Evde tartımız var kızım kilo da almıyor doğru düzgün.. 3.5 doğdu hastalandı kilo verdi ama tam kaç gram verdi bilmiyorum ama en az 200 gr şimdi de 3.8 geliyor. Sütümün yetip yetmediğini nasıl anlayacağım bilmiyorum.O zaman hic sikinti yapma canim.
Dedigin gb toplayip o saattede verebilirsin.Ama sagmak gun icindeki sutude etkileyecekse takviye yap.
Bunun icin pismanlik duyma lutfen.
Ne saglik sorunu yasayan nice bebek,nice anne var.Sonucta sizin durumunuzu en iyi sen biliyorsun.
diyetisyen sakin tahin helvası yeme dedi.. sut yapan o degil ondan sonra icilen su dedi.. dinlemedim yedim gene sut yok :)) artık eve almıyorum. siz de almayın, alınca yeniyor..
asiri tüketim seker bagimliligi yapar. ama dikkat edin. insülin direncini etkiler..Almamayi denedim canim resmen kafama vurdu :)
Su icmiyorum onunla inan :) Zaten cok iciyorum suyu gun icinde.
Bide sut icinde yemiyorum.Sevmezdimde.Hastanede son gun bi kibrit kutusu kadar getirdiler yemekle.O zaman bi guzel geldi oyle basladim.
Ama susam normalde de sutu etkiler.Zaten tahinde malum.Ben gidalarin sutun uzerinde etkisi olduguna inaniyorum.
Yani tahin icin demiyorum kesinlikle ama et yiyincede farkediyor mesela.Yani sutun kalitesi acisindan badem,ceviz,yumurta,koyu yesil yaprakli sebzeler,balık,zeytinyagi vb. etkili.
Ya da çemen otu tohumu anne sutu icin en etkili uyaricilardan mesela.
takviye alıyor musunuz arkadaslar. ben gunde 2 ilaç iciyorum. imom ve ferro sanol.
Evde tartımız var kızım kilo da almıyor doğru düzgün.. 3.5 doğdu hastalandı kilo verdi ama tam kaç gram verdi bilmiyorum ama en az 200 gr şimdi de 3.8 geliyor. Sütümün yetip yetmediğini nasıl anlayacağım bilmiyorum.
Neredeyse 1 aylık olmak üzere. Sütüm miktar olarak var, sağınca da görüyorum ama kg almıyor.
asiri tüketim seker bagimliligi yapar. ama dikkat edin. insülin direncini etkiler..
2 belirti var demisti doktorEvde tartımız var kızım kilo da almıyor doğru düzgün.. 3.5 doğdu hastalandı kilo verdi ama tam kaç gram verdi bilmiyorum ama en az 200 gr şimdi de 3.8 geliyor. Sütümün yetip yetmediğini nasıl anlayacağım bilmiyorum.
1 hafta sonra kontrolümüz.O zaman gun icine bazi emzirmeler sonrasi belki takviyede ekler doktorun.Aylik kontrolde anlatir canim.Ne zaman kontrolunuz?
Bez sayısında sıkıntı yok baya çiş ve kaka yapıyor ama kilo konusu muallakta. Doğduktan sonra verdiği kiloyu çok çabuk geri almıştı fakat hastalanıp yoğun bakımda yatarken kilo vermeye başladı. Tam olarak ne kadar verdiğini bilemiyorum ama.2 belirti var demisti doktor
1. aylik kontrollerde kilo alimi
2. bez sayısı..
Ben tuzlattım kızımı, kaynanama ve anneme :) beni de tuzlamışlar zamanında inaninki hiç ter kokmam :))) doktorlar tuzlatmayın diyor tabi ki. Ama ben cesaret ettim. Suyuna koydum tuz sonra da yıkandıktan sonra zeytinyağladım, üstüne tuzladık tüm vücudu, kaynanam ağzına bile sürdü ağzı kokmasın diye :))) sonra düşünün onunla yattı gece, ertesi gün yıkadım arındırdım tuzdan, allahtan alerji falan yapmadı, kızarıklık bile olmadı. Tuzun kaya tuzundan tuz olması önemli işlem görmediği için.Dün göbeğimiz düştü yarın banyo yaptıracağız inşallah. Tuzlamak istiyorlar kızımı durulama suyuna biraz tuz koyup döküyorlarmış kokmuyormuş teri. Hiiiiç istemiyorum kokarsa koksun zarar verir tuz diye düşünüyorum.
Siz nasıl yaptınız bilginiz var mı bu konuda?
Kontrolde ortaya cikar kilo durumu..1 hafta sonra kontrolümüz.
Bez sayısında sıkıntı yok baya çiş ve kaka yapıyor ama kilo konusu muallakta. Doğduktan sonra verdiği kiloyu çok çabuk geri almıştı fakat hastalanıp yoğun bakımda yatarken kilo vermeye başladı. Tam olarak ne kadar verdiğini bilemiyorum ama.
