Anlattıklarına göre sanki doymuyormuş gibi düşündüm ama kkilo alımı gayet iyi ..neden göğsün boşalmıyor peki? Uyumasına izin vermesen uyuklamaya başladığı an ayaklarıyla oyna uyandırmaya çalış bence 1 saat çok uzunhem sana yazık yahu 1 saat beli kopar insanın ..benimdegöğüsleriö büyük özwllikle sertleşince ..ama boşaltıyorhatta bazen hızla yutuyor bir garip oluyor aurat ifadesi yutkunduktan sonra..Maşallah canım.Canim benimkini anlatayim.uyanik oldumu sürekli ağlıyor.memeye takinca susuyor.5 10 dak sonra uyukluyor.memede bi süre uyuyor.agzindan çekeecek oldum mu gözünü aciyor.hatta uyufu bu cekim diyorum.uyaniyor araniyor.1 saat böyke geciyor iste.şöyle aktif 25 dakika emse bende rahatlicam.kendisi bırakmiyor bide.
Emdikten sonra benim göğsüm bosalmiyor tam olarak.hala sert kaliyor.gögsüm büyük.ondan mi acaba.
Bizimki 3200 doğdu.bu kontrolde 4390 geldi ama ustünde baya kıyafet vardı.
Bizimki ufak diye mi acaba emmesi kuvvetli degil.33 günlük bu arada
Yok artık bunların hepsini bir günde mi yiyorsunuz?Canim yeni dogum yapmissin neden biberonla veriyorsun.onun midesi daha ufacik.mama kasigi al onunla ver bi süre.hemde sık sık emzir.bu söz sana çok klasik gelecek ama doğru.
Benimde yoktu sütüm.aksam olunca süt bitiyordu.hatta sabah uyaninca bile olmuyordu.
Neler aldik eve neler.
Yazayim.
Sabah 2 yumurtayi kimyonla yagda pisirip yiyorum.tereyagina pekmez döküp kaynatiyorum.kahvaltida rezene iciyorum.
Günde 3 litre su.
Günde 2 3 tane hurma.
En önemlisi kuru incir.gunde 2 tane ye.
Hergün sabah kendine 1 tencere hosaf kaynat.aksama kadar ic.
Yerfistıgını 1 avuc kadar yedim.sut yapıyor.
Şu sirada dereotu yiyirum az bisey kahvaltida.
Aksam da ne yemek yaparsam onu yiyorum.
İspanak yesillik süt yapiyor.
Canim kendini 1 hafta çok iyi besle.bol su ic.uykunu da tam al.kendini yorma.is filan yapma.bak nasıl artacak.
ALLAH bebeğinizin rızkını bol bol versin
Evet doktorda söylemedi hiç böyle birley kızımdada bu şekilde emzirdim hep ..zaten emmezki diğer memeyi doymuş oluyor kendinden geçiyoe emme bitince :) uyuyakalıyor hemen ..Canım ben de senin gibi emziriyorum bebeğimin doyduğunu hissediyorum emdikten sonra. Sen de eminsen ve kilo alımı iyiyse kafanı karıştırma bence her bebek de anne de farklıdır.
Maşallah canım.Canim benimkini anlatayim.uyanik oldumu sürekli ağlıyor.memeye takinca susuyor.5 10 dak sonra uyukluyor.memede bi süre uyuyor.agzindan çekeecek oldum mu gözünü aciyor.hatta uyufu bu cekim diyorum.uyaniyor araniyor.1 saat böyke geciyor iste.şöyle aktif 25 dakika emse bende rahatlicam.kendisi bırakmiyor bide.
Emdikten sonra benim göğsüm bosalmiyor tam olarak.hala sert kaliyor.gögsüm büyük.ondan mi acaba.
Bizimki 3200 doğdu.bu kontrolde 4390 geldi ama ustünde baya kıyafet vardı.
Bizimki ufak diye mi acaba emmesi kuvvetli degil.33 günlük bu arada
Ayni rutinimizbebek 1 aylik oldugundan beri gunduz 2 saatte bi 15 dk sag 15 dk sol.geceleri 3-4 saatte bi 15 dk sag 15 dk sol.hic sagmiyorum.o yuzden ne kadar ictigini bilmiyorum.41 gunluk su an.
