Bence de cok. Doktor ne kadar istiyorsa ver dedi. 3 kilo 700 gram. 80 ml az ictigi hali. Genelde 120 ml falan iciyor. Memeden cok icmiyor anladigim kadariyla. Emzirdikten sonra sagdigimda en az 40 ml cikiyor.merhaba, emme sonrası biberonla veriyorsanız 80 ml cok degil mi. hani sizden de çekiyor sut ya,kac kilo bebek ?
Evet siz öyle yazıyorsunuz bende ikilemde kalıyorum ama elimle sıkıncada göğsümü sabit ip gibi akıp uzuyor be birkaç yerden sanırım hızla çekiyor ve doyuyor 2-3 saatte bir göğüslerim sertleşiyor emdikten sonra evet yumuşuyor ama hala süt gelmeye devam ediyor ..az mı bilmiyorum ama şuan 5 kg nun üzerinde 1 aylık olduk 2 no bez kullanıyoruz ve 3-6 ay koyafetler anca oluyor büyüdüğünü anlıyorum yani:) ve emzirme ardından hemen kaka çiş yapıyor bol miktardaMaşallah canim.benim emzirme düzenim de böyle yani.saatleri.
Canim çok şaşirdim yani sadece 20 dakika mi emziriyorsun?çok az degilmi?akış hızi demissin göğsünle mi alakali yoksa bebegin hizli mi çekiyor.emzirdikten sonra göğsün boşalıyor mu?
Benim en az 1 saati buluyor emzirmek.uyuyup duruyor.ben 20 dak emzirsem ac kalir diyorum.
bebek 1 aylik oldugundan beri gunduz 2 saatte bi 15 dk sag 15 dk sol.geceleri 3-4 saatte bi 15 dk sag 15 dk sol.hic sagmiyorum.o yuzden ne kadar ictigini bilmiyorum.41 gunluk su an.Sadece anne sutu veren arkadaslar. emzirme sureniz nedir? kac dakika ve kac saat arayla?
Canim hep uyukluyor.bizimki uyuklarken emmeyenlerden.bazi bebekler uyurken daha iyi emermis.az önce emzirdim.5.dakikada uyuyuverdi.uyandirr gazini cikar emzir derken 35 dakika emzirdim.uykuya yenik düstü.uyuttum.ama sanki bana doymuyormus gibi geldi.gögsüm taş gibiydi.yumusadi biraz.U Umudumbitmedi_ neden 1 saat sürüyor ? 1 saat aktif emiyoemu yorulmuyormu? Benimki 15-20 sonra uyuyakalıyor
Kizlarimdan biri cok kaka yaptigi icin cok pisik oluyor. Sik sik havalandirmak iyi geliyor. Ozellikle gunes varsa camin onunde havalandiriyorum popoyu 20 dk veya daha fazla.Kızlar oğlum pişik oldu poposu çok fena kızarıklıklar var pişik önleyici kullanıyorum a a fayda etmiyor önerebileceğiniz Bi krem varmı
Canim ıslak mendil kullanma.pamuğu ıslat sil.hemen ustüne kuru pamukla sil ve pudra dök.kaka sesini de duyunca degistir altini.Rabbim tez vakitte gecirsin.kuzucuk rahat uyusun.Kizlarimdan biri cok kaka yaptigi icin cok pisik oluyor. Sik sik havalandirmak iyi geliyor. Ozellikle gunes varsa camin onunde havalandiriyorum popoyu 20 dk veya daha fazla.
