Hayır dinlenmiyor bırakmadan emiyor çok nadir oluyır hemen oynuyorum biyeriyle uyanıp devam ediyor ..Canim bizimki uyumasa bile 2 emiyor bir duruyor.cenesi mi yoruluyor anlamadim.yada memede daliyor.agzinda meme öylece duruyor.gercekten cok yorucu.
Sizinki emerken dinleniyormu.yani 2 ekip duruyor mu?
Canim 3 tane emzik aldik.chicconun emzigi bile var evde yok tutmuyor.slikon aldik tutmuyor.hatta agzina sokunca sinirleniyor agliyor.Canım emzik vermiyor musun anlaşılan o ki bebeğin seni emzik niyetine kullanıyor gerçekten yorucu bir durum. Bir süre acıkmasını bekleyip öyle versen göğsünü
Nasıl yani canim.anlamadim?Senin bebegin memedeki sutude fazlalastiriyor olabilir canim.
Ay gözüm korktu canım.ben önceden 20 dak sağ 20 dak sol emziriiordum.ama bizimki cok yoruluyor.kafasi alni terliyor emerken.üstü de kalin yaomiyorum.hatta bende ince giyiyorum ki sıcagim vurmasin.Sürekli mi böyle emiyor U Umudumbitmedi_
İlk oğlum dediğin gibiydi 1 dk emip 5 dk emmiyordu,
Zorla uyandırmaya calışıyodum agzındaki meneyi emsin diye,
Bu emzik niyetine kullanmak değil hep böyleydi bendeki durum
Sonra dr kontrollerinde kilo düşük çıktı
Sonra mama takviyesi
Sonra emmediği için ve bende nedendir bilinmez sağmadığım için sütüm azaldı
Sonuç 7. Ayda memeyi reddeden bi bebek
Şimdi çok yemek secen bi çocuk
Demekki bebekliğinde emmemesi bundanmış dedim sonraları kendi kendime...
Dikkat et yeterli emmiyorsa mutlaka sağ makinayla gögsünü
Mümkün olduguncada sagdığın sütü içirmek için biberon kullanma başka bi yöntemle içir
Emmede isteksiz yada çabuk yorulan bebek biberondan lıkır lıkır aktığını görünce sütün, memeyi emmek zahmetine girmek istemiyor...
Canim inciri basta sütüm cogalsin diye yedim.oda kücük bi paketti bitti.U Umudumbitmedi_ Canim tukettiklerinde huzursuzluk yapiyor olabilir bebege.Mesela incir bana inanilmaz gaz yapar.Huzursuz oldugunda bunlarida dusunebilirsin.
Meme emmek daha yorucu oldugundan uyuyakaliyordur bebegin emme suresi boyunca ayaklariyla hissedecegi derecede oyna,yuzunu oksa konus bol bol uyanik kalmasini sagla,zamanla oturacaktir emme iside.
Bizimki agzindsn memeyi birakmiyor.emerken bana bakip donuyor.memeyi cekince agzindan agliyor.Hayır dinlenmiyor bırakmadan emiyor çok nadir oluyır hemen oynuyorum biyeriyle uyanıp devam ediyor ..plojovic dediği gibi tükettiklerinden olabilirmi banada öok fazla geldi yediklerin yazdıklarının hiç birini yemiyoeum ben birde emzik veriyormusun ben mesela bazen 1 saat sonra mıkırdanıyor emziğini veriyorum 2 saati tamamlıyorum beni emzik yerşbe kullanmasın ve kaliteli süt alsın diye ..
