Tesekkürler canım cok benzer seyi yasıyormusuz ben ebe ye bişey demedim tamam dedim ama ben de hiç mama vermeyecegim deneyecegim benim sütüm bol su içerek arttı sütü çok fazla olup 1 yaşına kadar hiç yemek vermeden sadece anne sütü ile çocugunu besleyen bi annenin tavsiyesi çocuk nerdeyse obez düşün dediki suyu hiç elinden düşürme emzirirken bile su iç. Pet şişeye dolduruyorum suyu hep elimde iş yaparken arada sıcak bişeylerde içiyorum ciddi ciddi sütüm arttı. Bana 2 hafta verdi inşallah bebişlerimiz kilo alırbizde bugün doktor kontrolundeydik. 21 günlük. 3170 doğdu 5 gün yoğun bakımda kaldı. bugün gittik 3200 gr. dr mama dedi ama ben bir hafta musade istedim. çünkü emzirme olarak kendimi hiç kasmadım. o isterse verdim uyuyorsa ellemedim. gece 5 6 saat aralıksız uyuduğu olurdu. tek meme veriyordum bi sonraki emzirmede diğerine geçiyordum. neyse bunlar hep yanlışmış. doğru olanlar en gec 3 saate bir emzirmek ve toplamda en az yarım saat iki memeden emmeli. bi sonraki emmede de en son hangi memeyi bıraktıysa ondan başlayıp yine diğer memeyle birlikte en az yarım saat emzirilicek. gündüzleri 2 saat geceleri 3 saat olabilir dedi. sıkıntı şu ki ben oğlumu uyandiramiyorum uyuduğunda. misal bir saat önce 40 dk emmişti şimdi yine emiyor çünkü istedi ve idare edemedim. humana still tee yi önerdi. bir hafta elimden geldiğince uygulamaya calisacam. haftaya tekrar gidecez 150 200 gr almış olmazsa mamaya artık itiraz etme hakkım kalmıyor. haa son birşey süt var mı yeterli mi diye 3 saat emzirmeden iki memeyi toplamda yarım saat sagip bakacam 70 ml olmasi lazimmis. 2 saat icin 50 ml.
Hergün gazli bezi kaynar suyla yıka.ağzinin icini sil.dudakalrini sil.göğüs bakimini yap.Kızlar bebişin dili pamukçuk oldu. Bembeyaz. Nasıl geçirebilirim bilen var mı
Canim azönce epey emzirdim.2 göğsü 1 bucuk saat boyunca.uykuya daldi.yatagina koydum uyandi.sonra yine ağziyla arandi.bu sefer yine emzirdim.baktim uyumuyor.60 ml mama yaptim.kucagimda pışpışladim uyuttum zorla.yani ben elimden geleni yaptim.emzirmekse yapiyorum zaten.ne duyarsam yiyip iciyorum.bi süre doymaz ve uyumazsa az bisey mama verecem.bu benim piskolojim icin de süt üretimim icin de gerekli bisey.hemde kilo almis olur.mamadan alir demiyorum hic olmazsa uyur uykudan kilo alır.Canım ben de az önce klinikten geldim kendi bebegimi ve ebelerin tavsiyesini söyleyeyim belki yardımcı olur. Benim bebegim 3200 dogdu
5 gün sonra tartıldı 2900 e düşmüş 200 gram vermişti normal dediler bence normal degildi çok uyuyordu uyandıramıyordum sebebi buydu bence
Bugün 23 günlük ve 3445 çıktı bana dediki bebeginin gelişimi geri de çok değil ama daha fazlası alması beklenirdi bebek zaten 3200 dogmustu 3 haftada 245 gram az dedi önce emzir üstüne mama ver 20-30 gram dedi
Kesinlikle ben de annelik hislerime güvenip anne sütünden gitmeyi düşündüm zaten aşşagı yukarı herkesin kilo ortalaması da benzermiş öyle aşırı gelişimi geride de değil bence bakalım inşallah alırsa yazarım buraya da başka anneler de cesaretlenir belki :)Canim bebegin dogduktan sonra kilo düşüşü normal.Ödemine bağlanır.Sisligi gider.Hastaneden cikmadan kilo verirler hatta.Cikis kagitlarimizda da yaziyor bizim.
