2018 Ekim Anneleri

Kizlar gaz durumlari nasil bizim geceleri gazdan uykusuz geçiyor surekli kivraniyor emmek istiyor ememiyor sap siplex e basladim etkisini gorup te rahatlayan varmi

Canim benim süt sıkıntım var.çocuk açliktan uyuyamıyor.benimkisi 26 günde 600 gr almis görünüyor.yanaklari iyice cöktü.boyu uzuyor ama cok zayif.
Bugün oturdum bi güzel ağladim.herseyi gectim.uykusuz kalmayi yorulmayi.yeterki sağlıklı olsun kilo alsin.
Kendi kendine teshisler koyup sakin boyle dusunme cok yanilirsin.Zaten aylik kontrolunuz gelmis.
Anne sutu mamaya gore daha cabuk hazmedildigi icin daha cabuk uyanabilirler.Bu tamamen bebege bagli bi durum.
Canim uyumayinca kilo kaybediyor iste.büyük adam kadar uyuyor.gün icinde 2 saat zorla uyutuyorum.aksam üstü 2 saat.gece de toplamda 5 saat filan uyuyor.sabah erkenden kalkiyor.böyle büyümez ki.

Canım ben de az önce klinikten geldim kendi bebegimi ve ebelerin tavsiyesini söyleyeyim belki yardımcı olur. Benim bebegim 3200 dogdu
5 gün sonra tartıldı 2900 e düşmüş 200 gram vermişti normal dediler bence normal degildi çok uyuyordu uyandıramıyordum sebebi buydu bence
Bugün 23 günlük ve 3445 çıktı bana dediki bebeginin gelişimi geri de çok değil ama daha fazlası alması beklenirdi bebek zaten 3200 dogmustu 3 haftada 245 gram az dedi önce emzir üstüne mama ver 20-30 gram dedi

Arkadaşlar önemli bi konuda fikrinizi almak istiyorum benim oğlum 3200 doğdu
Sonra ilk 5 günde 200 gram verdi
Başlarda emziremedim düzenli çok uyuyordu uyanmıyordu sonra sütüm azaldı bende arada sırada mama takviyesi yaptım 2 gün geceleri sadece mama verdim gündüz emzirdim dünden beri de sütüm arttı baya bende sadece emzirmeye karar verdim ve dünden beri hiç mama vermedim bugün tartıldı 23 günlük ve 3445 çıktı ebe kilosunu az buldu doğum kilosuna bakarak 3 hafta için az almış dedi emzir üzerine mama ver 20-30 gram dedi sizce gerçekten çok mu az kilosu ??ben ilk hafta verdiği kiloya falan bakarak normal diye düşünüyorum ve 1-2 hafta sadece anne sütünğ denemek istiyorum sizce ne yapmalıyım ??????? Şu bebişlerin en zor dönemleri de bu beslenme dönemleri Allah hepimize kolaylık versin

Farkli bir cocuk doktoru ile gorusun bence. Her bebegin yapisi farklidir diye dusunuyorum ben. Bence bu tarz konularda bi uzmana danismak en iyisi cunku benimde basima benzer bi olay geldi gecmisi okuyabildinjz mi bilmiyorum ama cocuk doktorumuzun dediklerini uyguladim suan iyi gibi.

Yaa.. esim almis oglende. Bakalim bizimki daha 3 kilo falan belki bir ay idare eder. Yuz ustu donmesinden korkmuyor musun? Benim kiz genelde sirt ustu donuyor. Olur da kusar bogazina kacirir diye korkum.

Yan birakmiyorum artik oyle biraktigimda dönüyor bide yuzustu uyumaya devam ediyor.Gezmekte yanimdayken yapti bunlarida besiginde hic birakmiyorum canim.
Yorganin ustunde besikte,o yorganin altinda hafif incecik bi bebek yastigi var cok az o meyil veriyor.Gece emdikten sonraa geri gelmesin midesindeki diye koydum.
Sirt ustuyken tamamen donmeleri daha mumkun degil

Yani su an giymesinin bi mahsuru yok degil mi? Nedense aklimda 6 aydan sonra giydirilir gibi kalmis. Bi bakayim dedigin siteye.

