2018 Ekim Anneleri

Acmis yavrum yeni sagdiklarimdan verdim onu icti uyudu da nasi gitti süt anlamadim

Gunluk etkileyen yorgunluk ya da senin stresin olabilir.Sık emdikleri donemde de olabilir.Bu ataklarda sık emmeler sutude kendilerine gore ayarladiklari icin

Takviye derken vitamin gibi bir sey mi diyorsun?

Evet canim.

Günaydın kızlar burun aspratörü kullanan var mı sağlıklı olur mu ? Kulak pamuğuyla burundaki pislik alınır mı güvenli mi ?

Daha ileri itme ihtimalin yuksek oyle canim.
Surekli cekmemek gerekiyor ama burun sık doluyorsa ve temizlenmezse bu kez geniz akintisina donecektir o daha tehlikeli.

Ilk zamanlar tutarsizca aktigi zamanlar oluyor canim :) o yuzden hic takilma.
Zaten birini emmediginde birini emdikten sonra yapmissin.
Ne kadar emdigini bilmiyorsun mesela ve bi sonraki emmeye biriken sutu sagmis oluyorsun oyle dusun.Sagdiginida beklemesi normal olmus.
Yani aslinda normal bi surec ama bu cc hesabina takilacaksan ve olumsuz hissediyorsan emzirmeden yine ikisini sagarak bak ama gerek var mi dersen bence yok.Zaten aylik kontrolunuzde gelmis kilosu herseyi belli edecektir.

Elektrikli ya da pilli anakucağı kullanan var mı memnun mu

Ben uyanikken biraz kullanmak icin bondigo almistim hem yere yakin buyugu abanmasin diye canim.Memnunum.Mutfaktayken mama sandalyesini kullaniyorum(tam yatiyor)
Ilkinde elektrikli almistik simdi istemedim.

Bence bekleme persembeyi.Kucuklerde hastaliklar biraz daha onemli daha hizli ilerleyebilir.

Belki terleyip onu üşütmüş olabilir mi? Bencede beklemeyin öksürük varsa. Malum ilk üç ay her ayrıntı ayrı önemli.
İnş bişeyi yoktur geçmiş olsun

İlknde uyusn diye herşeyi yapıyodum. Ta ki uyku eğitimine kadar.
Ama şmdi kucağmda uyuturym pışpış hafif sallama yada gezinme falan

Sağol cnm ya bir an o kadar ağladı ki eşime git mama al olmadı bu gece rahat etsin dedim.(Allah’tan beni dinlemedi o anda :)) Çok şükür doymuş olacak ki şimdiye kadarki en uzun uykusunu uyudu maşallah

meraba kizlar yarin icin doktor randevusu aldim.bebegimin kakasinin sari olmamasi hep yesil olmasi, bi gozunde surekli capak olmasi, gobegindeki sari akintinin gecmemis olmasini sormayi dusunuyorum.bi se nefesi hep hiriltili gibi dogdugundan beri.bakalim ne diyecek doktor.

Canım yeşil kaka karın ağrısı derler ya çocuğu yada göğüslerini üşütüyor olabilirsin canım. Göbeğinden sarı akıntı gelmesi iyi bişey değil muhakkak doktorun görmesi lazım. Gözündeki Çapağı da pamuk ve kaynarmış soğumuş suyla arada bir silersen geçiyor bi süre sonra.. geçmiş olsun

Sağol cnm ya bir an o kadar ağladı ki eşime git mama al olmadı bu gece rahat etsin dedim.(Allah’tan beni dinlemedi o anda :)) Çok şükür doymuş olacak ki şimdiye kadarki en uzun uykusunu uyudu maşallah

Masallah :) cok sevindim.
Hemen stres yapmamak gerektigini gormende iyi olmustur senin adina :)

Iyi haberlerle dönün insallah❤

Sallamıyoruz.. evde kucakta gezerek..emzik vererek bazen müzik açarak. Bi de yeni dönence aldık onu izlerken uyuyor. Bazen de uykuya direniyor. Gece kucakta gezerek pışpışyoruz

