Bugün nöbetçi tuttu beni başında saatlerdir uykusuz memede 1 dk da uyuyır ama memeden ayırdığımda Uyanıyor çöktüm bugünO zaman benimki baya fazla almış canım 2475 doğmuştu günlükken topuk kanı verdiğimizde 3300 çıkmıştı dün kıyafetleriyle 4990 geldi kıyafeti düşüp 4800 yazdı 1500 almış görünüyorhemşire böyle devam dedi benim ufaklık memeyle yapışık yaşıyor zaten özellikle bu sıralar sürekli memede olmak istiyor vermeyince hiçbir şekilde susturamıyorum bazen uykuya dalmak bazen karın doyurmak bazen de zevk için tutuyor ağzından çıkınca uyumuşsa uyanıyor emzir gazınj çıkar emzir gazını çıkar altını temizle döngüsüne giriyoruz büyük kızım da olduğu için bu süreç çok yorucu geçiyor sürekli anneeee diye bir odadan bağıran kızım var bazen yanına gidebiliyoruö bazen gidemiyorum şu durumda. Geçecek elbet bugünler de. Sadece ev taşımış ve yerleşmeye çalışırken çok yoruluyorum ev kalk gidelim diyor her şey ortada kolilerle duruyor. Yine annemi çağırdım mecbur hiç olmazsa yardım eder şu taşınma olaylarına çocuğa bakmaya falan diye
Henüz pişik kremi dışında bişey sürmedim bebek yağına dahi sıcak bakmıyorum içeriği cildine uygun olmayacak diye. Gelip tuz diyorlar şaka gibi.anne karnından yeni ciktilar. ciltler asiri hassas bebe yağı bile alerji yaptı yazdı dolu arkadas..aman diyim..
Yok yok dediğin taktiği uygulayacağım atar gibi yapıp atmamOyy bide ustunde mi kalacakmis :)) cok sey istemisler :)))
Sen halledersin bu isi,cikar tirnaklarini anne kaplan gibi :)))))))))
Sezaryen sonrası çok sancı çektim ben tövbe edecektim neredeyse. O sırada dedim bana ikinci çocuk lafını açanı fena bozarım diye. Annem sağolsun bunun arkası erkek dedi daha ikinci günden. Başkası henüz lafını açmadı ama ısrar gelirse bozarım şakayla karışık.Aranızda benim gibi şimdiden " ikinci çocuğu yap" Baskısı yaşayan var mi offff
Demir ve vitamin alıyorum doktorum 3 ay daha devam etmemi önerdi.takviye alıyor musunuz arkadaslar. ben gunde 2 ilaç iciyorum. imom ve ferro sanol.
Maşallah ne cesaretBen tuzlattım kızımı, kaynanama ve anneme :) beni de tuzlamışlar zamanında inaninki hiç ter kokmam :))) doktorlar tuzlatmayın diyor tabi ki. Ama ben cesaret ettim. Suyuna koydum tuz sonra da yıkandıktan sonra zeytinyağladım, üstüne tuzladık tüm vücudu, kaynanam ağzına bile sürdü ağzı kokmasın diye :))) sonra düşünün onunla yattı gece, ertesi gün yıkadım arındırdım tuzdan, allahtan alerji falan yapmadı, kızarıklık bile olmadı. Tuzun kaya tuzundan tuz olması önemli işlem görmediği için.
Benimki de kucağımda rahatlıyor bide konuşunca susuyor hep konuşalım o dinlesin :) Sling istiyorum ki bağlayayım iş yapmaya öyle devam edeyim kucağa alışması sorun değil ama işi engellemesin.Herkese hayirli cumalar. Okumaya firsatim oluyor ama pek yazamiyorum nasil aksam oluyor anlamiyorum bile cogumuz gibi bende :)
Bir kac soru var aklimda sizlerinde fikrini almak isterim. Gunduz tum gun kucakta geciyor kizimin bilmiyorum henuz 1 aylik bebek kucaga alisir mi ama uyudugunda nereye koyarsak koyalim hemen uyaniyor. İs yapmayi gectim wc banyo yada bir seyler yeme isi baya zorlastiriyor buna cozum buldunuz mu?
Ev tipi ana kucagi istiyorum ama fonksiyonlu olsun diyorum tavsiyeniz var mi? 4moms baktim fakat bu urun risk diyorlar yani bebek durmayadabilirmis icinde urunu alipta elimde kalsin istemiyorum.