Evlenip evlenmemek,çocuk sayısı ,kız-erkek dert oluyo bu insanlarahem de ne.. araya açmayın deniyor. `gelip bakarsanız neden olmasın` diyorum :))
Ben careyi malt icecegi ve tahinde buldumAlmamayi denedim canim resmen kafama vurdu :)
Su icmiyorum onunla inan :) Zaten cok iciyorum suyu gun icinde.
Bide sut icinde yemiyorum.Sevmezdimde.Hastanede son gun bi kibrit kutusu kadar getirdiler yemekle.O zaman bi guzel geldi oyle basladim.
Ama susam normalde de sutu etkiler.Zaten tahinde malum.Ben gidalarin sutun uzerinde etkisi olduguna inaniyorum.
Yani tahin icin demiyorum kesinlikle ama et yiyincede farkediyor mesela.Yani sutun kalitesi acisindan badem,ceviz,yumurta,koyu yesil yaprakli sebzeler,balık,zeytinyagi vb. etkili.
Ya da çemen otu tohumu anne sutu icin en etkili uyaricilardan mesela.
Canim mamayi verirken biraz korkuyorum.biberona alisip sütüm az geldigi zaman göğsümü bırakır diye korkuyorum.anne sutune ihtiyaçları olduğu kadar. Ruh saglıgı iyi olan anneye de ihtiyaçları var. bitik halde degil sevgi dolu olan gülümseyen annelere ihtiyaci var bebeklerin :)))
yetmiyorsa ac mi kalacaklar, mama takviyesi veririm ama yeter ki sevgi dolu büyütelim minik kuşları :)))
Peki hic mama verdin mi canim?Neredeyse 1 aylık olmak üzere. Sütüm miktar olarak var, sağınca da görüyorum ama kg almıyor.
Merhaba canım bizim oğluşlar aynı gün doğmuştu kaç kilo almış 100 gr fazlayı neye göre söylediler? Bana bir şey demediler de merak ettimBen de ayni dırumdayım ama dün sağlık Ocağında 100 gr fazlalığı bile çıktı benim oburun :) bugün inat ettim bir saat dolmadan vermiyorum meme,fazla fazka emip kusuyo beni tüketiyor uyumayacağı da tutuyor bazen o zaman hepten çıkmaza giriyorum
Canım senin şu helva olayını gördükçe bir gülümseme yayılıyor yüzüme çok tatlısın:)-sen söyledikçe inan canım çekiyorŞu da etkiliyor bence.Doluluga alisiyoruz sunünce yok diyoruz.Aslinda boyle olacak mesela artik cogunlukla.
Ama uykununda dedigin gb etkisi vardir o ara.Ben yenilenlerle ve yorgunlukla cok farkettigine inaniyorum.Yiyemeyenin nasil oluyor fikri burda bence annenin dusunceleri ile ilgili.Bu kadar normal sut olmasi bi kadinda ama artik bu devirde bu kadar cok olacak mi olmayacak mi diye konusulmasi etkiliyor anneleri bence.
Mesela bizde o saatler genel bi huzursuzluk hali o yuzden soyledim acaba hepsinin bi saati mi var diye :))
Rezene benim ictigim cayin icinde var sadece onu da gunde 1 iciyorum aksam sicak bisy istiyor canim.
Bi şu tahin helvayi birakamadim hastalik gb yapisti uzerime.Yemeyecen diyorum resmen gozum dönuyor.Hic iradesizde bi insan degilimdir yemek konusunda.Uzuluyorumda elbet dokunacak yani bi yerden bi patlak verecek diye.
benim ki biberona alisti biberonu değiştirdim daha iyi oldu. Mesela Calma anneyi unutturmuyor..Canim mamayi verirken biraz korkuyorum.biberona alisip sütüm az geldigi zaman göğsümü bırakır diye korkuyorum.
Peki hic mama verdin mi canim?
Benimkide 40+1 de doğmasina ragmen 3200 doğdu.zaten 200 gr ödemdi.haftasina göre zayif doğdu.ilk hafta hep mama verdim.sezaryan oldugu icin sütüm gec geldi.göğüslerim yarıldü derken düzgünce emziremedim.2.hafta biraz emzirdim.bu 3.hafta.günde 1 kere verdim.o da gece.yani emdi emdi doymadi.üstüne mama verdim.
Canım bazen yasak koymaya çalışmak da tam tersi etki yapıyor kafanda hep o dönüyor gelip gidip yemek istiyorsun. Bazen benim de canımın isteyip isteyip almadığım şeyler oluyor aklıma sürekli o geliyor tadı kokusu... en son artık bıktırana kadar yiyorum çözümü o oluyor bir daha canım istemiyor:) belki senin de öyle olur yasak yememeliyim diye yaklaşma benceEvet.Bide korkuyorum durur durur birden bisy cikar mesela deride kabarciklar döküntüler vs olur diye.Azalta azalta birakacam insallah.Hic bu kadar iradesiz olmamistim bi yiyecek icin.Uzuluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?