2018 Ekim Anneleri

benim de yetmiyor. gece mama takviyesi veriyorum.. Yapacak birşey yok cunku sutum yetmiyor.. yiyeceklerle artirmaya calisiyorum.. Humana caylar. incir ve bol su..
Kızlar benim de gece olunca bitiyor resmen.nerdrn anliyorsunuz derseniz göğsüm sönüyor.bebek emiyor 1 saat.hala gözü aćık uyumuyor.yutkinma sesi de pek gelmiyor.sonra esime 60 ml mama yap diyorum onu iciyor.doymuyor.yine bi 60 ml yaptiriyorum.bitmeye az bisey kala diliyle biberonu ittiriyor.sonra da kucagimda pispislayinca uyuyor.hergün bu gece mama vermice emzirecem diyirum ama cocuk doymuyor.
Mama verdigim icin de vicdan azabi cekiyorum.
Bugün tarttim.mamayka destekledigim halde süt verenlere göre az kilo almis.mama vermesem nasil olur bilmiyorum.
Simdi de sütüm bitti.hemde bu saatte.
Ben artik emzir de sütün çoğalsin diyenlere inanmiyorum.süt yoksa yok iste.bebegin karni doymayinca uyumuyor.uyumayinca mizirdaniyor sürekli .meme istiyor.memede zaten süt yok.uyumuyor.resmen kısırdöngü.
Bazi bayanlarin sütü oluyor.sağsalar bile yeniden hemence üretiliyor.ama bizim yok iste.

aynen. yoksa, yok ne yapalimm. elimizden geleni yapıyoruz . caylar icecekler su incir hurma vs vs.. ne yapalım, psikolojimizi mi bitirelim...

Ben de ayni dırumdayım ama dün sağlık Ocağında 100 gr fazlalığı bile çıktı benim oburun :) bugün inat ettim bir saat dolmadan vermiyorum meme,fazla fazka emip kusuyo beni tüketiyor uyumayacağı da tutuyor bazen o zaman hepten çıkmaza giriyorum

aynen. yoksa, yok ne yapalimm. elimizden geleni yapıyoruz . caylar icecekler su incir hurma vs vs.. ne yapalım, psikolojimizi mi bitirelim...
Canim derdimiz bir değil ki.uyumayan bi bebekle ne kadar kendimeize bakabilelim ki.bende kuru incir yiyorum.3 lt su iciyorum.bal yiyorum pekmez yiyorum.
Rezene iciyorum.protein tükeyorum yine yok.durumu olmayip binlari yiyemeyenlerin sütü nasil oluyor peki dimi.

Acaba gun icinde yediklerinle mi desteklesen.Mesela cevizini muzunu saat 4-5 gb yesen farkeder mi bilemedim.Aklima geldi.Bu saatler bizde de bi huysuz geciyor.

benim de yetmiyor. gece mama takviyesi veriyorum.. Yapacak birşey yok cunku sutum yetmiyor.. yiyeceklerle artirmaya calisiyorum.. Humana caylar. incir ve bol su..
Süt memede anlık üretilen birşey olmasına rağmen akşama bitiyor olması bana saçma geliyor açıkçası, anlamlandiramiyorum. Gün içinden tek farkı o saatte uykum geliyor acaba bununla ilgisi var mıdır.. Yeme içme olayına da dikkat edeyim bugün. Bu arada fazla rezene bebeğin sinir sistemine zarar veriyormuş. Ben rezene içmeyi bıraktım korkumdan. Mevzuyla alakalı bilimsel makale vardı ama bulamadım.

Oyy bide ustunde mi kalacakmis :)) cok sey istemisler :)))
Sen halledersin bu isi,cikar tirnaklarini anne kaplan gibi :)))))))))

Tamamen psikolojik oldugu icin sen olmadigina inandikca aksi olmayacaktir zaten canim.Duzen,emzirme sekilleri,annenin psikolojisi zaten bu manada cok onemli.Emdikce sut olur evet cunku sen sünmüş sansanda bebek emdikce memeden sut cikar.3 aya dogru hepimizin gogusleri sertlesmeyide birakacak.
Ama zaten sikintin var.Dusunduklerin var.
Bunlarin yaninda bu kadar iyi olmanda cok guzel bence.Ama her kadinin sutude hamileligi gibidir dusun.O olur sadece biz etkileriz.
Eger denemek istersen eczanelerde Galactago damla var,dolmalik fistikla yapilan seyide deneyebilirsin.Ama sen inanmadikca,sut yok dedikce olmayacak once bunu aşmak gerek.Zaten bu tedirginligede bi kere dustu mu kurtulamiyor insan gerci

