartıyoruz. Hastanede öyle gösterdiler avcumuzu hafif toplayıp vuruyoruz ortası boş kalacak şekilde ses çıkacak şekilde hafif sert vurmak gerekiyormuş. Ben ve anane babanne tam yapamıyoruz ama eşim güzel çıkartıyor.
Tam 40 günlük olduk kizlar :) Darisi basiniza saglikla❤
Geldiler gelecekler derken buyuyorlar ellerimizde❤
Cok cabuk geciyor,gececekte,inanin tadini cikarin❤
Oyy kıyamam ya maşallah ona gözün aydın büyüdü senin minik :)

Ben dün gece bişey yaptım gece yatağında uyumuyor nedense yanıma aldım onu bizimle yattı. Misler gibi de uyudu saatlerce uyanmadan emdi. Yapmam dediğim şeyi ilk haftadan yaptırdı ama alışmasını istemiyorum. Yanımda yatırmak istemiyorum ama o da bende çoook rahat ettik.

Napıcaz biz

Canim bizde ayni durumdayiz ne yaptiysak besiginde yatmiyor bende aldim reflu yatagini basucuma orada uyuyor ve dedigin gibi huzurlu uyuyor uyansa bile bizi gorunce kokumuzu alinca rahat uyuyor bende istemiyorum alissin ama napicaz bilmiyorum bi yandan da diyorum daha 1 aylik bebek besik ona cok yabanci onumuzdeki ay alistiririm diyorum

Bende anne yanı beşiğinde reflü yatağında yatırıyordum. Yatağı bizim yatağa koyup deneyeyim bi tık daha iyi bizim yatakta direk yatmasındansa. Çok güzeldi beraber yatmak ama çok karşıydım ben bakalım deneye deneye bulucaz çözümü. Yattığım yerden emzirdim ne rahat geldi.

Yapmam dedim yaptırdı sıpa :)

Birde siz ne kadar ve nasıl giydirip sarıyorsunuz bebekleri? Ben zıbın üstüne bi tulum ya da alt üst takım giydiriyorum bide battaniyeye sarılı sürekli ama hala daha üstünü örtmeye çalışıyorlar üşür diye. Çok sıcağa alışsın istemiyorum ama hasta da etmek istemiyorum. Kombi açık ince üstle oturuyoruz biz o bile sıcak geliyor derece alamadım hala çok mu sarıyoruz iyi mi böyle?

Kizlar su anda alisma diye bi durumlari yok. Bize ihtiyaclari var. Ama Allah korusun ezeriz diye korkuyorum.

Ayni senin gibi yapiyorum. Sapkayi sadece banyodan sonra veya kafasi soguksa takiyorum. Eldiven ve patikli altin icine corabi da aynen. Battaniyeye emzirirken sarmiyorum. Yatarken sariyorum. Kendim usursem ekstra giydiririm. Simdi usumuyorum. Bizde de kombi yaniyor.

Ben içine kısa kollu zıbın üstüne tulum penye ayağında çorap oluyor hep ayaklı tulumlarda giydirsem şapka sadeve banyodon sonra 2-3 saat eldiven hiç takmıyoruz artık kalorifer yanıyor ev 26 derecelerde üstüne ince bir örtü örtüyorum ama gece atıyor ayaklarıyla itiyor onuda ..üşüdüğünü burnundan anlayabilirsiniz ..buarada nirlikte uyumak güzeldir evet ama çok tehlikeli ..kızım hala geliyor yanımıza gexe uyanıp:) 5 yaşında..8-9 aylıkken bizde aramıza almıştık böyle böyle başladı birtürlü tamamen bırakamadı bazen hiç gelmiyor ama uyanırsa gece kesin geliyor aramıza giriyor

Kizlar su anda alisma diye bi durumlari yok. Bize ihtiyaclari var. Ama Allah korusun ezeriz diye korkuyorum.
Hep yatarsa alışmaz mı? Bize ihtiyacı olduğu konusunda hemfikirim ama ona zarar vermekte istemiyorum beraber yatarak. Birde bizim yatak onunki kadar temiz değil sonuçta kendi deterjanı ile yıkanmadı falan birde elimiz kolumuz gelir mi diye de korkuyorum.

