Esinin varligi bile destek oluyor demek ki.
Benim bebek de ac oldugunda hic uyumuyor ve uyanikken hep kucakta. 3 saattir su icemedim. Simdi uyudu sukur.
Ah canim düsünmekten kafayi yicem.Hep boyle gidecek gibi dusunup kendini iyice koseye sıkışmış hissetms canim.
Mesela daha zor gunlerinde olacak,daha keyifle gecen nice gunlerinizde.
Bence esin gelince sorumlulugunun hafifledigini hissediyorsundur.
Sadece kendine careyi yine sen bulacaksin.Yikamadigin gunlerde mutlaka cik disari sar guzelce usumez bebegin gerekiyorsa kanguru al ekstra sarmiyorsun bile cunku senin sicakliginda duruyor.
Ben aksam yikiyorum mesela gunduz sorun olmuyor cikmak.Bunlar bi denge.Herkes kendi duzenini oturtuyor.
Zor elbette hic kolay degil bunu kabullenmek gerekiyor bundan sonra hayatin sadece senin kolaylastirabildigin kadar baskasi hicbisy yapamaz.
Ailenin yanina fln gitsen biraz?
Arkadasim sorunun halloldu mu bilmiyorum bende ayni dertten muzdariptim en kesin çözüm erik marmelati arkadaşim getirmisti ayni gün içinde yaparsın ikinmak filan asla zaten yapamazsin ay cok gecmis olsun seni cok iyi anlıyorumYeni
Sezeryan doğum yapanlar kaçıncı gün büyük tuvaletinizi yaptınız karnım çok ağrıyor bu 4. Günüm daha yapamadım.
Ah canim düsünmekten kafayi yicem.
Benki bebekleri cok seven biriydim.sanirim kabullenemedim.esim de bir gün inat etme alışmaya dedi.
Söylediklerin cok doğru.benim kolaylastirabildigim kadar ama cok zorlaniyorum.
Ailemin yanina gitmekten bahsetmissin.
Aslinda doğumdan geldim.evde babam bi sorun cikardi.annemi kardeslerimi de toplayip 3.gün gittiler.benden cok uzaktalar.
Babamla konusmuyorum.bi kızkardesimi de sildim artik.öteki ablam da zaten babamla ayni ayarda.annem desen kanser hastasi.
Onlarin beni ameliyatli halimle kavga ederek 3.gün apar topar kacip gitmesi cok üzdü.piskolojimi onlar bozdu.bende düzelemedim hala.
Bi kizın ailesi sırtını yaslayacagi güvenli bi limandir.benim ailem öyle yalniz birakti ki beni esim cocugum ben kalmisiz gibi hissediyorum.
Anneme bebek bakimiyla ilgili bisey soramiyorum.kendi derdine düsmüs.bende bi bebek ne zaman uyur.uyanik kalir tamamen bilgisizim.onun icin burada çok soru soruyorum.
Normal olan nedir.bebeğe bakabiliyormuyum diye düsünüyorum çırpınıyorum.
durumun farkinda olmanız mantıklı.. dogum oncesi hamilelikte nasildiniz,, sırf bebek bu duyguları oluşturmaz gibi...bu duygu durumunuz da baska etkenlerde vardırKızlar galiba ben piskolojik olarak iyi değilim.onun icin eşim evden gitmesin istiyorum.esim evdeykende bebege ben bakiyorum her isi ben yapiyorum.o isten gelince okul isleriyke ugrasuyor.arada belki bebbek aglayinca kucagina aliyor.yani yardim icin onu istiyor degilim.
Sadece kendimi bağımlı gibi hissediyorum.markete bile gitmesini istemiyorum.oturup aglayasim geliyor bazen.
Şu sıra da cocuk uyumuyor.günduzde gece de emzirdikten sonra uyutmak cok zorlasti.wcye bile gidemedim sabahtan beri.
Kendime vakit ayiramiyorum ki.sabah 7 de kalkti.o saatten beri emziriyorum.uyutuyorum.hemen uyaniyor.
Simdinayagimda salliyorum biraz gözü kapandi geri acti.
Şikayet etmek istemem ama bu yeni düzen beni hic iyi hissettirmiyor.
devit d3 yazılı üstündeDoktorumuz d vitamini olarak devit-3 vermişti sağlık ocağı da bunu veriyormuş sanırım.
En baştan beri içime sinmemişti bugün mühendisinoglu da paylaşmış içeriğindeki BHA’nın oldukça zararlı bi olduğunu. Ayrıca ayçiçekyağı ile yapılmış bugün inceledim. Madem yağ olacak ayçiçeği yerine zeytinyağı olsun isterim.
D vitamini takviyesini değiştirmeyi düşünüyorum siz ne kullanıyorsunuz? araştırmaya başladım muadillerini.
