- 19 Ekim 2011
- 7.753
- 8.268
- 398
- 41
Bugun sıkıntı pompada diye avent aldim ondada gelmiyor sut dedigin gibi umursamamak lazimMama ile büyümesi sorun değil ama göğsünden toplamda 60ml süt çıkması seni yıldırmasın çünkü sütün sen sütüm olucak diye güvenirsen ve sütün olmasa bile yavrunu içinden gele gele sevip ona dokunurken sadecw onunla ilgilenirken emzirmeye kalkrsan o bebek o sütü alır depolanmış süt olmasa da o anda gelir gerçekten konu stress başka hiçbirşey değil bi kaç gün lohusa bunalımıyla çocuğuma tahammülsüzleştim ve sütüm azaldı sora neden azaldı diye düşünürken süt sağdığında bile çocuğun resmine bakmanın bunu desteklediğini hatırlayınca çocuğumla ilgilenmeye çalıştım onu sevmeye ona hayran hayran bakmaya başlar başlaöaz göğüslerim doldu yeniden mama ver yetmediğinde stresin azalsın diye ama anne sütğnden vazgeçme çünkü sen umursamazsan sütünün olup olmadığını o gelicek
Canim ben 10 gunlukten beri veriyorumSaskinAnne canim sendemi mamaya basladin.benimde yetmedi sutum mamaya basladim bu gun sagdim 30 cc anca cikti
Peki hangi saatte sagiyosun her sagdigini hemen veriyomusun mamayi ne zaman veriyosunBugun sıkıntı pompada diye avent aldim ondada gelmiyor sut dedigin gibi umursamamak lazim
Canim ben 10 gunlukten beri veriyorum
Canim bizimki uyumasa bile 2 emiyor bir duruyor.cenesi mi yoruluyor anlamadim.yada memede daliyor.agzinda meme öylece duruyor.gercekten cok yorucu.Her emzirmeden önce altını açsan mutlaka( yapsın yada yapmasın )mutlaka uyandırsan yani emerken uyuyacağını hisswttiğin anda hareket ettir kaldır gerekirse tekrar ver gıdısına ayak topuklarına dokun.. size en uygun yol hangisi bilmiyorum ama deneyerek bulabilirsin bence böyle yorucu olur sanada onada ..yada saat aralığını uzatsan bir kez acıkmış olur çok öyle deneyebilirsin
Allah yardimcin olsun canim.ins kesilmez sütün.U Umudumbitmedi_ canim sutu sagdim 30 cc abca cikti ablam 6 ay sagdi sutu kesilmedi umarim benimkide kesilmez emmeye kalkissam cok agliyor cebellesiyoruz en sonunda pes ediyorum
Canim emzirme isi bitmez.gittomikce akillaniyorlar.daha sonra kendileri her isteginde ağladiginda emzireceksin.artik bebislerimiz var.bu hayata alismak zorundayiz.Rabbim kolaylik versin sabir versin ins.kolayca üstesinden gelelim.Aynılarını yaşıyorum! Dışarı çıkamama fikri beni deli ediyor. Eski sosyal hayatımı çok özlüyorum. Şu 2 saatlik döngüler yok mu.. Hiçbir şeye vakit ayıramadan hemen emzirme vakti geliyor, dışarı çıkmak mümkün değil kiBir an önce bitse keşke, yoksa çıldıracağım.
Canım biz onuncu gün kontrole gittiğimizde Zeynep bayağı kilo vermişti Doktor her emzirmeden sonra mutlaka mama verin dedi o günden beri ilk olarak Emziriyorum sonra mama veriyorum gün içinde sütümü sağıyorum Sagdigimi buzdolabına koyuyorum buzdolabında 1 gün boyunca saklanabiliyor dondurucudan bahsetmiyorum üst taraftan sakladığım sütü Genelde geceleri emmezse gaz olduğunda emmez gece ilk önce sağdığım sütü veriyorum sonra doymazsa mama veriyorum anne sütü mamadan daha doyurucu bazen çok fazla süt sağdığını mama istemiyor doyup uyuyorPeki hangi saatte sagiyosun her sagdigini hemen veriyomusun mamayi ne zaman veriyosun
Canım emzik vermiyor musun anlaşılan o ki bebeğin seni emzik niyetine kullanıyor gerçekten yorucu bir durum. Bir süre acıkmasını bekleyip öyle versen göğsünüCanim bizimki uyumasa bile 2 emiyor bir duruyor.cenesi mi yoruluyor anlamadim.yada memede daliyor.agzinda meme öylece duruyor.gercekten cok yorucu.
