2018 Ekim Anneleri

yanliz degilsin benim de sutum yok. kıyaslama kendini.. yoksa mutsuz olursun.. Sut saklama poşeti alacaktım guya hamileyken iyi ki almamisim. sanki günlük doyuran sut var da bi de saklayacağım..

Kizlar merhaba nasılsınız bebisler iyi insallah
Bizde iyi olmaya çalışıyoruz
Bebegimin bezini degisirken ıslak mendille sildigimle oglum aglamaktan helak oluyordu meger anlamamışım üşüyormuş yavrum artik ıslak mendili sıcak suya koyup öyle siliyorum hic sesi çıkmıyor Aslinda hamileyken islak mendil almayıp pamuk alip suyla silecem demiştim herkes kışın cok Zorlanirsin demişti ama kismet gene ayni sey oldu
Birde uykuya zor dalıyordu 33gunluk oldu ilk defa dün yalnız kaldik altını değişip emzirip kundakladim beşiğine koydum youtube da annekarnindaki ses videosu actim uykuya daldi masallah kolay oldu baya sizede söyleyim dedim

İlk süt son süt...
Bu konu beni strese sokuyordu,
Bakın ne buldum,
O zaman bu araştırmaya göre 5saat uyuyup emen bebek ile 2 saat uyuyup emen bebeğin aldığı süt oranı değişmiyor o zaman neden 2 saatte bir besleyin uyandırın diyor ebeler şimdi hangi düzeni uygulamak gerekiyor mesela benim bebeğim yeri geliyor 5saat uyuyor yeri geliyor 5dk uyuyor

Anne karnındaki ses videosunu ilk defa duydum işe yarıyor deme ki emzirmeniz bittiğini nasıl anlıyorsunuz hiç bırakmıyorsa mesela zorla mı ayırıyorsunuz belli bir zaman emzirdikten sonra

Bizim her bez kakali cok nadir sadece cisli bez aciyorum ve her emzirmede kakasini yapiyor bazi gunler gunde 3 kez bazi gunler 1 saatte 3 kez yapiyor

Anne karnındaki ses videosunu ilk defa duydum işe yarıyor deme ki emzirmeniz bittiğini nasıl anlıyorsunuz hiç bırakmıyorsa mesela zorla mı ayırıyorsunuz belli bir zaman emzirdikten sonra

Aspirator, supurge, fon makinesi bunlar bebegi sakinlestiren gurultulermis bizde ilk dogdugunda ise yaradi ama simdi pek yaramiyor malesef

Ben 20 dk sag 20 dk sol gogus yapiyorum belli bi zmn sonra kizim zaten kendi birakiyor uyuya kalip

Kizlar gunaydin hepinize. Su uyku tulumu konusu dusunduruyor beni. Dun lcw da gordum alicaktim ama esim soyle bir teori atti ortaya; izmirde yasiyoruz suan kizimin bulundugu oda sicakligi 20-23 derece arasi ve uzerine nohutlu battaniye ortuyorum kisinda petekleri yaktigimizda oda isisi yine ayni oluyor buna gore uyku tulumu fazla gelir diyo esim suan havalar sicak oldugu icin kalorifer acmadik daha ama acincada ayni sey olacak diyor

Sanirim sık beslenmediklerinde kan sekerleri dusuyor.

2 saat kurali ilk zamanlar kan sekeri dusup daha da uyanamaz hale gelmesin diye.Ve kaka cisle sariligi attiklari icin.Bu da emdikce oluyor.O da en fazla 2 saat.Durmuyorsa tabii yine emziriyorsun.
Zamanla bebegi kendi duzenine birakmalisin.Gece 4 saat uyuyorsa uyandirma mesela.Gunduz uykulari daha farkli.
Bide memedeki aktiflik burda onemli.
Biri 10 dk durur aktif emer.
Digeri 10 dk durur ama cabuk yorulup uyuyakalmistir boylece daha cabuk uyanir emdigini hizli hazmettigi icin.

