ben de besige koyunca emzik+beyaz gurultu müzik açıyorum, bazen ise yararken bazen yaramıyor :))
Saate çok bakmıyorum yani ne zaman isterse, yada ara çok açılmışsa emziriyorum,Gunaydin canim benimde sorunum buydu. 1,5 saatte bir emziriyordum ve bebegim su seker kismini alip yagli kisimda doyuyordu yada uyuya kaliyordu ben bu sureyi 2 saate cikardim hatta uyuyorsa hic ellemedim gece 3-3,5 saat uyumussa ellemiyorum ve her iki gogusten ayri ayri 20 dk emziriyorum bu sekilde 1-2 gunde saglikli kilo aldigini gorduk doktorumuzla. Belki senin sutunun yagli kismi 2 saatte degil 2,5 saatte yada 1,5 saatte oluyordur bunu kendi cocuk doktorunla belirleyebilirsin mesela biz sunu yaptik 2 gun boyunca her agladiginda ve 1,5 saatte bir tek gogus verdim cunku bu seklin dogru oldugunu sandim 2 gun sonra kilo kontrolune goturduk ki 40gr eksik almis ama 2 gun tam 2 saate ve tam 20 ser dk yaptim 1 gunde 120 gr almisti evet belki 2 saat bekletmek zor oldu ama alisti sonunda :)
Avent alacaktim bu hediye geldi bana olmazsa onu da alayim
Zeynep sabahin ilk sutu ile doyuyor ama benim genel olarak sütüm aztikaniklij yoktur sanirim senin dediğinide deneyim
Aynen aynen. Bugun 3 saat ara ile iki gogsumu sagdim toplam 60 cikti ancak. Artık üzülmüyorum bile. Benimde cocugum olur insaallah derken bebeğim dunyaya geldi ne yapayım mama ile büyüyen tek bebek benimki degil sonucta. Hep agliyordum biraktim aglamayi
Zeynep sabahin ilk sutu ile doyuyor ama benim genel olarak sütüm aztikaniklij yoktur sanirim senin dediğinide deneyim
Aynen aynen. Bugun 3 saat ara ile iki gogsumu sagdim toplam 60 cikti ancak. Artık üzülmüyorum bile. Benimde cocugum olur insaallah derken bebeğim dunyaya geldi ne yapayım mama ile büyüyen tek bebek benimki degil sonucta. Hep agliyordum biraktim aglamayi
Benimde sabaj doyuruyor sonra yetmiyor 36 yasindayim onunla alakali olabilirmiAynen bi ara psikolojik olarak çöktüm resmen. Sonra aklımı başıma aldım. Anne sütüyle beslensin tamamen isterdim ama hayatta herşey benim istememle olmaz. ıdeal olan olmayabilir dedim. Ve Allah sağlıkla büyütmeyi kısmet etsin bebeklerimizi..Iyi ki mamalar var ya olmasaydı. Ne yapardik sutu az anneler olarak...Anne sütü yetmiyor maksimum 1.5 -2 saat tutuyor. Tekrar aciktiklarinda süt yok.. onların ruh sağlığı yerinde annelere daha çok ihtiyacı var
Ben aven kullanıyorum sömürüyor resmen tavsiye ederim elektrikli olanını al
Sağmaya devam et 60 kötü bir rakam değil ben 3 saate bir 75 veriyorum arkadaşım
Ben önceki çocuğumu mana ile büyüttüm hiç üzülme hem senin sütün var bence Avent al 3 saate bir sağ üzerini mama ile tamamla ne kadar içiyorsa ver canım. Bu arada hangi marka mama kullanıyorsun
Memeyi tam kavramıyorsa 20 dakikada da alamaz.
Saate çok bakmıyorum yani ne zaman isterse, yada ara çok açılmışsa emziriyorum,
Her seferinde de tek gögsü 20-30dk civarında aktif emiyor,
Diğer seferde diğer gögüs yine 20-30dk civarı emiyor,
Ortalama olarak emme aralıkları 2-3saat,
Ama bu 1 saatte 1, yada geceleri 4-5 saatte 1 emzirmek seklinde olabiliyor bazen,
Yani emzirme konusunda saat olarak sabit bi düzenimiz yok,
Emin oldugum tek şey sütüm var, içerken lıkır lıkır sesi duyuyorum çünkü...
