- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
emzik istemiyordum ama acayip rahatlık.. bizimki suHahaha ayni Eylul :) apartmanda susmaya basliyor desem? Diyorum annem bu kdr mi bunaldin bizden surekli emzir uyut emzir uyut :) sıkıca giydirip bi hal caresini bulucaz artik ne yapalim simdiki yenidoganlar bi acayip bize disarida zombi gormus gibi bakiyolar bu kdr kucuk nasil cikardiniz diye evde duruyosa gel bak dicemde neyse :)
Emzige alistirmak istiyorum bende cunku sabahlari 1 saat uyanik kalip sonraki uykuya gecmesi cok zor oluyor acaba diyorum 6 tane farklie emzik aldik tutmadi ama hala umudum var :)
dikiş yerine dokunulmasin hic. onun disinda yaptirabilirsin...Kızlar ben normalde hamileyken hep ağda yaptırdım, şimdi kontrole giderken nasıl olacak ki, jilet yaparak mı gittiniz ? Benim bebiş bugün 27 günlük, doktorum bir aylıkken kontrole gel demişti.
Bi de benim karnım hala sarkık tam göremiyorum, jileti falan nasıl yapıcam bilemedim
Ben de çok memnun kaldım hamilelikte canım ve seninki gibi sadece dikişleri aldı ultrasonla bakmadı doğumdan sonra lohusalık süresince ilişki yasak dedi korunma yöntemlerini anlattı ee ben gelmeyecek miyim tekrar dedim gerek yok hamile kalırsan öyle görüşürüz dedi gülerek.Benimde doktorum tek bandajımı söktü ultrasondan bile bakmadı çok şaşırdım sezeryan bölgende ağrın şişme olursa beni ara hemen dedi. 3 hafta ağır kaldırma dedi. Hamile kalmadan önce başka doktora gidiyordum smear testi geçen aralık ayında yapıldı. Rahim filmi de çekilmişti. Eski doktorum evhamlıydı nolur nolmaz yaptır diyodu herşeyi ( gerçi rahim dışında Miyom ve çikolata kisti ameliyatı geçirmiştim ondan öyleydi)Bu doktorum herhangi birşey yapmadı ama gebeliğimde çok memnun kaldım.
Beklentiye girmek insanın canını daha çok sıkar canım bekleyip de bulamadıkların. Herkes çocuklarını yanında birileri varken büyürmüyor sonuçta ve inan ki böylesi daha rahatlık. Eşim işe gidince ben rahatlıyorum ki iki çocuk var en azından karışan eden yok kafam rahat oluyor.
Kızlar galiba ben piskolojik olarak iyi değilim.onun icin eşim evden gitmesin istiyorum.esim evdeykende bebege ben bakiyorum her isi ben yapiyorum.o isten gelince okul isleriyke ugrasuyor.arada belki bebbek aglayinca kucagina aliyor.yani yardim icin onu istiyor degilim.sacma gelmiyor.. hersey, her duygu insana dair.. Ben bebek uyudukça Youtube dan film izliyorum. arada evi derliyorum.camasir yıkıyorum. arada tv izliyorum.. tek bakıyorum ben de..hafta sonları disari cikartiyorum. demek istediğim insanlardan beklenti vs olunca bool mutsuzluk oluyor.. Bebeginle keyfine bak evde. komedi programları ac vs cidden moralin yerine gelir..