Bizde yatarken ikinci bataniye atılıyor üstüne istemesem de çok sıcak olunca açıyorum onu. Eldiven bende takmıyorum kıyafeti büyük geliyor ellwri içeride kalıyor zaten. Çorap giydiriyorum ben içine altını açarken hapşuruyor hep

Bizde hep bi battaniyeye sarılı uyuyunca ikincisi atılıyor üstüne onu yavaş yavaş engellemem lazım demekki. Burnu hep soğuk bizimkinin ya kat kat sarsak bile. Buz gibi değil ama teni kadar sıcak değil.

Uyku tulumu alıp gece sadece ona yatırmak istiyorum kafam rahat etsin diye. Kullanan var mı?

Maşallah subhanAllah barekAllah .. 40 uçurma yaptınız mı siz de :)

Yaptik canim :) Banyo yaptik gezmeye gittik teyzem davet etmisti uzak yere gittik :)

Buyudu :) hersey yeni basliyor yanii :)))))
O gece duzeni vs oturtmak adina yardimci ol ama cok sikintida yapma canim.Senin yardimin kadar bebisin huyuda onemli.
Yani diyelim kafanda bi saat belirledin uyumadi fln sikinti yapma.O zaman anneyi daha cok yoruyor zihnen boyle seyler.

Kime neye gore yaninda yatmasin ki :)
Ben buyuk kizimi bile bazen davet ediyorum birlikte yatalim diye.Alismak ayri tabii ama cidden kural haline getirme.Senin kokunun yakin oldugu yerde,nefesini hissettigi yerde daha iyi uyur.Boyle seylere takilma canim cok.Senin evin baskalarinin kurallarina degil sizin huzurunuza gebe olsun...

Ben uzerine uzun kollu citcitli badi,altina ince bi tayt tabii ona bol geliyor :) corap giydiriyorum.Uzerinede tulum ya da ikili takim.Sadece uyurken ortuyorum.Uyaninca penye yelek giydiriyorum.
Buarada bebeklerin ustu degisirken hapsirmasi usumekten degil hep.Tozlar ucustugu icin burnunu temizler vucut

aldim ama daha kullanmadım. bu gece deneyim..

Moral olarak daha iyi olmanıza sevindim...

yarim veya uzun kol citcitli badi. üstüne alt üst takim.. Bu kadar..
uyuturken de battaniye.. kat kat giydirmeye karsiyim. evin sicakligi 22 23 derece olmalı. e bebekten bi şey aldim orda yazıyo evin sicakligi zaten..
https://www.e-bebek.com/medisana-di...BQ4JCfOFNYJHgINAZ5EOUFXF3Wj6bxzBoC1VoQAvD_BwE

bebegin motor ve el kasları gelişimi icin eldiven takmayın deniyor tirnaklarini kesip.. ben eldiven kullanmıyorum.

Yenidoğan tsh yükseliği hakkında fikri olan var mı? İlk topuk kanında hafif yüksek çıkmış yarın tekrar çağırıyorlar. Hiç kolay değil sürekli kan vermek zaten moralim bozuldu
Bizimde yüksek çikti.. bende troid hastasiyim.. çok üzüldüm..pazartesi tekrar bakilcak.. inşallah düzelir.. sizin değer kaç çıktı..

Evet hareketli oluyolar çok ellerini örtmüyorum eldivenli zaten..

Bnmde ayni sistem ama yatak kisa gelmeye basliyor sanki

Evet kısalıyor yatak uzuyolar.. birde benimki hep alta kaydiriyor kendini.. gaz için tepiştikçe kayıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…