2018 Ekim Anneleri

Herşeynle aynı ben dedim:))) evde sling daha iyi canm ya

plojovic dedigin gibi bebekten gelen sinyalleri takip etmek onu anlamaya calismak cok onemliymis.bebegim gunduz bazen saat basi bazen 2 saatte bir emmek istiyor.geceleri de 3-4 saat yatiyor.kendince bi duzeni var aslinda.gunduz bol bol emince gece uzun uyuyor.emdikten sonra iki kere gegirince alti da temizse yataginda bi sure oyalaniyor.34 gunluk oldu.onu takip ettikce neye ihtiyaci oldugunu anladikca mutlu oluyorum.bi de sanirim bebegimizin bizimle olmaya cok ihtoyaci oldugunu, ev islerinin ev duzeninin bi sire boyle duzensiz gidecegini kabul etmek, uykusuzlugun bebekle yapisik gibi olmanin dogalligini kabullenmek insani daha huzurlu yapiyor :) anne ne kadar huzurluysa bebek de oyle oluyor.ilk zamanlar bebegimi emzirmekte zorlandigim icin sutumu sagiyordum sonra biraktim sagmayi.sutumun bebegime yettigini dusunuyo ve bebegimin ve benim olusturdugumuz duzene gore emziriyorum. onu anlamaya calistikca onu kucakladikca sanki daha kolay oluyor :)

Acaba tutusumda mi sorun var öne dogru egilmem mi lazim sagarken

Canim doymasa uyumaz

Ayni seyi yasadim ve zeytinyagi ile kaka yaptırdım
Aptamili biraktim hipp aldim duzene girdi mamayi degistir istersen
Ben bi taraftan telefon kurcaladigim icin one egiliyorum ama geri yaslansam da cikiyor sut. Gunde kac kere sagiyorsun? Ben gece sagmayi biraktim. Azaldi sutum. Cok yoruldugum icin sagamiyorum uyuyorum.

Bu tur sorunlari olan bebeklerde en fazla 10 gune kadar yapmamasi gorulebiliyor.Ama tabii o kadar beklemek kimsenin harci degil bence.
Hergun illa gerekli degil ama tabii rahatlatan bisy,masaj deneyebilirsin.
Mamadan kaynakli tabii buyuk ihtimalle,degistirip denemende iyi olur.
Atak donemleri oluyor canim.Onceden uyandiramadigin bebek simdi memenden inmeyip uyumayadabilir.Boyle degisiklikler normal.

Azönce bebegimi banyodan önce tarttim ciplak bi sekilde.3200 doğdu.
26 günlük.3800 gr cikti.
3 gün önce 4000 di.3 gündür gece yatmadan mama vermiyorum.haliyle fazla uyumuyor.sütümde var diyemem.sonuç bu.
Artik kafayi yiyecek hale geldim.
Mama verince göğsümü bırakir diye korkuyorum.mama da vermeyincce böyle oluyor.şaştım.Allah yardim etsin bana.yoksa sonum hic iyi değil.

Canim uzulme. Zaten aylik kontrolune gidersin bir iki gun sonra. Bir ayda 600 gram 1200 gram arasi normal diye biliyorum. Seninki su an 800 gram.
Ben de uyumayip agladiklarinda daha cok kalori yaktiklarini dusunuyorum. Ben de mememi artik cocugun zevki icin veriyorum. Cunku asla doymuyor. Sen de oyle yap bari.

Yan yatis yastigi alanlar ne marka aldiniz? Biz kundaklayip koyuyorduk hic kimildamiyordu. Simdi kundaklatmiyor kendini ve firildak gibi donuyor. Korkuyorum.

canim sıkıntılı bi durum yok ki.bebegin gayet guzel kilo almis.telas etme bosuna.bak bizimki 3600 dogdu hastaneden cikarken 3300e dustu.ilk iki hafta hic kilo almadi 0 yani. son iki hafta da 4000 oldu.yani 2 haftada 700 gr aldi ama totalde bir ayda 400 almis gibi gozukiyo.ama doktor mamaya gerek yok boyle emzirmeye devam et dedi.hic mama vermedim.

Herkes sütünü sağıyor pompa ile ben daha bir kere denedim göğsüm ağrı yaptığında bir daha sağmadım. Gerekli mi illa ? Sağdığımı da almadı zaten biberondan vermeyi denedik istemedi.

Bir de uyku tulumu giydiren var mi? Biz yorganla yatiyoruz. Bu garibime yazik beline kadar ince battaniye ortuyorum. Usuyordur diye uzuluyorum. Zaten her seye uzuluyorum.

Herkes sütünü sağıyor pompa ile ben daha bir kere denedim göğsüm ağrı yaptığında bir daha sağmadım. Gerekli mi illa ? Sağdığımı da almadı zaten biberondan vermeyi denedik istemedi.
ben ilk iki hafta emzirmekte zorlandigim icin sagip vermistim.ama sonra biraktim.bebeginiz duzenli emiyosa kilo alimi iyiyse bosuna biberona alismasin zaten.yani ancak ise hemen baslama durumu varsa ya da goguslerde problem varsa bebek hicbi turlu emip kilo alamiyorsa sagmak dusunulebilir.ya da stok yapip buzluga atmak isteyenler olabiliyor.size kalmis.bana emzirme danismani hemsire onermedi sagmayi.sadece bebek ememiyorsa sagip siringayla verebilirsin ama once mutlaka bebek emecek sonra sag dedi.bi sikinti yoksa sagmayacaksin dedi.

geranio
4 yasında oğlum yere araba atınca bebek sıçrıyo,
Kapıyı çarpınca bebek sıçrıyo,
Bağırınca sıçrıyo,
Çağırınca sıçrıyo,
Biri öksürünce sıçrıyo, hapşurınca sıçrıyo,
Valla kızım sıçımsıçım sıçrıyo,
Yapacak bişi yok...

Bizimde ablalar hasta. 10 gunluk bebegiminde burnu akmaya basladi. Doktora goturdum oksuruk hirilti olursa beklemeden getirun musahedeye alicaz dedi. 2 gun yogunbakimda tutuyorlarmis umarim ilerlemez. Kisin dogum yapmayi hic sevmiyorum ikinci kizimda da cok zorlanmistim evde okula giden olunca mikrop olmamasi imkansiz gibi bir sey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…