Ev sıcaklığımız iyi cnm da biz çok sıcağı seviyoruz ya sanki o da onu ister gibi geliyor.Dün şapkasız yatırdım anca uyudu gibi bakalım üşütmez inşEvin ısısına gore ayarla kendin bence canım ya da cok ince kenarları sıkı olmayan bisy takabilirsin.Heryerleri kapali oluncada sıkılıyorlar gibi geliyor.Zaten bi el bi kafa acik o da vucudun kendi sicakligini dengelemesi icin gerekli gibi geliyor bana.Terlemesinde o daha sakincali
Maşallah cnm gözün aydınArkadaşlar sükür kaka problemi tamamen gitti bizde şimdilik herşey yolunda başlarda arada mama verdim diye sütüm azalmıştı sadıgımda bile az cıkıyordu ne yaptım ettim çoğalttım sütümü
Deli gibi su içtim belki 6-7 litre
Komposto içtim
Çok yedim nerdeyse dogum kiloma geri çıktım ama saglık olsun ek gıdaya başlarsa yavaş yavaş veririm
Gül şerbeti var suya katıp bardak bardak içtim
Bende bunlar çok işe yaradı sütüm dolup taşıyo şu an bol bol çiş kaka da yapıyo ve mamadan daha hızlı kilo alıyo 4 günde 500 gram almış nerdeyse uykusu falan da iyi zaten sakin bi bebek arada gazı oluyo bazen tok olsada ağlıyo ama çok değil genelde karnı doyınca uzun uzun uyuyo şimdilik düzeni oturttuk bakalım 40 ı çıkınca bizi neler bekliyor :) bebekler sürekli huy degiştiriyor Allah hepimize kolaylık versin hepsi grçecek
Dün dolunay mı vardı ne bizimki de sık sık meme istedi.emdi uyudu 5 sk olmadan tekrar kalktı iki gülücük sattı millete,gene meme :))Asagi yukari 2 saatte bir ortalama 10-15 dk emiyor.53 gunluk buarada emme hizi ve gucu oldukca degisti.
Gunduz ve gece farkli.Gece o arandiginda emziriyorum.Gunduz istediginde de emziriyorum.
Ama cok degiskenlikte gosterebiliyor gün gün.Dun mesela nerdeyse saat bası cift meme 20ser dakikadan fazladir saat bile tutamadim :) Sanirim atak.Sabah 11 uykusundan sonra sadece 1 kez yarim saat 3 kezde 10ar dakika uyudu dün.Aksam uzun uzun kucagimda yikadim,11bucuk gibi uyudu yine 10 dakikaya uyandi sonra tekrar uyudu.Oldukca zor bi gundu :) Bakalim ne kadar surecek.
Dün benimki rekora kosuyordu :)))))
Atağın dibini gördük sanırım.8.haftanin icinde.
Sabah 11de bi uykusundan uyandi ve gun icinde sadece 1 kez yarim saat 3 kezde 10 dakika uyudu taa aksam 11bucuga kadar.
Aksam banyosunu daha uzun tuttum gun icinde cok yoruldugu icin.
Yine de saglik olsun bugunumuze sukur buyuyorlar❤
Dün bizim için de çok zor bir gündü gündüz neredeyse hiç uyumadı gece de rahat uyusun diye banyo yaptırdım uykuya dalıp uyandı iki saat daha öyle devam etti en son 11.30 da uykuya dalabildi. Göğüslerim bomboştu artık sürekli emdiğinden inş bugün de öyle geçmez yorgunluğum tavan yaptı. Size de geçmiş olsun gündüz gece sürekli emzirmek de halsiz bırakıyor
gunduz nasil uyuyor bebeginiz.benimki 6 haftalik oldu gunduzleri birkac kez uyudu sadece.aksam bizle yatip bizle kalkiyor.gunduz uyumamasi normal mi acaba.bebegin boyle bir duzeni olabilir mi.Dün benimki rekora kosuyordu :)))))
Atağın dibini gördük sanırım.8.haftanin icinde.
Sabah 11de bi uykusundan uyandi ve gun icinde sadece 1 kez yarim saat 3 kezde 10 dakika uyudu taa aksam 11bucuga kadar.
Aksam banyosunu daha uzun tuttum gun icinde cok yoruldugu icin.
Yine de saglik olsun bugunumuze sukur buyuyorlar❤
Canim 3 tane emzik aldik.chicconun emzigi bile var evde yok tutmuyor.slikon aldik tutmuyor.hatta agzina sokunca sinirleniyor agliyor.
Chicconunkini biraz aldi.agzina büyük oldugu icin düsüyor agzindan.geri de emziigi aramiyor.
Biraz emiyor.ne kadar ugrasmaliyim bilmiyorum.
Bide benim bebek gazli.sürekli agliyor.uykusundan uyandi mi ağliyor.bende 2 saat oldugu zaman emziriyorum.genelde bu duzene uymaya calisiyorum.
Nasıl yani canim.anlamadim?
