2018 Ekim Anneleri

ben de besige koyunca emzik+beyaz gurultu müzik açıyorum, bazen ise yararken bazen yaramıyor :))

Bizimki kesinlikle besigi gectim reflu yatagini koltuga koydum asla uyumuyor kucakta deliksiz 2-3 saat ama kucak harici en fazla 10 dk sirf bu yuzden ev tipi ana kucagi aldik dun
plojovic canim joie sansa aldik guzel bir urun bakalim bugun deneyecegiz insallah begenir kizimiz

Saate çok bakmıyorum yani ne zaman isterse, yada ara çok açılmışsa emziriyorum,
Her seferinde de tek gögsü 20-30dk civarında aktif emiyor,
Diğer seferde diğer gögüs yine 20-30dk civarı emiyor,
Ortalama olarak emme aralıkları 2-3saat,
Ama bu 1 saatte 1, yada geceleri 4-5 saatte 1 emzirmek seklinde olabiliyor bazen,
Yani emzirme konusunda saat olarak sabit bi düzenimiz yok,
Emin oldugum tek şey sütüm var, içerken lıkır lıkır sesi duyuyorum çünkü...

Keşke bi alet icat etseler emzirenler için,
Memeye tutunca içindeki sütü gösterse...

Arkadaşlar çok üzülüyorum bebeğim dünden beri çok az emiyor 5dk emiyor onuda fazlasıyla geri çıkarıyor üşüttümü acaba

Ben aven kullanıyorum sömürüyor resmen tavsiye ederim elektrikli olanını al

Sağmaya devam et 60 kötü bir rakam değil ben 3 saate bir 75 veriyorum arkadaşım

Arkadaşlar, afedersiniz bebeğimin kakası kokuyor
Ve yapışkan yapışkan...
Oğlumun 6 aya kadar kakası kokmazdı diye hatırlıyorum...
Bu bi soruna mı işaret sizin bebişlerin nasıl?

Ben önceki çocuğumu mana ile büyüttüm hiç üzülme hem senin sütün var bence Avent al 3 saate bir sağ üzerini mama ile tamamla ne kadar içiyorsa ver canım. Bu arada hangi marka mama kullanıyorsun

Benimde sabaj doyuruyor sonra yetmiyor 36 yasindayim onunla alakali olabilirmi

Ben aven kullanıyorum sömürüyor resmen tavsiye ederim elektrikli olanını al

Sağmaya devam et 60 kötü bir rakam değil ben 3 saate bir 75 veriyorum arkadaşım

Ben önceki çocuğumu mana ile büyüttüm hiç üzülme hem senin sütün var bence Avent al 3 saate bir sağ üzerini mama ile tamamla ne kadar içiyorsa ver canım. Bu arada hangi marka mama kullanıyorsun

Avent alayim ama bebek her zaman pompadan daha iyi ceker dedi doktor ama benim kizim doymuyor
60 cc. Olani gun icinde biriktirdim canim 3 saatte bir 60 olsa daha ne isterim
Onu icip ustune 60 cc mama yiyor
Hastanede aptamil basladilar ama gaz yapti simdi hipp combiotic aliyorum

Bu arada ben vesveselerimden kurtuldum :) Eşimle kg hesabi yaptık ben kg almıyor sanırken hesaplarımıza göre 2 haftada 450 gr almış. Ben hep totale baktigim için yanıldım.

İste bak bnm yaptigimi yapiyorsun sende 1 saatte bir emzirirsen bebegin su alir seker alir ve fos kilo alir bu benm dr mun bana soyledigi cumle ama eger ki 2 saati beklersen bebegin sutun yagli kisminida alir ve saglikli bir kilo alimi gerceklesir benim dr aynen bunlari soyledi bana sen simdi diceksin ki benim bebegim 2 saat emmeden duramaz evet bnmkide durmuyordu alistirmamiz 3-4 gunu buldu 1,5 saat sonra yaygara kopuyordu ama oyalicaksin dedi dr temiz havaya cikaricaksin unutturacaksin ha ilk gun şak diye 2 saati bekleme ama 10 dk surelerde alistira alistira git dedi simdi saat gibi gunduz 2 saat dedin mi uyusa bile direk uykuda emme basliyor benim duzenim bu sekilde oturdu ama dedigim gibi bu benim ve kizim icin siz duzeninizi dr nuzla yapin umarim kisa zmnda cozersiniz :)

Arkadaşlar, afedersiniz bebeğimin kakası kokuyor
Ve yapışkan yapışkan...
Oğlumun 6 aya kadar kakası kokmazdı diye hatırlıyorum...
Bu bi soruna mı işaret sizin bebişlerin nasıl?

