2018 Ekim Anneleri

Hanımlar kaç saat uyuyorsunuz toplamda? Gündüz hiç uyuyamıyorum gece ne kadar uyursam 10-11i buluyor kendime gelip kahvaltı yapmam siz erken kalkıyor musunuz? Düzeni nasıl kurucaz böyle uykusuz
Bugun gunduz 2 saat uyudum. Daha cok sersemledim. Bu aralar sukur gece 5 saat deliksiz uyuyor bebek. Aksam da o uyudugunda hemen ben de yatiyorum. Sabah da o uyursa ben de uyumaya calisiyorum. Ama gun icinde uzun sure uyumadiginda ac susuz bazen tuvaletsiz kaliyorum. Kendimiz onun uyudugu zamanlarimizi duzenlemeyi ogrenecegiz insallah.
Bana en zor gelen uyanikken aglamasi. Yoksa hep uyanik dursun ne olacak.

Merhaba arkadaşlar, ise baslama asamasinda bebeklere kim bakacak, bakıcı vs araştırıyor musunuz?
Benim kızımın bakıcısı var hala da geliyor ben evdeyken çalışmaya başlayınca,da onunla devam edeceğiz kısmetse. Güvenebileceğiniz birilerini bulmak zor oluyor. Biz bulurken eşimin iş arkadaşının referansıyla bulduk kendi tayinleri çıkınca bize önerdiler iki yıldır bizimle çalışıyor

Bakici soruyorum etrafa. Bir iki kisi soylediler ama daha gorusmedim. Bir velimiz varmis. Onun cocugu da bize emanet oldugu icin cocuga iyi bakacagini dusunuyorum.
Canım velilerde dikkatli olmakta fayda var bazen evdeki durumları okulda diğer velilere götürebiliyorlar. Ben de öğretmenim velilerimizden bakmak isteyenler oldu istemedim. Öğrenci grubumuz da küçük olduğu için veliler daha aktif okulda ve okul dışında görüşüyorlar olur ya insanlık hali evdeki bir şeyi başkalarından duyarsam diye istemedim. Muhakkak herkes aynı değil ama aklında bulunsun diye eklemek istedim

Canım merhaba ben eylül annelerindenim bebeğim doğduğundan beri neredeyse çok az süt tükettim arada sırada da yoğurt kaymak türevi süt ürünleri tükettim. Bu pazar kv sütlaç yapmıştı öğün onu yedim çok beğendim tarifini alıp kendim yaptım evde de pazar gününden beri sütlaç yiyorum. O günden bu güne kızım kaka yapamıyor yapsada tek bir defa kendi yapıyor geri kalan 2 3 kakayi ben yaptırıyorum ve bu pazar gününden beri benim yaptırdığım kakalari köpüklü çıkıyor sizinde öyleymiş bir çözüm bulabildiniz mi rahat rahat tuvaletini gazını çıkarıyordu şu an perişan haldeyiz ne yapmam lazım bilmiyorum

devlettekilerin 2 yil ucretsiz izin hakki var.2 yil olmasa bile maddi acidan, 1 yilini kullanmayi dusunuyorum.neden hemen bakici dusunuyorsunuz ki cok kucukler daha.benim aklim kalirdi.

Benmki tek memeyi bile bitirmiyo cogu zaman:) ictigi kadar kafasindaym ben

Hanımlar kaç saat uyuyorsunuz toplamda? Gündüz hiç uyuyamıyorum gece ne kadar uyursam 10-11i buluyor kendime gelip kahvaltı yapmam siz erken kalkıyor musunuz? Düzeni nasıl kurucaz böyle uykusuz
Gunduz hic uyumadm dogumdan beri. Gerci onceden de uyumazdm.
Bende aksam 11 civari anca yatyrm sabah da 6-7. Eger geceleri emip hemen yatiyosa bana bu saat araligi yetiyor ama uyumazsa iste o zamn ben benlikten cikiyorum

devlettekilerin 2 yil ucretsiz izin hakki var.2 yil olmasa bile maddi acidan, 1 yilini kullanmayi dusunuyorum.neden hemen bakici dusunuyorsunuz ki cok kucukler daha.benim aklim kalirdi.
Ben bir yaştan sonra başlayacağım canım kızım 3 yaşında evdeyim o da kreşe başlamadı bakıcım gelmeye devam ediyor iki çocuğa yeterince zaman ayırmak istiyorum o yüzden geliyor. Tayinimiz çıkmaz da burada kalırsak okula başladığımda oğluma da alışık halde başlamış olacağız