10.gün dogum kilosunu yakalamasi beklenir.
Benim kizda 2640 dogdu.
5.gunde 2500dü.
13.gunde 2940tı.
Aylik kontrolde 3600lerde cikti.
Bence hislerine guven anne sutune devam et.Daha sık emzirmeyi deneyebilirsin.❤
Amin canim.sütün nasıl arttı?Arkadaşlar önemli bi konuda fikrinizi almak istiyorum benim oğlum 3200 doğdu
Sonra ilk 5 günde 200 gram verdi
Başlarda emziremedim düzenli çok uyuyordu uyanmıyordu sonra sütüm azaldı bende arada sırada mama takviyesi yaptım 2 gün geceleri sadece mama verdim gündüz emzirdim dünden beri de sütüm arttı baya bende sadece emzirmeye karar verdim ve dünden beri hiç mama vermedim bugün tartıldı 23 günlük ve 3445 çıktı ebe kilosunu az buldu doğum kilosuna bakarak 3 hafta için az almış dedi emzir üzerine mama ver 20-30 gram dedi sizce gerçekten çok mu az kilosu ??ben ilk hafta verdiği kiloya falan bakarak normal diye düşünüyorum ve 1-2 hafta sadece anne sütünğ denemek istiyorum sizce ne yapmalıyım ??????? Şu bebişlerin en zor dönemleri de bu beslenme dönemleri Allah hepimize kolaylık versin
Tam sana yazacaktım zaten :) benim sütüm su ile arttı çok içerse süt kalitesi azalır falan onlar dogru degil. 1 yaşına kadar çocuguna hiç ek gıda vermeden sadece anne sütü işe besleyen bi annenin tavsiyesiydi çocugu obez denecek kadar kilolu bol bol su iç dedi hatta emzirirken bile bi taraftan su iç ben her aklıma geldiginde her agzıma bişey attıktan sonra geceleri emzirmeden sonra su içiyorum pet şişelerde belki 5-6lt falan su içiyorum bir de kuru incir-hurma-cranberry kurusu kaynat suyunu iç ya da benzer şeyler işte fark etmez sulu şeyler falan ye o rezene çayları falan hep su oldugu için süt yapıyor taze meyve suları falan eline ne gecerse suyla beraber sulu şeylerde ye bak 2. Gün bol bol sütün olacakAmin canim.sütün nasıl arttı?
Oyy senin işin çok daha zormuş canım Allah kolaylık versin 1. Sınıf zorlayıcıdır zaten üstüne 3 yaş da yorucu kızımdan biliyorum bir de yenidoğan. Allah bolca sabır versinTek cocuk hic cocukmus dimi:) kolay gelsin her sey ust uste gelmis sizinde. Benimde buyuk kiz bu sene ilkokula basladi ufak olan 3 yasinda bir de bebek ev tam timarhanelik. Huni takip gezicem az kaldi
Canim ben 3 lt su iciyorum.hosaf kaynatiyorum.kaysi hosafi.Tam sana yazacaktım zaten :) benim sütüm su ile arttı çok içerse süt kalitesi azalır falan onlar dogru degil. 1 yaşına kadar çocuguna hiç ek gıda vermeden sadece anne sütü işe besleyen bi annenin tavsiyesiydi çocugu obez denecek kadar kilolu bol bol su iç dedi hatta emzirirken bile bi taraftan su iç ben her aklıma geldiginde her agzıma bişey attıktan sonra geceleri emzirmeden sonra su içiyorum pet şişelerde belki 5-6lt falan su içiyorum bir de kuru incir-hurma-cranberry kurusu kaynat suyunu iç ya da benzer şeyler işte fark etmez sulu şeyler falan ye o rezene çayları falan hep su oldugu için süt yapıyor taze meyve suları falan eline ne gecerse suyla beraber sulu şeylerde ye bak 2. Gün bol bol sütün olacak
Daha fazla su iç elinden düşmesin şişe ben diyorum ya belki 5-6lt yi buluyor içtiğim suCanim ben 3 lt su iciyorum.hosaf kaynatiyorum.kaysi hosafi.
