2018 Ekim Anneleri

Kızım arada kusmaya başladı. Emzirip hemen yatırırsam ya da fazla emerse hemen çıkartıyor avuç dolusu. Emerken memeyi çok çıkartıyor ağzından aranmadan meme vermeyeyim mi hiç? Sanki acıkmadan emerse çıkartıyor gibi geldi. Doyduğunu nasıl anlıcam memeyi itmiyor her zaman, uyumadıysa verdikçe emiyor bizimki.

Tesekkürler canım cok benzer seyi yasıyormusuz ben ebe ye bişey demedim tamam dedim ama ben de hiç mama vermeyecegim deneyecegim benim sütüm bol su içerek arttı sütü çok fazla olup 1 yaşına kadar hiç yemek vermeden sadece anne sütü ile çocugunu besleyen bi annenin tavsiyesi çocuk nerdeyse obez düşün dediki suyu hiç elinden düşürme emzirirken bile su iç. Pet şişeye dolduruyorum suyu hep elimde iş yaparken arada sıcak bişeylerde içiyorum ciddi ciddi sütüm arttı. Bana 2 hafta verdi inşallah bebişlerimiz kilo alır

Kızlar bebişin dili pamukçuk oldu. Bembeyaz. Nasıl geçirebilirim bilen var mı
Hergün gazli bezi kaynar suyla yıka.ağzinin icini sil.dudakalrini sil.göğüs bakimini yap.
Yani hergün banyonu yap.temiz tut.
Sütyenin icine de
Canim azönce epey emzirdim.2 göğsü 1 bucuk saat boyunca.uykuya daldi.yatagina koydum uyandi.sonra yine ağziyla arandi.bu sefer yine emzirdim.baktim uyumuyor.60 ml mama yaptim.kucagimda pışpışladim uyuttum zorla.yani ben elimden geleni yaptim.emzirmekse yapiyorum zaten.ne duyarsam yiyip iciyorum.bi süre doymaz ve uyumazsa az bisey mama verecem.bu benim piskolojim icin de süt üretimim icin de gerekli bisey.hemde kilo almis olur.mamadan alir demiyorum hic olmazsa uyur uykudan kilo alır.
Senin bebisinin durumuna da üzüldüm.ins en kısa zamanda toparlar.sütün yoksa mama ver.varsa verme.benim göğüslerimi sıkınca bisey çikmıyor.

Kesinlikle ben de annelik hislerime güvenip anne sütünden gitmeyi düşündüm zaten aşşagı yukarı herkesin kilo ortalaması da benzermiş öyle aşırı gelişimi geride de değil bence bakalım inşallah alırsa yazarım buraya da başka anneler de cesaretlenir belki :)

Amin canim.sütün nasıl arttı?

Amin canim.sütün nasıl arttı?
Tam sana yazacaktım zaten :) benim sütüm su ile arttı çok içerse süt kalitesi azalır falan onlar dogru degil. 1 yaşına kadar çocuguna hiç ek gıda vermeden sadece anne sütü işe besleyen bi annenin tavsiyesiydi çocugu obez denecek kadar kilolu bol bol su iç dedi hatta emzirirken bile bi taraftan su iç ben her aklıma geldiginde her agzıma bişey attıktan sonra geceleri emzirmeden sonra su içiyorum pet şişelerde belki 5-6lt falan su içiyorum bir de kuru incir-hurma-cranberry kurusu kaynat suyunu iç ya da benzer şeyler işte fark etmez sulu şeyler falan ye o rezene çayları falan hep su oldugu için süt yapıyor taze meyve suları falan eline ne gecerse suyla beraber sulu şeylerde ye bak 2. Gün bol bol sütün olacak

Tek cocuk hic cocukmus dimi:) kolay gelsin her sey ust uste gelmis sizinde. Benimde buyuk kiz bu sene ilkokula basladi ufak olan 3 yasinda bir de bebek ev tam timarhanelik. Huni takip gezicem az kaldi
Oyy senin işin çok daha zormuş canım Allah kolaylık versin 1. Sınıf zorlayıcıdır zaten üstüne 3 yaş da yorucu kızımdan biliyorum bir de yenidoğan. Allah bolca sabır versin

Canim ben 3 lt su iciyorum.hosaf kaynatiyorum.kaysi hosafi.
Hurma kuru incir yiyorum.rezene iciyorum.yine de bitiyor hemen süt.göğdümün dolması çok zaman aliyor.

Daha fazla su iç elinden düşmesin şişe ben diyorum ya belki 5-6lt yi buluyor içtiğim su
Tamam canim.sürekli icecem.2 lt hosaf yaptim.sekersiz.onu da icecem.bakalim nasil olacak.wcden çikamam o ayri:)
Burda bi arkadas da pekmez ve tereyağini pisirip ye demisti.bugün onu denedim.sende dene.ins faydasini görürsün.ins bebislerimiz güzelce beslenir kilo alır.

ben sütümün olmadığını düşünmüyorum çünkü kalkanda hep süt birikiyor. kalkandan önce ustum hep ıslanırdı zaten. ama ben az emzirmişim onu kabullendim. doktorumuz mesaj attı yine eğer kilosu artmazsa kan idrar kültürüne bakacam diye. inşallah gerek kalmayacak. bu arada büyük tuvaletini ne.siklikta yapıyor ve sıvı mi ? benimki sık yapıyor ishal gibi gelmemişti hiç ama bi an takildim yoksa ondan mi kilo almıyor diye düşündüm. ya bi de her yerde tartı farklı farklı tartıyor o da.dusuduruyor beni

Benim kuzenime dr u zeytinyağ ver demiş düzelmişti ama siz yine dr unuza sorun ..

Canim 15-20 dk emzirip gazini cikarmak icin kaldir.Gazini al öyle devam et istiyorsa.Gaz cikaramadikcada kusar,ıkındıkçada kusabilir.

kizlar biz park yatak almistik.sabahlari esim ise gitmeden emzirip gazini cikarip yatagina koyuyorum.donencesi var muzik de caliyor.kisik seste muzigini aciyorum ayiciklar da donuyor.boylece biz kahvalti ederken 10-15dk oyalaniyor.bazen uyuya kaliyor oyle cok sevimli :)

Bende bobrek agrisi basladi kizlar
Sol boslugum ağrıyor ilk emzirme fakan derken belim tuttu zannettim ama bobrrk agrisi malesef

Elimde senelerdir sinir sıkışması vardi hamilelikte artti dogumdan beri sol parnaklarimi hissetmiyorum his kayni basladi

Ne çok derdim varmis

Sut desen böyle okuyorum sizleri moralim bozuluyor cunku benim aman aman sutum yok
Gece gaz olursa beni emmez gun icinde 3 defa sagdim 3 defada toplam 60 cc cikti o da geceye yetti
Subatta goreve basliycam sut biriktirsem dedim ama hangi sutu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…