Keşke bi alet icat etseler emzirenler için,
Memeye tutunca içindeki sütü gösterse...
Arkadaşlar, afedersiniz bebeğimin kakası kokuyor
Ve yapışkan yapışkan...
Oğlumun 6 aya kadar kakası kokmazdı diye hatırlıyorum...
Bu bi soruna mı işaret sizin bebişlerin nasıl?
Yapiskanligini bilmem ama bizimki de kokuyor. Normal olduğunu düşünüyorum.Arkadaşlar, afedersiniz bebeğimin kakası kokuyor
Ve yapışkan yapışkan...
Oğlumun 6 aya kadar kakası kokmazdı diye hatırlıyorum...
Bu bi soruna mı işaret sizin bebişlerin nasıl?
Bizimki doğduğu gün karnı gurul gurul ötüyordu ve o andan beri gazi var. Çok ağlıyor huysuzlanıyor ve kıvranıyor sancısı tutunca.Selam hanimlar. Bende 26 ekimde 3. Kizimi normal dogumla kucagima aldim. Bugun tam 8 gunluk olduk ama ilk gunden gaz beri gaz problemimiz var. Gerci benim dogumda biraz maceraliydi 40+1 de dogdu icerde kakasini falan yapmisti dogdugu gibi midesini yikadilar.Bizim gibi erkenden gazi baslayan var mi? Diger iki kizimda 10 gunden sonra baslamisti gaz sancilari bunda erken oldugu icin endiselendim acikcasi.
Ben hep tek göğüs veriyorum diğerini sağdığımda biberonu bazen almıyor göğsümdede sadece 10 dkka duruyor diğer göğsüm tam geçti diye emziriyorum tekrar kanayıp yara oluyor onuda anlamadım inşallah yanlış gitmiyordur bir şeyler ..Gunaydin canim benimde sorunum buydu. 1,5 saatte bir emziriyordum ve bebegim su seker kismini alip yagli kisimda doyuyordu yada uyuya kaliyordu ben bu sureyi 2 saate cikardim hatta uyuyorsa hic ellemedim gece 3-3,5 saat uyumussa ellemiyorum ve her iki gogusten ayri ayri 20 dk emziriyorum bu sekilde 1-2 gunde saglikli kilo aldigini gorduk doktorumuzla. Belki senin sutunun yagli kismi 2 saatte degil 2,5 saatte yada 1,5 saatte oluyordur bunu kendi cocuk doktorunla belirleyebilirsin mesela biz sunu yaptik 2 gun boyunca her agladiginda ve 1,5 saatte bir tek gogus verdim cunku bu seklin dogru oldugunu sandim 2 gun sonra kilo kontrolune goturduk ki 40gr eksik almis ama 2 gun tam 2 saate ve tam 20 ser dk yaptim 1 gunde 120 gr almisti evet belki 2 saat bekletmek zor oldu ama alisti sonunda :)
Memede yara varsa doğru kavrayamiyordur memeyi.Ben hep tek göğüs veriyorum diğerini sağdığımda biberonu bazen almıyor göğsümdede sadece 10 dkka duruyor diğer göğsüm tam geçti diye emziriyorum tekrar kanayıp yara oluyor onuda anlamadım inşallah yanlış gitmiyordur bir şeyler ..
Bizimki doğduğu gün karnı gurul gurul ötüyordu ve o andan beri gazi var. Çok ağlıyor huysuzlanıyor ve kıvranıyor sancısı tutunca.
41 haftalık doğum yaptım buarada.
TwoPrincess bu arada söylemeden edemeyeceğim.. Çok şanslısın 3 kızın olduğu için :) Benim hayalim ama 3.yü doğurmak istediğimden emin değilim.. Allah hayırlı evlat eylesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?