2018 Ekim Anneleri

Bugun sıkıntı pompada diye avent aldim ondada gelmiyor sut dedigin gibi umursamamak lazim

SaskinAnne canim sendemi mamaya basladin.benimde yetmedi sutum mamaya basladim bu gun sagdim 30 cc anca cikti
Canim ben 10 gunlukten beri veriyorum

Canim bizimki uyumasa bile 2 emiyor bir duruyor.cenesi mi yoruluyor anlamadim.yada memede daliyor.agzinda meme öylece duruyor.gercekten cok yorucu.
Sizinki emerken dinleniyormu.yani 2 ekip duruyor mu?

Canim emzirme isi bitmez.gittomikce akillaniyorlar.daha sonra kendileri her isteginde ağladiginda emzireceksin.artik bebislerimiz var.bu hayata alismak zorundayiz.Rabbim kolaylik versin sabir versin ins.kolayca üstesinden gelelim.

Peki hangi saatte sagiyosun her sagdigini hemen veriyomusun mamayi ne zaman veriyosun
Canım biz onuncu gün kontrole gittiğimizde Zeynep bayağı kilo vermişti Doktor her emzirmeden sonra mutlaka mama verin dedi o günden beri ilk olarak Emziriyorum sonra mama veriyorum gün içinde sütümü sağıyorum Sagdigimi buzdolabına koyuyorum buzdolabında 1 gün boyunca saklanabiliyor dondurucudan bahsetmiyorum üst taraftan sakladığım sütü Genelde geceleri emmezse gaz olduğunda emmez gece ilk önce sağdığım sütü veriyorum sonra doymazsa mama veriyorum anne sütü mamadan daha doyurucu bazen çok fazla süt sağdığını mama istemiyor doyup uyuyor

Canim bizimki uyumasa bile 2 emiyor bir duruyor.cenesi mi yoruluyor anlamadim.yada memede daliyor.agzinda meme öylece duruyor.gercekten cok yorucu.
Canım emzik vermiyor musun anlaşılan o ki bebeğin seni emzik niyetine kullanıyor gerçekten yorucu bir durum. Bir süre acıkmasını bekleyip öyle versen göğsünü

Canim göğsünü sık biraz ucuna sut gelsin oyle ver bebise
Benimki de cebellesirdi meme ile kac gunluk oldunuz?
Ay çıkınca artik kendisi yakalıyor memeyi ama gazi olunca dedim ya emmez doktorumuz normal dedi
Emmedigi vakit kucagina al pıspışla rahatlasin tekrar dene. Aglasa da pes etme 1 damla bile olsa alsin sütü
Biberon avent kullaniyorum hangi marka kullaniyorsun?
Gazı var mi? Varsa doktoruna danis damla kullan
Benim sutum malt icecegi ile bi arttı yine azaldi 36 yasindayim 7 yil cocuk aradim dert etmeyeyim diyorum ediyorum

Sadece anne sutu veren arkadaslar. emzirme sureniz nedir? kac dakika ve kac saat arayla?

Asagi yukari 2 saatte bir ortalama 10-15 dk emiyor.53 gunluk buarada emme hizi ve gucu oldukca degisti.
Gunduz ve gece farkli.Gece o arandiginda emziriyorum.Gunduz istediginde de emziriyorum.
Ama cok degiskenlikte gosterebiliyor gün gün.Dun mesela nerdeyse saat bası cift meme 20ser dakikadan fazladir saat bile tutamadim :) Sanirim atak.Sabah 11 uykusundan sonra sadece 1 kez yarim saat 3 kezde 10ar dakika uyudu dün.Aksam uzun uzun kucagimda yikadim,11bucuk gibi uyudu yine 10 dakikaya uyandi sonra tekrar uyudu.Oldukca zor bi gundu :) Bakalim ne kadar surecek.

Senin bebegin memedeki sutude fazlalastiriyor olabilir canim.

Oncelikle yok diye dusunmemelisin cunku bebegin emdikce gelecek.
Bol bol emzir,siviyi cogalt,uzunca ilik bi dusa gir ve bebegin uyudukca uyu.
Ama dedigim gb suphe abdesti bozar mantigiyla sutude var mi acaba diye dusunmeden ilerlemelisin❤
Ve bebeginle bolca temas kur,izle❤

Canim emzirme isi bitmez.gittomikce akillaniyorlar.daha sonra kendileri her isteginde ağladiginda emzireceksin.artik bebislerimiz var.bu hayata alismak zorundayiz.Rabbim kolaylik versin sabir versin ins.kolayca üstesinden gelelim.