Canim mesela ince bi tulumda alabilirsin.
Battaniyeyi ustune koyuyorsun ya diyelim normal giyecekleri ile yatti.Kollarini kaldiriyor ya da gogsune kadar cekemiyoruz.
Ince tulumu giydirince gogsu kollarida kapanir illa ortmenede gerek kalmaz.
Yani dengelemek gerek.
Illa ici elyaf dolu kalin tulumlar almamak lazim zaten.Pamuklu ince bisy isini gorur.
Ya da kadife giydirirsin mesela bu kez icinde yani ustunde olan kiyafetlerini azaltirsin.Nasil icin rahat ediyorsa :)

Aspirator, supurge, fon makinesi bunlar bebegi sakinlestiren gurultulermis bizde ilk dogdugunda ise yaradi ama simdi pek yaramiyor malesef

Ilk 10 gun daha baskindir anne karni hissi :) Hatta şu yenidogan cekimleride bu seslerle yapilir ilk 10 gun icinde o yumuk yumuk halleriyle :)
Sonra hepsinin bu numarayi yememesi normal canim :)

Canim 15-20 dk emzirip gazini cikarmak icin kaldir.Gazini al öyle devam et istiyorsa.Gaz cikaramadikcada kusar,ıkındıkçada kusabilir.
Öyle yapmaya çalışıyorum ama memede uyuduğu için kıyamıyorum rahatını bozmamak adına yatırıyordum. Şimdi dik bi şekilde göğsümde uyutuyorum 15-20 dk o sırada gazı çıkıyor sütte geri gelmiyormuş öyle dik bekledikten sonra yatarsa.
Dün biz yemekteyken kustu avuç dolusu. Eşim farketmese anlamayacaktık kuzum tıkanacaktı Bi anakucağı alıp biz yemek yerken ya da bişeyle uğraşırken yanımıza alırız dedik hafif dik pozisyonda tehlikeli de olmaz en azından.

Bence de uygun fiyatlı birşey bakın. Ben indirimden almıştım o zaman..daha kullanmadım ama. Kalıbı büyük biraz
.

Tiny love anakucağı kullanıyordunuz değil mi? Nasıl memnun musunuz?

Canim her bebek her anne bambaska...
Burda kac kisiyiz hepimiz farkliyiz.
Sen saglikli ol yeter ki ister mama ver.
Ne saglik sorunlariyla annelerine kavusamayan nice bebek var.Hastanelerde yatan,ugrasan nice aile...

Allah birbirinizden mahrum etmesin yeter ki.
Ek gidayada gecince hepsi ayni seyi yemeyecek ki.Buyudukcede.

Kendine iyi bak kontrollerini erteleme gerekli olan bu inan ki.Mama verdin diye kendini sakin kotu hissetme.
Bu sezaryen dogum normal dogum konusu gb ayni.Herkesin yasadigi farkli canim

Merhaba kızlar bizde bugün 21 günlük olduk zaman nasıl geçiyor anlamıyorum.. bebeğim dün bütün gece ıkındı gazı vardı.. üşüttük heralde.. bu sabah doktor kontrolü vardı sarılığı için halen aynı 14 te kaldı değeri inmiyor.. birde bu hafta kilo almamiş günlük 17 gram almiş alt sınırda dedi.. 2 memeyide emdikten sonra birde mama vericez 3 gün sonra bakılcak yine.. neyseki troidi düzgün çıktı çok şükür en çok ona sevindim.. kendim troid hastasiyim diye cok korktum bisey olmasindan.. birde su verilcekmi diye sordum.. bir iki kaşık ver ağzı çalkalansın dedi.. sağlik ocagindaki hemşirede öyle demisti.. pamucuk olmasın ağzi diye.. yarinda işitme testini yaptiricaz. Geç kalmadik umarim..

izmirde olanlar hangi çocuk doktoruna gidiyosunuz?

Memnunum. 2. El de 150 200 lira aklınızda olsun

Aynı konuda iki görüş var,
Hangisi doğru kesin olarak bilmiyoruz,
İşin mantığına da çok girip düşünmek istemiyorum,
Ben kendimce şu kaanate vardım,
Düzeni ben değil bebeğim kuruyor,
O ne zaman emmek isterse, ne zaman uyanırsa o zaman...
Çok sıkıntı yapmayacagım artık önsüt sonsüt diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…