Simdilik reflusu kusmasi yok. Gazi da her zaman olmuyor anlamiyorum. Az once 15 dk gaz cikarmaya calistim. Yeni beslenmisti. Hic bir sey cikmadi. Gaz olmamasi mumkun mu?Canım yüksekte olmazsa reflü olmaz mi?
Yatagina koyarken baya zaman gecmis oluyor.o zaman gazi cıkıyor mu?
Kizlar benim bebiste emmeyi unuttu bu ara hem sut hem mama veriyorum bu aksam sadece emdi ve 3 saatir uyuyor acaba doydumu ondanmi yatiyorAvent alacaktim bu hediye geldi bana olmazsa onu da alayim
Zeynep sabahin ilk sutu ile doyuyor ama benim genel olarak sütüm aztikaniklij yoktur sanirim senin dediğinide deneyim
Aynen aynen. Bugun 3 saat ara ile iki gogsumu sagdim toplam 60 cikti ancak. Artık üzülmüyorum bile. Benimde cocugum olur insaallah derken bebeğim dunyaya geldi ne yapayım mama ile büyüyen tek bebek benimki degil sonucta. Hep agliyordum biraktim aglamayi
Aynen bi ara psikolojik olarak çöktüm resmen. Sonra aklımı başıma aldım. Anne sütüyle beslensin tamamen isterdim ama hayatta herşey benim istememle olmaz. ıdeal olan olmayabilir dedim. Ve Allah sağlıkla büyütmeyi kısmet etsin bebeklerimizi..Iyi ki mamalar var ya olmasaydı. Ne yapardik sutu az anneler olarak...Anne sütü yetmiyor maksimum 1.5 -2 saat tutuyor. Tekrar aciktiklarinda süt yok.. onların ruh sağlığı yerinde annelere daha çok ihtiyacı var
Bizimki kesinlikle besigi gectim reflu yatagini koltuga koydum asla uyumuyor kucakta deliksiz 2-3 saat ama kucak harici en fazla 10 dk sirf bu yuzden ev tipi ana kucagi aldik dun
plojovic canim joie sansa aldik guzel bir urun bakalim bugun deneyecegiz insallah begenir kizimiz
Iyi akşamlar arkadaslar. Benim kiz cok kucak istiyor hep yapışık olalim istiyor. Küçük bi oğlum daha var ve ev isi yemek koca hersey bana bakıyor. Yanımda destek olacak kimse yok. Bi camasiri 1 saatte asıyorum kizimin ağlamasindan. Emzik veriyorum 2 dk sonra onu da atıyor. Derdi bana yapisik olmak. Ama bu kez de islerim kalıyor tek elle yapabileceklerimi yapıyorum bende. Sormak istediğim. Bu dönemde ve ilerki dönemde kullanmak için bi kanguru arayışına girdim. Evde bi kanguru var ama o bu dönem için kullanışlı değil. Şimdi sizce warp sling mi alsam yoksa ergonomik kanguru mu. Ben evden cok cikan biri değilim genelde evde islerimi yaparken kullanacagim. Warp slingi kac aya kadar kullanirim. Fikir verirseniz sevinirim
Evet benimde ilk kızımda 3 aylıkken çalışmaya başlamıştım yarı zamanlı ara ara gidiyordum ben çalıştığım günler biberonla verdiler sağdığım sütlerimi hemde anne memesine en yakın biberon madela calma ile haftada 3 gün 1 er 2 şer kez sadece ona rağmen bıraktı 7 aylıkken memeyi çok uğraştım ama olmamıştı ..mecbur kalmadıkça bende hiç düşünmüyorum biberın heryere birlikte gidiyoruz kimseye bırakmıyırum :) emziriyorum 2-3 saatlik vaktimi kullanıp geliyorum yada benimle ben nereye oda oraya :)Emzirmeyle alakali bir seyler yazmak istiyorum. Sevgili anneler ilk kizimda deneyimim yoktu bu yuzden sagma etme bilmezdim hep emzirdim gogsum yumusakti yine emzirdim hic sutum var mi yetiyor mu diye dusunmedim aglardi surekli yine emzirirdim ve hep sutumun bol oldugunu ve bebegime yettigini dusunup emzirdim lakin kizim 13 ay emdi parmak emme aliskanligi oldugundan memeyi birakti.
Ikinci kizimda deneyimliydim hem sagdim hem emzirdim sagdigim sutu biberonla verdim once emzirip sonra sagdigimi veriyordum ki bingo 2. Ayinda memeyi verdigim gibi eti kopuyormuscasina aglamaya memeyi istememeye basladi. Yani biberonla beslemek bize yaramadi direk memeyi reddediyordu 6-7 ayina kadar uyku sersemi emziriyordum geri kalani sagmak ve mama vermek seklinde biberonla besliyordum. Gordum ki cok sey bilmekte bazen iyi olmuyor.
