Sanki beni anlatmışsın canım. Neden uyumuyor bu sıpa nedennnnnBen de anlamıyorum gerçekten bugün hiç uyumadı sadece Bi saat oda bölük pörçük uyudu uyandı bu saat oldu hala direniyor Bi kaç gündür huzursuz uyku yok hem fizikten hem ruhen çok yorgunum kızıyorum el kadar bebeğe sanki anlıcak gibi valla halim kalmadı napcamı şaşırdım dua ediyorum artık Bi saat bile olsa uyusada bende dinlensem diye
Kollarım agriyo sürekli. Gece ağlıyo yataktan kalkamiyorum agrilardan..Çok şükür Allaha. Tatlı yorgunluklar :)))Kızlar sizin bebişler de size yapışık mı yaşıyor ? Küçük koala benden başkasında durmuyor
Sürekli ya emecek ya da omuzda pışpışlanacak. Pışpışlaya pışpışlaya uyutuyorum tam artık daldı bırakayım diyorum. Beşiğe koyunca hoop uyanıyor dön başa, çocuk bildiğin üzerimde uyumak istiyor.Pışpışlamadan da durmuyor.
Allahtan annem geliyor gündüzleri yemeğe çamaşıra falan yardım ediyor. Ama ben gene de çok yoruluyorum. Bi de bu sıpanın abisi var, her şeyi annem yapsın modunda. Üstümü annem giydirsin yemeğimi annem yedirsin ilacımı annem içirsin
Bazıları yarım gün yardımcı aliyo eve.. makul bir fiyata birini bulursunuz belki 2 çocuğa bakmak gerçekten zordur..Canim öyle bi yerde oturuyorum ki yakinimda ekmek alacak bakkal dahi yok. Ilkokul cok yakin ama kreş yok yakinimda maaleeef. Onu her gün götürüp getirmem icin dolmuşa binmem gerekir. Servise versek hem kres hem servis bize maddi olarak cok ağır gelir. Bu sene evde ama insallah seneye mutlaka vercem Allah nasip ederse
Seninle gurur duyuyorum canim.anne dediğinde öyle olmalı.anne şefkati de bu zaten.kendini suclama.sen en doğrusunu yapiyorsun.duygularin önüne gecilmez.Neden bu kadar basiretsizim bilmiyorum sunlari yazarken bile agliyorum onu aci cekerken gormeye dayanamiyorum
Babam 2 defa kalp krizi gecirdi. Ona cok üzülmüştüm ama zeynep herkesi geçti masum bakisina aglayisina kiyamiyorum belki abarti geliyordur ama gercekten oyle
Surekli dip dibeyiz ondan belki ise baslayinca bu kadar olmaz
Aksam nasil uyuyor canimkizlar bizim 40ini gectikten sonra emzirme olayinda duzen kalmadi.2 saati hic bekleyemiyo gunduz.genelde saat basi 5-10dk emiyo gibi.uyku desen zaten gunduz hic yok.saldim ben de.bebegin keyfine gore hareket ediyorum.simdi 50 gunluk oldu.
Neden bu kadar basiretsizim bilmiyorum sunlari yazarken bile agliyorum onu aci cekerken gormeye dayanamiyorum
Babam 2 defa kalp krizi gecirdi. Ona cok üzülmüştüm ama zeynep herkesi geçti masum bakisina aglayisina kiyamiyorum belki abarti geliyordur ama gercekten oyle
Surekli dip dibeyiz ondan belki ise baslayinca bu kadar olmaz
Canım peki yemek temizlik bulasik camasıri kim hallediyor.U Umudumbitmedi_
aksam 9 10 civari bi emzirme sonrasi uyuyakaliyor.gegirip uyumaya devam ediyo sabaha kadar.geceleri mizirdaninca emziriyorum bikac kez.sabah 8e kadar falan.sonra gunduz asla uyumuyor.yani memede ya da kucagimda 10ar dakika anca uyur.ben bisey yapamiyorum o nasil isterse oyle uyuyor.
ben hallediyorum yemek bulasik camasiri.esim de ara sira temizlik yapiyor.mutfakta anakucaginda duruyor oyalaniyor bi yarim saat filan.artik aglasa da biraz bekletiyorum.elimdeki isi bitiriyorum yoksa ac kaliriz aman aglamasin cocuk dersek.bi sekilde aliscaz iste.Canım peki yemek temizlik bulasik camasıri kim hallediyor.