Aranızda benim gibi şimdiden " ikinci çocuğu yap" Baskısı yaşayan var mi offff

Şu da etkiliyor bence.Doluluga alisiyoruz sunünce yok diyoruz.Aslinda boyle olacak mesela artik cogunlukla.
Ama uykununda dedigin gb etkisi vardir o ara.Ben yenilenlerle ve yorgunlukla cok farkettigine inaniyorum.Yiyemeyenin nasil oluyor fikri burda bence annenin dusunceleri ile ilgili.Bu kadar normal sut olmasi bi kadinda ama artik bu devirde bu kadar cok olacak mi olmayacak mi diye konusulmasi etkiliyor anneleri bence.

Mesela bizde o saatler genel bi huzursuzluk hali o yuzden soyledim acaba hepsinin bi saati mi var diye :))
Rezene benim ictigim cayin icinde var sadece onu da gunde 1 iciyorum aksam sicak bisy istiyor canim.
Bi şu tahin helvayi birakamadim hastalik gb yapisti uzerime.Yemeyecen diyorum resmen gozum dönuyor.Hic iradesizde bi insan degilimdir yemek konusunda.Uzuluyorumda elbet dokunacak yani bi yerden bi patlak verecek diye.

Aranızda benim gibi şimdiden " ikinci çocuğu yap" Baskısı yaşayan var mi offff

Haydaa :)))) fikir beyan ediyorlardir ama pek erken be canim :)))
Artik cok sey duymaya hazir ol,nasip de gec hiiiic uzatma :)))))

Haydaa :)))) fikir beyan ediyorlardir ama pek erken be canim :)))
Artik cok sey duymaya hazir ol,nasip de gec hiiiic uzatma :)))))
Düşünmüyorum deyince mesele uzuyor cidden."Çınar' a bir de pınar lazımmış " bi taneye yetebilsem ne ala

Iste bu kötü canim.uyumazsa da agliyotlar.
Canim benimki düsjnce degil farketmek.
Baktim ki gece olinca bitiyor.çocugun gözü kapanmiyor.

Düşünceyle alakalı değil benimki ki test etmeden böyleymiş demem :) Kızımın artık sinirlenmeye başlayıp memeyi çekip çekip bıraktığı zamanlarda pompayla da elle de sağmam malesef sonuç vermedi, hakikaten süt olmuyor.. Makinenin çıkaramadığı elle çıkıyor ama yok malesef. Bu saatte sütüm olmayacak dusuncesi de yoktu. Kızım böyle davranınca farkettim.

Düşünmüyorum deyince mesele uzuyor cidden."Çınar' a bir de pınar lazımmış " bi taneye yetebilsem ne ala
İsminide koymuslar masallah

Hic uzatma herseyde aklinda olsun :)susmazlar.
Yetersin Allah'in izniyle saglik olsun.Allah gonlunuze gore yetistirmeyi nasip etsin

diyetisyen sakin tahin helvası yeme dedi.. sut yapan o degil ondan sonra icilen su dedi.. dinlemedim yedim gene sut yok :)) artık eve almıyorum. siz de almayın, alınca yeniyor..

O zaman hic sikinti yapma canim.
Dedigin gb toplayip o saattede verebilirsin.Ama sagmak gun icindeki sutude etkileyecekse takviye yap.
Bunun icin pismanlik duyma lutfen.
Ne saglik sorunu yasayan nice bebek,nice anne var.Sonucta sizin durumunuzu en iyi sen biliyorsun.

anne sutune ihtiyaçları olduğu kadar. Ruh saglıgı iyi olan anneye de ihtiyaçları var. bitik halde degil sevgi dolu olan gülümseyen annelere ihtiyaci var bebeklerin :)))
yetmiyorsa ac mi kalacaklar, mama takviyesi veririm ama yeter ki sevgi dolu büyütelim minik kuşları :)))

Benim bebeğimde ilk zamanlar çok pişik oldu ne yapsam geçiremedim. Sonra doktor tavsiyesiyle geçti. Ben de ıslak mendil olarak uni baby yenidoğan kullanıyordum. Ama o tahriş etmiş. Biraz sert olduğu için sürtüne sürtüne silindiği için, bebeğimin derisi incelmiş. Sonra pamukla silmeye başladım, pamuğu ıslatıp, sürtütme şeklinde değilde pıt pıt dokunma şekilde sildim ve bepantal pişik kremini ince bir katman halinde sürdüm, hava alması için. 3 günde geçti çok şükür pişiği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…