Canim benimkini emerken zor uyandiriyorum.memeden cekince basliyor feryada.belim kırılmak ne kelime ne kol kaliyor ne bacak ne boyun.Anlattıklarına göre sanki doymuyormuş gibi düşündüm ama kkilo alımı gayet iyi ..neden göğsün boşalmıyor peki? Uyumasına izin vermesen uyuklamaya başladığı an ayaklarıyla oyna uyandırmaya çalış bence 1 saat çok uzunhem sana yazık yahu 1 saat beli kopar insanın ..benimdegöğüsleriö büyük özwllikle sertleşince ..ama boşaltıyorhatta bazen hızla yutuyor bir garip oluyor aurat ifadesi yutkunduktan sonra..
Evet:)Yok artık bunların hepsini bir günde mi yiyorsunuz?
Zaten 2 saatte bir canim.tabi benim bebikonun 1 saat emizirilme fasli sonrabuyutma fasli olunca günde 8 ila 12 kere emzirilmis olmuyor.Canim 2 Saate bir emzirme rutini olusturman zor mu olur?
insallah darisi basimiza olsun insallah üzülüyorum beni birakacak diye sabredememkten korkuyorum bunalima girdim sanki yarin 20 gun olucakCanim ben mamayi biraktim 3 gundur. Aramiyor mama. Onu dusunme. Sutun tadi daha guzel. Daha kucukler. Yoruluyorlar. Bunlar normal. Cok akitmayan bi biberon secersen memeyi unutacak kadar biberona da alismaz.
Kızlar galiba ben piskolojik olarak iyi değilim.onun icin eşim evden gitmesin istiyorum.esim evdeykende bebege ben bakiyorum her isi ben yapiyorum.o isten gelince okul isleriyke ugrasuyor.arada belki bebbek aglayinca kucagina aliyor.yani yardim icin onu istiyor degilim.
Sadece kendimi bağımlı gibi hissediyorum.markete bile gitmesini istemiyorum.oturup aglayasim geliyor bazen.
Şu sıra da cocuk uyumuyor.günduzde gece de emzirdikten sonra uyutmak cok zorlasti.wcye bile gidemedim sabahtan beri.
Kendime vakit ayiramiyorum ki.sabah 7 de kalkti.o saatten beri emziriyorum.uyutuyorum.hemen uyaniyor.
Simdinayagimda salliyorum biraz gözü kapandi geri acti.
Şikayet etmek istemem ama bu yeni düzen beni hic iyi hissettirmiyor.
Zaten doyduktan sonra emmesin de canım doyduğunu bilsin bebekler ilk çocuğumda da aynısını uyguladım hatta bir dönem emmek istemiyor bebekler o dönemde de almak istemediğinde hep teklif ettim emmek isterse emdi istemezse emmedi sonra gece zaten istiyordu tabi 3-3.5aylıkken falandı. Beslenme alışkanlıkları aslında ileriki yaşamları da etkiliyor bunun bir tık sonrası katı gıda döneminde oluyor çocuk istemedikçe aile yediriyor doydum dedikçe aile hayır açsın diyor sonuç aileye bağımlı kendi başına kararlar veremeyen bireyler oluyor çünkü çocuğa hep sen bilmezsin ben bilirim mesajı veriliyor. Belki çok ileriki aşamalar ama bu iş böyle devam edip gidiyorEvet doktorda söylemedi hiç böyle birley kızımdada bu şekilde emzirdim hep ..zaten emmezki diğer memeyi doymuş oluyor kendinden geçiyoe emme bitince :) uyuyakalıyor hemen ..
Kızlar aünnet yaptıran varmı süreç nasıl geçti?ne kadar sürede yapıldı işlem ve yapılırken bebek acı hissediyormu?
Çok saol canim.morelimi düzeltmeye calisacam.Rabbim bana biran evvel iyilesme nasip etsin.tabi cümlemize.
Maşallah canim.bizimki uyaniksa susmuyor.karnini doyurunca uyumazsa bi yere koyuyorum katila katila agliyor.kucahmgima ailnca susuyor.sonra yine aglamaya basliyor.
Canim mamayla destekleme degil bu.yavaş yavaş mamaya geçiş.çok okudum.sagip verenelrin bi süre sonra sütü kesiliyor.bebek kadar iyi çekemedigi icin.hem senin icinde zor olur.biraz daha sabret.aç birak ki emsin.her ağladiginda ver.sütün çogalir.
Ne güzel annen yardima geliyor canim.maşallah.bisey yapmasa bile insan tanidik birini görünce mutlu oluyor.
Demekki herkes zorluk cekiyor.Rabbim yardimcimiz olsun.
Bende bu sorunun cevabini cok merak ediyorum.ins hèrkes yazar.
Burda bi arkadasa doktor 20 dak sag 20 dak sol meme demis.bende ona uydum.
