2018 Ekim Anneleri

Hımm bilmfm ki bugün aile hekimi de bebeyağı dedi ama...bu arada bebeğim gazini yastıkta yüz üstü yerine göğsünde yüz üstü yatırarak da çıkarabilirsin

bebegin motor ve el kasları gelişimi icin eldiven takmayın deniyor tirnaklarini kesip.. ben eldiven kullanmıyorum.
Biliyorum. Ben de biraz tutup cikariyorum zaten. Isinana kadar tutuyorum. Bugun arkadasim geldi. Bebegin pelus battaniyesi var, koltuga seriyorum salona getirirken. Usur diye pelus battaniyeye sardi cocugu. Sen gidince accam ki dedim.

:) inan ki ayni seyleri yasamisiz bizimkide anne yani besigin icinde reflu yatagiydi ama yok ne yaptiysak yatmadi bende aldim reflu yatagini kendi yastigimin hizasina

Moral olarak daha iyi olmanıza sevindim...
Evet canim.masallah diyeyim.tsk ederim.
rahat olun birşey olmaz .. kili kirk yararsak evin yolu bulunmaz..
Anne olmak böyle biseymis.
Hımm bilmfm ki bugün aile hekimi de bebeyağı dedi ama...bu arada bebeğim gazini yastıkta yüz üstü yerine göğsünde yüz üstü yatırarak da çıkarabilirsin
İyi fikir canım.denicem.
Ben bebeyagini kullandim.cildi tahris olfu.belki senin bebeginde olmaz ama yine de sen bilirsin canim.

Biliyorum. Ben de biraz tutup cikariyorum zaten. Isinana kadar tutuyorum. Bugun arkadasim geldi. Bebegin pelus battaniyesi var, koltuga seriyorum salona getirirken. Usur diye pelus battaniyeye sardi cocugu. Sen gidince accam ki dedim.
Elleri en soğuk olan yer. Dolaşım sisteminden dolayiymis

Meme ucumun en son kısmına kadar aldırıyorum çoğu kez. Nasıl anlatsam ki, yapı olarak değişiyor demekki herkesin.

Bugün sağlık Ocağına gittim bebitom ağlıyordu odaya girdiğimizde.Bebekler annenin sinirli ya da üzgün olduğunu ses tonundan bakışından hissediyormuş ve onun için de ağlarmış bebekler.Ben cidden bu ara çok fazla gerginim.Ağlamakarının ne çok sebebi varmış değil mi

Kızlar selam, 29 Ekim tatilinde bebeğim dünyaya geldi çok şükür.. fakat bazı sorunlarım var nasıl üstesinden geleceğim bilmiyorum.. sizden önerilerinizi almak istiyorum..

1. Bebeğim için yeterli sütüm olmadığından mama verdi doktor.süreç şu şekilde ilk 2 saatlik emzirmede meme , ikinci iki saatlik emzirmede ilk başta emzirme +mama... açıkcası ben buna pek uyamadım. Eğer meme verdiğimde uzun süre emiyor ve uyuyorsa mama vermedim. Be zaman çıldırır ce yetmediğini düşünürsem o zaman verdim.. Sizce yanlış mı yaptım?

2. Genital bölgemizde pişik var. Nasıl çözebiliriz? Uni baby yeni doğan ile siliyorum.. sonrasında normal sadece su ile ıslatılmış bez ile siliyorum ve başka temiz bir bezle kuruluyorum. Sudoco krem sürüyorum

3. Bebeğimin bezinde idrar yaptığında turuncu renkte tortular görüyorum.. çok endişeliyim bunlar nedir ?

4. Bebeğim altı değişirken ve kıyafet değiştirirken çok ağlıyor.. sizde nasıl? Durumu basıl yönetiyorsunuz?

Saol canim.bu arada ićime kurt düstü
Ne yapacam beb simdi
Ya çocuğun omurgasi zarar görürse
Dur canım hemen telaş etme :) Isınma sorunu düzelince beşiğine yatırırsın. Uzun süreli kullanımdan bahsediyorum ben.