Bunlar zorunlu şeyler.bence sen emzirdikten sonra yere bi battaniye ser.üzerine yatir.biraz kendi kendine dursun.bak zamanla alısır.uyumasa bile hic olmazsa sen dinlenirsin.
25 ekim BatuhanKizlar isterseniz dogum tarihleri ve bebis isimlerini ekleyim tablomuza❤
uyur uyumaz ilk is yemeğimi yapmak..Canım peki yemek temizlik bulasik camasıri kim hallediyor.
Bunlar zorunlu şeyler.bence sen emzirdikten sonra yere bi battaniye ser.üzerine yatir.biraz kendi kendine dursun.bak zamanla alısır.uyumasa bile hic olmazsa sen dinlenirsin.
benim de sutum azdi, ne yapsam ne etsem fayda etmedi .hala yok, insallah sizin olur.. ben de cok uzuldum ama artmiyor artmiyor..yapacak birşey yok. anne sutu + mama ile büyütüyorum.. anne sutu ver ver diyenler lohusayi iyice depresyona itiyor haberleri yok. emzir artar diyenler de.. bilmiyorlar ki vücut bazılarında uretmiyor anlamiyorlar.. Bana da emzir artacak diyolar. 1.5 ay oldu artmiyor. neler yedim ictim. Yok artmiyor. Kendi ruh sagligimi bozamam dedim. elimden geleni hala yapıyorum ve sonuçta anne sutu+ mama ile büyütüyorum. elinizden geleni yapın yoksa da yok yani... insalalh olur sutunuz, ama artmiyorsa da ruh sagliginizi bozmayın..Mamayla büyüyen dolu cocuk biliyorum cevremde bi eksikleri yok. cin gibiler emin olun..Hepiniz benden önce doğurdunuz kızlar sorum olacak biz iki haftalık olduk bugün göğsümdeki sütü bitiriyor 10 15 dk da sonra ağlamaya aranmaya başlıyor sabaha kadar ağladığı oldu bazen mama vermek zorunda kaldım aynı durumu yaşayan düzelen var mi lohusa depresyonuna girdim çok üzülüyorum
tamda bunu yazmak icin girdim sutum az mama veriyorum sarilik atlattik ustune bebegim memeyle kavga ediyor onun yerine cogu kez sagip veriyorum moralim cok bozuk 29 gun oldubenim de sutum azdi, ne yapsam ne etsem fayda etmedi .hala yok, insallah sizin olur.. ben de cok uzuldum ama artmiyor artmiyor..yapacak birşey yok. anne sutu + mama ile büyütüyorum.. anne sutu ver ver diyenler lohusayi iyice depresyona itiyor haberleri yok. emzir artar diyenler de.. bilmiyorlar ki vücut bazılarında uretmiyor anlamiyorlar.. Bana da emzir artacak diyolar. 1.5 ay oldu artmiyor. neler yedim ictim. Yok artmiyor. Kendi ruh sagligimi bozamam dedim. elimden geleni hala yapıyorum ve sonuçta anne sutu+ mama ile büyütüyorum. elinizden geleni yapın yoksa da yok yani... insalalh olur sutunuz, ama artmiyorsa da ruh sagliginizi bozmayın..Mamayla büyüyen dolu cocuk biliyorum cevremde bi eksikleri yok. cin gibiler emin olun..
