Acmis yavrum yeni sagdiklarimdan verdim onu icti uyudu da nasi gitti süt anlamadimBurnu tikanik olabilir mi?
Ya da huzursuzdur sadece canim.
Banyo denesen?
Ya bilmiyordum. Tesekkur ederim. Uyuyunca iyi geldi.Çok geçmiş olsun.Nane limonu tavsiye etmem ama benim dr sütü azaltan yiyecekler içinde saymıştı nane ve limonu.Ihlamur tüketebilirsin sanırım onun yerine.
Geçenlerde aynı şeyi yaşadım. Bir gün aniden süt azaldı. Sonra farkettim ki 2 gün üst üste turşu yemiştim. Saracoğlu'dan dinlemistim sutu azaltıyor diye ama inanmamıştım. Saracoğlu salamura hiçbirşeyi tavsiye etmiyor. Son günlerde yemende bir değişiklik var mı?Acmis yavrum yeni sagdiklarimdan verdim onu icti uyudu da nasi gitti süt anlamadim
İnstagramda muhendisinoglu diye bir hesap var onu takip ediyorum size de tavsiye ederim,orada bebek ürünlerinin incelemesini yapıyor bu beyefendi...dalan roxy matigi tavsiye ederim,granül şeklinde erime sorunu yaşarsanız öncesinde sıcak su ile eritip kullanabilirsinizKızlar merhaba
Deterjan ne öneriyosnz
Dalinin sıvı deterjanını kullanıyorum çok memnun kalmadım açıkcası
Sag memede mastit olmuştu onda süt az geliyordu zaten bugün de bütün gun hastane ora bura derken su icmedim hic ondan mi oldu acaba oyle değişik bisey yemedimGeçenlerde aynı şeyi yaşadım. Bir gün aniden süt azaldı. Sonra farkettim ki 2 gün üst üste turşu yemiştim. Saracoğlu'dan dinlemistim sutu azaltıyor diye ama inanmamıştım. Saracoğlu salamura hiçbirşeyi tavsiye etmiyor. Son günlerde yemende bir değişiklik var mı?
Salamuradaki olay da aynı. Tuz daha fazla su tuketimi gerektiriyor. Su tüketiminden kaynaklıdır. Bol su içersen düzelir diye düşünüyorum.Sag memede mastit olmuştu onda süt az geliyordu zaten bugün de bütün gun hastane ora bura derken su icmedim hic ondan mi oldu acaba oyle değişik bisey yemedim
Takviye derken vitamin gibi bir sey mi diyorsun?Ilac konusunda bence yine de danissan iyi olur canim.Bir de kontrol olmus olur hem ona gore tedavi daha uygun olur.
Takviye kullaniyor musun bilmiyorum ama onu da bi dusun kullanmiyorsan.
Ama bebege ekstra bir durum olmaz.
Yani cok zorda kalinir ekstra bi ilac kullanilirsa emzirmemeni belli bi saat sagmani onerirler sadece
O sadece arabalarda guvenlık açısından kullanılmalı. Eve gider gitmez çıkar içinde uyumasın demşti benm drum canım. Ama geçen 2 saat uzaklıkta bıyere gittik ve gün boyu dışardaydık. Ara ara cıkarsam da hep orda kaldı sayılır:) yani dışarda hadi mecburuz da evde yapmamak lazım hakketBi de benim kızım bu ara arabasının anakucağında uyumak istiyor acaba zararı var mıdır 1 saat kalmasının ya da 2 saat ? Sanki omurgalar için zararlı falan diye bir yazı okumuştum ama net hatırlayamadım
Canim hepimiz öyleyiz inan.sıkma canini.benim de sorunum bu ara bebeğin uyku düzeni bozuldu.hic uyumuyor.gundüzde gece de.uyumayinca da sürekli emmek istiyor.Tesekkürler ama vallahi anne sütü vericem diye ugrasırken çok yıpranıyorum böyle de dogum kiloma yaklastım sütüm azalmasın diye yiyorum o ayrı uykusuz kalıyorum sütüm dolmuyo o ayrı sorun elimden geldiğince anne aütü vermeye calısacagım artık 4-5 ay böyle idare esebilsem sonra ek gıda falan idare edecegim artık
Herkes aynı problemleri yaşıyor demekki, son birkaç sayfayı okuyabildim her sey aynı.. gececek bu dönemler inşallah sabırlı olalım.. bahseden oldu mu bilmiyorum, birkaç gündür regl agrısı başladı bende (hiç özlememişimCanim hepimiz öyleyiz inan.sıkma canini.benim de sorunum bu ara bebeğin uyku düzeni bozuldu.hic uyumuyor.gundüzde gece de.uyumayinca da sürekli emmek istiyor.
Göğsümde süt kalmiyor.bugün 39 günlük.acaba büyüme atagi mi geciriyor diyorum.
Bu arada sen günde 5 6 litre su iciyorum sütüm çoğaldı demistin.ne oldu da azaldi?
