2018 Ekim Anneleri

Esinin varligi bile destek oluyor demek ki.
Benim bebek de ac oldugunda hic uyumuyor ve uyanikken hep kucakta. 3 saattir su icemedim. Simdi uyudu sukur.

Kendinizi boyle sartlamayin kizlar.
Suyunuzu yemeginizi gerekirse ayakta 5 dk'da mutlaka yiyin icin.
Kucaginda otursun o da sen yerken.
Ya da yatan mama sandalyeleri bu anlamda cok kullanisli 6 ayı beklemek gerekmedigi icin.Oyuncaklar az az iş gorebilir artik.
Ne kadarlikti senin bebegin hatirlatamadim ama.

Ah canim düsünmekten kafayi yicem.
Benki bebekleri cok seven biriydim.sanirim kabullenemedim.esim de bir gün inat etme alışmaya dedi.
Söylediklerin cok doğru.benim kolaylastirabildigim kadar ama cok zorlaniyorum.
Ailemin yanina gitmekten bahsetmissin.
Aslinda doğumdan geldim.evde babam bi sorun cikardi.annemi kardeslerimi de toplayip 3.gün gittiler.benden cok uzaktalar.
Babamla konusmuyorum.bi kızkardesimi de sildim artik.öteki ablam da zaten babamla ayni ayarda.annem desen kanser hastasi.
Onlarin beni ameliyatli halimle kavga ederek 3.gün apar topar kacip gitmesi cok üzdü.piskolojimi onlar bozdu.bende düzelemedim hala.
Bi kizın ailesi sırtını yaslayacagi güvenli bi limandir.benim ailem öyle yalniz birakti ki beni esim cocugum ben kalmisiz gibi hissediyorum.
Anneme bebek bakimiyla ilgili bisey soramiyorum.kendi derdine düsmüs.bende bi bebek ne zaman uyur.uyanik kalir tamamen bilgisizim.onun icin burada çok soru soruyorum.
Normal olan nedir.bebeğe bakabiliyormuyum diye düsünüyorum çırpınıyorum.

Yeni
Sezeryan doğum yapanlar kaçıncı gün büyük tuvaletinizi yaptınız karnım çok ağrıyor bu 4. Günüm daha yapamadım.
Arkadasim sorunun halloldu mu bilmiyorum bende ayni dertten muzdariptim en kesin çözüm erik marmelati arkadaşim getirmisti ayni gün içinde yaparsın ikinmak filan asla zaten yapamazsin ay cok gecmis olsun seni cok iyi anlıyorum

Bunlari hep bebek belirler canim.Yani ben bakamiyor muyum diye hic dusunme.Cogumuz zaten onlara ayak uyduruyoruz.Bebisler ogretiyor.
Okula yeni baslamissin gb dusun :) Bak benim 2. bebek ilkinden tamamen farkli.Bastan ogreniyoruz herseyi :) Sende ne farkli dersen daha sakinim,bebek bu aglayacak huzursuz olacak var bi derdi diyorum,boyle buyuyorlar inan.

Aile meseleside etkilidir tabii boyle hissetmende cunku adi ustunde aile.Ama seninde cok guzel bi ailen var oyle dusun artik.Guclu olmak zorunluluk degil yeri gelecek boyle hissedeceksin yeri gelecek aglayacaksin.Hepimiz insaniz hersey bizim icin.Yabi hissettiklerin normal.Zamanla oturacak degisecek.Bu mevsimde bebek dogurmanin etkiside varmis diyorum ben bugun mesela hava bi kapali insani daha da sıkıyor

durumun farkinda olmanız mantıklı.. dogum oncesi hamilelikte nasildiniz,, sırf bebek bu duyguları oluşturmaz gibi...bu duygu durumunuz da baska etkenlerde vardır