Hurma kuru incir yiyorum.rezene iciyorum.yine de bitiyor hemen süt.göğdümün dolması çok zaman aliyor.
Tamam canim.sürekli icecem.2 lt hosaf yaptim.sekersiz.onu da icecem.bakalim nasil olacak.wcden çikamam o ayri:)Daha fazla su iç elinden düşmesin şişe ben diyorum ya belki 5-6lt yi buluyor içtiğim su
indirimden almistim ben, o zaman uygundu fiyatıSevinirim. Fiyat marka bilgisi de verebilirsen.
İnşallah canımTamam canim.sürekli icecem.2 lt hosaf yaptim.sekersiz.onu da icecem.bakalim nasil olacak.wcden çikamam o ayri:)
Burda bi arkadas da pekmez ve tereyağini pisirip ye demisti.bugün onu denedim.sende dene.ins faydasini görürsün.ins bebislerimiz güzelce beslenir kilo alır.
Guzelmis. 0-2 ayi da varmis. Biraz pahali ama. Baska markalara da bakayim.indirimden almistim ben, o zaman uygundu fiyatı
https://www2.hm.com/tr_tr/productpage.0657719002.html
Evet canım okumuştum mesajlarını zaten ben de öyle yapmaya karar vermiştim 2 gün bi deneyecegim gene de risk alıp. Tesekkür ederim
Tesekkürler canım cok benzer seyi yasıyormusuz ben ebe ye bişey demedim tamam dedim ama ben de hiç mama vermeyecegim deneyecegim benim sütüm bol su içerek arttı sütü çok fazla olup 1 yaşına kadar hiç yemek vermeden sadece anne sütü ile çocugunu besleyen bi annenin tavsiyesi çocuk nerdeyse obez düşün dediki suyu hiç elinden düşürme emzirirken bile su iç. Pet şişeye dolduruyorum suyu hep elimde iş yaparken arada sıcak bişeylerde içiyorum ciddi ciddi sütüm arttı. Bana 2 hafta verdi inşallah bebişlerimiz kilo alır
Benim kuzenime dr u zeytinyağ ver demiş düzelmişti ama siz yine dr unuza sorun ..Kızlar selam benim oglum 3 haftalık oldu dün. başlarda sadece anne sütü verdim sütüm baya vardı ama çok uyuyordu uyandıramıyordum bi türlü düzenli emziremediğimden mi nedense sütüm azaldı sonra çok huzursuz oluyordu doymuyordu bende artık gündüz emzirip gece mama veriyorum 2 kez 90ml ama mama vermeye başladıgımdan beri kabızlık sorunu oldu 3-4 gün yapmıyor sonra tek seferde çok fazla kaka yapıyor ebe ler su ver biraz dedi mama dan sonra su da veriyorum ama yine de bi türlü düzene girmedi aptamil veriyorum acaba mama yı mı değiştirsem ??normalde hergün yapması lazım dı değil mi kakasını?? Benimle benzer durumda olan ya da tavsiyesi olan var mı?
Kızım arada kusmaya başladı. Emzirip hemen yatırırsam ya da fazla emerse hemen çıkartıyor avuç dolusu. Emerken memeyi çok çıkartıyor ağzından aranmadan meme vermeyeyim mi hiç? Sanki acıkmadan emerse çıkartıyor gibi geldi. Doyduğunu nasıl anlıcam memeyi itmiyor her zaman, uyumadıysa verdikçe emiyor bizimki.
Bence de uygun fiyatlı birşey bakın. Ben indirimden almıştım o zaman..daha kullanmadım ama. Kalıbı büyük birazGuzelmis. 0-2 ayi da varmis. Biraz pahali ama. Baska markalara da bakayim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?