2018 Ekim Anneleri

Sorma bana da yarin 12 kisilik ordu gelecek. Cocuk uyudu cikip yaprak, uzum,fistik alayim diyordum. Esim baska odaya gitti yatti, hala baska odaya. Ben cocuk basinda nobetci. Bakalim bi daha uyudugunda is yapmaya halim olacak mi. Ben de yatayim bari.

Bugun asimizi olduk. 2510 gram dogmustuk. 3700 gram olmusuz. Boyumuz da 47 cm di. 51 cm olmusuz. Bir aylikken yeni dogan bebege benzedik yani.

Masallah cok guzel kilo almis. Dusuk agirlikta doganlar daha guzel gelisiyor merak etme

Sizde guzel gelismissiniz masallah. Bizim kafa 35cm di dogdugunda. Daha 1 aylik olmadik ama her ay ortalama 1-2 cm buyur kafa capi. Belki ebe yanlis olcmustur.

Portakal suyunu bebege mi verdiniz? Onun midesi icin cok zararli 1 yasina kadar portakal mandalina limon verilmiyor. 10 gune kadar kaka yapmamasi normal. Ama size bir yontem onereyim bacaklarini gaz cikariyor gibi ittirip popo deligini hafif aralayip 5 saniye beklerseniz hem ikinir gazi cikar hemde kaka yapar. Popo deligini aralama dogal ikinma refleksi sagliyor. Gecmis olsun.

Dogdugunda 36 cm di ama normalde de muayenelerde hep buyuk derdi dr bu yuzden normal dogum olamadi hatta. Cok fazla tok degildi benim kizim igneyi batirirken degilde cikarirken agliyorlar daha cok hemen kucagima aldim sakinledi

Benimki kakası var ve yapamadıysa yapıyor bunu altını açıyorum bacaklarını kaldırıyprum havaya siliyorum poposunu bi kez açıkken yapıyor sonra rahatlayınca emmeye başlıyor. Gaz varsa ya da altına yapacaksa da emmiyor olabilir.
Kizlar bebegim 20 dk sol gogus aktif emdi saGa gectigimde 5 dk emdi uyuya kaldi ve aktif emecek kdr uyandiramiyorum tam doydu mu doymadi mi simdi 2 gundur bu cikti bide
Benimki bazen 10 dk emip uyuyakalıyor. Ne zaman isterse veriyorum memeyi o yüzden hiç zorlamadım doymadıysa 10 dkya kalmaz tekrar istiyor zaten :) Zorlayınca kusmaya başladı o ne isterse onu yapıyorum artık.

Bende anlamıyorum bizimki de geçiyor bazen. Bez hala büyük geliyor sanki ondan mı yoksa gevşek mi kalıyor bezi mi değiştirmeliyim çözemedim.

Birde bebegimde 2 gundur sanki bogaz agrisi var arada bir kusacak gibi hareketler yapip oksurukle bitiriyor hareketleri emerkende huzursuz oldugu memeyi birakip agladigi anlar oluyor bilmiyorum biz bogazimi agriyor acaba dedik ama dilinin ustude hafif beyaz

Benim kızım altını açacağımız zaman yapıyor kakasını. Bezi çıkartıp bacaklarını havaya topladığımda poposunu ıslak mendille sildiğimde yapıyor hemen. Makat hafif açılmış oluyor ya bide bacaklar bağırsaklarına baskı yapıyor sanırım. Bu şekilde deneseniz birde makat kısmına yağ ile masaj yapsanız işe yarar belki.

Canim tek memede mi ikisinde de mi ayni?
Biberondan diye dusunuyorsan kasikla vermeyi dene istersen emzirme sonrasi.
Ikisinde de.. ilk 2 3 dk iyi sonra ağlama kızarma morarma eliyle itme vs Gaz diyorum.omza alıyorum vs tekrar deniyorum 1 dk sonra aynı şeyler.. Bugün dr a gittik. Burnu tıkalı otribebe kullan dedi. Bu yuzden rahat nefes alamiyo onlari yapiyo dedi..Uyansın kullanacam..

Geçmiş olsun. Anasona doktor onay verdi mi

Bizim de kaka cis ne varsa her gun bir kac kere cikiyor bezden. Cunku alti acikken cildirmis gibi bagirip cirpiniyor. Bazen pisik kremini bile surmeyi unutup kapatiyorum. Cirpinirken duzgun baglayamiyorum altini. Hic guzel de giydiremiyorum kizi. Nasilsa batiracak.

