Olabilir elbette. Düzgün tutmuyor memeyi zaten. Yara yok ama hassasiyet ve emerken acı hissi hep var. Çabalıyorum ama benim kız ağzını çok açmıyor. Bu durumda biberonun etkisi de olabilir.biz hastaneye gittigimizde hemsire bi emmeden once bi de tek gogsu emdikten sonra tartmisti bebegi.10 gr farketmisti sadece.duzgun emememis olabilir dedi.cunku eve gelince de hem emzirdim hem emzirdigim gogsu sagdim 50 ml cikmisti.belki sizin sutinuz de iyidir ama bebek emememistir.ondan kilo almiyo olabilir mi.epey ugrastik biz de dogru tutturamamistim memeye.sonra ogrendi kilo almaya basladi.durumunuzla ilgili aklima gelen bu oldu sadece.
Canım bnde de oldu o dediğin problem dikişlerden dolayı insan korkuyor ama korkmaKızlar afedersiniz ama normal doğumdan sonra büyük abdest ini yapamayan veya yaparken çok zorluk çeken varmı?
Evet bu çok mantıklı.Eğitimde ve okuduğum bütün dergilerde bir meme boşaltılmadan diğerine geçilmemeli son sütün alımı saplanmalı diyo.Bebek memeden son Sütü Alınca bırakıyor ordan anlaşılır bittiği.Biraz sağ biraz sol veriyorum diyenler var bu yanlış bir uygulama sizler nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum amaSütün yaramama gibi bir durumu olmaz bence. Süt her türlü yarar bebeğe ama sanırım sondaki yağlı sütü alamıyor.
O nedir yahu ?Emzirme kampı.
emzirdikten sonra gogsunuze yaslayip sirtini sivazlayip gegirmesini sagliyor musunuz.belki gazini cikaramamistir bebis ondan agliyodur.ya da henuz cok kucukse emmeyi tam olarak beceremediginden her seferinde yudum yudum sut icmis doymamis olabilir.pek cok ihtimal var birbirinize alisana dek kesfedilcek.emzirdikten sonra sutunuzu sagip bakabilirsiniz eger cok cikiyosa muhtemelen bebis tam emememistir.sagdiginiz sutu cay kasigi ya da siringayla verebilirsiniz ilk zamanlar.ama mutlaka once emsin sonra sagip verin.tembellesmesin.yavas yavas kendi de guclenir daha kuvvetli emmeye baslar.Kızlar walla ben anlamıyorum, herkesin yeni doğan bebeği yatağa bırakınca uyuyormuş. Benim ki gündüzleri uykudan emzirmek için zor uyandırıyorum. Gece hatta tüm gece sabah 6-7 ye kadar 10 dk lık sürelerde uyuyor. Emiyor çılgın gibi göğsümde uyuya kalıyor yerine bırakıyorum 10 dk sonra ağlıyor. Geri alıyorum, tekrar emmek istiyor. Bu döngü böyle gidiyor.. ne yapmam lazım ? Sorun tam olarak nedir ? Walla harap oldum
Lansinoh kullaniyorum makina mi iyi degil bende mi sıkıntı var benim tek göğüs sadece 30 çıkıyorBenim gibi sütü sadece günü kurtaran arkafaşlar,bugün önceki Günlerden farklı olarak badem yedim tarhana Çorbası içtim bir de süt sağdım 100 ml..çok şükür bugün stok yapacak kadar sütüm oldu yani deneyin siz de
Arama motoruna yaz arkadaşım.O nedir yahu ?
Makinenin kalitesi etkiliyor elbette.Lansinoh kullaniyorum makina mi iyi degil bende mi sıkıntı var benim tek göğüs sadece 30 çıkıyor
Göğüsler şiş ve dolu olduğu zamanlarda çıkan miktar mı bu ? Benim makine milkway,pompaların en ucuzu galiba.kanallarda tıkanıklık olabilir mi ? Duş alırken elinle uca doğru tararmış gibi masaj yap tekrar dene istersenLansinoh kullaniyorum makina mi iyi degil bende mi sıkıntı var benim tek göğüs sadece 30 çıkıyor
Masallah cok iyi rakam benim ikisinin toplamı 100 degil..Buna benzer bi sorumda benim var ilk memeyi 15 dk emdikten sonra 2. Yi ya hic veremiyorum yada 5 dk zorla emip agzini kapatıyor ve 1 saat sonra geri uyanıyor acmi kaliyor diye denemek icin sagdik 10 dklik sagmada tek memeden 100 ml iyi bir rakammi emzirdigimde o kadar emiyormudur
Medela benim ki de.. Benim de 30 ml cikiyor..ne yesem icsem artmiyor.. onca yiyecek Humana caylar rezene su vs vs... fayda yok bana..Lansinoh kullaniyorum makina mi iyi degil bende mi sıkıntı var benim tek göğüs sadece 30 çıkıyor
Avent alacaktim bu hediye geldi bana olmazsa onu da alayimMakinenin kalitesi etkiliyor elbette.
