Bugun gunduz 2 saat uyudum. Daha cok sersemledim. Bu aralar sukur gece 5 saat deliksiz uyuyor bebek. Aksam da o uyudugunda hemen ben de yatiyorum. Sabah da o uyursa ben de uyumaya calisiyorum. Ama gun icinde uzun sure uyumadiginda ac susuz bazen tuvaletsiz kaliyorum. Kendimiz onun uyudugu zamanlarimizi duzenlemeyi ogrenecegiz insallah.Hanımlar kaç saat uyuyorsunuz toplamda? Gündüz hiç uyuyamıyorum gece ne kadar uyursam 10-11i buluyor kendime gelip kahvaltı yapmam siz erken kalkıyor musunuz? Düzeni nasıl kurucaz böyle uykusuz
Benim kızımın bakıcısı var hala da geliyor ben evdeyken çalışmaya başlayınca,da onunla devam edeceğiz kısmetse. Güvenebileceğiniz birilerini bulmak zor oluyor. Biz bulurken eşimin iş arkadaşının referansıyla bulduk kendi tayinleri çıkınca bize önerdiler iki yıldır bizimle çalışıyorMerhaba arkadaşlar, ise baslama asamasinda bebeklere kim bakacak, bakıcı vs araştırıyor musunuz?
Canım velilerde dikkatli olmakta fayda var bazen evdeki durumları okulda diğer velilere götürebiliyorlar. Ben de öğretmenim velilerimizden bakmak isteyenler oldu istemedim. Öğrenci grubumuz da küçük olduğu için veliler daha aktif okulda ve okul dışında görüşüyorlar olur ya insanlık hali evdeki bir şeyi başkalarından duyarsam diye istemedim. Muhakkak herkes aynı değil ama aklında bulunsun diye eklemek istedimBakici soruyorum etrafa. Bir iki kisi soylediler ama daha gorusmedim. Bir velimiz varmis. Onun cocugu da bize emanet oldugu icin cocuga iyi bakacagini dusunuyorum.
Canım merhaba ben eylül annelerindenim bebeğim doğduğundan beri neredeyse çok az süt tükettim arada sırada da yoğurt kaymak türevi süt ürünleri tükettim. Bu pazar kv sütlaç yapmıştı öğün onu yedim çok beğendim tarifini alıp kendim yaptım evde de pazar gününden beri sütlaç yiyorum. O günden bu güne kızım kaka yapamıyor yapsada tek bir defa kendi yapıyor geri kalan 2 3 kakayi ben yaptırıyorum ve bu pazar gününden beri benim yaptırdığım kakalari köpüklü çıkıyor sizinde öyleymiş bir çözüm bulabildiniz mi rahat rahat tuvaletini gazını çıkarıyordu şu an perişan haldeyiz ne yapmam lazım bilmiyorumMerhaba kızlar ara ara yazılanlara bakıyorum ama bebişle uğraşmaktan kaçırıyorum bebeğim kolikti poposunda çatlak olmuştu hiç uyumuyor sürekli gazı var ve aralıksız ağlıyor doktora alerjisi olabilir mi çok gazlı dedim bana kayınvalidemin yanında çok elhamlısın internette okuyup böyle şeylerle geliyorsunuz dedi zaten kayınvalidem beni sinir küpü ediyor bide bunu kullanıyor bana karşı evimin anahtarından yaptırdı kendine zile basmayayım çocuk uyanır diye evime gelip ya mercimek çorbası ya kuru fasulye yapar çocuk ağlayınca kucağına alma kucağa alıştırdın der bir saat yanımda durup gider sözde bize baktı olur. Artık dayanamadım annemin yanındayım 15 gündür son 4-5 gündür de kakası köpüklü ve bebeğim hala sarı görünüyor bu sefer başka doktora götürdük kan kaka ve idrar tahlili yaptıklar ve bebeğimde laktoz intoleransı varmış bana süt ve süt ürünleri diyeti önerdiler ayrıca uzamış sarılığı var. Bugün 36 günlük olduk ve iki gündür hiç emmiyor memeye gelince çığlık çığlığa ağlıyor başını ittiriyor aç ama bir yudum ememiyor sağıp biberonla veriyorum onu içiyor ben ne yapacağım hiç bilmiyorum çok çaresizim kilo alımı da yavaş 3600 doğdu aylık kontrolünde 4100 gr çıktı çok zorlanıyorum ağlıyorum sürekli
Benmki tek memeyi bile bitirmiyo cogu zaman:) ictigi kadar kafasindaym benDisiplinden kastim hani bazi arkadaşlar 20 dakika sag 20 dakika sol emziriyor bazi arkadaşlar da tek meme bitene kadar.