Bebek hayırlı olsun.. psikolojin bozulmaya en müsait olan dönem. Aman dikkat..seni unutmasın diye hemen Medela calma al. Sagdigini onunla ver..Hurma incir humana still tea çaylar. Maltana içecek. Promalt hemen ilk aklıma gelen ve günde en az 3 lt su dedi hem diyetisyenim hem kendi doktorumNe yapacağımı bilmiyorum sizden yardım istiyorum suni sancı sonrası sezaryen doğum yaptım sütüm çok az bebeğim doymuyor biberona alışmak üzere git gide memeyi tutmak istemiyor bütün gece yatmıyorum emzirmeyi bırakmasın diye her şeye ağlayasım geliyor biliyorum psikoloji etkiliyor ama elimde değil sütüm nasıl hemen artar deneyimli annelerden yardım istiyorum
genelde 2 uyumussa 3 saatte bir emziriyorum bazen 25 bazen 25 bazen 40 dk emiyor uyumussa uyandiramiyorum yada agzini kitleyip oyle bakiyor yuzume ustelemiyorum ort 20 dk fln emiyor genelde cis kaka sayisi iyi az emiyor diye düşünüp saglik ocagina götürüp tarttirdim gecen gun 1 ayda almasi gereken kiloyu 21 gunde almistiSadece anne sutu veren arkadaslar. emzirme sureniz nedir? kac dakika ve kac saat arayla?
benimde ayni doymasalar uyumazlar heralde dimiEvet siz öyle yazıyorsunuz bende ikilemde kalıyorum ama elimle sıkıncada göğsümü sabit ip gibi akıp uzuyor be birkaç yerden sanırım hızla çekiyor ve doyuyor 2-3 saatte bir göğüslerim sertleşiyor emdikten sonra evet yumuşuyor ama hala süt gelmeye devam ediyor ..az mı bilmiyorum ama şuan 5 kg nun üzerinde 1 aylık olduk 2 no bez kullanıyoruz ve 3-6 ay koyafetler anca oluyor büyüdüğünü anlıyorum yani:) ve emzirme ardından hemen kaka çiş yapıyor bol miktarda
Uykucumu ?normalde uyumuyordu ama değilmi emerkenmi uyuyaklıyor? Benimki 15-20dk hiç uyumadan emiyor sonra bırakıyor çok nadir geçiyor 20dkyı evet çol sertken bırakınca yumuşuyor tamamen ..32 günlük çarşamba gideceğiz aylık kontrole biz evdeki tartıda tartılıyoruz doğruysa eğer 5400civarı gibi 4kg doğmuştu 3810 çıkmıştı hastahaneden..ben giysilerinden anlıyorum kilo alımını daha çok :)Canim hep uyukluyor.bizimki uyuklarken emmeyenlerden.bazi bebekler uyurken daha iyi emermis.az önce emzirdim.5.dakikada uyuyuverdi.uyandirr gazini cikar emzir derken 35 dakika emzirdim.uykuya yenik düstü.uyuttum.ama sanki bana doymuyormus gibi geldi.gögsüm taş gibiydi.yumusadi biraz.
Senin göğsün 20 dakikalik emzirmeden sonra tamamen yumusuyor mu yoksa sertlikler kaliyor mu?
Bide senin bebeginnkac günlük.kac kilo.1.ayin sonunda kac kilo aldi?
Maşallah.Biz daha 20 günlüğüz teyzesi ama takmaktan zevk almadığı kesin :)Benim de 2. çok farklı :) Baştan herşey.Başka şeyler öğreniyoruz.
Şapka takmiyorum.Ilk zamanlar banyo yapinca takiyordum.52 günlük buarada benim minik artik :)
İçinizi ferah tutun çıkmaz inş ben öyle bakıyorum testlere rutin gibiBen de. Ben bi de testlerden falan cok korkuyorum. Hic smear yaptirmak istemiyorum. Ya bir sey cikarsa diye.