Bende dün akşam oturup şunu düsündüm.bebek anneye anneligi öğretiyor.herseyi ona göre ayarliyoruz.her bebeğin huyu farklı oluyormuş bunu anladim.aslinda bebeklerin herani da ayni degilmis.yapabileceklerimiz de sistemli degil.ték yaptiğımız anı kurtamak adına uğraşlar.benim bebegim çok gaazli bi bebek.çok ağliyor.uyku sorunu var.uyanikken hep ağlıyor.onun icin baya zorlaniyorum.zamanla hersey daha kolay gelir ins.Bunlari hep bebek belirler canim.Yani ben bakamiyor muyum diye hic dusunme.Cogumuz zaten onlara ayak uyduruyoruz.Bebisler ogretiyor.
Okula yeni baslamissin gb dusun :) Bak benim 2. bebek ilkinden tamamen farkli.Bastan ogreniyoruz herseyi :) Sende ne farkli dersen daha sakinim,bebek bu aglayacak huzursuz olacak var bi derdi diyorum,boyle buyuyorlar inan.
Aile meseleside etkilidir tabii boyle hissetmende cunku adi ustunde aile.Ama seninde cok guzel bi ailen var oyle dusun artik.Guclu olmak zorunluluk degil yeri gelecek boyle hissedeceksin yeri gelecek aglayacaksin.Hepimiz insaniz hersey bizim icin.Yabi hissettiklerin normal.Zamanla oturacak degisecek.Bu mevsimde bebek dogurmanin etkiside varmis diyorum ben bugun mesela hava bi kapali insani daha da sıkıyor
iyice sar sarmala.. çekiniyorsan esiniz baksin bebeğe tek git markete.. ben bazen üşeniyorum bebek arabasiyla gitmeye. tek gidiyorum.. hafta sonu esime bıraktım. 2 saat avm gezdim... lohusa tüm arkadaslar eve tıkanıp depresyonu cagirmayin.. cikinBende dün akşam oturup şunu düsündüm.bebek anneye anneligi öğretiyor.herseyi ona göre ayarliyoruz.her bebeğin huyu farklı oluyormuş bunu anladim.aslinda bebeklerin herani da ayni degilmis.yapabileceklerimiz de sistemli degil.ték yaptiğımız anı kurtamak adına uğraşlar.benim bebegim çok gaazli bi bebek.çok ağliyor.uyku sorunu var.uyanikken hep ağlıyor.onun icin baya zorlaniyorum.zamanla hersey daha kolay gelir ins.
Hava meselesine aynen katiliyorum.bu mevsim zaten buhranli geciyor.bide dogum olunca baya zor.
Bende hava kapali olinca daha kötü oluyirum.bunu farkettim.
Dedigin gibi artik benim 3 kisilik bi ailem var.bide esimin ailesi var.
Ardimdaki ailem bitti resmen.Rabbim esimi ćocugumu benden ayirmasin.
Bu arada canim ben bugün cok bunaldim.aksam esim isten gekince diyorum ki evimize 10 dak mesafede bi market var.bebegi arabasina koyup markete mi gitsek.burda da hava baya soğuk.battaniyesine sarsam diyorum.kendime ve eve almam gereken seyler var.üsütürmüyüm diye korkuyorum.
Ağzindan burnundan soğuk hava girer diye korkuyorum.
Aynen canım dr un önerdiği şekilde kullandım çok kullanmadım. İstersen kantaron yağı dene olmadı dr a gösterirsin. Eğer ilerlediyse başka türlü geçmeyecektir. Geçmiş olsun yazık bebişi de rahatsız eder huzursuz olur pişikten geçer umarım en kısa zamanda
. Teşekkürler kızlar kuzenim eczacı ondan Bi krem istedim şimdi onu Bi deniycem bide bezi değiştirdim molfix kullandım o yaptı ilk doğduğunda sleepy kullanmıştım şimdi tekrar aldım bakalım bezden mi oldu anlarımYine fitokrem diyecegimbenim meme yarama da bebegimin pisigine de o care oldu.Prima bizde pisik yapmisti fitokrem surdum birazcik, uzerine de biraz nivea pisik kremi. Sabaha iyilesmisti. Cok ilerlerse pisik doktor mantar kremi veriyor.Umarim gerek kalmaz.