Sizin bebeginiz agzindan mi birakiyor.benimkisi uyusa bile birakmiyor.arada sirada da ağzını oynatiyor yani emzik gibi.
Ben hala ne zaman emzirmeyi sonlandirmaliyim öğrenemedim.
Gunduz hic uyumadm dogumdan beri. Gerci onceden de uyumazdm.Hanımlar kaç saat uyuyorsunuz toplamda? Gündüz hiç uyuyamıyorum gece ne kadar uyursam 10-11i buluyor kendime gelip kahvaltı yapmam siz erken kalkıyor musunuz? Düzeni nasıl kurucaz böyle uykusuz
Ben bir yaştan sonra başlayacağım canım kızım 3 yaşında evdeyim o da kreşe başlamadı bakıcım gelmeye devam ediyor iki çocuğa yeterince zaman ayırmak istiyorum o yüzden geliyor. Tayinimiz çıkmaz da burada kalırsak okula başladığımda oğluma da alışık halde başlamış olacağızdevlettekilerin 2 yil ucretsiz izin hakki var.2 yil olmasa bile maddi acidan, 1 yilini kullanmayi dusunuyorum.neden hemen bakici dusunuyorsunuz ki cok kucukler daha.benim aklim kalirdi.
Ben akşm 12 gibi emziriyorum yatıyırum en geç..gece 2-3 gibi uyanıyor emziriyorum alt açıyorum yarım saat fln geçiyoe bazen uyumuyor hemen 1 saat uykum bölünmüş olıyor sonra 5-6 gibi tekrar aynı şekilde ..sabah kızım okula gidiyor 8de kalkıyoruz 830-9 gibi bebişle uyuyoruz tekrar (emzirdikten sonra)11 e kadar fln uyuyoruz o bana ilaç gibi geliyor :)) ama akşam 10-11 gibi yine pert oluyorum o ayrı ..2 çocuk olunca daha zorlaşıyor tabibazı şeyler..bebek uyuynca bence sizde uyuyun gğndüz 2 saatte olsa iyi gwlirHanımlar kaç saat uyuyorsunuz toplamda? Gündüz hiç uyuyamıyorum gece ne kadar uyursam 10-11i buluyor kendime gelip kahvaltı yapmam siz erken kalkıyor musunuz? Düzeni nasıl kurucaz böyle uykusuz
Canım peki tek memeyi verdiģinde bitiriyor mu?yoksa yarim da birakabiliyor mu?Anladim canim.
Bende tek meme veriyorum.Daha kucukken 20dkya uzatmaya calisiyordum yorulup dinleniyor diye.Hani sarilik muhabbeti yapiyorduk ya.
Artik dikkat etmiyorum sadece az emmisse yine o memeyi veriyorum sismesin diye mesela.
Yani mesela gece birakiyor.Gunduzde nasil desem gevelemeye calisiyor keyif yapiyor yani :) biraz daha tutup birakiyorum.Ya da diliyle ittiriyor bazen.Onun davranisina gore ayarliyorum.
Ama hepsinde ayni olacak sekilde dusunup kural gb dusunmuyorum.
Kilo alimi nasil peki canim?Benmki tek memeyi bile bitirmiyo cogu zaman:) ictigi kadar kafasindaym ben
Tek maas gecinmemiz mumkun degil canimdevlettekilerin 2 yil ucretsiz izin hakki var.2 yil olmasa bile maddi acidan, 1 yilini kullanmayi dusunuyorum.neden hemen bakici dusunuyorsunuz ki cok kucukler daha.benim aklim kalirdi.