Yani bende öyle düşünüyorum zaten çok kak çiş yapıyor günde aşağı yukarı 8-10 bez açıyorum genelde hepside kakalı çiş zaten kesin var ..her bebeğin emiş gücü ve memeden gelen süt miktarı farklıgenelde 2 uyumussa 3 saatte bir emziriyorum bazen 25 bazen 25 bazen 40 dk emiyor uyumussa uyandiramiyorum yada agzini kitleyip oyle bakiyor yuzume ustelemiyorum ort 20 dk fln emiyor genelde cis kaka sayisi iyi az emiyor diye düşünüp saglik ocagina götürüp tarttirdim gecen gun 1 ayda almasi gereken kiloyu 21 gunde almisti
benimde ayni doymasalar uyumazlar heralde dimi
Ben dk tutamıyorum aslında emmek isteyince veriyorum o da ortalama 40 dk ile 2 saat arası değişiyor.süresi de 5 dk ile 20 dk arası değişiyorSadece anne sutu veren arkadaslar. emzirme sureniz nedir? kac dakika ve kac saat arayla?
Canim yeni dogum yapmissin neden biberonla veriyorsun.onun midesi daha ufacik.mama kasigi al onunla ver bi süre.hemde sık sık emzir.bu söz sana çok klasik gelecek ama doğru.Ne yapacağımı bilmiyorum sizden yardım istiyorum suni sancı sonrası sezaryen doğum yaptım sütüm çok az bebeğim doymuyor biberona alışmak üzere git gide memeyi tutmak istemiyor bütün gece yatmıyorum emzirmeyi bırakmasın diye her şeye ağlayasım geliyor biliyorum psikoloji etkiliyor ama elimde değil sütüm nasıl hemen artar deneyimli annelerden yardım istiyorum
Gözün Aydın cnm öncelikle.Hiç bir zaman sütünün yetmediğini ve bırakacağını düşünme sakın.Azcık bile içse ona faydası oluyor hep onu düşün ve sz az da emse artar zamanla pes etme.Mümkünse biberonu da kes bu arada.olmadı şırınga ya da kaşık kullanabilirsin ille gerekliyse.Ama benim tavsiyem sıkta olsa kendinin emzirmen.Gerekirse de ağla hiç sorun değil normal bunlar yaşadığımız dönemden.Kendini mutlu edecek,dinlendirecek şeylere de vakit ayırmaya çalış.Ne yapacağımı bilmiyorum sizden yardım istiyorum suni sancı sonrası sezaryen doğum yaptım sütüm çok az bebeğim doymuyor biberona alışmak üzere git gide memeyi tutmak istemiyor bütün gece yatmıyorum emzirmeyi bırakmasın diye her şeye ağlayasım geliyor biliyorum psikoloji etkiliyor ama elimde değil sütüm nasıl hemen artar deneyimli annelerden yardım istiyorum
Maşallah canım.Canim benimkini anlatayim.uyanik oldumu sürekli ağlıyor.memeye takinca susuyor.5 10 dak sonra uyukluyor.memede bi süre uyuyor.agzindan çekeecek oldum mu gözünü aciyor.hatta uyufu bu cekim diyorum.uyaniyor araniyor.1 saat böyke geciyor iste.şöyle aktif 25 dakika emse bende rahatlicam.kendisi bırakmiyor bide.Uykucumu ?normalde uyumuyordu ama değilmi emerkenmi uyuyaklıyor? Benimki 15-20dk hiç uyumadan emiyor sonra bırakıyor çok nadir geçiyor 20dkyı evet çol sertken bırakınca yumuşuyor tamamen ..32 günlük çarşamba gideceğiz aylık kontrole biz evdeki tartıda tartılıyoruz doğruysa eğer 5400civarı gibi 4kg doğmuştu 3810 çıkmıştı hastahaneden..ben giysilerinden anlıyorum kilo alımını daha çok :)
Canım ben de senin gibi emziriyorum bebeğimin doyduğunu hissediyorum emdikten sonra. Sen de eminsen ve kilo alımı iyiyse kafanı karıştırma bence her bebek de anne de farklıdır.Neden hem sağ hem sol emziriyorsunuz? Ben sağ emzirdiysem bidahakine sol emziriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?