Benimki 40 dakikayi asiyor.hep 1 saat emziriyorum.benim önsütüm fazla.arkadaki yagli kisma gelmeden uyuyakaliyor.bende uyandirmaya calisip emziiryorum.karni iyice doysun diye.genelde hep 2 saate bir emziriyorum.uyumazda ağlarsa susutiramazsak yine veriyorum.
Gözün Aydın cnm öncelikle.Hiç bir zaman sütünün yetmediğini ve bırakacağını düşünme sakın.Azcık bile içse ona faydası oluyor hep onu düşün ve sz az da emse artar zamanla pes etme.Mümkünse biberonu da kes bu arada.olmadı şırınga ya da kaşık kullanabilirsin ille gerekliyse.Ama benim tavsiyem sıkta olsa kendinin emzirmen.Gerekirse de ağla hiç sorun değil normal bunlar yaşadığımız dönemden.Kendini mutlu edecek,dinlendirecek şeylere de vakit ayırmaya çalış.
BIrakmaz inş sıkma canını.kardesim ilk bebilşnde sütü az diye 2 ay mamayla destekledi beslenmeyi.sonra tamamen anne sütüne döndü şükür.içini ferah tut yaniTeşekkür ederim öyle bir parçalıyor ki kendini sütüm az gelince ve çok açken mümkün olmuyor mama vermemek inşallah tez zamanda çoğalır çok korkuyorum tamamen bırakacak diye
Mama ile büyümesi sorun değil ama göğsünden toplamda 60ml süt çıkması seni yıldırmasın çünkü sütün sen sütüm olucak diye güvenirsen ve sütün olmasa bile yavrunu içinden gele gele sevip ona dokunurken sadecw onunla ilgilenirken emzirmeye kalkrsan o bebek o sütü alır depolanmış süt olmasa da o anda gelir gerçekten konu stress başka hiçbirşey değil bi kaç gün lohusa bunalımıyla çocuğuma tahammülsüzleştim ve sütüm azaldı sora neden azaldı diye düşünürken süt sağdığında bile çocuğun resmine bakmanın bunu desteklediğini hatırlayınca çocuğumla ilgilenmeye çalıştım onu sevmeye ona hayran hayran bakmaya başlar başlaöaz göğüslerim doldu yeniden mama ver yetmediğinde stresin azalsın diye ama anne sütğnden vazgeçme çünkü sen umursamazsan sütünün olup olmadığını o gelicekAvent alacaktim bu hediye geldi bana olmazsa onu da alayim
Zeynep sabahin ilk sutu ile doyuyor ama benim genel olarak sütüm aztikaniklij yoktur sanirim senin dediğinide deneyim
Aynen aynen. Bugun 3 saat ara ile iki gogsumu sagdim toplam 60 cikti ancak. Artık üzülmüyorum bile. Benimde cocugum olur insaallah derken bebeğim dunyaya geldi ne yapayım mama ile büyüyen tek bebek benimki degil sonucta. Hep agliyordum biraktim aglamayi
Canim cok cebellesiyoruz.bu gun sagdim 2 memeden 30 cc anca cikti cocuk doymuyormus.saga saga gelir heralde ablam 6 ay sagdi verdi sutu kesilmedi benimkide kesilmezbinsallahÇok acıktığında da almıyor mu memeyi? Benimki bazen savaş veriyor bazen memede süt bitince bazen gazı varken. Çok zorlamadan her seferinde deniyorum sonunda alıyor tam kararsa emmesi kolay oluyor birde. Bıkmadan usanmadan çocuğa da inat ettirmeden hep denemek gerek bence. Bu sürede sağıp yine alabilir anne sütünü yeterki alsın.
Her emzirmeden önce altını açsan mutlaka( yapsın yada yapmasın )mutlaka uyandırsan yani emerken uyuyacağını hisswttiğin anda hareket ettir kaldır gerekirse tekrar ver gıdısına ayak topuklarına dokun.. size en uygun yol hangisi bilmiyorum ama deneyerek bulabilirsin bence böyle yorucu olur sanada onada ..yada saat aralığını uzatsan bir kez acıkmış olur çok öyle deneyebilirsinCanim benimkini emerken zor uyandiriyorum.memeden cekince basliyor feryada.belim kırılmak ne kelime ne kol kaliyor ne bacak ne boyun.
Keske şöyle bi hüpletsede bitirse.bende dinlenirim.zaten ondan saatlerce oturunca basur oldum.bizimkini ne yapsam da uyumadan 20 dakika emzirsem.
Evet:)
Zaten 2 saatte bir canim.tabi benim bebikonun 1 saat emizirilme fasli sonrabuyutma fasli olunca günde 8 ila 12 kere emzirilmis olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?