2 gün önce bi huzursuzluk bi uykusuzluk basladi.uyumuyor.emmek istiyordu.memede gozü daliyordu.yatagina koyuyordum.lip diye kalkiyordu.sürekli agliyordu.dün aksama kadar uyku gözünden akti ama bi türlü uyutamadim.bugün 34.gün.
Ay gözüm korktu canım.ben önceden 20 dak sağ 20 dak sol emziriiordum.ama bizimki cok yoruluyor.kafasi alni terliyor emerken.üstü de kalin yaomiyorum.hatta bende ince giyiyorum ki sıcagim vurmasin.
Bizimkisi gazli bi bebek.sürekli emmek istiyor ama emerken yoruluyor.duraksiyor.narin narin emiyor.
Canim inciri basta sütüm cogalsin diye yedim.oda kücük bi paketti bitti.
Bizimki uyaniksa bile gözümün icen bakip donup kaliyor.ağziyla da hafif hafif emzik emer gibi yapiyor.yani süt cekmiyor o ara.
Çok yoruluyor galiba.ufak doğdu ondan mi acaba.simdi 4 kilo.
Bizimki agzindsn memeyi birakmiyor.emerken bana bakip donuyor.memeyi cekince agzindan agliyor.
Mesela durunca biseyler yapiyorum.hemen hizli cekmeye basliyor.sonra yine ayni.baya cebellesiyorum.
Simdi bende bu bebegi senin gibi 25 dakika emzirsem biraksam nasil olur.kilo alamaz diye korkuyirum.
Emzik emmiyor canim.agzinda tutamiyor.
Düsüyor hemen.ne yaoim.basinda mı oturim.kac günde alistirabilirim?
gunduzleri nasil uyuyor bebeginiz.benimki hic uyumuyor.gece bizle yatip sabah kalkiyor.gece uykulu uykuli emiyor.ama gunduz nasil uyutabilirizDün bizim için de çok zor bir gündü gündüz neredeyse hiç uyumadı gece de rahat uyusun diye banyo yaptırdım uykuya dalıp uyandı iki saat daha öyle devam etti en son 11.30 da uykuya dalabildi. Göğüslerim bomboştu artık sürekli emdiğinden inş bugün de öyle geçmez yorgunluğum tavan yaptı. Size de geçmiş olsun gündüz gece sürekli emzirmek de halsiz bırakıyor
Ev sıcaklığımız iyi cnm da biz çok sıcağı seviyoruz ya sanki o da onu ister gibi geliyor.Dün şapkasız yatırdım anca uyudu gibi bakalım üşütmez inş
Dün dolunay mı vardı ne bizimki de sık sık meme istedi.emdi uyudu 5 sk olmadan tekrar kalktı iki gülücük sattı millete,gene meme :))
Kucagimda uyutuyorum sonra uyaniyor hemen.gazli bebekler emmeye düskün oluyorlar ama cok bekliyorlar.Emmeyi sıklastirdiklarinda autu cogaltirlar.Arz talep meselesj ya hani beyne sinyal gider yani memeden,sut yetmiyor gonder diye gibi :)))))
O yuzden emzirmek ilk zamanlarda cok onemlidir.
Ama memende sadece agzinda tutup uyuyorsa bu baska bi durum,farkli sekilde alistirmaya calisabilirsin.Seninle durmak istiyor olabilir kucaginda uyut mesela bi sure.
Iste mesela bana gaz yapar sana yapmaz belki de.Belli olmaz.Herkes deneyerek takip ederek anlayabilir.
Uyuyakalmask kilo ile alakali degil canim.
Benim kizimda 2640 dogdu.
Ilk ay 3600küsürdü.Simdi 53 gunluk haftaya kontrolumuz.Kucukte degil bebisin
Benim bebekle ayni.uyumazsa ne binis ne bi kahvalti yapabiliyorum.gunduzleri nasil uyuyor bebeginiz.benimki hic uyumuyor.gece bizle yatip sabah kalkiyor.gece uykulu uykuli emiyor.ama gunduz nasil uyutabiliriz
Bu gucu nereden aliyorsunuz bizimlede paylasin lutfeeeenn :)
Her seye nasil bu kadar olumlu bakiyorsunuz gercekten bi kaynagi olmali bunun :)
Arkadaslar bebegim 42 gunluk oldu gunduz kendim disari cikmak istiyorum ama kanguruyla daha rahat ederim gibi
Kraftin var domino diye geciyor acaba suan kullanabilirmiyim
Yada yenidogan kanguru tavsiyeniz var mi
Oy canim benim Rabim sabrini sevgini arttirsin.Canımm :) Allah hepimize versin güc.
