2018 Ekim Anneleri

Sanki beni anlatmışsın canım. Neden uyumuyor bu sıpa nedennnnn

Kollarım agriyo sürekli. Gece ağlıyo yataktan kalkamiyorum agrilardan..Çok şükür Allaha. Tatlı yorgunluklar :)))

Bazıları yarım gün yardımcı aliyo eve.. makul bir fiyata birini bulursunuz belki 2 çocuğa bakmak gerçekten zordur..

Seninle gurur duyuyorum canim.anne dediğinde öyle olmalı.anne şefkati de bu zaten.kendini suclama.sen en doğrusunu yapiyorsun.duygularin önüne gecilmez.

kizlar bizim 40ini gectikten sonra emzirme olayinda duzen kalmadi.2 saati hic bekleyemiyo gunduz.genelde saat basi 5-10dk emiyo gibi.uyku desen zaten gunduz hic yok.saldim ben de.bebegin keyfine gore hareket ediyorum.simdi 50 gunluk oldu.
Aksam nasil uyuyor canim

U Umudumbitmedi_
aksam 9 10 civari bi emzirme sonrasi uyuyakaliyor.gegirip uyumaya devam ediyo sabaha kadar.geceleri mizirdaninca emziriyorum bikac kez.sabah 8e kadar falan.sonra gunduz asla uyumuyor.yani memede ya da kucagimda 10ar dakika anca uyur.ben bisey yapamiyorum o nasil isterse oyle uyuyor.

Olur...
Abartı 'evlat sevgisi' icin kullanilabilecek en basit kelime bence :)))))
Olana kadar insanin anlayamadigi birsey,hayal bile edilemiyor ama olunca anliyor insan.Yine de neleri var tabii Allah gonlumuzden sevgilerini merhameti eksik etmesin.

Hepiniz benden önce doğurdunuz kızlar sorum olacak biz iki haftalık olduk bugün göğsümdeki sütü bitiriyor 10 15 dk da sonra ağlamaya aranmaya başlıyor sabaha kadar ağladığı oldu bazen mama vermek zorunda kaldım aynı durumu yaşayan düzelen var mi lohusa depresyonuna girdim çok üzülüyorum

Canım peki yemek temizlik bulasik camasıri kim hallediyor.
Bunlar zorunlu şeyler.bence sen emzirdikten sonra yere bi battaniye ser.üzerine yatir.biraz kendi kendine dursun.bak zamanla alısır.uyumasa bile hic olmazsa sen dinlenirsin.

Canım peki yemek temizlik bulasik camasıri kim hallediyor.
Bunlar zorunlu şeyler.bence sen emzirdikten sonra yere bi battaniye ser.üzerine yatir.biraz kendi kendine dursun.bak zamanla alısır.uyumasa bile hic olmazsa sen dinlenirsin.
ben hallediyorum yemek bulasik camasiri.esim de ara sira temizlik yapiyor.mutfakta anakucaginda duruyor oyalaniyor bi yarim saat filan.artik aglasa da biraz bekletiyorum.elimdeki isi bitiriyorum yoksa ac kaliriz aman aglamasin cocuk dersek.bi sekilde aliscaz iste.

benim de sutum azdi, ne yapsam ne etsem fayda etmedi .hala yok, insallah sizin olur.. ben de cok uzuldum ama artmiyor artmiyor..yapacak birşey yok. anne sutu + mama ile büyütüyorum.. anne sutu ver ver diyenler lohusayi iyice depresyona itiyor haberleri yok. emzir artar diyenler de.. bilmiyorlar ki vücut bazılarında uretmiyor anlamiyorlar.. Bana da emzir artacak diyolar. 1.5 ay oldu artmiyor. neler yedim ictim. Yok artmiyor. Kendi ruh sagligimi bozamam dedim. elimden geleni hala yapıyorum ve sonuçta anne sutu+ mama ile büyütüyorum. elinizden geleni yapın yoksa da yok yani... insalalh olur sutunuz, ama artmiyorsa da ruh sagliginizi bozmayın..Mamayla büyüyen dolu cocuk biliyorum cevremde bi eksikleri yok. cin gibiler emin olun..