Gündüz 10 dk bile uyuyamayanlardanim..sanırım gece parça bölük 4- 5 saat uyuyorumdurHanımlar kaç saat uyuyorsunuz toplamda? Gündüz hiç uyuyamıyorum gece ne kadar uyursam 10-11i buluyor kendime gelip kahvaltı yapmam siz erken kalkıyor musunuz? Düzeni nasıl kurucaz böyle uykusuz
Peki 2 çocuğu olan biri olarak sizce yaş farkı ne olmalı?Kızlar tek meme emzirenler diğer memeyi sağıyor musunuz ? 2 saatte bir emzirsem aynı memeye 4 saatte bir sıra geliyor ve meme çok dolup sertleşiyor. Ben sağmaya üşendiğim için sağ memem mastit oldu
Ve de iki çocuğu olanlar, büyüklere nasıl yaklaşıyorsunuz ve ya onlar bebişlere nasıl yaklaşıyor. Benim oğlum 3 yaşında. Ben dahil herkes onu el üstünde tutmasına rağmen sürekli kardeşine zarar vermeye çalışıyor. Bebeğe mi bakayım küçüğü büyükten mi koruyayım büyükle oyun mu oynayayım ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Büyük oğluma sürekli iyilikle güzellikle yaklaşıyorum anlayacağı şekilde anlatmaya çalışıyorum ama nafile. Büyük oğlan kreşe gidiyor ama sürekli hasta sürekli doktordayız. Kreşe göndersem bi dert göndermesem bi dert. Tek çocuk hiç çocukmuş gerçekten
Ara ara kullandım. Sonuç elde edemedim.gobegim hâlâ var. Doktor spora yazılabilirsin dedi ama gidecek vaktim yokIyi aksamlar kizlar. Bebegim 42 gunluk oldu cok sukur hemem hemen hepimizde ayni problemler okudugum kadariyla
Aranizda korse kullanan var mi sizce etkili olur mu. Ben doktoruma sordugumda sıkılasmana bir etkisi olmaz, ancak mekik cekerek sıkılasırsin demisti. Ama kendini iyi hissetmek icin kullanabilirsin tabi demisti. sizler ne dusunuyorsunuz
Çocuk olan evde temizlik ve düzen pek zor. Bu konuda rahat olun biraz..iki çocuk daha yorucudur eminim. Allah kolaylık versin. Büyük çocukla da iletişim bozulabilir Kreş e verin isterseniz orda enerjisini atıp gelir eve hem arkadaşı olur,oyun oynar sosyallesir çocukBenim en cok gece sertleşiyor memeler. Kizim 5 dk emip uyuyor kalan sütü sağıyorum 1 saat de öyle geçiyor tam yatıyorum ağlıyor bi 5 dk daha emiyor bu şekilde devam ediyor benimki. Gündüz de cok sert olursa mutlaka sağıyorum. Bi memeyi emzirirken diğerine bardak tutuyorum akan sütü biriktirip sağdiklarimla birleştiriyorum. Benim de oğlum 3 yasinda ve doğumdan sonra o kadar şımardı ve huy değiştirdi ki sorma. Artik psikolojik açıdan bittim bazen alıp duvara carpasim geliyor ama tatlılıkla yaklasmak için kendimi zorlaya zorlaya gecen gün ağlama krizi geçirdim. Benimki kardesine hic zarar vermiyor ama babasi ve bana eziyet ediyor. Kreşe falan da gitmiyor bütün gün evde. Arkadaşı da yok o yüzden bize cok eziyet ediyor. Bebek, yemek, temizlik, çamaşır ve oğlum derken gün nasil bitiyor anlamiyorum. Temizlik yapamayinca cok stres oluyorum mutsuz oluyorum bu da eve yansıyor ne yapsam bilmez haldeyim
Otribebe deneyinDedim bu bebekler sürekli huy değiştiriyor herşey yolunda derken oğluma birşey oldu birden asla memeyi tutmuyor dünden beri sağıp veriyorum sütümü(( normalde birini hep tutardı diğerini tutmadıgında ayaga kalkar emzirirdin tutardı şimdi aslaa tutmuyor ikiisni de tutuyo burakıyo 2 kere çekiyo bırakıyo savaşıyo sonunda ağlıyo üşütmüş olabilir göğsünden hırıltı geliyo sanki burnu kapalı olabilir mi görünürde birşey yok yine de az birşey tuzlu su koysam mı diyorum?? Bu durumu yaşayıp çözüm bulan var mı???
Kıpkırmızı oluyordu bir de.. doktora anlattım burnu tikalidir dediCanım aynı durumu fazlasıyla yaşıyorum bir haftadır bebeğim 39 günlük ama çözüm bulamadım çok çaresizim aç kalıyor ama kesinlikle memeyi istemiyor itiyor elleriyle başını arkaya atıyor ayaklarıyla çırpınıyor ve ağlıyor
Başvurdum ama henüz yatmadıKızlar bu cocuk parası ve süt yardimi parasi filan varmis aldinizmi siz
Bebek kaç günlükKizlar çoktandir girip bakamiyorum.. yorgunluktan sanki kemiklerim ağriyor bir türlü tam dinlenemiyorum. Sütüm az geliyor öyle olunca çocuk kisa süre sonra tekrar acıkıyor.kısır döngü bitmiyor.. sağınca ikisi toplam 40 ml felan cikiyor.. iki memenin üzerine 60 ml mama içiyor bazen. Emmeye başlayinca 5 dk sonra uykuya geçiyor.. yatirinca doymadigi için uyanip tekrar istiyor. Öyle olunca emme işi saatler sürüyo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?