Uyku Eğitimine başlamak Lazım sanırım böyle çok zor oluyoAynisini yasadim. 10 bucuktan 2 bucuga kadar falan oyleydi. En son yatarak emziriyordum. Sonra baktim uyudu. Ben de uyudum. 3 saat uyudum. O da 4 saat uyudu. Hic bu kadar uyumazdi gunduz. Bi de bagirip aglamaktan yorgun dustu galiba.
Reflüden de olabiliyormuş burda okudum ben de senin gibi düşünmüştüm amaEmme içgüdüsü
Ben de öyle hissettiğimden bıraktım uğraşmayı arada biberonla sağdığım sütü ya da mama verdiğim de oldu ikisinden biri meme emmeyi olumsu etkiliyordu gibi ya emzik ya biberonkizlar ben bebege karni doyduktan sonra bazen hic basedemezsem emzik veriyorum.ama sanki mememi emmesi bozuluyormus gibime geliyor.yoksa okudugum seylerden mi etkilendim bilmiyorum.32 gunluk bu arada.siz napiyosunuz emzik veriyo musunuz.
Canım sağlık bakanlığı istiyor sanırım sağlık ocağı istiyor genelde 3. Ay gibi burada evrak verip dr a doldurtup geri dosyasına koymak için alıyorlardı değişmediyse. Kalçayı bize de 2. Ay sonunda dedilerKalca cikikligini 2.ay muayenesinde önerdi doktorumuz.Gözü muayenelerde hep baktilar.Ilk ay gittigimizde takip vs sordu.Bi sorun olursa yonlendiriyorlar genelde ama gidince tekrar soracam.
Ne güzel yaramış sütün,3600 doğmuştu 4810 gr geldi kıyafetleri 110 gr saydı 4700 kalıyor 1100 almış defi bir ayda 1000 Yerine
Aynı durumdayız..Neredeyse 1 aylık olmak üzere. Sütüm miktar olarak var, sağınca da görüyorum ama kg almıyor.
Sütümün yetmediğini düşünerek 5 defa mamaya başvurmuşluğum var onun dışında anne sütü veriyorum Israrla.Belkide gazi vardı ben aç sanmıştım.Gaz Yapıcı yiyeceklerden elimden geldiğince Uzak durmakla beraber humana kimyonlu rezene Çayı(günde 1 bardak),3 lt su,Muhallebi,bazen hoşaf,gaz yaptığını bilmeme rağmen bikaç defa bulgur pilavı,tahin pekmez,tahin helva,yeşillik içeren salata,Çorba,sabahları haşlanmış yumurta..bademe de başladım.ama süt kalitesi sanki daha çok Vücut yapısıyla alakalı gibi geliyo bana....tabi şahsi fikrim doğru olmayabilirNe güzel yaramış sütün,
Sadece anne sütü ile mi besleniyor?
Benimki lıkır lıkır içmesine ragmen kilo alımı az...
Günlük nasıl besleniyorsun acaba, neler yiyip içiyorsun?
Emzirme kampı.Kızlar sütüm yeterli değil ne yapmam lazım ?
Sizde süt durumu nasıl? Ben sütümün yeterli oldgunu düşünüyorum ama neden kilo alamadığını anlamıyorum. Hatta gece sağdığım sütten gündüz takviye yapıyorum. Gece 3 saatte 120 ml süt sağıyorum ki bebek emse çok daha fazlasını çıkarır. Tabi o 120 ml haricinde kızımda emmiş oluyor. Yani emdikten sonra iki memeden toplam 120 ml çıkıyor. Gündüz durum ne pek bilmiyorum çünkü sağmıyorum. Yememe içmeme dikkat ediyorum ki zaten genellikle sağlıklı beslenen biriyimdir. Yoğun bakım sürecinde net olarak ne kadar kilo verdiğini bilsem emin olacağım ama bilmiyorum.Aynı durumdayız..
basta vermem dedim. ama sonra dayanamadım verdim.. rahatlikmis, pişman degilim :))))kizlar ben bebege karni doyduktan sonra bazen hic basedemezsem emzik veriyorum.ama sanki mememi emmesi bozuluyormus gibime geliyor.yoksa okudugum seylerden mi etkilendim bilmiyorum.32 gunluk bu arada.siz napiyosunuz emzik veriyo musunuz.
bu cafeden plastik bardak alıp sıcak su koyup biberondaki sutu ilitabilirsiniz...Emzirme odası bulup emziriyordum normalde ama bugün hem market işimi görmem lazım hem kızımın eksiklerini alacağım fazla vaktimizde yok emzirme odasına girdiğimizde yarım saatten aşağı çıkamıyoruz :) babası biberonla verirken ben işime devam ederim diye düşündüm ama çantada termos bölme var işe yaramadı bileğime damlattım buz gibi olmuştu süt .. 2 3 saat kadar vaktimiz var bugün .. bi havluya sarsam 1.5 2 saat ısıyı korurmu acaba ya ..