Emzirme rituelim 20dk sag 20dk sol meme fakat 2 gundur ikinci memenin ilk 5 dk sinda kizim uyuya kaliyor uyandirmaya calisiyorum ama mumkun degil bu sefer ac kaldigini dusunuyorum sizde yasiyor musunuz bu durumlari?
Ben boyatacağım en azından 40a kadar bekleyeyim diyorum.Emzirme döneminde saç boyatma hakkında ne düşünüyorsunuz? Doktor bana organik boya ile boyatabilirsin dedi..
Ben anakucağı kullanıyorum ev tipi olanlardan memnunumda kızımdan kalma ondada çok işimi görmğştü emzirdikten sonra gazını çıkarıp koyuyorum güneüz ben salondaykrn oda anakucağımda karşımda olıyor bakışıyoruz bira sonra uyuyor:)) kucağımada aldığım zamanlar oluyor ama açıkçası alışsında istemiyorum çok fazla ortasını bulmak gerek ama her çocukta farklı oluyor günü günlerine bile uymuyor bazende ordada durmak istemiyor mwcnur kucağa alıyoruz ..Herkese hayirli cumalar. Okumaya firsatim oluyor ama pek yazamiyorum nasil aksam oluyor anlamiyorum bile cogumuz gibi bende :)
Bir kac soru var aklimda sizlerinde fikrini almak isterim. Gunduz tum gun kucakta geciyor kizimin bilmiyorum henuz 1 aylik bebek kucaga alisir mi ama uyudugunda nereye koyarsak koyalim hemen uyaniyor. İs yapmayi gectim wc banyo yada bir seyler yeme isi baya zorlastiriyor buna cozum buldunuz mu?
Ev tipi ana kucagi istiyorum ama fonksiyonlu olsun diyorum tavsiyeniz var mi? 4moms baktim fakat bu urun risk diyorlar yani bebek durmayadabilirmis icinde urunu alipta elimde kalsin istemiyorum.
Emzirme rituelim 20dk sag 20dk sol meme fakat 2 gundur ikinci memenin ilk 5 dk sinda kizim uyuya kaliyor uyandirmaya calisiyorum ama mumkun degil bu sefer ac kaldigini dusunuyorum sizde yasiyor musunuz bu durumlari?
Bana 30.haftadan sonra boyt dedi doktorum boyattım doğuma birkaç gün kala beni iadere eder diyorum 2 aylık olınca mevlit yapacağım zaman boyatacağım tekrar organik boyalarda çok fark etmiyor ama zaten kanotlanmış zararı yok diye biliyoeum saç boyalarının kızımdada emzirirken blyatmıştımEmzirme döneminde saç boyatma hakkında ne düşünüyorsunuz? Doktor bana organik boya ile boyatabilirsin dedi..
Canım tek seferde mi 20 dk sağ 20 dk sol veriyorsun?Benimki şimdiye kadar maksimum 20 fl tek göğüs almıştır muhtemelen
Ben anakucağı kullanıyorum ev tipi olanlardan memnunumda kızımdan kalma ondada çok işimi görmğştü emzirdikten sonra gazını çıkarıp koyuyorum güneüz ben salondaykrn oda anakucağımda karşımda olıyor bakışıyoruz bira sonra uyuyor:)) kucağımada aldığım zamanlar oluyor ama açıkçası alışsında istemiyorum çok fazla ortasını bulmak gerek ama her çocukta farklı oluyor günü günlerine bile uymuyor bazende ordada durmak istemiyor mwcnur kucağa alıyoruz ..
Benim de sezerysn Olduğum günün ertesi günü Anneme söylediğim şey : ne çekeceğimi bilsem çocuk düşünmezmişim oldu :) ikinci Aklıma bile gelmedi :))) iyi ki gelmiş tabi kuzum o ayrı :)Henüz pişik kremi dışında bişey sürmedim bebek yağına dahi sıcak bakmıyorum içeriği cildine uygun olmayacak diye. Gelip tuz diyorlar şaka gibi.
Yok yok dediğin taktiği uygulayacağım atar gibi yapıp atmamİçim içimi yer yoksa.
Sezaryen sonrası çok sancı çektim ben tövbe edecektim neredeyse. O sırada dedim bana ikinci çocuk lafını açanı fena bozarım diye. Annem sağolsun bunun arkası erkek dedi daha ikinci günden. Başkası henüz lafını açmadı ama ısrar gelirse bozarım şakayla karışık.
