2018 Ekim Anneleri

Anlattıklarına göre sanki doymuyormuş gibi düşündüm ama kkilo alımı gayet iyi ..neden göğsün boşalmıyor peki? Uyumasına izin vermesen uyuklamaya başladığı an ayaklarıyla oyna uyandırmaya çalış bence 1 saat çok uzunhem sana yazık yahu 1 saat beli kopar insanın ..benimdegöğüsleriö büyük özwllikle sertleşince ..ama boşaltıyorhatta bazen hızla yutuyor bir garip oluyor aurat ifadesi yutkunduktan sonra..

Yok artık bunların hepsini bir günde mi yiyorsunuz?

Canım ben de senin gibi emziriyorum bebeğimin doyduğunu hissediyorum emdikten sonra. Sen de eminsen ve kilo alımı iyiyse kafanı karıştırma bence her bebek de anne de farklıdır.
Evet doktorda söylemedi hiç böyle birley kızımdada bu şekilde emzirdim hep ..zaten emmezki diğer memeyi doymuş oluyor kendinden geçiyoe emme bitince :) uyuyakalıyor hemen ..

Canim 2 Saate bir emzirme rutini olusturman zor mu olur?

Canim benimkini emerken zor uyandiriyorum.memeden cekince basliyor feryada.belim kırılmak ne kelime ne kol kaliyor ne bacak ne boyun.
Keske şöyle bi hüpletsede bitirse.bende dinlenirim.zaten ondan saatlerce oturunca basur oldum.bizimkini ne yapsam da uyumadan 20 dakika emzirsem.
Yok artık bunların hepsini bir günde mi yiyorsunuz?
Evet:)
Canim 2 Saate bir emzirme rutini olusturman zor mu olur?
Zaten 2 saatte bir canim.tabi benim bebikonun 1 saat emizirilme fasli sonrabuyutma fasli olunca günde 8 ila 12 kere emzirilmis olmuyor.

Canim ben mamayi biraktim 3 gundur. Aramiyor mama. Onu dusunme. Sutun tadi daha guzel. Daha kucukler. Yoruluyorlar. Bunlar normal. Cok akitmayan bi biberon secersen memeyi unutacak kadar biberona da alismaz.
insallah darisi basimiza olsun insallah üzülüyorum beni birakacak diye sabredememkten korkuyorum bunalima girdim sanki yarin 20 gun olucak

Hiç keyfim yok

Daha 2 gün önce göğsüm taş gibi olduğu için ağrı yapmaya başladı ve sağdığımda 10 dk bile sürmeden 80 ml çıktı daha tam boşalmamıştı bile gayet iyi geldi bana 16 günlüktü kızım. Bugün bomboş sanki göğüslerim tam doyuramıyorum karnını bu sefer uyuyor anında uyanıyor huysuzlaştı kızım iyice

Nasıl eski haline getiricem bilmiyorum beslenmeme dikkat ediyorum da uyku gece kaç saat uyuyabilirsem. Neden gitti bi anda anlamadım :/

Aynılarını yaşıyorum! Dışarı çıkamama fikri beni deli ediyor. Eski sosyal hayatımı çok özlüyorum. Şu 2 saatlik döngüler yok mu.. Hiçbir şeye vakit ayıramadan hemen emzirme vakti geliyor, dışarı çıkmak mümkün değil ki Bir an önce bitse keşke, yoksa çıldıracağım.

Evet doktorda söylemedi hiç böyle birley kızımdada bu şekilde emzirdim hep ..zaten emmezki diğer memeyi doymuş oluyor kendinden geçiyoe emme bitince :) uyuyakalıyor hemen ..
Zaten doyduktan sonra emmesin de canım doyduğunu bilsin bebekler ilk çocuğumda da aynısını uyguladım hatta bir dönem emmek istemiyor bebekler o dönemde de almak istemediğinde hep teklif ettim emmek isterse emdi istemezse emmedi sonra gece zaten istiyordu tabi 3-3.5aylıkken falandı. Beslenme alışkanlıkları aslında ileriki yaşamları da etkiliyor bunun bir tık sonrası katı gıda döneminde oluyor çocuk istemedikçe aile yediriyor doydum dedikçe aile hayır açsın diyor sonuç aileye bağımlı kendi başına kararlar veremeyen bireyler oluyor çünkü çocuğa hep sen bilmezsin ben bilirim mesajı veriliyor. Belki çok ileriki aşamalar ama bu iş böyle devam edip gidiyor

Kızlar aünnet yaptıran varmı süreç nasıl geçti?ne kadar sürede yapıldı işlem ve yapılırken bebek acı hissediyormu?

