2018 Ekim Anneleri

Evde tartımız var kızım kilo da almıyor doğru düzgün.. 3.5 doğdu hastalandı kilo verdi ama tam kaç gram verdi bilmiyorum ama en az 200 gr şimdi de 3.8 geliyor. Sütümün yetip yetmediğini nasıl anlayacağım bilmiyorum.

Neredeyse 1 aylık olmak üzere. Sütüm miktar olarak var, sağınca da görüyorum ama kg almıyor.

diyetisyen sakin tahin helvası yeme dedi.. sut yapan o degil ondan sonra icilen su dedi.. dinlemedim yedim gene sut yok :)) artık eve almıyorum. siz de almayın, alınca yeniyor..

Almamayi denedim canim resmen kafama vurdu :)
Su icmiyorum onunla inan :) Zaten cok iciyorum suyu gun icinde.
Bide sut icinde yemiyorum.Sevmezdimde.Hastanede son gun bi kibrit kutusu kadar getirdiler yemekle.O zaman bi guzel geldi oyle basladim.
Ama susam normalde de sutu etkiler.Zaten tahinde malum.Ben gidalarin sutun uzerinde etkisi olduguna inaniyorum.
Yani tahin icin demiyorum kesinlikle ama et yiyincede farkediyor mesela.Yani sutun kalitesi acisindan badem,ceviz,yumurta,koyu yesil yaprakli sebzeler,balık,zeytinyagi vb. etkili.
Ya da çemen otu tohumu anne sutu icin en etkili uyaricilardan mesela.

asiri tüketim seker bagimliligi yapar. ama dikkat edin. insülin direncini etkiler..

takviye alıyor musunuz arkadaslar. ben gunde 2 ilaç iciyorum. imom ve ferro sanol.

Benim de kan ilacim devam ediyor.Feramat.
Ocean Dvitamini ve balik yagi kullaniyorum.
Bunlari kendi doktorum yazmisti.
Saglikocagindakide kan degerleri kontrolu sonrasi B12 ekledi.Düşük sınıra yakındı

Neredeyse 1 aylık olmak üzere. Sütüm miktar olarak var, sağınca da görüyorum ama kg almıyor.

O zaman gun icine bazi emzirmeler sonrasi belki takviyede ekler doktorun.Aylik kontrolde anlatir canim.Ne zaman kontrolunuz?

asiri tüketim seker bagimliligi yapar. ama dikkat edin. insülin direncini etkiler..

Evet.Bide korkuyorum durur durur birden bisy cikar mesela deride kabarciklar döküntüler vs olur diye.Azalta azalta birakacam insallah.Hic bu kadar iradesiz olmamistim bi yiyecek icin.Uzuluyorum.

2 belirti var demisti doktor
1. aylik kontrollerde kilo alimi
2. bez sayısı..

O zaman gun icine bazi emzirmeler sonrasi belki takviyede ekler doktorun.Aylik kontrolde anlatir canim.Ne zaman kontrolunuz?
1 hafta sonra kontrolümüz.
2 belirti var demisti doktor
1. aylik kontrollerde kilo alimi
2. bez sayısı..
Bez sayısında sıkıntı yok baya çiş ve kaka yapıyor ama kilo konusu muallakta. Doğduktan sonra verdiği kiloyu çok çabuk geri almıştı fakat hastalanıp yoğun bakımda yatarken kilo vermeye başladı. Tam olarak ne kadar verdiğini bilemiyorum ama.

Ben tuzlattım kızımı, kaynanama ve anneme :) beni de tuzlamışlar zamanında inaninki hiç ter kokmam :))) doktorlar tuzlatmayın diyor tabi ki. Ama ben cesaret ettim. Suyuna koydum tuz sonra da yıkandıktan sonra zeytinyağladım, üstüne tuzladık tüm vücudu, kaynanam ağzına bile sürdü ağzı kokmasın diye :))) sonra düşünün onunla yattı gece, ertesi gün yıkadım arındırdım tuzdan, allahtan alerji falan yapmadı, kızarıklık bile olmadı. Tuzun kaya tuzundan tuz olması önemli işlem görmediği için.

Kontrolde ortaya cikar kilo durumu..

Benim sütüm de sanki günlük kota konuluyormuş da onunla idare ediyormuş gibiyiz ama dün 100 gr fazlalığı var dedi hemşire.çaresğz hissedip Biksç defa mama vermiş olmamı hiç hoş karşılamadılar e peki bu oğluş niye deli gibi ağlıyo madem fazla beslenmişse ?

Ben careyi malt icecegi ve tahinde buldum
Galactago da kullaniyorum ama o bi fauda etmedi
Zeynep bugun emdikten sonra uyudu amannn yetti sütüm diye sevindim :)
Ben normalde cook su icerim ama gun icinde uyumak tahin yemek ve maltana super sut yapti

Canim mamayi verirken biraz korkuyorum.biberona alisip sütüm az geldigi zaman göğsümü bırakır diye korkuyorum.
Peki hic mama verdin mi canim?
Benimkide 40+1 de doğmasina ragmen 3200 doğdu.zaten 200 gr ödemdi.haftasina göre zayif doğdu.ilk hafta hep mama verdim.sezaryan oldugu icin sütüm gec geldi.göğüslerim yarıldü derken düzgünce emziremedim.2.hafta biraz emzirdim.bu 3.hafta.günde 1 kere verdim.o da gece.yani emdi emdi doymadi.üstüne mama verdim.

Merhaba canım bizim oğluşlar aynı gün doğmuştu kaç kilo almış 100 gr fazlayı neye göre söylediler? Bana bir şey demediler de merak ettim

Canım senin şu helva olayını gördükçe bir gülümseme yayılıyor yüzüme çok tatlısın:)-sen söyledikçe inan canım çekiyor

benim ki biberona alisti biberonu değiştirdim daha iyi oldu. Mesela Calma anneyi unutturmuyor..

Evet.Bide korkuyorum durur durur birden bisy cikar mesela deride kabarciklar döküntüler vs olur diye.Azalta azalta birakacam insallah.Hic bu kadar iradesiz olmamistim bi yiyecek icin.Uzuluyorum.
Canım bazen yasak koymaya çalışmak da tam tersi etki yapıyor kafanda hep o dönüyor gelip gidip yemek istiyorsun. Bazen benim de canımın isteyip isteyip almadığım şeyler oluyor aklıma sürekli o geliyor tadı kokusu... en son artık bıktırana kadar yiyorum çözümü o oluyor bir daha canım istemiyor:) belki senin de öyle olur yasak yememeliyim diye yaklaşma bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…