Travazol var evde ama içeriğinde alkol varmış ve çocuklarda dikkatli kullanılmalı diyorCanım benim oğlum da neredeyse iki haftadır var dr a götürdüm hatta travozol ve trocyd sanırım isimleri o ilaçları verdi ben arada sudokremle de destekledim tam bitiremedim. Arkadaşım iki gün önce kantaron yağı verdi kendileri yapıyormuş son çare onu kullandım baya geçirdi o neredeyse bitti gibi. Bir de tabi 10 gündür her bez değişiminde poposunu yıkadım. Önceleri pamukla siliyordum o yeterli gelmiyormuş bize sen de deneyebilirsin. Artık her pişik sorunundan bahsedene söylüyorum kantaron yağı çok güzelmiş alabilirsen dene mutlaka
Aynisi var israrla tutmuyor tutmuyor tutmuyor...emzik istemiyordum ama acayip rahatlık.. bizimki su
https://www.e-bebek.com/philips-avent-free-flow-emzik-tekli-p-pav-scf17813-nc/
Aynen canım dr un önerdiği şekilde kullandım çok kullanmadım. İstersen kantaron yağı dene olmadı dr a gösterirsin. Eğer ilerlediyse başka türlü geçmeyecektir. Geçmiş olsun yazık bebişi de rahatsız eder huzursuz olur pişikten geçer umarım en kısa zamandaTravazol var evde ama içeriğinde alkol varmış ve çocuklarda dikkatli kullanılmalı diyor
Yaptim canim. Hem de erken dogum.Doğum yaptınız mı maşallah sizi hatırladım sizin de aşırı bulantı kusmanız vardı dimi
Canım çok pahalı o kadar bütce ayıramam ona,
Makinayla sagma kararı aldım dün öğleden sonra itibariyle sagıp veriyorum sag gögsümdeki sütü,
Makinada kanatıyor ama böyle daha hızlı iyileşir gibime geldi,
3-4 gün olmadı 1 hafta sağacağım
Sagma işleminden sonra lansinoh ve garmastan sürüyorum suan için elimde bunlar var,
Sarı kantaron yagı yada zeytin yağıda kullanabilirim
Bugün bi cildiyeciyede gideceğim
Onunda görüşünü alacağım
Allah herkesin yardımcısı olsun
O kadar beter bişeymiş ki bu yara...
Tam 6 haftalik olunca gittim. Hastaneden taburcu olurken 6 hafta sonra kontrole gelmemi istemislerdi.Kirki cikan arkadaslar, kadin dogum muayenesine gittiniz mi? Gittiyseniz kacinci gun gittiniz?
Aynen canim.temizlik çok önemli.esim de bende çok titiziz bu konuda.evimiz cok soguk ama yine de bebegi bile bir gün durup bir gün yıkıyoruz.esim kısin bile her sabah her aksam banyo yapar.benim de firsatim olsa hergün banyo yaparim.bebekle ayni günler yapiyorum.o da bende mis oluyoruz rahatliyoruz valla.
Hem bebek de banyo yaptigi gün daha iyi uyuyor.yapmadigi gün huzursuz ve uykusuz oluyor.
Bu arada canim.sizin bebek yakinda 2 ayi dolduracak heralde.
Uyku ve uyanikli durumu,memede kalma süresi,emzirme sıklığı nasıl?
Bizim bebis de bir ayini doldurdu.büyüme ataģı varmis.bizimki 5.haftasinda.nasil oluyor?
Her bebek bu atak belirtisini gösteriyor mu?bu bikac gündür memedeyken bana gülüyor.babasina da gülüyor.takip ediyor gözleriyle başıyla.bizimki gecirmis mi oluyor?
Yine fitokrem diyecegimKızlar oğlum pişik oldu poposu çok fena kızarıklıklar var pişik önleyici kullanıyorum a a fayda etmiyor önerebileceğiniz Bi krem varmı
Benim sezaryen. Smear aliyor ya onun icin eder.Doğum normal miydi?Sezeryan mıydı?40.gün muayenesinde Sezer’den doğum için de alttan muayene eder mi ki?