Kokmaz mi yaaa bizimki cok fena :) bence her bebegin kokuyordur yoksa kokuyu hapseden cop kovalari olmazdi bence :)

Selam hanimlar. Bende 26 ekimde 3. Kizimi normal dogumla kucagima aldim. Bugun tam 8 gunluk olduk ama ilk gunden gaz beri gaz problemimiz var. Gerci benim dogumda biraz maceraliydi 40+1 de dogdu icerde kakasini falan yapmisti dogdugu gibi midesini yikadilar.Bizim gibi erkenden gazi baslayan var mi? Diger iki kizimda 10 gunden sonra baslamisti gaz sancilari bunda erken oldugu icin endiselendim acikcasi.

Bizimki doğduğu gün karnı gurul gurul ötüyordu ve o andan beri gazi var. Çok ağlıyor huysuzlanıyor ve kıvranıyor sancısı tutunca.
41 haftalık doğum yaptım buarada.

TwoPrincess bu arada söylemeden edemeyeceğim.. Çok şanslısın 3 kızın olduğu için :) Benim hayalim ama 3.yü doğurmak istediğimden emin değilim.. Allah hayırlı evlat eylesin.

Ben hep tek göğüs veriyorum diğerini sağdığımda biberonu bazen almıyor göğsümdede sadece 10 dkka duruyor diğer göğsüm tam geçti diye emziriyorum tekrar kanayıp yara oluyor onuda anlamadım inşallah yanlış gitmiyordur bir şeyler ..

Memede yara varsa doğru kavrayamiyordur memeyi.

Bizimki doğduğu gün karnı gurul gurul ötüyordu ve o andan beri gazi var. Çok ağlıyor huysuzlanıyor ve kıvranıyor sancısı tutunca.
41 haftalık doğum yaptım buarada.

TwoPrincess bu arada söylemeden edemeyeceğim.. Çok şanslısın 3 kızın olduğu için :) Benim hayalim ama 3.yü doğurmak istediğimden emin değilim.. Allah hayırlı evlat eylesin.

Gec doganlarda oluyor demekki doktor nurse harveys in gaz damlasini yazdi kullaniyorum onjnla biraz daha rahatliyor gibi. Aksam yatmadan da kimyon tohumu, rezene ve anason dan olusan bir karisim demleyip iciyorum bu da olumlu etki etti.

Cok tesekkur ederim Allah senin kizlarini da sana bagislasin bende cok mutluyum 3 kizim oldugu icin. Bizim 3. Bebek surpriz oldu korunurken hamile kalmisim yoksa bende cok ilerde belki bir tane daha dusunebilirim diyordum,:)

Emzirmeyle alakali bir seyler yazmak istiyorum. Sevgili anneler ilk kizimda deneyimim yoktu bu yuzden sagma etme bilmezdim hep emzirdim gogsum yumusakti yine emzirdim hic sutum var mi yetiyor mu diye dusunmedim aglardi surekli yine emzirirdim ve hep sutumun bol oldugunu ve bebegime yettigini dusunup emzirdim lakin kizim 13 ay emdi parmak emme aliskanligi oldugundan memeyi birakti.

Ikinci kizimda deneyimliydim hem sagdim hem emzirdim sagdigim sutu biberonla verdim once emzirip sonra sagdigimi veriyordum ki bingo 2. Ayinda memeyi verdigim gibi eti kopuyormuscasina aglamaya memeyi istememeye basladi. Yani biberonla beslemek bize yaramadi direk memeyi reddediyordu 6-7 ayina kadar uyku sersemi emziriyordum geri kalani sagmak ve mama vermek seklinde biberonla besliyordum. Gordum ki cok sey bilmekte bazen iyi olmuyor.

Bu yuzden 3. Kizimda cok mecbur kalmadikca biberon vermiyicem dedim her mikirdandiginda emziriyorum bol su kuru incir dereotu tuketiyorum hic sagmadim miktari gormek istemiyorum cunku biliyorum ki bebegin emmesiyle sagma makinesinin cekimi cok farkli. Benim sutum bol bebegime yetiyor ve tasiyor diyorum simdilik iyi gidiyoruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…