Bunu hic dusunmemistim. Iyi oldu soyledigin.Canım velilerde dikkatli olmakta fayda var bazen evdeki durumları okulda diğer velilere götürebiliyorlar. Ben de öğretmenim velilerimizden bakmak isteyenler oldu istemedim. Öğrenci grubumuz da küçük olduğu için veliler daha aktif okulda ve okul dışında görüşüyorlar olur ya insanlık hali evdeki bir şeyi başkalarından duyarsam diye istemedim. Muhakkak herkes aynı değil ama aklında bulunsun diye eklemek istedim
Ben bazen cift bazen tek meme emziriyorum. Gunduz emzirmedigim memeyi sagoyorum. Gece tek meme emip uyuyor. Benim de uykum oluyor. Sagmiyorum. Sonra sabah her yere sutler akmis oluyor. Surekli memeyle isimiz olmasi cok zor.Kızlar tek meme emzirenler diğer memeyi sağıyor musunuz ? 2 saatte bir emzirsem aynı memeye 4 saatte bir sıra geliyor ve meme çok dolup sertleşiyor. Ben sağmaya üşendiğim için sağ memem mastit oldu
Ve de iki çocuğu olanlar, büyüklere nasıl yaklaşıyorsunuz ve ya onlar bebişlere nasıl yaklaşıyor. Benim oğlum 3 yaşında. Ben dahil herkes onu el üstünde tutmasına rağmen sürekli kardeşine zarar vermeye çalışıyor. Bebeğe mi bakayım küçüğü büyükten mi koruyayım büyükle oyun mu oynayayım ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Büyük oğluma sürekli iyilikle güzellikle yaklaşıyorum anlayacağı şekilde anlatmaya çalışıyorum ama nafile. Büyük oğlan kreşe gidiyor ama sürekli hasta sürekli doktordayız. Kreşe göndersem bi dert göndermesem bi dert. Tek çocuk hiç çocukmuş gerçekten
Ay canim pardon akil ucmus uykusuzluktan@Bir mucize deneyecekti canim.Gorur yazdigini.
Benimki almiyor emzik :)
Gece 10 damamasini veriyorum gece 2 bazen 4 te uyaniyor sonra sabah 7 gibi mutlaka uyaniyor 10 a kadar esim bakiyor sonra gece 10 a kadar mesaim basliyor gun boyu ac olarak artik bitik oluyorum ygundu yanindan ayrilamiyorum odadan cikinca hissediyir sanki uyanip agliyorHanımlar kaç saat uyuyorsunuz toplamda? Gündüz hiç uyuyamıyorum gece ne kadar uyursam 10-11i buluyor kendime gelip kahvaltı yapmam siz erken kalkıyor musunuz? Düzeni nasıl kurucaz böyle uykusuz
Kızlar tek meme emzirenler diğer memeyi sağıyor musunuz ? 2 saatte bir emzirsem aynı memeye 4 saatte bir sıra geliyor ve meme çok dolup sertleşiyor. Ben sağmaya üşendiğim için sağ memem mastit oldu
Ve de iki çocuğu olanlar, büyüklere nasıl yaklaşıyorsunuz ve ya onlar bebişlere nasıl yaklaşıyor. Benim oğlum 3 yaşında. Ben dahil herkes onu el üstünde tutmasına rağmen sürekli kardeşine zarar vermeye çalışıyor. Bebeğe mi bakayım küçüğü büyükten mi koruyayım büyükle oyun mu oynayayım ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Büyük oğluma sürekli iyilikle güzellikle yaklaşıyorum anlayacağı şekilde anlatmaya çalışıyorum ama nafile. Büyük oğlan kreşe gidiyor ama sürekli hasta sürekli doktordayız. Kreşe göndersem bi dert göndermesem bi dert. Tek çocuk hiç çocukmuş gerçekten
Saatlerimiz ayniymis :)Ben akşm 12 gibi emziriyorum yatıyırum en geç..gece 2-3 gibi uyanıyor emziriyorum alt açıyorum yarım saat fln geçiyoe bazen uyumuyor hemen 1 saat uykum bölünmüş olıyor sonra 5-6 gibi tekrar aynı şekilde ..sabah kızım okula gidiyor 8de kalkıyoruz 830-9 gibi bebişle uyuyoruz tekrar (emzirdikten sonra)11 e kadar fln uyuyoruz o bana ilaç gibi geliyor :)) ama akşam 10-11 gibi yine pert oluyorum o ayrı ..2 çocuk olunca daha zorlaşıyor tabibazı şeyler..bebek uyuynca bence sizde uyuyun gğndüz 2 saatte olsa iyi gwlir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?