Ben eşime bile güvenemiyorum bırakmaya benimde sorunum bu bebeği bırakıp biyer gidemiyorum,iyice sar sarmala.. çekiniyorsan esiniz baksin bebeğe tek git markete.. ben bazen üşeniyorum bebek arabasiyla gitmeye. tek gidiyorum.. hafta sonu esime bıraktım. 2 saat avm gezdim... lohusa tüm arkadaslar eve tıkanıp depresyonu cagirmayin.. cikin
bunun normal olmadiginin farkindasiniz ama.. siz annesiyseniz o da babası.. hem babası baksin ki siz de az rahat edin. yoksa ilerde çocuğuna bagimli herseye karışan kayınvalide adayı olursunuz...hem bebek-baba arasında sevgi bagini engellemiş olursunuzBen eşime bile güvenemiyorum bırakmaya benimde sorunum bu bebeği bırakıp biyer gidemiyorum,
Esim bebege bakamiyor.sakinlestiremiyor.bende sakinlestiremiyorum.ancak memeye takinca susuyor.biraksam olmaz.birakmasam gitmesem olmaz.iyice sar sarmala.. çekiniyorsan esiniz baksin bebeğe tek git markete.. ben bazen üşeniyorum bebek arabasiyla gitmeye. tek gidiyorum.. hafta sonu esime bıraktım. 2 saat avm gezdim... lohusa tüm arkadaslar eve tıkanıp depresyonu cagirmayin.. cikin
Ya hiç sevmiyorum alttan muayeneyiBenim sezaryen. Smear aliyor ya onun icin eder.
Ben 43. Gun gittim sezaryen olmustum vajinal yapti muayeneyi ben de bilmiyordum karindan bakacak saniyordum surpriz oldu bana da
Ama smear için şart sanırımBenim dr bakmak istedi ben o masaya cikmak istemedim dr da cok ustelemedi :)
40. Gün gittim. Doğum sezeryan olmuştu. Iki türlü de muayene etti. Hem üstten ultrason hem de diğer taraftan
Benim esim baksa ben durmam evde.bi banyoya giruyorum.cocuk ağlayinca hemen cağıriyor beni.cocuk agliyor.cocuknkusuyor koş diyor.bende sinirleniyorum.aglarsa sakinlestir.kusarsa agzini sil diyorum.hemne beni cagirma.bi yolunu bul diyorum.arkamdan kayitsiz olayom biraz diyorum.twbi esimin ağzı durur mu hemen üste cikiyor.ben mi annesiyim.sen bakacaksin diyor.bende sende babasisin.isten gelince biraz ilgilen diyorum.meme istiyor diyor.bende ćikar memeni agzina ver sussun diyorum:)bunun normal olmadiginin farkindasiniz ama.. siz annesiyseniz o da babası.. hem babası baksin ki siz de az rahat edin. yoksa ilerde çocuğuna bagimli herseye karışan kayınvalide adayı olursunuz...hem bebek-baba arasında sevgi bagini engellemiş olursunuz
sizin ki mama alıyordu de mi? ben mama gaz çıkartma alt değiştirip hafta sonu disari ciktim cumartesi..Benim esim baksa ben durmam evde.bi banyoya giruyorum.cocuk ağlayinca hemen cağıriyor beni.cocuk agliyor.cocuknkusuyor koş diyor.bende sinirleniyorum.aglarsa sakinlestir.kusarsa agzini sil diyorum.hemne beni cagirma.bi yolunu bul diyorum.arkamdan kayitsiz olayom biraz diyorum.twbi esimin ağzı durur mu hemen üste cikiyor.ben mi annesiyim.sen bakacaksin diyor.bende sende babasisin.isten gelince biraz ilgilen diyorum.meme istiyor diyor.bende ćikar memeni agzina ver sussun diyorum:)
Bende dün akşam oturup şunu düsündüm.bebek anneye anneligi öğretiyor.herseyi ona göre ayarliyoruz.her bebeğin huyu farklı oluyormuş bunu anladim.aslinda bebeklerin herani da ayni degilmis.yapabileceklerimiz de sistemli degil.ték yaptiğımız anı kurtamak adına uğraşlar.benim bebegim çok gaazli bi bebek.çok ağliyor.uyku sorunu var.uyanikken hep ağlıyor.onun icin baya zorlaniyorum.zamanla hersey daha kolay gelir ins.
Hava meselesine aynen katiliyorum.bu mevsim zaten buhranli geciyor.bide dogum olunca baya zor.
Bende hava kapali olinca daha kötü oluyirum.bunu farkettim.
Dedigin gibi artik benim 3 kisilik bi ailem var.bide esimin ailesi var.
Ardimdaki ailem bitti resmen.Rabbim esimi ćocugumu benden ayirmasin.
Bu arada canim ben bugün cok bunaldim.aksam esim isten gekince diyorum ki evimize 10 dak mesafede bi market var.bebegi arabasina koyup markete mi gitsek.burda da hava baya soğuk.battaniyesine sarsam diyorum.kendime ve eve almam gereken seyler var.üsütürmüyüm diye korkuyorum.
Ağzindan burnundan soğuk hava girer diye korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?