2018 Ekim Anneleri

Degil.Cocuk doktorumuzun onerisi.
Sadece icerigi sebebiyle sordum onerimiydi diye :) tam takviye gibi yani :)

Buarada aklıma takıkdı bizde sağlık ocağının verdiği d3 ü kullanıyoryz doktıru kullanabilşrsin dedi ama sizler kullanmadınızmı?

Biz saglikocagi kontrolunden once doktora gittigimizde vermisti.O yuzden digerini almadim canim.Ben cok ucuk farklar olduguna inanmiyorum.
D vitamini yagda cozunur.Bu sebeple iceriginde aycicegi var saglikocaginin verdiginin.
Benim aldigimin zeytinyagi mesela.
Tercih meselesi yani bence aileler icin.

Kizlar bebisinizin cildinde kirmizi lekeler varmi bide dilinin altinda benimkinin goğsunde bide dilinin altinda var
Derinin altındaysa kilo almaktan olurmuş , benimkinin tüm vücudunda cıkmıştı bir günde panik olmuştum.. öğrenince rahatladım birkaç güne de düzeldi zaten. Etlik derler hatta ona.. ama deri yüzeyinde sivilceye benzer kızarıklıklarsa alerjidir, ben cikolata yedigimde olur genelde.yediklerimizle alakalı..

Aynı seyler bizde de var. Öğürmesi dış dünyaya uyum saglama acısından önemliymiş, sırt üstü yatırdıgımda daha cok oluyor. Dilinin üzerindeki beyazlık pamukçuk, ilerlemedigi sürece sorun yok..ilerlerse yanar acı yapar cocuga. benimkinin emerken huzursuz olması gazından , kıvranıyo kıvranıyo gaz cıkarınca rahatlayıp emmeye devam ediyo..

bazen cok gurultulu bi sekilde gaz cikariyolar ya da gegiriyolar cok komik degil mi bu arada migrosun minies bezinden aldim o da guzelmis fiyati da uygun.40inin cikmasina az kaldi.sanirim bu 40i ciksin olayi annenin bebekli hayata alismasi gibi bisey.bebek acisindan ne degisiyor onu bilemiycem. :) ev gezmesine ve avm ye gitmek cok rahat oluyor bebekle.acik havada da birkac saat vakit gecirilebiliyo.bebek bakimi evet zormus ama en azindan disarda da sikintiya girmeden vakit gecirebildigimizi gormek beni rahatlatiyor.

Merhaba hanımlar 6 gün önce genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım. Acayip bi öksürük var gıcık gibo , bi ilk gün cok oldu bide son 2 gündür öksürdkce dikişlerim karnım mahvoluyor ne yapmaliyim böyle bir şey yaşayan vR mi?

Prima sızdırdı. Sleppy e geçtim
Ben artık daha sıkı bağlaıyorum geçmiyor şimdilik sanırım sıkacak diye gecşek bağlamamdan oldu :)

Anladım peki şimdiden sonra değiştirip farklı kullansam birşey olurmu acaba

Bebeğim 29 günlük oldu ve ben hala daha agzindan nasil gaz cikarilir ögrenemedim.emziriyorum uyuyor.gazini cikaramiyorum.ugrasiyorum baya.ya uyaniyor yada uyanmazsa yatagina kiyuyorum.bu sefer 1 dakika sonra uyaniyor.gözleri aciliyor.hadi bu sefer uyutmak icin ugras dur.
Kızlar siz her emzirmede gazini cikarabiliyormusunuz?

Kızlar bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz??? Benim kuzum çok terliyor ya,altina uzun kol zibin patikli alt, üstüne takim giydiriyorum sizce fazlami

Son düzenleme:
Benimkinin de bazen uyumayacağı tutuyor göğsüme yatırıyorum beraber uyuyoruz öyle zamanlarda.

Kızlar bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz??? Benim kuzum çok terliyor ya,altina uzun kol zibin patikli alt, üstüne takim giydiriyorum sizce fazlami

Emzirdikten sonra çoğu zaman hemen yatırmıyorum uyusa bile. Göğsüme yatırıyorum orada uyumaya devam ediyor hem dik durmuş oluyor kusmaması için hem sırtına vurup gazını çıkartıyorum ( gerçi her zaman bende çıkartamıyorum ama deniyorum yine de) 15 20 dk böyle kalıp iyice daldıysa yatırıyorum. Bazen buna rağmen uyanıyor bazen uyanmıyor.

İçine kısa ya da uzun kollu zıbın, hava biraz soğuk geldiyse ayaklı alt üstüne takım hava iyi ise içine çorap giydiriyorum sadece. 1-2 kat arası oluyor genelde. Uyurken ince battaniyeye sarıyorum hafiften uyanıkken ya üstüyle ya yelekle tutuyorum.

Kızlar şu beyaz gürültü denen müziği burda duydum ben ilk.Kullanan çok mu hakkaten?Bir de zeka geriliğine sebep olur diyor nasıl mümkün ki bu sonuçta anne karnında da sürekli beyaz gürültüye maruz kalmış olmuyor mu çocuk?az önce yorgunluktan mı yani tesadüf mü bilemedim ama 5 dk içinde uyuyakaldı çocuk beyaz gürültüyle.Olabilir mi böyle bir şey acaba?

Benimkinin de bazen uyumayacağı tutuyor göğsüme yatırıyorum beraber uyuyoruz öyle zamanlarda.
Bizimki o gaz yüzunden uyaniyor canim.göğsüme de yatirdim.uyaniyor.
15 20 dakika mi?zaten emzirirken belimiz kırılıyor.ben gazini cikarttiysam eger yatiriyorum.ama basi yüksekte oluyor midesinden.

Bizimki o gaz yüzunden uyaniyor canim.göğsüme de yatirdim.uyaniyor.

15 20 dakika mi?zaten emzirirken belimiz kırılıyor.ben gazini cikarttiysam eger yatiriyorum.ama basi yüksekte oluyor midesinden.
Dik dur canım emzirirken sırtına ve kolunun altına yastık al destekle ikinizde rahat pozisyonda iken emzir. Bende bi ara korktum kambur olucam iyice diye sonra değiştirdim pozisyonumu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…