Canım emzik vermiyor musun anlaşılan o ki bebeğin seni emzik niyetine kullanıyor gerçekten yorucu bir durum. Bir süre acıkmasını bekleyip öyle versen göğsünü
Sürekli mi böyle emiyor U Umudumbitmedi_
İlk oğlum dediğin gibiydi 1 dk emip 5 dk emmiyordu,
Zorla uyandırmaya calışıyodum agzındaki meneyi emsin diye,
Bu emzik niyetine kullanmak değil hep böyleydi bendeki durum
Sonra dr kontrollerinde kilo düşük çıktı
Sonra mama takviyesi
Sonra emmediği için ve bende nedendir bilinmez sağmadığım için sütüm azaldı
Sonuç 7. Ayda memeyi reddeden bi bebek
Şimdi çok yemek secen bi çocuk
Demekki bebekliğinde emmemesi bundanmış dedim sonraları kendi kendime...

Dikkat et yeterli emmiyorsa mutlaka sağ makinayla gögsünü
Mümkün olduguncada sagdığın sütü içirmek için biberon kullanma başka bi yöntemle içir
Emmede isteksiz yada çabuk yorulan bebek biberondan lıkır lıkır aktığını görünce sütün, memeyi emmek zahmetine girmek istemiyor...

Maşallah.Biz daha 20 günlüğüz teyzesi ama takmaktan zevk almadığı kesin :)

Evin ısısına gore ayarla kendin bence canım ya da cok ince kenarları sıkı olmayan bisy takabilirsin.Heryerleri kapali oluncada sıkılıyorlar gibi geliyor.Zaten bi el bi kafa acik o da vucudun kendi sicakligini dengelemesi icin gerekli gibi geliyor bana.Terlemesinde o daha sakincali

Boyle dusunursen iyice sikintiya dusersin
Daha hicbisy duzen degil canim.
Degisecek tabii
Gogusler ilk zamanlar akar bile ama zamanla bebegine gore dolacak.Yumudakligi korkutmasin seni.
Onunla uyumaya ozen goster iyilestikce pek rahat durmuyoruz ilk gunler ama o uyudukca uyu biraz daha,hala hersey cok yeni

geranio Purdevita'yı incelemis buarada sayfa gormussundur aklima sen geldin :)

Kızlar instagramda emzirenanne sayfasina goz gezdirin derim.
Emme bebek konularinda da evet fikir alin,okuyun duzen kurmaya degil bebeginizin duzenine ayak uydurmaya calisin hersey cok daha kolay olur.

U Umudumbitmedi_ Canim tukettiklerinde huzursuzluk yapiyor olabilir bebege.Mesela incir bana inanilmaz gaz yapar.Huzursuz oldugunda bunlarida dusunebilirsin.
Meme emmek daha yorucu oldugundan uyuyakaliyordur bebegin emme suresi boyunca ayaklariyla hissedecegi derecede oyna,yuzunu oksa konus bol bol uyanik kalmasini sagla,zamanla oturacaktir emme iside.

Dün benimki rekora kosuyordu :)))))
Atağın dibini gördük sanırım.8.haftanin icinde.
Sabah 11de bi uykusundan uyandi ve gun icinde sadece 1 kez yarim saat 3 kezde 10 dakika uyudu taa aksam 11bucuga kadar.
Aksam banyosunu daha uzun tuttum gun icinde cok yoruldugu icin.
Yine de saglik olsun bugunumuze sukur buyuyorlar❤

Dün bizim için de çok zor bir gündü gündüz neredeyse hiç uyumadı gece de rahat uyusun diye banyo yaptırdım uykuya dalıp uyandı iki saat daha öyle devam etti en son 11.30 da uykuya dalabildi. Göğüslerim bomboştu artık sürekli emdiğinden inş bugün de öyle geçmez yorgunluğum tavan yaptı. Size de geçmiş olsun gündüz gece sürekli emzirmek de halsiz bırakıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…