Sorma bana da yarin 12 kisilik ordu gelecek. Cocuk uyudu cikip yaprak, uzum,fistik alayim diyordum. Esim baska odaya gitti yatti, hala baska odaya. Ben cocuk basinda nobetci. Bakalim bi daha uyudugunda is yapmaya halim olacak mi. Ben de yatayim bari.
12 kişi mi yazık yaa size

Kilosu maşallah gayet iyi canım. İnternette persentil aralıklarını bulup bakabilirsin canım

Belki geniz akıntısı vardır canım yaklaşık iki haftadır oğlumun burnu hep dolu geriye akınca benzer tepkiler veriyor burnunda doluluk hissi varsa çektir bakalım serum fizyolojik uygulayıp doluluk varsa onu rahatlatır

Kullandiginiz bebek bezinden memnun musunuz? Ben primadan sleppy e geçtim

Biz prima premium care kullaniyoruz. Memnunum. Sivi kakayi hemen emiyor. Sizinti ve pisik yasamadim. Diger bebeklerimde de bunh kullandim. 4 numaradan itibaren prima aktif bebege geciyorum cunku premium care 3e kadar guzel bebek ek gida alip kakasi sertlesince aktif bebek daha guzel tutuyor.

Canim benim bebehk de ilk günler 7 8 bez kirlertiyordu.ben saddce anne sutü veieyorum.nette okudum.1 aylik olunca anne sütü alan bebkleein kaka yapmasi azalirmis.benimki cis yapiyor ve koyu renk degil.ben sadece cok sık degistirmiyordum.artik degisecem.ins yariyordur.saol canim benim.
Kaka bir hafta yapmadı ayağına sıcak havlu sardım yaptı. Ama az ve cıvık yaptı. Ben çok katı bekliyordum halbuki şimdi 3 güne bi yapar
Kac günlük canim sizinki.
Bebis erkekse pipisi yukari yerlestirnce ustünu batiriyor.sen bezin karin kismina bi bez koy canim.
Aa o etken mi? Zaten sonrasında oturunca ağrıyodu. Hatta kuyruksokumumda ağrıyor oturmaktan
Tabiki canim.sürekli oturmaktan insan kabiz oluyor.benim durumum da fena.wcde hep kanama oluyor.
Bugun asimizi olduk. 2510 gram dogmustuk. 3700 gram olmusuz. Boyumuz da 47 cm di. 51 cm olmusuz. Bir aylikken yeni dogan bebege benzedik yani.
Masallah canim.Allah saglikla büyütmeyi nasip etsin.

Bizde 15günlük olduk 3 gündür tuhaflaştı memeyi almayan çocuk ki çok şükür memeyi aldı bu sefer gün içerisinde memeden düşmüyor 5dk uyuyor sonra ağla ağla memeye koyunca susuyor hiç uyumuyor akşamları deseniz uyumuyor ağla ağla gazını al altını değiş memeye koy uyumak Yok memeye Yen'i başladığımdan acaba doymuyor mu diye düşündük mama verdik bu sefer mamayı kustu biz büyüöe atağı. Mı geçiriyoruz yoksa memeye mi alışıyoruz anlamadım bi de irkilmeler başladı

Hepatit b canim. 1. Doz dogdugunda vurulmustu. Bu 2. Doz. Atesi cikabilir. Ilik bez uygularsiniz. 38.5 gibi olursa calpol verirsiniz dedi doktor.
38.5 alindan mi vücuttan mi canim?
Bizim ev soguk diye battaniyeye sarip yatiriyorum.alni 36.6 cikiyor.vücudu 38 dereceyi görüyor.sence zararli mi?
Bide bu asi ne zaman vuruluyor.bizimki 28 günlük oldu bugün.

Bizimki de alışkanlık haline getirdi sanki hergün mutlaka 1 kere açıkken yapıyor. Altını açınca melek gibi oluyor rahatlıyor şükür rahat rahat temizleyebiliyorum ben inşallah değişmez huyu.
Kullandiginiz bebek bezinden memnun musunuz? Ben primadan sleppy e geçtim
Doğduğundan beri sleppy bez ve ıslak mendil kullanıyorum. Hatta ıslak mendil pişik yapar tahriş eder diye pamuk almıştım gerek kalmadı maşallah hiç pişik yapmadı ikisinden de memnunum. Bez arada çiş sızdırıyor ama benden mi kaynaklı bezden mi çözemedim gevşek bağladığımda ya da uzun süre tuttuğumda oluyor genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…