Zeynep sabahin ilk sutu ile doyuyor ama benim genel olarak sütüm azGöğüsler şiş ve dolu olduğu zamanlarda çıkan miktar mı bu ? Benim makine milkway,pompaların en ucuzu galiba.kanallarda tıkanıklık olabilir mi ? Duş alırken elinle uca doğru tararmış gibi masaj yap tekrar dene istersen
Aynen aynen. Bugun 3 saat ara ile iki gogsumu sagdim toplam 60 cikti ancak. Artık üzülmüyorum bile. Benimde cocugum olur insaallah derken bebeğim dunyaya geldi ne yapayım mama ile büyüyen tek bebek benimki degil sonucta. Hep agliyordum biraktim aglamayiMedela benim ki de.. Benim de 30 ml cikiyor..ne yesem icsem artmiyor.. onca yiyecek Humana caylar rezene su vs vs... fayda yok bana..
Kimin yenidogan bebegi yataga birakinca uyuyormus? Bircogumuz bundan sikayetci. Kucakta uyuyup yerine koyunca uyanmasindan. Ben tahammul edemedigimde soyle yapiyorum. Yatarak emziriyorum. Uyuyunca memeyi agzindan cekiyorum. Hatta bazen ona bile uyaniyor. 20 dk. Sonra falan tam uyuyunca besigine koyuyorum.Kızlar walla ben anlamıyorum, herkesin yeni doğan bebeği yatağa bırakınca uyuyormuş. Benim ki gündüzleri uykudan emzirmek için zor uyandırıyorum. Gece hatta tüm gece sabah 6-7 ye kadar 10 dk lık sürelerde uyuyor. Emiyor çılgın gibi göğsümde uyuya kalıyor yerine bırakıyorum 10 dk sonra ağlıyor. Geri alıyorum, tekrar emmek istiyor. Bu döngü böyle gidiyor.. ne yapmam lazım ? Sorun tam olarak nedir ? Walla harap oldum
Sütün yaramama gibi bir durumu olmaz bence. Süt her türlü yarar bebeğe ama sanırım sondaki yağlı sütü alamıyor.
Canim bebebin basi yüksekte mi oluyor yoksa öylece yatiriyormusun?Kimin yenidogan bebegi yataga birakinca uyuyormus? Bircogumuz bundan sikayetci. Kucakta uyuyup yerine koyunca uyanmasindan. Ben tahammul edemedigimde soyle yapiyorum. Yatarak emziriyorum. Uyuyunca memeyi agzindan cekiyorum. Hatta bazen ona bile uyaniyor. 20 dk. Sonra falan tam uyuyunca besigine koyuyorum.
Aynen bi ara psikolojik olarak çöktüm resmen. Sonra aklımı başıma aldım. Anne sütüyle beslensin tamamen isterdim ama hayatta herşey benim istememle olmaz. ıdeal olan olmayabilir dedim. Ve Allah sağlıkla büyütmeyi kısmet etsin bebeklerimizi..Iyi ki mamalar var ya olmasaydı. Ne yapardik sutu az anneler olarak...Anne sütü yetmiyor maksimum 1.5 -2 saat tutuyor. Tekrar aciktiklarinda süt yok.. onların ruh sağlığı yerinde annelere daha çok ihtiyacı varAvent alacaktim bu hediye geldi bana olmazsa onu da alayim
Zeynep sabahin ilk sutu ile doyuyor ama benim genel olarak sütüm aztikaniklij yoktur sanirim senin dediğinide deneyim
Aynen aynen. Bugun 3 saat ara ile iki gogsumu sagdim toplam 60 cikti ancak. Artık üzülmüyorum bile. Benimde cocugum olur insaallah derken bebeğim dunyaya geldi ne yapayım mama ile büyüyen tek bebek benimki degil sonucta. Hep agliyordum biraktim aglamayi
ben de besige koyunca emzik+beyaz gurultu müzik açıyorum, bazen ise yararken bazen yaramıyor :))Kimin yenidogan bebegi yataga birakinca uyuyormus? Bircogumuz bundan sikayetci. Kucakta uyuyup yerine koyunca uyanmasindan. Ben tahammul edemedigimde soyle yapiyorum. Yatarak emziriyorum. Uyuyunca memeyi agzindan cekiyorum. Hatta bazen ona bile uyaniyor. 20 dk. Sonra falan tam uyuyunca besigine koyuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?