ben sirf bu yüzden bugun saglik ocagina gidip tarttirdim kilo alimi iyi demekki yagli sütü aliyor dediler rahatladimİlk süt son süt...
Bu konu beni strese sokuyordu,
Bakın ne buldum,
anne sutu ve mama ile besleniyor. su vermiyorum..Kızlar konuşuldunu bilmiyorum ama bebeğe su veriyomusunuz? Evet ise nezaman ne kadar?
Canim benim süt sıkıntım var.çocuk açliktan uyuyamıyor.benimkisi 26 günde 600 gr almis görünüyor.yanaklari iyice cöktü.boyu uzuyor ama cok zayif.canim sıkıntılı bi durum yok ki.bebegin gayet guzel kilo almis.telas etme bosuna.bak bizimki 3600 dogdu hastaneden cikarken 3300e dustu.ilk iki hafta hic kilo almadi 0 yani. son iki hafta da 4000 oldu.yani 2 haftada 700 gr aldi ama totalde bir ayda 400 almis gibi gozukiyo.ama doktor mamaya gerek yok boyle emzirmeye devam et dedi.hic mama vermedim.
Canim uyumayinca kilo kaybediyor iste.büyük adam kadar uyuyor.gün icinde 2 saat zorla uyutuyorum.aksam üstü 2 saat.gece de toplamda 5 saat filan uyuyor.sabah erkenden kalkiyor.böyle büyümez ki.Kendi kendine teshisler koyup sakin boyle dusunme cok yanilirsin.Zaten aylik kontrolunuz gelmis.
Anne sutu mamaya gore daha cabuk hazmedildigi icin daha cabuk uyanabilirler.Bu tamamen bebege bagli bi durum.
Gazli bez yada agiz mendillerini kaynamis ilimis suyla silmen gerekiyor cnmKızlar bebişin dili pamukçuk oldu. Bembeyaz. Nasıl geçirebilirim bilen var mı
Sevinirim. Fiyat marka bilgisi de verebilirsen.Be
aldım uyku tulumu ama Daha hiç kullanmadim istersen fotosunu eklerim
Canım ben de az önce klinikten geldim kendi bebegimi ve ebelerin tavsiyesini söyleyeyim belki yardımcı olur. Benim bebegim 3200 dogduAzönce bebegimi banyodan önce tarttim ciplak bi sekilde.3200 doğdu.
26 günlük.3800 gr cikti.
3 gün önce 4000 di.3 gündür gece yatmadan mama vermiyorum.haliyle fazla uyumuyor.sütümde var diyemem.sonuç bu.
Artik kafayi yiyecek hale geldim.
Mama verince göğsümü bırakir diye korkuyorum.mama da vermeyincce böyle oluyor.şaştım.Allah yardim etsin bana.yoksa sonum hic iyi değil.
Sağol canımGazli bez yada agiz mendillerini kaynamis ilimis suyla silmen gerekiyor cnm
Arkadaşlar önemli bi konuda fikrinizi almak istiyorum benim oğlum 3200 doğdu
Sonra ilk 5 günde 200 gram verdi
Başlarda emziremedim düzenli çok uyuyordu uyanmıyordu sonra sütüm azaldı bende arada sırada mama takviyesi yaptım 2 gün geceleri sadece mama verdim gündüz emzirdim dünden beri de sütüm arttı baya bende sadece emzirmeye karar verdim ve dünden beri hiç mama vermedim bugün tartıldı 23 günlük ve 3445 çıktı ebe kilosunu az buldu doğum kilosuna bakarak 3 hafta için az almış dedi emzir üzerine mama ver 20-30 gram dedi sizce gerçekten çok mu az kilosu ??ben ilk hafta verdiği kiloya falan bakarak normal diye düşünüyorum ve 1-2 hafta sadece anne sütünğ denemek istiyorum sizce ne yapmalıyım ??????? Şu bebişlerin en zor dönemleri de bu beslenme dönemleri Allah hepimize kolaylık versin
Yaa.. esim almis oglende. Bakalim bizimki daha 3 kilo falan belki bir ay idare eder. Yuz ustu donmesinden korkmuyor musun? Benim kiz genelde sirt ustu donuyor. Olur da kusar bogazina kacirir diye korkum.
Yani su an giymesinin bi mahsuru yok degil mi? Nedense aklimda 6 aydan sonra giydirilir gibi kalmis. Bi bakayim dedigin siteye.
Kızlar konuşuldunu bilmiyorum ama bebeğe su veriyomusunuz? Evet ise nezaman ne kadar?
Evet canım okumuştum mesajlarını zaten ben de öyle yapmaya karar vermiştim 2 gün bi deneyecegim gene de risk alıp. Tesekkür ederimFarkli bir cocuk doktoru ile gorusun bence. Her bebegin yapisi farklidir diye dusunuyorum ben. Bence bu tarz konularda bi uzmana danismak en iyisi cunku benimde basima benzer bi olay geldi gecmisi okuyabildinjz mi bilmiyorum ama cocuk doktorumuzun dediklerini uyguladim suan iyi gibi.
Başlarda emziremedim düzenli çok uyuyordu uyanmıyordu sonra sütüm azaldı bende arada sırada mama takviyesi yaptım 2 gün geceleri sadece mama verdim gündüz emzirdim dünden beri de sütüm arttı baya bende sadece emzirmeye karar verdim ve dünden beri hiç mama vermedim bugün tartıldı 23 günlük ve 3445 çıktı ebe kilosunu az buldu doğum kilosuna bakarak 3 hafta için az almış dedi emzir üzerine mama ver 20-30 gram dedi sizce gerçekten çok mu az kilosu ??ben ilk hafta verdiği kiloya falan bakarak normal diye düşünüyorum ve 1-2 hafta sadece anne sütünğ denemek istiyorum sizce ne yapmalıyım ??????? Şu bebişlerin en zor dönemleri de bu beslenme dönemleri Allah hepimize kolaylık versin
Amin canım tek çocuk varken ne rahatlıkmış inan ikinci doğduğundan beri koltuğa gün içinde uzanamıyorum bile ne kadar özledim tembellik yapmayı. Bir de bunların üstüne taşındım hala tam yerleşemedim iş falan yapamayınca annemi çağırdım o geldi sağolsun. Tabi çocuk da sümüklü ve mızmız olunca ne kadar yapılabilirse o kadar yapıyorum
Kizlar gaz durumlari nasil bizim geceleri gazdan uykusuz geçiyor surekli kivraniyor emmek istiyor ememiyor sap siplex e basladim etkisini gorup te rahatlayan varmi
Kızlar bebişin dili pamukçuk oldu. Bembeyaz. Nasıl geçirebilirim bilen var mı
Bizde de abla limoni.Ikisinin burnu birden göz haspinde resmen :)))))
Mevsimde cok sıkıntılı.
Gecmis olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?