Demir ve vitamin alıyorum doktorum 3 ay daha devam etmemi önerdi.
Maşallah ne cesaret
Ben suyuna bi kaşık tuza razı gelemedim. Bi çimdik atarım sadece sonrasında hemen temiz suyla durularım dedim. Muhtemelem kırmamak için ses çıkartmayacağım atar gibi yapıp atmayacağım ama.
Benimki de kucağımda rahatlıyor bide konuşunca susuyor hep konuşalım o dinlesin :) Sling istiyorum ki bağlayayım iş yapmaya öyle devam edeyim kucağa alışması sorun değil ama işi engellemesin.
Ana kucağı bende alacağım karar veremedim önerileri bende bekliyorum.
Benimki de bazen 10 dk bile emmiyor ıyuyor hiç sorun etmedim acıkınca bi aranması var izle beni diyor o kadar tatlı oluyor ki :) Bazen de 1 saat memede kalıyor durup durup emiyor. Sadece 3 saati geçirmemeye çalışıyorum onun dışında kuralları küçük hanım belirliyor. Salı günü 3050 grdı bugün 3250 civarı çıktı aç kalmıyor sanırım.
Ben boyatacağım en azından 40a kadar bekleyeyim diyorum.
Henüz pişik kremi dışında bişey sürmedim bebek yağına dahi sıcak bakmıyorum içeriği cildine uygun olmayacak diye. Gelip tuz diyorlar şaka gibi.
Yok yok dediğin taktiği uygulayacağım atar gibi yapıp atmamİçim içimi yer yoksa.
Sezaryen sonrası çok sancı çektim ben tövbe edecektim neredeyse. O sırada dedim bana ikinci çocuk lafını açanı fena bozarım diye. Annem sağolsun bunun arkası erkek dedi daha ikinci günden. Başkası henüz lafını açmadı ama ısrar gelirse bozarım şakayla karışık.
Demir ve vitamin alıyorum doktorum 3 ay daha devam etmemi önerdi.
Maşallah ne cesaret
Ben suyuna bi kaşık tuza razı gelemedim. Bi çimdik atarım sadece sonrasında hemen temiz suyla durularım dedim. Muhtemelem kırmamak için ses çıkartmayacağım atar gibi yapıp atmayacağım ama.
Benimki de kucağımda rahatlıyor bide konuşunca susuyor hep konuşalım o dinlesin :) Sling istiyorum ki bağlayayım iş yapmaya öyle devam edeyim kucağa alışması sorun değil ama işi engellemesin.
Ana kucağı bende alacağım karar veremedim önerileri bende bekliyorum.
Benimki de bazen 10 dk bile emmiyor ıyuyor hiç sorun etmedim acıkınca bi aranması var izle beni diyor o kadar tatlı oluyor ki :) Bazen de 1 saat memede kalıyor durup durup emiyor. Sadece 3 saati geçirmemeye çalışıyorum onun dışında kuralları küçük hanım belirliyor. Salı günü 3050 grdı bugün 3250 civarı çıktı aç kalmıyor sanırım.
Ben boyatacağım en azından 40a kadar bekleyeyim diyorum.
Sıkıldığımda bozacam sanırım evlen,çovuk yap baskılarından bıkmıştım zatrn bir yenisini daha fazla kaldıramıcamHahah :) bana kereme bi aslı lazim dediklerj gibiii :) ama sonunda onlar kazandi kerem 3 yasinda abi oldu asli geldi :) ben 2 bucuk sene direndim bakalim senin nasil olacak
Ah bu anneler :) Yok yani büyük konuşmayayım da çocuk doğurmak bakmak başka bişeymiş birde biz daha yolun başındayız ikinciyi düşünemiyorum bile.Benim de sezerysn Olduğum günün ertesi günü Anneme söylediğim şey : ne çekeceğimi bilsem çocuk düşünmezmişim oldu :) ikinci Aklıma bile gelmedi :))) iyi ki gelmiş tabi kuzum o ayrı :)
ikinci diye tutturan ilk Kışı de yine annem oldu !