Biz bugün yaptırdık. 20. günüydü bebeğimin. Lokal anestezi ile oldu. Ara ara ağlıyor ama ağlama sebebinin büyüğü gaz problemi bence. Çünkü emzirdikten sonra ameliyat yerine denk gelir diye gazını çıkartamadım hiç. Ayağını çeke çeke ağlıyor yavrum Onun için de gaz ilacı vereceğim birazdan.

Etrafın söylediğine göre ilk gün biraz ağlıyorlarmış ama ertesi güne sakinleşiyorlarmış. Bakalım yarın nasıl olacak? Bence yaptırın gitsin, ileride daha zor olacak çünkü.

Bu arada binde bir olan bir şey ama, lokal anestezi kaynaklı methemoglobinemi diye bir komplikasyon gerçekleşebiliyormuş. Bebeğinizi sünnetten sonra 2-3 saat morarıyor mu diye takip etmenizi öneririm. Ben bu sebeple ne olur ne olmaz diye 3'e kadar hastanede durdum. Sakın bu komplikasyonu kafanıza takmayın, dediğim gibi aşırı nadir olan bir durum ama farkında olup, bebeğinizi takip etmenizde fayda var.

Aynen öyle canım ilk çocuğumda hep yalnızdım bi de çok kusardı gecem gündüzüm yoktu. Evimiz soğuk şubatta doğmuştu geldi geçti seninki de gelip geçecek bebek kolay büyümüyor İnan canım herkes böyle

Teşekkür ederim öyle bir parçalıyor ki kendini sütüm az gelince ve çok açken mümkün olmuyor mama vermemek inşallah tez zamanda çoğalır çok korkuyorum tamamen bırakacak diye

Teşekkür ederim öyle bir parçalıyor ki kendini sütüm az gelince ve çok açken mümkün olmuyor mama vermemek inşallah tez zamanda çoğalır çok korkuyorum tamamen bırakacak diye
BIrakmaz inş sıkma canını.kardesim ilk bebilşnde sütü az diye 2 ay mamayla destekledi beslenmeyi.sonra tamamen anne sütüne döndü şükür.içini ferah tut yani

Mama ile büyümesi sorun değil ama göğsünden toplamda 60ml süt çıkması seni yıldırmasın çünkü sütün sen sütüm olucak diye güvenirsen ve sütün olmasa bile yavrunu içinden gele gele sevip ona dokunurken sadecw onunla ilgilenirken emzirmeye kalkrsan o bebek o sütü alır depolanmış süt olmasa da o anda gelir gerçekten konu stress başka hiçbirşey değil bi kaç gün lohusa bunalımıyla çocuğuma tahammülsüzleştim ve sütüm azaldı sora neden azaldı diye düşünürken süt sağdığında bile çocuğun resmine bakmanın bunu desteklediğini hatırlayınca çocuğumla ilgilenmeye çalıştım onu sevmeye ona hayran hayran bakmaya başlar başlaöaz göğüslerim doldu yeniden mama ver yetmediğinde stresin azalsın diye ama anne sütğnden vazgeçme çünkü sen umursamazsan sütünün olup olmadığını o gelicek

Canim cok cebellesiyoruz.bu gun sagdim 2 memeden 30 cc anca cikti cocuk doymuyormus.saga saga gelir heralde ablam 6 ay sagdi verdi sutu kesilmedi benimkide kesilmezbinsallah

Her emzirmeden önce altını açsan mutlaka( yapsın yada yapmasın )mutlaka uyandırsan yani emerken uyuyacağını hisswttiğin anda hareket ettir kaldır gerekirse tekrar ver gıdısına ayak topuklarına dokun.. size en uygun yol hangisi bilmiyorum ama deneyerek bulabilirsin bence böyle yorucu olur sanada onada ..yada saat aralığını uzatsan bir kez acıkmış olur çok öyle deneyebilirsin

Arkadaşlar sükür kaka problemi tamamen gitti bizde şimdilik herşey yolunda başlarda arada mama verdim diye sütüm azalmıştı sadıgımda bile az cıkıyordu ne yaptım ettim çoğalttım sütümü
Deli gibi su içtim belki 6-7 litre
Komposto içtim
Çok yedim nerdeyse dogum kiloma geri çıktım ama saglık olsun ek gıdaya başlarsa yavaş yavaş veririm
Gül şerbeti var suya katıp bardak bardak içtim
Bende bunlar çok işe yaradı sütüm dolup taşıyo şu an bol bol çiş kaka da yapıyo ve mamadan daha hızlı kilo alıyo 4 günde 500 gram almış nerdeyse uykusu falan da iyi zaten sakin bi bebek arada gazı oluyo bazen tok olsada ağlıyo ama çok değil genelde karnı doyınca uzun uzun uyuyo şimdilik düzeni oturttuk bakalım 40 ı çıkınca bizi neler bekliyor :) bebekler sürekli huy degiştiriyor Allah hepimize kolaylık versin hepsi grçecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…