Acmis yavrum yeni sagdiklarimdan verdim onu icti uyudu da nasi gitti süt anlamadim
Takviye derken vitamin gibi bir sey mi diyorsun?
Günaydın kızlar burun aspratörü kullanan var mı sağlıklı olur mu ? Kulak pamuğuyla burundaki pislik alınır mı güvenli mi ?
Kızlar daha önce bu şekilde sağmadığım için bi fikrim yok.önceden oğlum 8 günlükken tek göğsüm bebiş uyanmadığı için sağmıştım 120 ml çıkmıştı.Bugün (bebiş 25 günlük)iki göğsümüzde gezdik geldik emdi.Uyuyubca ikisinden toplam 30 ml sağabildim. 1 saat içinde bebiş tekrar uyandı ve göğüsü emdi fakat uyumadı ve bi anda ağlayınca sağdığımı da verdim.Şimdi de diğer göğüste emmekle uyuklamaya çalışıyor.Şimdi benim sütüm azalmış mı oluyor?
Elektrikli ya da pilli anakucağı kullanan var mı memnun mu
Kızlar dünden beri bebeğim öksürüyor 2 gün önce banyo yaptırdık aslında üşütmedikte odamız küçük ve gece gündüz elektrikli soba açık doktor randevumuz Perşembe günü ne yapsam bilemedim daha önce mi gitsek dün gece hırıltı vardı bugün burnunu temizledik geçti ama öksürük başladı
Belki terleyip onu üşütmüş olabilir mi? Bencede beklemeyin öksürük varsa. Malum ilk üç ay her ayrıntı ayrı önemli.Kızlar dünden beri bebeğim öksürüyor 2 gün önce banyo yaptırdık aslında üşütmedikte odamız küçük ve gece gündüz elektrikli soba açık doktor randevumuz Perşembe günü ne yapsam bilemedim daha önce mi gitsek dün gece hırıltı vardı bugün burnunu temizledik geçti ama öksürük başladı
İlknde uyusn diye herşeyi yapıyodum. Ta ki uyku eğitimine kadar.Kızlar bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz?
Tek bi yöntem mi deniyorsunuz yoksa uyusun da herseyi yaparim.mi diyorsunuz.
Bebekleri gittikce uyutmak zorlasıyor.
Bizimki genelde memede uyuyup beni emzik yapanlardan.çok nadir o da esim kucaginda pışpış yaparsa.binde bir ayagimda sallayarak.zaten hemen uyaniyor.
Şu sıra da hamak besik aldik.ins işe yarar.
Sağol cnm ya bir an o kadar ağladı ki eşime git mama al olmadı bu gece rahat etsin dedim.(Allah’tan beni dinlemedi o anda :)) Çok şükür doymuş olacak ki şimdiye kadarki en uzun uykusunu uyudu maşallahGunluk etkileyen yorgunluk ya da senin stresin olabilir.Sık emdikleri donemde de olabilir.Bu ataklarda sık emmeler sutude kendilerine gore ayarladiklari icin
Evet canim.
Daha ileri itme ihtimalin yuksek oyle canim.
Surekli cekmemek gerekiyor ama burun sık doluyorsa ve temizlenmezse bu kez geniz akintisina donecektir o daha tehlikeli.
Ilk zamanlar tutarsizca aktigi zamanlar oluyor canim :) o yuzden hic takilma.
Zaten birini emmediginde birini emdikten sonra yapmissin.
Ne kadar emdigini bilmiyorsun mesela ve bi sonraki emmeye biriken sutu sagmis oluyorsun oyle dusun.Sagdiginida beklemesi normal olmus.
Yani aslinda normal bi surec ama bu cc hesabina takilacaksan ve olumsuz hissediyorsan emzirmeden yine ikisini sagarak bak ama gerek var mi dersen bence yok.Zaten aylik kontrolunuzde gelmis kilosu herseyi belli edecektir.
Ben uyanikken biraz kullanmak icin bondigo almistim hem yere yakin buyugu abanmasin diye canim.Memnunum.Mutfaktayken mama sandalyesini kullaniyorum(tam yatiyor)
Ilkinde elektrikli almistik simdi istemedim.
Bence bekleme persembeyi.Kucuklerde hastaliklar biraz daha onemli daha hizli ilerleyebilir.
Canım yeşil kaka karın ağrısı derler ya çocuğu yada göğüslerini üşütüyor olabilirsin canım. Göbeğinden sarı akıntı gelmesi iyi bişey değil muhakkak doktorun görmesi lazım. Gözündeki Çapağı da pamuk ve kaynarmış soğumuş suyla arada bir silersen geçiyor bi süre sonra.. geçmiş olsunmeraba kizlar yarin icin doktor randevusu aldim.bebegimin kakasinin sari olmamasi hep yesil olmasi, bi gozunde surekli capak olmasi, gobegindeki sari akintinin gecmemis olmasini sormayi dusunuyorum.bi se nefesi hep hiriltili gibi dogdugundan beri.bakalim ne diyecek doktor.