Biraz bakis acisi,biraz kabullenis diyelim :)
Bide bu durumu biz sectik ama onlar secmedi o yuzden bizim yapabilecegimiz onlara yardimci olmak.Biz kendi halimizide ancak bize iyi gelenlerle,esimizle iyilestirebiliriz.Ama bebelerden bisy beklememek lazim :)
Dusunsene hic durmadi,ici parcalaniyor insanin,ne bileyim ben onu dusunuyorum kimbilir ne kadar yoruldu diye.
Cok sukur istedik Allah nasip etti.Guzelde bi yuvam var.Esimden de Allah razi olsun.
Biz buyuklerimizi depremde kaybettik bi anda.Hayat cok kisa ve her an kotu haberler duyabiliriz diye dusunurum hep belki de en etkilisi bu dusuncem.
Kaynağı şükretmek galiba :)❤
Nice bebekler anneler hastanelerde kostururken,aylarca cocugunu gormek icin kapilarda yatarken biz sicak evimizdeyiz,Allah vermis memeye sütünüde :))))
Tabii ki yoruluyorum,cok caresiz hissettigim oluyor,agladigimda.Hem buyuge hem kucuge yetismeye calismakta zor.Ama ben kotu olursam onlara asıl zarar bu olur.Gozum dolsa kizim sorar mesela,bi yerim agrisa öper.Kıyamıyorum❤
Dene istersen ama aktif bir şekilde emdir 20 dk elinle memeni makas şeklinde tut sende sıkmış olursun sütünü ağzına yardımcı olur ona emziğe alıştırmaya çalış kucağındaylen fln ver emzirme işlemin bittiği gibi memedeyken çek ver mesela anlamaması için öylw öyle alışabilirCanim 3 tane emzik aldik.chicconun emzigi bile var evde yok tutmuyor.slikon aldik tutmuyor.hatta agzina sokunca sinirleniyor agliyor.
Chicconunkini biraz aldi.agzina büyük oldugu icin düsüyor agzindan.geri de emziigi aramiyor.
Biraz emiyor.ne kadar ugrasmaliyim bilmiyorum.
Bide benim bebek gazli.sürekli agliyor.uykusundan uyandi mi ağliyor.bende 2 saat oldugu zaman emziriyorum.genelde bu duzene uymaya calisiyorum.
Nasıl yani canim.anlamadim?
2 gün önce bi huzursuzluk bi uykusuzluk basladi.uyumuyor.emmek istiyordu.memede gozü daliyordu.yatagina koyuyordum.lip diye kalkiyordu.sürekli agliyordu.dün aksama kadar uyku gözünden akti ama bi türlü uyutamadim.bugün 34.gün.
Ay gözüm korktu canım.ben önceden 20 dak sağ 20 dak sol emziriiordum.ama bizimki cok yoruluyor.kafasi alni terliyor emerken.üstü de kalin yaomiyorum.hatta bende ince giyiyorum ki sıcagim vurmasin.
Bizimkisi gazli bi bebek.sürekli emmek istiyor ama emerken yoruluyor.duraksiyor.narin narin emiyor.
Canim inciri basta sütüm cogalsin diye yedim.oda kücük bi paketti bitti.
Bizimki uyaniksa bile gözümün icen bakip donup kaliyor.ağziyla da hafif hafif emzik emer gibi yapiyor.yani süt cekmiyor o ara.
Çok yoruluyor galiba.ufak doğdu ondan mi acaba.simdi 4 kilo.
Bizimki agzindsn memeyi birakmiyor.emerken bana bakip donuyor.memeyi cekince agzindan agliyor.
Mesela durunca biseyler yapiyorum.hemen hizli cekmeye basliyor.sonra yine ayni.baya cebellesiyorum.
Simdi bende bu bebegi senin gibi 25 dakika emzirsem biraksam nasil olur.kilo alamaz diye korkuyirum.
Emzik emmiyor canim.agzinda tutamiyor.
Düsüyor hemen.ne yaoim.basinda mı oturim.kac günde alistirabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?