2018 Ekim Anneleri

Bebegimi emzirdim.sonrada sütümü sağdım.zar zor 10 ml çıktı.
Benim kendimi besiyr çekmem lazım.sürekli de uyumam lazim ama nerdeee....
Yine de mama vermiyorum.emzirmeye zorluyorum kendimi.ne zaman istese veriyorum.daha doğrusu emzirdim biraktim.hala ağlıyor araniyor yine emziriyorum.
Bu zamana kadar ilk hafta azar azar mama vermistik.o da 5 yada 10 ml di.
Ikinci hafta hep emzirdim.
3.hafta arada bazen geceleri mama verdim.gecede 1 kere filan.
Bu hafta 4.hafta.3 4 gece birer kere mama verdim.dün gece vermedim.pisman etti beni.acikiyir agliyor.kalkip emziriyorum.daha doğru düzgün ememeden uyuyakaliyor ćekmiyor.yanaklarina dokunuyorum.agzindan memeyi ceker gibi yapiyorum.öyle öyle 15 dak emzirebiliyorum.yatiriyorum.1 saat sonra geri uyaniyor.bu gece baya bi kalktim emzirdim.
Kızlar benim durumuma ne diceksiniz?neden böyle olmuş olabilir?

Maşallah ne güzel bir düzen oluşturmuşsunuz
Benim bebeğim neredeyse 1 aylık oldu ama şu 2 saat düzenini özellikle her emmede 20 dk olayını yapamıyorum çünkü memedeyken 5 dk sonra uyuya kalıyor ama memeyide bırakmıyor arada uyandırmaya çalışıyorum tekrar bir iki çekip tekrar uyuyor ve biz 40-45 dk kalıyoruz bu şekilde nasıl yapacak bu düzeni oluşturmak için bilmiyorum

Arkadaşlar merhaba çok zamanım olmadığı için çok gerideki mesajları okuyamadım. Bazı arkadaşların yazdığı gibi emzirdikten sonra dik tutmaya başlayınca baya azaldı bizde, birde Ayşe Öner'in gaz masajı var karnına yarım daireler şeklinde iyi geldi. Bu arada emzirme ile ilgili Şerife Ceddim Çil in youtubeda bir videosu var oldukça güzel anlatmış başına gelen sorunları çözümleri. Bazı arkadaşların yazılarında sütüm yetmiyor mu sorusunu net cevaplamış videosunda , vucuttan ne kadar çok süt çıkarsa o kadar çok süt üretiliyormuş ve bende çok sık emzirmeye başlayınca arttı. Aynen dediğiniz gibi zaten sağma makinaları çok sağmıyormuş. Yaradan çok çekmiş gümüş kalkanları tavsiye etmiş. Ceyda Düvenci de tavsiye etmişti belki yazılmıştır ama çok gerideki mesajlara gidemedim. Bu arada gaz için bir de ayaklarını baya sıcak tuttuk biz gece yatırdığımızda ayak ucuna yün şal örttük.

Arkadaşlar kızım dünden beri kusuyor az öncede kahverengi bir şeyler vardı kusmasında acaba memedeki kanı yuttu onu mu çıkardı yoksa bu ne ??

Canim bebebin basi yüksekte mi oluyor yoksa öylece yatiriyormusun?
Bide gaz cikarmayi nasik yapiyorsun?
Yok basi yuksekte olmuyor. Yataginda yatarken de yuksekte olmuyor. Bu benim son carem oldugu icin gazini da o esnada cikarmiyorum. Dokunsam uyaniyor cunku. Yatagina koymak icin kundakladigimda sirtini sivazliyorum. Normalde kundak da yaptirmiyor. Iyice uyumasi lazim.

Uyuya kalma bizde de var canim ben uyandiriyorum omuzumda tutuyorum ayagiyla oynuyorum rahatsiz ediyorum yani kizi:)

Canim benimki de lansinoh. Bence makinede sorun yok. Bosuna yeni makineye para verme. Sagmaya devam et.
Benimkine de yetmiyor ne meme ne sagma sut. Lahmacun versek yer.

Canim her bunyenin farkli inan ki eger cocuk dr muz varsa durumu ona aktar ve sana bi yol gostermesini iste

Benim dogum gunumde dogmus kucuk hanim. Allah bagislasin.

Tomrisin emzirme notları demişti birisi,

Eklentiler

• F8E238DA-7C18-421D-B619-E072E0A30874.webp
    70,2 KB · Görüntüleme: 59
  • 1CC3453A-DF02-4785-B871-E4A553077FBE.webp
    66,6 KB · Görüntüleme: 60
Sag gögsüm aynı durumda,
Kremler hemen yarayı kapatıyor ama bebeğim emme esnasında o kabugu kaldırıp tekrar açık hale getiriyor gögüs yarasını...
Her defasında binbir acıyla veriyorum o memeyi,
25 günlük oldu ne zaman iyileşecek yara bilmiyorum...
O kusmuktaki kahverengi lekeler yara kabuğu olabilir kanımca,
Fotosunu cektinöi bilmiyorum, doktorun fikrini alabilirsin...

Canim her bunyenin farkli inan ki eger cocuk dr muz varsa durumu ona aktar ve sana bi yol gostermesini iste
Doktoru mama takviyesine gerek yok kilo almış demişti şimdi salı günü kalça usg ve kontrol var bakalım ne diyecek .. ama ben kontrolden sonra tek memeye başladım ondam merak ettim inşallah doğru emiyordur :)

Evet canım çektim .. kontrolde göstereceğim inşallah öyledir ..

Canım yüksekte olmazsa reflü olmaz mi?
Yatagina koyarken baya zaman gecmis oluyor.o zaman gazi cıkıyor mu?

Doktoru mama takviyesine gerek yok kilo almış demişti şimdi salı günü kalça usg ve kontrol var bakalım ne diyecek .. ama ben kontrolden sonra tek memeye başladım ondam merak ettim inşallah doğru emiyordur :)

Doktor seni yonlendirir sen annesin icgudulerinle hareket ettikce zaten dogruyu yapiyorsundur :)

Biz bugün 10 günlük olduk çok şükür. Takıldığım bi nokta var kızım uykusunda çok fazla sıçrıyor. Ses olsun olmasın öyle. Çok sessizliğe alışmaması adına gündüz yanında konuşuyoruz tv açıyoruz falan gece çıt yok odada gündüz de gece de sıçrıyor. Normal mi bu?

Iyi akşamlar arkadaslar. Benim kiz cok kucak istiyor hep yapışık olalim istiyor. Küçük bi oğlum daha var ve ev isi yemek koca hersey bana bakıyor. Yanımda destek olacak kimse yok. Bi camasiri 1 saatte asıyorum kizimin ağlamasindan. Emzik veriyorum 2 dk sonra onu da atıyor. Derdi bana yapisik olmak. Ama bu kez de islerim kalıyor tek elle yapabileceklerimi yapıyorum bende. Sormak istediğim. Bu dönemde ve ilerki dönemde kullanmak için bi kanguru arayışına girdim. Evde bi kanguru var ama o bu dönem için kullanışlı değil. Şimdi sizce warp sling mi alsam yoksa ergonomik kanguru mu. Ben evden cok cikan biri değilim genelde evde islerimi yaparken kullanacagim. Warp slingi kac aya kadar kullanirim. Fikir verirseniz sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…