Ben sling alma niyetiyle e bebege gittim ama satis temsilcisi arkadas vazgecirdi beni. Yarim saat sonra belin agricak birde bebegin bunun icinde iki buklum durmasi saglikli degil abla bence alma dedi caydirdi beni iyi mi etti kotumu etti bilmiyorum ama ben takip tum gun takilirim diyordum
Aynisini yasadim. 10 bucuktan 2 bucuga kadar falan oyleydi. En son yatarak emziriyordum. Sonra baktim uyudu. Ben de uyudum. 3 saat uyudum. O da 4 saat uyudu. Hic bu kadar uyumazdi gunduz. Bi de bagirip aglamaktan yorgun dustu galiba.Bugün nöbetçi tuttu beni başında saatlerdir uykusuz memede 1 dk da uyuyır ama memeden ayırdığımda Uyanıyor çöktüm bugün
Fisher priceKullandiginiz ana kucaginin markasi ne acaba?
Ben sling alma niyetiyle e bebege gittim ama satis temsilcisi arkadas vazgecirdi beni. Yarim saat sonra belin agricak birde bebegin bunun icinde iki buklum durmasi saglikli degil abla bence alma dedi caydirdi beni iyi mi etti kotumu etti bilmiyorum ama ben takip tum gun takilirim diyordum
Ah bu anneler :) Yok yani büyük konuşmayayım da çocuk doğurmak bakmak başka bişeymiş birde biz daha yolun başındayız ikinciyi düşünemiyorum bile.
Yaa ben kullananlar çok memnun diye duymuştum. Kanguru istiyorum ama çok küçük diye baştan sling alayım diyordum.
Burada var mı kullanan?
Emme içgüdüsüArkadaşlar bebeğim uykuda ağzını şapurdatıyor neden acaba ?
Hnm evet senin ki büyükmüş maşallah.Benimki daha 10 günlük teyZesiEvet canim bende hep tek meme yapiyordum ama dr 15-20 dk sag 15-20 dk sol ve 2 saat ara dedi ve ben bu sekilde kizimin saglikli kilo aldiginj 2 gunluk kontrollerde gordum evet 1,5 saat sonra bazen Eylule kriz geliyor meme istiyor ama acliktan degil aglamasindan bile belli ama vermiyorum oyaliyorum 2 saate yaklastirmaya calisiyorum ki sutun yagli kismini alsin saglikli kilo olsun oncesinde bende tek meme veriyordum hep ama dr bu sekilde yap dedi yarin 1 aylik olucak ama seninki daha ki kucuk veya buyuk? Cunku 1 hfta bile farkediyor
Yorgunluktandir. Benim de sık sık agriyor. Bir kac gundur agrimasa da. Uyuyunca geciyor. Benim bi de cok spor yapmisim gibi bacaklarim agriyor. Ne alakaysa.Kızlar ben 3 gündür acayip bir baş ağrısı çekiyorum ve 2 kere iğne vurdurmak için hastaneye gitmek zorunda kaldım?Var mı başı çok ağrıyan?
Spinal sezaryen mi oldunuz belki onunla ilgilidir..benim boynum tutulmuştu doğumdan 10-15gğn sonrasında boynumla beraber başımada vurmuştu ağrısı doktorda boyun tutulması baş ağrısıda yapar demişti ama sizin sadeve başınız ağıryorsa doktorunuza bir sorun yinede..birde düzenimiz değişti geceleri uykusuz oluyoruz ondanda oluyor olabilirKızlar ben 3 gündür acayip bir baş ağrısı çekiyorum ve 2 kere iğne vurdurmak için hastaneye gitmek zorunda kaldım?Var mı başı çok ağrıyan?
Supersin cok detayli olmus cok tesekkur ederim. Joie dreamer buldu esim onuda begendim ama tabi tecrube edilen urunler daha farkli.
Emme konusunda da diyorum ki herhalde doyuyordur 2.memeyi 5dk emmekten yoksa uyuya kalmazdi.
Kucagimda olmasina bayiliyorum evet cok guzel hele bide bazen kendini itiyor asagi karnimin oraya hah diyorum daha dogurmadim sanki :)
Birde aylik kontrol icin doktorumuz dogum tarihinden 4 gun sonraya cagirdi 3 ekimde dogdu 3 kasim yarin ama 7 sinde cagirdi cok takilmamak mi lazim gunu gunune acaba? Yoksa yarin alip gotursem mi?
Benim de sezerysn Olduğum günün ertesi günü Anneme söylediğim şey : ne çekeceğimi bilsem çocuk düşünmezmişim oldu :) ikinci Aklıma bile gelmedi :))) iyi ki gelmiş tabi kuzum o ayrı :)
ikinci diye tutturan ilk Kışı de yine annem oldu !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?