Son düzenleme:
devit d3 yazılı üstünde

Bende dün akşam oturup şunu düsündüm.bebek anneye anneligi öğretiyor.herseyi ona göre ayarliyoruz.her bebeğin huyu farklı oluyormuş bunu anladim.aslinda bebeklerin herani da ayni degilmis.yapabileceklerimiz de sistemli degil.ték yaptiğımız anı kurtamak adına uğraşlar.benim bebegim çok gaazli bi bebek.çok ağliyor.uyku sorunu var.uyanikken hep ağlıyor.onun icin baya zorlaniyorum.zamanla hersey daha kolay gelir ins.
Hava meselesine aynen katiliyorum.bu mevsim zaten buhranli geciyor.bide dogum olunca baya zor.
Bende hava kapali olinca daha kötü oluyirum.bunu farkettim.
Dedigin gibi artik benim 3 kisilik bi ailem var.bide esimin ailesi var.
Ardimdaki ailem bitti resmen.Rabbim esimi ćocugumu benden ayirmasin.
Bu arada canim ben bugün cok bunaldim.aksam esim isten gekince diyorum ki evimize 10 dak mesafede bi market var.bebegi arabasina koyup markete mi gitsek.burda da hava baya soğuk.battaniyesine sarsam diyorum.kendime ve eve almam gereken seyler var.üsütürmüyüm diye korkuyorum.
Ağzindan burnundan soğuk hava girer diye korkuyorum.

iyice sar sarmala.. çekiniyorsan esiniz baksin bebeğe tek git markete.. ben bazen üşeniyorum bebek arabasiyla gitmeye. tek gidiyorum.. hafta sonu esime bıraktım. 2 saat avm gezdim... lohusa tüm arkadaslar eve tıkanıp depresyonu cagirmayin.. cikin

. Teşekkürler kızlar kuzenim eczacı ondan Bi krem istedim şimdi onu Bi deniycem bide bezi değiştirdim molfix kullandım o yaptı ilk doğduğunda sleepy kullanmıştım şimdi tekrar aldım bakalım bezden mi oldu anlarım

Ben eşime bile güvenemiyorum bırakmaya benimde sorunum bu bebeği bırakıp biyer gidemiyorum,

Ben eşime bile güvenemiyorum bırakmaya benimde sorunum bu bebeği bırakıp biyer gidemiyorum,
bunun normal olmadiginin farkindasiniz ama.. siz annesiyseniz o da babası.. hem babası baksin ki siz de az rahat edin. yoksa ilerde çocuğuna bagimli herseye karışan kayınvalide adayı olursunuz...hem bebek-baba arasında sevgi bagini engellemiş olursunuz

Esim bebege bakamiyor.sakinlestiremiyor.bende sakinlestiremiyorum.ancak memeye takinca susuyor.biraksam olmaz.birakmasam gitmesem olmaz.

Benim esim baksa ben durmam evde.bi banyoya giruyorum.cocuk ağlayinca hemen cağıriyor beni.cocuk agliyor.cocuknkusuyor koş diyor.bende sinirleniyorum.aglarsa sakinlestir.kusarsa agzini sil diyorum.hemne beni cagirma.bi yolunu bul diyorum.arkamdan kayitsiz olayom biraz diyorum.twbi esimin ağzı durur mu hemen üste cikiyor.ben mi annesiyim.sen bakacaksin diyor.bende sende babasisin.isten gelince biraz ilgilen diyorum.meme istiyor diyor.bende ćikar memeni agzina ver sussun diyorum:)

sizin ki mama alıyordu de mi? ben mama gaz çıkartma alt değiştirip hafta sonu disari ciktim cumartesi..
pazarda karnini doyurdum doğru sokağa..hep beraber ciktik.. hasta olmak icin evde de olurlar, benim mantık bu..

Geneli boyle hic bnmki zor diye de dusunme :)
Dogdular bagirsaklar basladi.Gaz normal
Benimkide 11den beri uyumadi az once yarim saat uyudu uyandi gozler böcür böcür :) Aksama esimin is arkadaslari bebis gormeye gelecek haberliler onceden bide :) napalim.
Iyi olsunlar iyi olalim yeter ki.Buyugude var o da oyun derdinde :) onceliklerim sadece yemek buyuk kizim ve bizim icin.Bide giyilecek esyalari iste.Sagligimiz iyi olsun.

Canim guzelce giydir,hatta gidene kadar kucaginda tut orda acarsin rahatca arabasinda durur.Sapkasini tak kulagina vurmasin hava kafasina.Girdiginiz yer iyiyse ona gore acarsin terlemesin.Inan cogu seyde ciktikca deneyim oluyor.Emzir çık gerisi kolay :) Zaten yakinmis stres yapma ama ilk defa cikiyorsaniz yapacaksandirda,en fazla eve donersiniz oyle dusun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…