Bozma moralini canım inan bebekler her şekilde büyüyor anlıyorum insanın hayalinde de belki o oluyor belki çevrenin ısrarlarıyla da morali bozuluyor ama her şeyden önemlisi temel ihtiyaçlarının bir şekilde karşılanıyor oluşu ve mutlu bireyler yetiştirebilmek. Birkaç ay sonra ek gıdaya başladığımızda daha farklı hissedeceksin bazı bebekler belli bür aydan sonra istemeyecek emmeyi onlar da yıpratacak belki ama eninde sonunda büyüyecek ve hepsi geçmişte kalacak. Takmamaya çalış kafana bebeğinle geçirdiğin anlar çok önemli farkındalıkları günden güne gelişiyor onunla en güzel neler yapabileceğini araştır onun gelişimini destekle her şey geride kalıyor anın ne kadar güzel geçerse ileride onlarla hatırlayacaksıntamda bunu yazmak icin girdim sutum az mama veriyorum sarilik atlattik ustune bebegim memeyle kavga ediyor onun yerine cogu kez sagip veriyorum moralim cok bozuk 29 gun oldu
benim de sutum azdi, ne yapsam ne etsem fayda etmedi .hala yok, insallah sizin olur.. ben de cok uzuldum ama artmiyor artmiyor..yapacak birşey yok. anne sutu + mama ile büyütüyorum.. anne sutu ver ver diyenler lohusayi iyice depresyona itiyor haberleri yok. emzir artar diyenler de.. bilmiyorlar ki vücut bazılarında uretmiyor anlamiyorlar.. Bana da emzir artacak diyolar. 1.5 ay oldu artmiyor. neler yedim ictim. Yok artmiyor. Kendi ruh sagligimi bozamam dedim. elimden geleni hala yapıyorum ve sonuçta anne sutu+ mama ile büyütüyorum. elinizden geleni yapın yoksa da yok yani... insalalh olur sutunuz, ama artmiyorsa da ruh sagliginizi bozmayın..Mamayla büyüyen dolu cocuk biliyorum cevremde bi eksikleri yok. cin gibiler emin olun..
2 gündür geceleri gaz sancısı çekiyoruz o ağlıyot ben ağlıyorum. Dünde bugün de alttan gaz çıkartırken kıvranıyor. Günde 2 kere kaka yapıyor sadece. Gündüz hiç bişeyi yok gece olsun istemiyorum resmen.
Masajlar yaptım çocuğu şekilden şekile soktum yok. Anca yorgun düşüp uyuyakalınca rahatlıyor. Doktor kontrolümüz haftaya o zamana kadar ne yapabilirim?
Bu arada kimyon tüketiyorum sürekli, gaz yapan yiyecekler yemiyorum nerden geliyor bu gaz bilmiyprum elimden ne gelir başka onu bulmaya çalışıyorum kızım kıvrandıkça canım acıyor resmen
Gaz sorunu normal biliyorum aslında ne yapsak ne etsek olacak illa ama üzülüyorum o böyle olunca. Çok ağlamıyor ama o rahat olacak şekilde pozisyondan pozisyona giriyoruz sürekli elim karnının üstünde. Bakarım canım masajına yapmadığım bişeyse denerim mutlaka. Şimdi kucağımd uyuyakaldı korkuyorum yerine yatırmaya uyanacak diye.Canim 3 ayı atlatana kadar olacak seyler.Bazilati daha fazla yasiyor.Bazi gunler daha cok oluyor malesef.
Bir de gaz yapan yiyecekler yemesek bile yemek yerken insan hava yutarmis o bile gaz yaparmis zaten.
Ayse Öner'in masajini oneririm.Cekinmeden biraz hissettirerek yapın.Kiraz cekirdekli yastik vb bisy kullanabilirsin ya da utuledigin bi havluyu cok sicak olmadan ayaklarina sarabilirsin.
Ben her zaman ayaklarini sicak tutuyorum kucucuk panduflari var ayaginda :)
Damlalar var ama doktor onerisi daha iyi olacaktir.Bide stres yaptikca senden ona ondan sana dönüp duracaktir bu döngü.Bol bol oku bebisini❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?