Sağol cnm ya bir an o kadar ağladı ki eşime git mama al olmadı bu gece rahat etsin dedim.(Allah’tan beni dinlemedi o anda :)) Çok şükür doymuş olacak ki şimdiye kadarki en uzun uykusunu uyudu maşallah
meraba kizlar yarin icin doktor randevusu aldim.bebegimin kakasinin sari olmamasi hep yesil olmasi, bi gozunde surekli capak olmasi, gobegindeki sari akintinin gecmemis olmasini sormayi dusunuyorum.bi se nefesi hep hiriltili gibi dogdugundan beri.bakalim ne diyecek doktor.
Kendiliğinden..Bende cok sevindim canim.
Ne yaptiniz?
Sallamıyoruz.. evde kucakta gezerek..emzik vererek bazen müzik açarak. Bi de yeni dönence aldık onu izlerken uyuyor. Bazen de uykuya direniyor. Gece kucakta gezerek pışpışyoruzKızlar bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz?
Bizimki genelde memede uyuyup beni emzik yapanlardan.çok nadir o da esim kucaginda pışpış yaparsa.binde bir ayagimda sallayarak.zaten hemen uyaniyor.
Bebegimin Gözünde su akması ve çapak vardı. Dr damla verdi.hirilti bizde de varmeraba kizlar yarin icin doktor randevusu aldim.bebegimin kakasinin sari olmamasi hep yesil olmasi, bi gozunde surekli capak olmasi, gobegindeki sari akintinin gecmemis olmasini sormayi dusunuyorum.bi se nefesi hep hiriltili gibi dogdugundan beri.bakalim ne diyecek doktor.
Psikolojim cok bozuk girip yazamiyorum bile
Su aşılar beni mahvetti. 5 aralikta 2.ay asimiz var 3 tane yapiyorlarmis
Cocugum morarip nefes alamiyor asi yapilirken hemsiremizde sagolsun acımıyor hic
Uyku uyuyamiyorum düşünmekten zaten sutum az iyice azaldi sanki
plojovic ne yapicam asi sirasinda yine nefesini tutacak zeynep. Cok canim sıkkın
Canım sakin ol düsünme bunlari.mecburuz yaptirmaya.illaki aglicak.öncesinde düsünüp düsünüp strese girme.annelik zor is.hep öyleyiz.dogum parasi almaya gittim.cocugu kaynanamla kayinbabama emanet ettim.sonra yolda düsündüm.hangi akla hizmet biraktim diye.yatarken kusar bakmazlar boğulur falan filan.ne düsünceler gecti aklimdan.Psikolojim cok bozuk girip yazamiyorum bile
Cocugum morarip nefes alamiyor asi yapilirken hemsiremizde sagolsun acımıyor hic
plojovic ne yapicam asi sirasinda yine nefesini tutacak zeynep. Cok canim sıkkın
Doktorunuza sordunuzmu bana yeşil kaka ve sümüksü olursa gıda alerjisi demiştimerhabalar.bizim de kaka gunde 6-7 kere oluyor yani her actigimda.ama kivami farkli sizinkinden.yesil renkte ve hem sivi hem de icinde sumuksu tortular var.sari kaka cok nadir oldu.hep yesil yapiyor.7 haftalik olacak.pamuk ve sicak su ile siliyorum.bizim de bol bol pisik oluyo.
Geleceğe yönelik endişeleri atmaya calış kafandan...Slm guzel anneler
Bizim kırkımıź çıktı.hayırlara vesile olsun ins.
Size sormak istedigim.bisey var.
Bebekleriniz 40 i ciktiktan sonra ne deģisti.
Bizim burda diyorlar ki ilk 40 gün gece yatiyorsa 40 i cikinca gündüzleri yatmaya baslar.bizimkinin de ayni oldu galiba.
Bütün gün yatmak istiyor emmiyor.ćok merak ediyorum gece yatacak mi.
Dün gece sürekli uyandi.mızmızlandi.
Sizce gündüz fazla uyutmiyim mi?
3 kere uyudu.biraz uyanik dursun da gece uyusun diyorum
Sizce hata mi yapiyorum?
Yada düsündüğüm sey yanlis mi?
Ben emzirdikten sonra uyuyakalıyor genelde zaten sallamıyırum hiç ya yanımda koltuğa koyuyorum ya anakucağına yada yatağına yatırıyorum usulca devam ediyor genelde uyanıkken yine bırakıyorım yatağına ağlıyor emzik veriyorum uyanıkkende konuşup gülüşüyoruz genelde:) ama gece 9 gibi başlaıyor 1 e kadar homurdanıyor kucakta gezmek istiyor :)sonra gece yine normal kendi uyuyor ..40ımız bizimde bugün çıktıKızlar bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz?
Benimkide ağlarken nefesini tutup morarıyor,Psikolojim cok bozuk girip yazamiyorum bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?