Canim icin rahat etmezse normal tulumlar benzeri olanlardan alip en uste giydirirsin.
Ama 6 aydan oncede kullanilabilecekler var.

Kızlar konuşuldunu bilmiyorum ama bebeğe su veriyomusunuz? Evet ise nezaman ne kadar?

Onlar sivi ihtiyacini aliyor canim.
Ilk kizimda da ilk 6 ay vermedim.
Bunda da vermedim,dusunmuyorumda.
Mama durumunda ne oneriliyor bilmiyorum ama.

Evet canım okumuştum mesajlarını zaten ben de öyle yapmaya karar vermiştim 2 gün bi deneyecegim gene de risk alıp. Tesekkür ederim

bizde bugün doktor kontrolundeydik. 21 günlük. 3170 doğdu 5 gün yoğun bakımda kaldı. bugün gittik 3200 gr. dr mama dedi ama ben bir hafta musade istedim. çünkü emzirme olarak kendimi hiç kasmadım. o isterse verdim uyuyorsa ellemedim. gece 5 6 saat aralıksız uyuduğu olurdu. tek meme veriyordum bi sonraki emzirmede diğerine geçiyordum. neyse bunlar hep yanlışmış. doğru olanlar en gec 3 saate bir emzirmek ve toplamda en az yarım saat iki memeden emmeli. bi sonraki emmede de en son hangi memeyi bıraktıysa ondan başlayıp yine diğer memeyle birlikte en az yarım saat emzirilicek. gündüzleri 2 saat geceleri 3 saat olabilir dedi. sıkıntı şu ki ben oğlumu uyandiramiyorum uyuduğunda. misal bir saat önce 40 dk emmişti şimdi yine emiyor çünkü istedi ve idare edemedim. humana still tee yi önerdi. bir hafta elimden geldiğince uygulamaya calisacam. haftaya tekrar gidecez 150 200 gr almış olmazsa mamaya artık itiraz etme hakkım kalmıyor. haa son birşey süt var mı yeterli mi diye 3 saat emzirmeden iki memeyi toplamda yarım saat sagip bakacam 70 ml olmasi lazimmis. 2 saat icin 50 ml.

Canim bebegin dogduktan sonra kilo düşüşü normal.Ödemine bağlanır.Sisligi gider.Hastaneden cikmadan kilo verirler hatta.Cikis kagitlarimizda da yaziyor bizim.

10.gün dogum kilosunu yakalamasi beklenir.

Benim kizda 2640 dogdu.
5.gunde 2500dü.
13.gunde 2940tı.
Aylik kontrolde 3600lerde cikti.

Bence hislerine guven anne sutune devam et.Daha sık emzirmeyi deneyebilirsin.❤

Tek cocuk hic cocukmus dimi:) kolay gelsin her sey ust uste gelmis sizinde. Benimde buyuk kiz bu sene ilkokula basladi ufak olan 3 yasinda bir de bebek ev tam timarhanelik. Huni takip gezicem az kaldi

Kizlar gaz durumlari nasil bizim geceleri gazdan uykusuz geçiyor surekli kivraniyor emmek istiyor ememiyor sap siplex e basladim etkisini gorup te rahatlayan varmi

Bizim ilk gunden beri gazimiz var bugun 10 gunluguz. Nurse harveys in gaz damlasi bize iyi geldi. Birde aksamlari kimyon tohumu anason ve rezene demleyip iciyorum. Sutten bebege geciyor.

Kızlar bebişin dili pamukçuk oldu. Bembeyaz. Nasıl geçirebilirim bilen var mı

Kaynamis ilinmis suya karbonat koyup gazli bez ya da agiz mendiliyle agzini dilini silebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…