Sizinki emerken dinleniyormu.yani 2 ekip duruyor mu?
Canim göğsünü sık biraz ucuna sut gelsin oyle ver bebiseDeli olcam ya emmiyor.2 haftalikken kontrole gittim kilo almadigi icin mamaya baslat dedi mamaya basladik memeyi unuttu simdi tekrardan meme ver mamati birak diyor malt icecek laktamil verdi simdide memeyi istemitor doymuyor emsede basta neden vermedi bu icecekleri sinir oldum ne yapacagimi sasirdim sutumu sagip vericem bide mamayla desteklicem artik napiyim
Sadece anne sutu veren arkadaslar. emzirme sureniz nedir? kac dakika ve kac saat arayla?
Maşallah canim.benim emzirme düzenim de böyle yani.saatleri.
Canim çok şaşirdim yani sadece 20 dakika mi emziriyorsun?çok az degilmi?akış hızi demissin göğsünle mi alakali yoksa bebegin hizli mi çekiyor.emzirdikten sonra göğsün boşalıyor mu?
Benim en az 1 saati buluyor emzirmek.uyuyup duruyor.ben 20 dak emzirsem ac kalir diyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum sizden yardım istiyorum suni sancı sonrası sezaryen doğum yaptım sütüm çok az bebeğim doymuyor biberona alışmak üzere git gide memeyi tutmak istemiyor bütün gece yatmıyorum emzirmeyi bırakmasın diye her şeye ağlayasım geliyor biliyorum psikoloji etkiliyor ama elimde değil sütüm nasıl hemen artar deneyimli annelerden yardım istiyorum
Neden hem sağ hem sol emziriyorsunuz? Ben sağ emzirdiysem bidahakine sol emziriyorum
Canim bizimki uyumasa bile 2 emiyor bir duruyor.cenesi mi yoruluyor anlamadim.yada memede daliyor.agzinda meme öylece duruyor.gercekten cok yorucu.
Sizinki emerken dinleniyormu.yani 2 ekip duruyor mu?
Canim emzirme isi bitmez.gittomikce akillaniyorlar.daha sonra kendileri her isteginde ağladiginda emzireceksin.artik bebislerimiz var.bu hayata alismak zorundayiz.Rabbim kolaylik versin sabir versin ins.kolayca üstesinden gelelim.
Sürekli mi böyle emiyor U Umudumbitmedi_Canım emzik vermiyor musun anlaşılan o ki bebeğin seni emzik niyetine kullanıyor gerçekten yorucu bir durum. Bir süre acıkmasını bekleyip öyle versen göğsünü
Maşallah.Biz daha 20 günlüğüz teyzesi ama takmaktan zevk almadığı kesin :)
Hiç keyfim yok
Daha 2 gün önce göğsüm taş gibi olduğu için ağrı yapmaya başladı ve sağdığımda 10 dk bile sürmeden 80 ml çıktı daha tam boşalmamıştı bile gayet iyi geldi bana 16 günlüktü kızım. Bugün bomboş sanki göğüslerim tam doyuramıyorum karnını bu sefer uyuyor anında uyanıyor huysuzlaştı kızım iyice
Nasıl eski haline getiricem bilmiyorum beslenmeme dikkat ediyorum da uyku gece kaç saat uyuyabilirsem. Neden gitti bi anda anlamadım :/
Dün bizim için de çok zor bir gündü gündüz neredeyse hiç uyumadı gece de rahat uyusun diye banyo yaptırdım uykuya dalıp uyandı iki saat daha öyle devam etti en son 11.30 da uykuya dalabildi. Göğüslerim bomboştu artık sürekli emdiğinden inş bugün de öyle geçmez yorgunluğum tavan yaptı. Size de geçmiş olsun gündüz gece sürekli emzirmek de halsiz bırakıyorAsagi yukari 2 saatte bir ortalama 10-15 dk emiyor.53 gunluk buarada emme hizi ve gucu oldukca degisti.
Gunduz ve gece farkli.Gece o arandiginda emziriyorum.Gunduz istediginde de emziriyorum.
Ama cok degiskenlikte gosterebiliyor gün gün.Dun mesela nerdeyse saat bası cift meme 20ser dakikadan fazladir saat bile tutamadim :) Sanirim atak.Sabah 11 uykusundan sonra sadece 1 kez yarim saat 3 kezde 10ar dakika uyudu dün.Aksam uzun uzun kucagimda yikadim,11bucuk gibi uyudu yine 10 dakikaya uyandi sonra tekrar uyudu.Oldukca zor bi gundu :) Bakalim ne kadar surecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?