Buna benzer bi sorumda benim var ilk memeyi 15 dk emdikten sonra 2. Yi ya hic veremiyorum yada 5 dk zorla emip agzini kapatıyor ve 1 saat sonra geri uyanıyor acmi kaliyor diye denemek icin sagdik 10 dklik sagmada tek memeden 100 ml iyi bir rakammi emzirdigimde o kadar emiyormudursutunu sagan arkadaslar kaç saatte bir sağıyorsunuz vee ortalama kac ml cikiyo???
Bence gayet iyi bir rakam. Demekki tek memeyle doyuyor.Buna benzer bi sorumda benim var ilk memeyi 15 dk emdikten sonra 2. Yi ya hic veremiyorum yada 5 dk zorla emip agzini kapatıyor ve 1 saat sonra geri uyanıyor acmi kaliyor diye denemek icin sagdik 10 dklik sagmada tek memeden 100 ml iyi bir rakammi emzirdigimde o kadar emiyormudur
Sütümün yetmediğini düşünerek 5 defa mamaya başvurmuşluğum var onun dışında anne sütü veriyorum Israrla.Belkide gazi vardı ben aç sanmıştım.Gaz Yapıcı yiyeceklerden elimden geldiğince Uzak durmakla beraber humana kimyonlu rezene Çayı(günde 1 bardak),3 lt su,Muhallebi,bazen hoşaf,gaz yaptığını bilmeme rağmen bikaç defa bulgur pilavı,tahin pekmez,tahin helva,yeşillik içeren salata,Çorba,sabahları haşlanmış yumurta..bademe de başladım.ama süt kalitesi sanki daha çok Vücut yapısıyla alakalı gibi geliyo bana....tabi şahsi fikrim doğru olmayabilir
Kilo almama bebekle alakalı olabilir öi acaba
Bütün bu yorumlardan sonra tek sonuç çıkarıyorum sütün bebege nekadar yarayıp yaramadığı kesinlikle hem annenin hemde bebeğin bünyesine göre değişiyor...Sizde süt durumu nasıl? Ben sütümün yeterli oldgunu düşünüyorum ama neden kilo alamadığını anlamıyorum. Hatta gece sağdığım sütten gündüz takviye yapıyorum. Gece 3 saatte 120 ml süt sağıyorum ki bebek emse çok daha fazlasını çıkarır. Tabi o 120 ml haricinde kızımda emmiş oluyor. Yani emdikten sonra iki memeden toplam 120 ml çıkıyor. Gündüz durum ne pek bilmiyorum çünkü sağmıyorum. Yememe içmeme dikkat ediyorum ki zaten genellikle sağlıklı beslenen biriyimdir. Yoğun bakım sürecinde net olarak ne kadar kilo verdiğini bilsem emin olacağım ama bilmiyorum.
Sütün yaramama gibi bir durumu olmaz bence. Süt her türlü yarar bebeğe ama sanırım sondaki yağlı sütü alamıyor.Bütün bu yorumlardan sonra tek sonuç çıkarıyorum sütün bebege nekadar yarayıp yaramadığı kesinlikle hem annenin hemde bebeğin bünyesine göre değişiyor...
Sütümün bol oldugu ve sık sık emzirdiğim halde bebeğimin az kilo almasını başka türlü açıklayamıyorum...,
biz hastaneye gittigimizde hemsire bi emmeden once bi de tek gogsu emdikten sonra tartmisti bebegi.10 gr farketmisti sadece.duzgun emememis olabilir dedi.cunku eve gelince de hem emzirdim hem emzirdigim gogsu sagdim 50 ml cikmisti.belki sizin sutinuz de iyidir ama bebek emememistir.ondan kilo almiyo olabilir mi.epey ugrastik biz de dogru tutturamamistim memeye.sonra ogrendi kilo almaya basladi.durumunuzla ilgili aklima gelen bu oldu sadece.Sütün yaramama gibi bir durumu olmaz bence. Süt her türlü yarar bebeğe ama sanırım sondaki yağlı sütü alamıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?