Bu yuzden 3. Kizimda cok mecbur kalmadikca biberon vermiyicem dedim her mikirdandiginda emziriyorum bol su kuru incir dereotu tuketiyorum hic sagmadim miktari gormek istemiyorum cunku biliyorum ki bebegin emmesiyle sagma makinesinin cekimi cok farkli. Benim sutum bol bebegime yetiyor ve tasiyor diyorum simdilik iyi gidiyoruz :)
Ben avent kullabmıştım ilk kızımdada şimdide avent aldım kişiye göre değişirmi bilmiyoeum ama 10-15dk içinde 150ml sağıyordum tek memeden.ben bu sefer bıraktım ama sağmayı ilk 15 gün falan sağdım sağdıkça çoğaldığı için bıraktım emziriyorum onun yerine sık sık ..hem acıtmıyor benim göğsüm yara oldu çok zor emziriyodum ama makina acıtmıyordu ona rağmen sağarken ..tavsiye ederimKizlar bildiginiz en iyi sut sagma makinasi hangi marka alacamda size sorayim dedim
Medela dediler onu aldım ben deKizlar bildiginiz en iyi sut sagma makinasi hangi marka alacamda size sorayim dedim
Benimde sabaj doyuruyor sonra yetmiyor 36 yasindayim onunla alakali olabilirmi
Avent alayim ama bebek her zaman pompadan daha iyi ceker dedi doktor ama benim kizim doymuyor
60 cc. Olani gun icinde biriktirdim canim 3 saatte bir 60 olsa daha ne isterim
Onu icip ustune 60 cc mama yiyor
Hastanede aptamil basladilar ama gaz yapti simdi hipp combiotic aliyorum
Ben bebelac kullaniyorum. 2. Haftadan beri. Hic kabizlik sorunu olmadi. Her gun bir kac kere kaka yapiyor.Kızlar selam benim oglum 3 haftalık oldu dün. başlarda sadece anne sütü verdim sütüm baya vardı ama çok uyuyordu uyandıramıyordum bi türlü düzenli emziremediğimden mi nedense sütüm azaldı sonra çok huzursuz oluyordu doymuyordu bende artık gündüz emzirip gece mama veriyorum 2 kez 90ml ama mama vermeye başladıgımdan beri kabızlık sorunu oldu 3-4 gün yapmıyor sonra tek seferde çok fazla kaka yapıyor ebe ler su ver biraz dedi mama dan sonra su da veriyorum ama yine de bi türlü düzene girmedi aptamil veriyorum acaba mama yı mı değiştirsem ??normalde hergün yapması lazım dı değil mi kakasını?? Benimle benzer durumda olan ya da tavsiyesi olan var mı?
Medelanin hastane tipi dahil 3 farklı makinesini kullanmış biri olarak söylüyorum ki kesinlikle Ameda Lactina. Ameda Medela kalitesinde batta bana göre daha iyi ve Medeladan daha uygun fiyatlı.Kizlar bildiginiz en iyi sut sagma makinasi hangi marka alacamda size sorayim dedim
Artık geçmeye baslar sıçramalar. Bizde de 10 gün kadar oldu ve geçti. Yenidoğanda normal bu durum.Biz bugün 10 günlük olduk çok şükür. Takıldığım bi nokta var kızım uykusunda çok fazla sıçrıyor. Ses olsun olmasın öyle. Çok sessizliğe alışmaması adına gündüz yanında konuşuyoruz tv açıyoruz falan gece çıt yok odada gündüz de gece de sıçrıyor. Normal mi bu?
Acaba tutusumda mi sorun var öne dogru egilmem mi lazim sagarkenCanim benimki de lansinoh. Bence makinede sorun yok. Bosuna yeni makineye para verme. Sagmaya devam et.
Benimkine de yetmiyor ne meme ne sagma sut. Lahmacun versek yer.
Canim doymasa uyumazKizlar benim bebiste emmeyi unuttu bu ara hem sut hem mama veriyorum bu aksam sadece emdi ve 3 saatir uyuyor acaba doydumu ondanmi yatiyor
Ayni seyi yasadim ve zeytinyagi ile kaka yaptırdımKızlar selam benim oglum 3 haftalık oldu dün. başlarda sadece anne sütü verdim sütüm baya vardı ama çok uyuyordu uyandıramıyordum bi türlü düzenli emziremediğimden mi nedense sütüm azaldı sonra çok huzursuz oluyordu doymuyordu bende artık gündüz emzirip gece mama veriyorum 2 kez 90ml ama mama vermeye başladıgımdan beri kabızlık sorunu oldu 3-4 gün yapmıyor sonra tek seferde çok fazla kaka yapıyor ebe ler su ver biraz dedi mama dan sonra su da veriyorum ama yine de bi türlü düzene girmedi aptamil veriyorum acaba mama yı mı değiştirsem ??normalde hergün yapması lazım dı değil mi kakasını?? Benimle benzer durumda olan ya da tavsiyesi olan var mı?
Öne doğru eğerek sağıyorum. Boynum ve omzumun ağrısı fena tabi...Acaba tutusumda mi sorun var öne dogru egilmem mi lazim sagarken
Canim doymasa uyumaz
Ayni seyi yasadim ve zeytinyagi ile kaka yaptırdım
Aptamili biraktim hipp aldim duzene girdi mamayi degistir istersen
C seklinde degil mi yastikÖne doğru eğerek sağıyorum. Boynum ve omzumun ağrısı fena tabi...
Mama da Aptamil benimki de
Bu arada Emzirme yastığı aldım. Keşke daha önce alsaymışım rahatlikmış
Teşekkürler bi deneyeyimAcaba tutusumda mi sorun var öne dogru egilmem mi lazim sagarken
Canim doymasa uyumaz
Ayni seyi yasadim ve zeytinyagi ile kaka yaptırdım
Aptamili biraktim hipp aldim duzene girdi mamayi degistir istersen
Bebelac yok ta bu ülkede başk bi marka deneyecegim teşekkürlerBen bebelac kullaniyorum. 2. Haftadan beri. Hic kabizlik sorunu olmadi. Her gun bir kac kere kaka yapiyor.
Evet.. baby plus markaC seklinde degil mi yastik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?