2018 Ekim Anneleri

Olabilir elbette. Düzgün tutmuyor memeyi zaten. Yara yok ama hassasiyet ve emerken acı hissi hep var. Çabalıyorum ama benim kız ağzını çok açmıyor. Bu durumda biberonun etkisi de olabilir.

Sütün yaramama gibi bir durumu olmaz bence. Süt her türlü yarar bebeğe ama sanırım sondaki yağlı sütü alamıyor.
Evet bu çok mantıklı.Eğitimde ve okuduğum bütün dergilerde bir meme boşaltılmadan diğerine geçilmemeli son sütün alımı saplanmalı diyo.Bebek memeden son Sütü Alınca bırakıyor ordan anlaşılır bittiği.Biraz sağ biraz sol veriyorum diyenler var bu yanlış bir uygulama sizler nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama tinimini_hnm

Benim gibi sütü sadece günü kurtaran arkafaşlar,bugün önceki Günlerden farklı olarak badem yedim tarhana Çorbası içtim bir de süt sağdım 100 ml..çok şükür bugün stok yapacak kadar sütüm oldu yani deneyin siz de

Kızlar walla ben anlamıyorum, herkesin yeni doğan bebeği yatağa bırakınca uyuyormuş. Benim ki gündüzleri uykudan emzirmek için zor uyandırıyorum. Gece hatta tüm gece sabah 6-7 ye kadar 10 dk lık sürelerde uyuyor. Emiyor çılgın gibi göğsümde uyuya kalıyor yerine bırakıyorum 10 dk sonra ağlıyor. Geri alıyorum, tekrar emmek istiyor. Bu döngü böyle gidiyor.. ne yapmam lazım ? Sorun tam olarak nedir ? Walla harap oldum

emzirdikten sonra gogsunuze yaslayip sirtini sivazlayip gegirmesini sagliyor musunuz.belki gazini cikaramamistir bebis ondan agliyodur.ya da henuz cok kucukse emmeyi tam olarak beceremediginden her seferinde yudum yudum sut icmis doymamis olabilir.pek cok ihtimal var birbirinize alisana dek kesfedilcek.emzirdikten sonra sutunuzu sagip bakabilirsiniz eger cok cikiyosa muhtemelen bebis tam emememistir.sagdiginiz sutu cay kasigi ya da siringayla verebilirsiniz ilk zamanlar.ama mutlaka once emsin sonra sagip verin.tembellesmesin.yavas yavas kendi de guclenir daha kuvvetli emmeye baslar.

Lansinoh kullaniyorum makina mi iyi degil bende mi sıkıntı var benim tek göğüs sadece 30 çıkıyor

Lansinoh kullaniyorum makina mi iyi degil bende mi sıkıntı var benim tek göğüs sadece 30 çıkıyor
Göğüsler şiş ve dolu olduğu zamanlarda çıkan miktar mı bu ? Benim makine milkway,pompaların en ucuzu galiba.kanallarda tıkanıklık olabilir mi ? Duş alırken elinle uca doğru tararmış gibi masaj yap tekrar dene istersen

Masallah cok iyi rakam benim ikisinin toplamı 100 degil..

Makinenin kalitesi etkiliyor elbette.
Avent alacaktim bu hediye geldi bana olmazsa onu da alayim

Zeynep sabahin ilk sutu ile doyuyor ama benim genel olarak sütüm az tikaniklij yoktur sanirim senin dediğinide deneyim

Medela benim ki de.. Benim de 30 ml cikiyor..ne yesem icsem artmiyor.. onca yiyecek Humana caylar rezene su vs vs... fayda yok bana..
Aynen aynen. Bugun 3 saat ara ile iki gogsumu sagdim toplam 60 cikti ancak. Artık üzülmüyorum bile. Benimde cocugum olur insaallah derken bebeğim dunyaya geldi ne yapayım mama ile büyüyen tek bebek benimki degil sonucta. Hep agliyordum biraktim aglamayi

Kimin yenidogan bebegi yataga birakinca uyuyormus? Bircogumuz bundan sikayetci. Kucakta uyuyup yerine koyunca uyanmasindan. Ben tahammul edemedigimde soyle yapiyorum. Yatarak emziriyorum. Uyuyunca memeyi agzindan cekiyorum. Hatta bazen ona bile uyaniyor. 20 dk. Sonra falan tam uyuyunca besigine koyuyorum.

Canim bebebin basi yüksekte mi oluyor yoksa öylece yatiriyormusun?
Bide gaz cikarmayi nasik yapiyorsun?

Aynen bi ara psikolojik olarak çöktüm resmen. Sonra aklımı başıma aldım. Anne sütüyle beslensin tamamen isterdim ama hayatta herşey benim istememle olmaz. ıdeal olan olmayabilir dedim. Ve Allah sağlıkla büyütmeyi kısmet etsin bebeklerimizi..Iyi ki mamalar var ya olmasaydı. Ne yapardik sutu az anneler olarak...Anne sütü yetmiyor maksimum 1.5 -2 saat tutuyor. Tekrar aciktiklarinda süt yok.. onların ruh sağlığı yerinde annelere daha çok ihtiyacı var

ben de besige koyunca emzik+beyaz gurultu müzik açıyorum, bazen ise yararken bazen yaramıyor :))

Purpplee
20dk aktif emen bebek...
Sondaki yağlı sütü alamıyor olabilirmi?

Gunaydin canim benimde sorunum buydu. 1,5 saatte bir emziriyordum ve bebegim su seker kismini alip yagli kisimda doyuyordu yada uyuya kaliyordu ben bu sureyi 2 saate cikardim hatta uyuyorsa hic ellemedim gece 3-3,5 saat uyumussa ellemiyorum ve her iki gogusten ayri ayri 20 dk emziriyorum bu sekilde 1-2 gunde saglikli kilo aldigini gorduk doktorumuzla. Belki senin sutunun yagli kismi 2 saatte degil 2,5 saatte yada 1,5 saatte oluyordur bunu kendi cocuk doktorunla belirleyebilirsin mesela biz sunu yaptik 2 gun boyunca her agladiginda ve 1,5 saatte bir tek gogus verdim cunku bu seklin dogru oldugunu sandim 2 gun sonra kilo kontrolune goturduk ki 40gr eksik almis ama 2 gun tam 2 saate ve tam 20 ser dk yaptim 1 gunde 120 gr almisti evet belki 2 saat bekletmek zor oldu ama alisti sonunda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…