Turuncu tortular yeteri kadar beslenemediğinin göstergesiymiş. Bizde de oldu ve doktor bu şekilde ifade etti. Bebeğinin dudaklarını kontrol et lütfen, kuruluk varsa mama sıklığını arttır derim. Benim bebeğimde dudakları kupkuru kalmıştı ve ben mama vermeyi öyle kabul etmiştim. Benim kuzumda çok ağlıyor alt ve kıyafet degiştirirken. Ben bir memeyi emzirip açlık krizinin dindiginden emin olduktan sonra değiştirme işini yapıyorum. Emzirmeden önce alt veya kıyafet değiştireyim dersem katıla katıla ağlıyor.
Islak mendili acilen bırakmalısın. Islak mendil pişiğe sebep oluyor. Ben pamuk ve su ile temizliyorum. Çok fazla sürtmemek lazım çünkü tahrişe sebep oluyor ve hatta kız bebeklerde vajina yapisikligina bile sebep oluyormuş. Günde bir kez popoyu su ile yıkamakta yarar var.
Yenidoğanda emzirme için 2 saat gibi bir saat sınırlamasını hiç mantıklı bulmuyorum. Süt, bebek emdikçe gelecekse ne kadar sık emerse okadar çabuk gelir. 2 saat sınırlaması en geç 2 saatte bir beslenmeli şeklinde olmalı.

pamuk ve su kullanin ve bepanthol pisik kremini deneyin..

ay evet biz de ev gezmesine gittigimizde elleri usumus burnu usumus diyip diyip daha kiyafeti yok mu diye sorup sarmalamaya calisiyolar.ki gittigimiz evler bizimkinden sicak :)

Ne bileyim bizimle yatmaya alışmasın istiyorum ara da keyif için alırım o ayrı O rahat etsin de herşeyi yapıcaz artık. Zaten 7-24 koynumdan çıkmasın benim için hava hoş ona zarar gelmesin yeter.

Şimdi kalın bi uzun kollu badi giydirdim altına ayaklı
Bizde de öyle onlar sarıyor ben açıyorum. Şu termometreyi alsam rahatlayacağım.

:) inan ki ayni seyleri yasamisiz bizimkide anne yani besigin icinde reflu yatagiydi ama yok ne yaptiysak yatmadi bende aldim reflu yatagini kendi yastigimin hizasina
Dün de bu şekilde yattı çok rahat ya. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama deliksiz uyuyor mis gibi. Uykuda emmezdi ona da başladı çok memnunum şu an sıcacıkta kalıyor kuzum.

Dün göbeğimiz düştü yarın banyo yaptıracağız inşallah. Tuzlamak istiyorlar kızımı durulama suyuna biraz tuz koyup döküyorlarmış kokmuyormuş teri. Hiiiiç istemiyorum kokarsa koksun zarar verir tuz diye düşünüyorum.

Siz nasıl yaptınız bilginiz var mı bu konuda?

Arkadaşlar merhaba bu konu konuşuldu mu bilmiyorum geçen hafta sezeryan ile Doğum yaptım göğüs ucum içe batık olduğundan almadı zaten sütüm de 3 4gün sonra geldi o arada biberonla mama verildi şimdi bebeğim göğsümü almıyor göğüs hizama gelince mosmor oluyor ağlıyor dün topuk kanı için sağlık ocağına gittik ebe ile görüştüm deneyelim dedi her iki göğsümü de hiç ağlamadan aldı ebe sen emzir gel dedi ebe odadan çıktı oğlum göğsümü hemen bıraktı şimdi sağıp veriyorum sütüm gitmesin diye ama moralim çok bozuk neden almıyor gögüs ucu dA aldım sizin önerebileceğiniz bi yol ve ya gögüs ucu var mı? Bi de emzir emzir zorla muhabbeti var.

Eski adetler onlar...tabi ki tuz vs kullanmadim..Göbek düşünce ertesi gün yaptırdık. Önce on yüz. Sonra arka yüz en saç kafası. Oda sıcaklığını ufo ile daha artırın demişti hemşire. Yıkamadan önce 5 dk odayı ufo ile daha sıcak hale getirip giydirdikten sonra 15 dk civarı o ısıda tutuyorum odayı

Benzerini yaşadım.burda sordum arkadaslara..biberona alıştı beni bıraktı yani.. sağolsun burdan bi arkadaş medela calma al dedi.. ne kaybederim dedim gittim aldım..fiyatı çok 115 TL ama üzüldugume değmez.. hiç üzülme o biberonu arastir. Al sonra Bana dua et :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…