tamda bunu yazmak icin girdim sutum az mama veriyorum sarilik atlattik ustune bebegim memeyle kavga ediyor onun yerine cogu kez sagip veriyorum moralim cok bozuk 29 gun oldu

tamda bunu yazmak icin girdim sutum az mama veriyorum sarilik atlattik ustune bebegim memeyle kavga ediyor onun yerine cogu kez sagip veriyorum moralim cok bozuk 29 gun oldu
Bozma moralini canım inan bebekler her şekilde büyüyor anlıyorum insanın hayalinde de belki o oluyor belki çevrenin ısrarlarıyla da morali bozuluyor ama her şeyden önemlisi temel ihtiyaçlarının bir şekilde karşılanıyor oluşu ve mutlu bireyler yetiştirebilmek. Birkaç ay sonra ek gıdaya başladığımızda daha farklı hissedeceksin bazı bebekler belli bür aydan sonra istemeyecek emmeyi onlar da yıpratacak belki ama eninde sonunda büyüyecek ve hepsi geçmişte kalacak. Takmamaya çalış kafana bebeğinle geçirdiğin anlar çok önemli farkındalıkları günden güne gelişiyor onunla en güzel neler yapabileceğini araştır onun gelişimini destekle her şey geride kalıyor anın ne kadar güzel geçerse ileride onlarla hatırlayacaksın

Bu sezaryen mi normal mi,mama mi meme mi,tek cocuk mu iki mi vb sorular ve dayatmali fikirler cok itici geliyor.
Bir kadinin diger kadina yapacagi en buyuk kotuluk ki ozellikle cocuk konusunda eksikmis yetersizmis gibi pismanlik verici davranislar.Hicbir anne baska bir anneyi yargilamamali diye dusunuyorum.
Ne sartlarda neler yasayan insanlar var ama bu kadar cok genellenip konusulmasi bile rahatdiz edici.Karsimizdakine ne hissettirdigimiz cok onemli.Gönül kırmak cok kolay...

Bence en onemlisi yetistirilme sekilleri ki bu bile her aileye özgü birşey...

2 gündür geceleri gaz sancısı çekiyoruz o ağlıyot ben ağlıyorum. Dünde bugün de alttan gaz çıkartırken kıvranıyor. Günde 2 kere kaka yapıyor sadece. Gündüz hiç bişeyi yok gece olsun istemiyorum resmen.

Masajlar yaptım çocuğu şekilden şekile soktum yok. Anca yorgun düşüp uyuyakalınca rahatlıyor. Doktor kontrolümüz haftaya o zamana kadar ne yapabilirim?

Bu arada kimyon tüketiyorum sürekli, gaz yapan yiyecekler yemiyorum nerden geliyor bu gaz bilmiyprum elimden ne gelir başka onu bulmaya çalışıyorum kızım kıvrandıkça canım acıyor resmen

Canim 3 ayı atlatana kadar olacak seyler.Bazilati daha fazla yasiyor.Bazi gunler daha cok oluyor malesef.
Bir de gaz yapan yiyecekler yemesek bile yemek yerken insan hava yutarmis o bile gaz yaparmis zaten.

Ayse Öner'in masajini oneririm.Cekinmeden biraz hissettirerek yapın.Kiraz cekirdekli yastik vb bisy kullanabilirsin ya da utuledigin bi havluyu cok sicak olmadan ayaklarina sarabilirsin.
Ben her zaman ayaklarini sicak tutuyorum kucucuk panduflari var ayaginda :)

Damlalar var ama doktor onerisi daha iyi olacaktir.Bide stres yaptikca senden ona ondan sana dönüp duracaktir bu döngü.Bol bol oku bebisini❤

Kizlar cogunuzun rota asisi zamani zaten yakin degil ama diger grupta konusulmus devlet asilari arasina girecegi icin galiba fiyati dusuyormus Aralik ayinda haberiniz olsun yakin olanlar.
Biz 3 ve 5.ayda yaptiracagiz nasipse.
2.ay asilarina katmak istemiyorum.

Tam 2 aylik oldu melegim buarada❤ :)
Zaman cok hizli...

Gaz sorunu normal biliyorum aslında ne yapsak ne etsek olacak illa ama üzülüyorum o böyle olunca. Çok ağlamıyor ama o rahat olacak şekilde pozisyondan pozisyona giriyoruz sürekli elim karnının üstünde. Bakarım canım masajına yapmadığım bişeyse denerim mutlaka. Şimdi kucağımd uyuyakaldı korkuyorum yerine yatırmaya uyanacak diye.
Kiraz çekirdekli yastığımız var ama mikrodalga yok normal fırında ısıtmamız lazım denemedim henüz onu. Sürekli sıcak tutmaya çalışıyorum tulum içinde çorap giyili şu an geceleri çıkartırdım bugün çıkartmadım.
Gaz ilacı çaresiz kalırsam kullanacağım doktoru bekliyorum onun için alayım d bulunsun yine de.
Sancısı olmasa canı yanmasa ya da elimden bişey gelse böyle olunca ne güzel olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…