Gunaydinn bugun 40. Gun cok sukur bakalim sehir efsanesi mi yoksa hakikaten 40 i cikti mi oturur dedikleri konular gerceklesecek mi :)
Bugunden itibaren artik yalnizim anneler olmayacak yanimda aslinda bi anlamda iyi diyorum cunku sakin kalmak her seyi tamamiyle bana ait olmasi guzel alismam kolay olur duzenimi oturturum diyorum ama alisimisim tabi hafif bi tedirginlikte yok degil :) simdi emzirdim yatirdim hemen kahvalti hazirladim kendime bir daha ki 2 saatlik dongude yerim diyorum hayirlisi :)
Bu arada dun kizimi deniz kenarina cikardik hava pek iyiyidi zaten dr burun tikaliysa israrla iyot kokusu alsin diyordu tahmini bi 1-2 saat durduk deniz kenarinda baya sakinlestirdi hatta uzun sure uyudu diyebilirim
Kirki cikan arkadaslar, kadin dogum muayenesine gittiniz mi? Gittiyseniz kacinci gun gittiniz?
Gittim canim 37. Gunumde gittim ben sezeryan oldugu icin dikise bakti ultrasonla rahme bakti alttan muayene olmadi kan tahlilleri istedi asil soracagimi unuttum geldim, ne zmn adet gorururm?
Esinin varligi bile destek oluyor demek ki.Kızlar galiba ben piskolojik olarak iyi değilim.onun icin eşim evden gitmesin istiyorum.esim evdeykende bebege ben bakiyorum her isi ben yapiyorum.o isten gelince okul isleriyke ugrasuyor.arada belki bebbek aglayinca kucagina aliyor.yani yardim icin onu istiyor degilim.
Sadece kendimi bağımlı gibi hissediyorum.markete bile gitmesini istemiyorum.oturup aglayasim geliyor bazen.
Şu sıra da cocuk uyumuyor.günduzde gece de emzirdikten sonra uyutmak cok zorlasti.wcye bile gidemedim sabahtan beri.
Kendime vakit ayiramiyorum ki.sabah 7 de kalkti.o saatten beri emziriyorum.uyutuyorum.hemen uyaniyor.
Simdinayagimda salliyorum biraz gözü kapandi geri acti.
Şikayet etmek istemem ama bu yeni düzen beni hic iyi hissettirmiyor.
Kızlar galiba ben piskolojik olarak iyi değilim.onun icin eşim evden gitmesin istiyorum.esim evdeykende bebege ben bakiyorum her isi ben yapiyorum.o isten gelince okul isleriyke ugrasuyor.arada belki bebbek aglayinca kucagina aliyor.yani yardim icin onu istiyor degilim.
Sadece kendimi bağımlı gibi hissediyorum.markete bile gitmesini istemiyorum.oturup aglayasim geliyor bazen.
Şu sıra da cocuk uyumuyor.günduzde gece de emzirdikten sonra uyutmak cok zorlasti.wcye bile gidemedim sabahtan beri.
Kendime vakit ayiramiyorum ki.sabah 7 de kalkti.o saatten beri emziriyorum.uyutuyorum.hemen uyaniyor.
Simdinayagimda salliyorum biraz gözü kapandi geri acti.
Şikayet etmek istemem ama bu yeni düzen beni hic iyi hissettirmiyor.
Doktorumuz d vitamini olarak devit-3 vermişti sağlık ocağı da bunu veriyormuş sanırım.
En baştan beri içime sinmemişti bugün mühendisinoglu da paylaşmış içeriğindeki BHA’nın oldukça zararlı bi olduğunu. Ayrıca ayçiçekyağı ile yapılmış bugün inceledim. Madem yağ olacak ayçiçeği yerine zeytinyağı olsun isterim.
D vitamini takviyesini değiştirmeyi düşünüyorum siz ne kullanıyorsunuz? araştırmaya başladım muadillerini.
Aynen canim.esimi görünce sakinlesiyorum biraz.onu bi kurtarici gibi gorüyorum ama adamin da perti cikmis oluyor zaten eve gelince.Esinin varligi bile destek oluyor demek ki.
Benim bebek de ac oldugunda hic uyumuyor ve uyanikken hep kucakta. 3 saattir su icemedim. Simdi uyudu sukur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?