Ben akşm 12 gibi emziriyorum yatıyırum en geç..gece 2-3 gibi uyanıyor emziriyorum alt açıyorum yarım saat fln geçiyoe bazen uyumuyor hemen 1 saat uykum bölünmüş olıyor sonra 5-6 gibi tekrar aynı şekilde ..sabah kızım okula gidiyor 8de kalkıyoruz 830-9 gibi bebişle uyuyoruz tekrar (emzirdikten sonra)11 e kadar fln uyuyoruz o bana ilaç gibi geliyor :)) ama akşam 10-11 gibi yine pert oluyorum o ayrı ..2 çocuk olunca daha zorlaşıyor tabibazı şeyler..bebek uyuynca bence sizde uyuyun gğndüz 2 saatte olsa iyi gwlir

Canım peki tek memeyi verdiģinde bitiriyor mu?yoksa yarim da birakabiliyor mu?
Benmki tek memeyi bile bitirmiyo cogu zaman:) ictigi kadar kafasindaym ben
Kilo alimi nasil peki canim?

Bunu hic dusunmemistim. Iyi oldu soyledigin.

Kızlar tek meme emzirenler diğer memeyi sağıyor musunuz ? 2 saatte bir emzirsem aynı memeye 4 saatte bir sıra geliyor ve meme çok dolup sertleşiyor. Ben sağmaya üşendiğim için sağ memem mastit oldu

Ve de iki çocuğu olanlar, büyüklere nasıl yaklaşıyorsunuz ve ya onlar bebişlere nasıl yaklaşıyor. Benim oğlum 3 yaşında. Ben dahil herkes onu el üstünde tutmasına rağmen sürekli kardeşine zarar vermeye çalışıyor. Bebeğe mi bakayım küçüğü büyükten mi koruyayım büyükle oyun mu oynayayım ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Büyük oğluma sürekli iyilikle güzellikle yaklaşıyorum anlayacağı şekilde anlatmaya çalışıyorum ama nafile. Büyük oğlan kreşe gidiyor ama sürekli hasta sürekli doktordayız. Kreşe göndersem bi dert göndermesem bi dert. Tek çocuk hiç çocukmuş gerçekten

Iyi aksamlar kizlar. Bebegim 42 gunluk oldu cok sukur hemem hemen hepimizde ayni problemler okudugum kadariyla
Aranizda korse kullanan var mi sizce etkili olur mu. Ben doktoruma sordugumda sıkılasmana bir etkisi olmaz, ancak mekik cekerek sıkılasırsin demisti. Ama kendini iyi hissetmek icin kullanabilirsin tabi demisti. sizler ne dusunuyorsunuz

Ben bazen cift bazen tek meme emziriyorum. Gunduz emzirmedigim memeyi sagoyorum. Gece tek meme emip uyuyor. Benim de uykum oluyor. Sagmiyorum. Sonra sabah her yere sutler akmis oluyor. Surekli memeyle isimiz olmasi cok zor.

Gece 10 damamasini veriyorum gece 2 bazen 4 te uyaniyor sonra sabah 7 gibi mutlaka uyaniyor 10 a kadar esim bakiyor sonra gece 10 a kadar mesaim basliyor gun boyu ac olarak artik bitik oluyorum ygundu yanindan ayrilamiyorum odadan cikinca hissediyir sanki uyanip agliyor

Tek meme emziriyorum sonra sağıyorum kalan varsa mastit olmasın diye. Çok az çıkıyor ama sağıyorum yine de. Bizimki daha ufak kıskanmayı bilmiyor Allah’ta n biz de onu el üstünde tutuyoruz

Saatlerimiz ayniymis :)

Yasak mı bilmiyorum ama bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bütün emzirme sorunlarına çözüm bulabileceğiniz bir grup var Facete : Emzirme Sanatı. Emzirme sorunları ile ilgili çok yardımcı oluyorlar. Bedava emzirme danışmanlığı hizmeti diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…