Bebegimin Gözünde su akması ve çapak vardı. Dr damla verdi.hirilti bizde de var

Psikolojim cok bozuk girip yazamiyorum bile
Su aşılar beni mahvetti. 5 aralikta 2.ay asimiz var 3 tane yapiyorlarmis
Cocugum morarip nefes alamiyor asi yapilirken hemsiremizde sagolsun acımıyor hic
Uyku uyuyamiyorum düşünmekten zaten sutum az iyice azaldi sanki
plojovic ne yapicam asi sirasinda yine nefesini tutacak zeynep. Cok canim sıkkın

Canım canı yanacak olan o,hicbisy yapamayan o ve rahatlayacagi bir tek kisi var 'anne'❤
Böyle dusun...
Istersen emerken yapilmasini rica edebilirsin ya da hemen emzirebilirsin ki cabuk rahatlar.
Yaninda kim olursa kolunu ya da bacagini o tutsun.Sen ellerini tutup yanagini yanagina daya konus hep.
Biraz garip olacak ama inan bunlar hicbisy degil.Hastaliklarini yasayacaz daha onlar aglayacak biz aglayacaz :)
Allah hastanelerde kosturanlara sabir kuvvet sifa versin

Canım sakin ol düsünme bunlari.mecburuz yaptirmaya.illaki aglicak.öncesinde düsünüp düsünüp strese girme.annelik zor is.hep öyleyiz.dogum parasi almaya gittim.cocugu kaynanamla kayinbabama emanet ettim.sonra yolda düsündüm.hangi akla hizmet biraktim diye.yatarken kusar bakmazlar boğulur falan filan.ne düsünceler gecti aklimdan.

Slm guzel anneler
Bizim kırkımıź çıktı.hayırlara vesile olsun ins.
Size sormak istedigim.bisey var.
Bebekleriniz 40 i ciktiktan sonra ne deģisti.
Bizim burda diyorlar ki ilk 40 gün gece yatiyorsa 40 i cikinca gündüzleri yatmaya baslar.bizimkinin de ayni oldu galiba.
Bütün gün yatmak istiyor emmiyor.ćok merak ediyorum gece yatacak mi.
Dün gece sürekli uyandi.mızmızlandi.
Sizce gündüz fazla uyutmiyim mi?
3 kere uyudu.biraz uyanik dursun da gece uyusun diyorum
Sizce hata mi yapiyorum?
Yada düsündüğüm sey yanlis mi?

Doktorunuza sordunuzmu bana yeşil kaka ve sümüksü olursa gıda alerjisi demişti

Geleceğe yönelik endişeleri atmaya calış kafandan...
Enerjini kırar, moralini bozar, stres yapar o düşünceler...
Zaten yeterince uykusuz ve yorgunuz boşver gercekte henüz varolmayan sorunları...
Uyku konusuna gelince ben beni çok zorda bırakmıyosa müdehale etmiyorum,
İlk oğlumdan biliyorum kendi haline bırakınca zamanla kendi düzenini çok güzel kurmuştu...
Uyumadığı zamanlar oluyo tabi ama genel anlamda iyiyse uykusu, uyku saatleri düzenliyse zorla uyutmak, yada uyuyorsa uyandırmak eyleminde bulunmuyorum...

Ben emzirdikten sonra uyuyakalıyor genelde zaten sallamıyırum hiç ya yanımda koltuğa koyuyorum ya anakucağına yada yatağına yatırıyorum usulca devam ediyor genelde uyanıkken yine bırakıyorım yatağına ağlıyor emzik veriyorum uyanıkkende konuşup gülüşüyoruz genelde:) ama gece 9 gibi başlaıyor 1 e kadar homurdanıyor kucakta gezmek istiyor :)sonra gece yine normal kendi uyuyor ..40ımız bizimde bugün çıktı

Benimkide ağlarken nefesini tutup morarıyor,
Yüzüne üfleyince kendine geliyor
Hastalıktan korunmaları için yaptırıyoruz,
Şimdi ağladığı şey ilerde ona sağlık oolarak geri dönecek öyle düşün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…