- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
ne iciyorsunuz pekiEmzirdigin surece devam etmeye calis dedi degerler takibinde.Kanim icin takip yaptigimzdan kan verince digerlerinede baktiriyorum.Bebis 1 aylikken bnmkilerede bakildi B12'de eklendi.
Benimde sag problemim var tutmuyor dogru duzgun sanirim bu herkezde ayniarkadaslar sol mememi cok rahat emziriyorum.ama saga bebegi yerlestirmesi tutturmasi o kadar tersime geliyo ki elim kolum tutuluyo bebek sagi emerken.size de oluyor mu boyle.bi de bebegin doydugunu sadece kilo alimindan mi anlariz.internette bebek doyduysa aranmaz yaziyor cogu yerde.ama benimkinin kilo alimi normal oldugu halde hep araniyo.
Ben 2010da 3 doz olmustum. O zaman o kadar demislerdi. Bu hamileligimde ne yapacaklarina karar veremediler. Bi gittigimde bir doz yapalim dediler. Diger gittigimde baska yapmayalim dediler. Kafalari karismis. En son olarak bi daha hamile kalirsaniz tamamlarsiniz dediler.2 doz tetanoz asisi olmustum hamileyken, toplam 5 dozmuş. dogumdan sonra 2. ay 3. dozu vuralım demisti hemşire. aklinizda olsun.
ne iciyorsunuz peki
Canim tvye en yakin yerde emzir.uykusu gelene kadar emzir.sonra uyuyunca orda uyusun.elleme.ben doğduktan sonra gündüzleri hep tvye en yakin yerde yatirdim.sesi de kısmadim.alıştı.insan sesine irkiliyor.tv sesine alisti.Bu yine uyumamaya yemin etmis. Yarim saat salonda kucagimda kanguru bi ileri bi geri spor yaptim. Simdi de koltukta kucagimda yatiyoruz. Kenara koysam uyanir hemen. Sese alistir diyorlar ama tv sesinden cok etkileniyor. Ondan uyumuyor. Nasil alistircam?
2 doz tetanoz asisi olmustum hamileyken, toplam 5 dozmuş. dogumdan sonra 2. ay 3. dozu vuralım demisti hemşire. aklinizda olsun.
Canım benim kızımda bi ara çok sancılandı sürekli zorlanıyordu ağlıyordu ayağını kalın giydiriyorum havlu çorap yün patik çok şükür iyi geldi .. birde ebebekte kiraz çekirdekli patik falan var o da iyi gelebilir ben denemedim ama2 gündür geceleri gaz sancısı çekiyoruz o ağlıyot ben ağlıyorum. Dünde bugün de alttan gaz çıkartırken kıvranıyor. Günde 2 kere kaka yapıyor sadece. Gündüz hiç bişeyi yok gece olsun istemiyorum resmen.
Masajlar yaptım çocuğu şekilden şekile soktum yok. Anca yorgun düşüp uyuyakalınca rahatlıyor. Doktor kontrolümüz haftaya o zamana kadar ne yapabilirim?
Bu arada kimyon tüketiyorum sürekli, gaz yapan yiyecekler yemiyorum nerden geliyor bu gaz bilmiyprum elimden ne gelir başka onu bulmaya çalışıyorum kızım kıvrandıkça canım acıyor resmen
Dün kızımı görmeye geldiler arkadaşın annesi dediki sütün yetiyor mu yetmiyor emzircen mi dedim :))) pat diye çıkıverdi bu ara hiç tutamıyorum çenemi ya :))) sürekli aynı sorular beni baya bunalttı çeneme vurdu :))Aynen..haklisiniz... sırf anne sütü ile besleniyor diye kötü anne rolü yapıştırma, bakışlar vs Insanlar baskalarinin hayatina, anneligine laf söyleme hakkini nasil buluyorlar cidden ilginc ve daha ilginci bunu yapanlar kadınlar.. Size ne,benim çocuğumu neyle beslediğimden ve benim ne yaşadığımı biliyor musunuz..Keşke herkes sadece kendi hayatıyla ilgili olsa.. aklı başında her anne anne sütü için uğraşır ama süt yoksa ne yapabilirim?? Annelik sadece anne sütü vermek değil Anne sütü verip çocuğunu kendine bağımlı kılan, cocugunun ruh sağlığına o kadar zarar veren anne gördüm..Allahtan kimseyi takmama huyum var :))) Zaten lohusalık zor süreç bir de bu tipteki insanlardan gelen psikolojik baskılar kadının kendini kötü hissetmesine yol açıyor.
Canım bebeğin doyuyorsa hiç mama falan alma sütüm dolmaz az olur diye düşünme pozitif ol ikiside dolar merak etme .. doymazsa zaten ağlamaz mı ?Deneyimli anneler size bi sorum olacak.
Dünden beri bebeğim dolu olan göğsümü emiyor.göğsümün koltuk alti kısminda az bi sertlik kalinca memeyi ağzindan birakip bırakıp ağlıyor.bende gazi mi var acaba diye sirtinı sivazliyorum.
Baya bi uğrasiyorum.ama hep ayni.almiyor o memeyi.
Diger göğsüme koyuyorum.emiyor.yarımlayıp uyuyor.
Önceden tek memeyi bitiremezdi.
Acaba önsütü aliyor.yağlı kısım yavaş geliyor diye mi birakiyor.yoksa bir memeyle doymuyor mu?
Kızlar bide söyle düsünmeye başladim.
2 saatte bir emziriyorum ya.göğsüm şu sıra yetişmiyor sanki bebeğe.2 saatte dolmuyor çünkü.
Önceden tek meme ile gidiyordum.bi göğsüm dolana kadar digeri ile idare ediyordum.şimdi 2 memede 2 saatte nasil dolacak diye düsünüyorum.
Acaba mama alsam mı diye geciriyorum icimden.
Ne yapsam sizde bi fikir verin ne olur?
canim deneyimli degilim ama yine de yazayim.bebegin emme sekli ve sureso gun gun degisebiliyo.bazen tek meme idare ederken bazen iki meme istiyor.ayrica bizimki 2 saati bile bekleyemiyo.saatte bi 10 dl filan emiyo.gogusler dolmuyo gunduz.gece 3 saat filan uyudugunda doluyo ancak.ama evde tartiniz varsa tartiya cik kucagina alip ortalama ne kadar kilo aldigini gorursun doktora goturme vaktin gelene kadar.kilo alimi normalse mama verme hemen.ya da saglik ocagina gotur tartsinlar ordan belli olur.bazen sadece memede olmak emmek istiyorlar doysalar bile.Deneyimli anneler size bi sorum olacak.
Dünden beri bebeğim dolu olan göğsümü emiyor.göğsümün koltuk alti kısminda az bi sertlik kalinca memeyi ağzindan birakip bırakıp ağlıyor.bende gazi mi var acaba diye sirtinı sivazliyorum.
Baya bi uğrasiyorum.ama hep ayni.almiyor o memeyi.
Diger göğsüme koyuyorum.emiyor.yarımlayıp uyuyor.
Önceden tek memeyi bitiremezdi.
Acaba önsütü aliyor.yağlı kısım yavaş geliyor diye mi birakiyor.yoksa bir memeyle doymuyor mu?
Kızlar bide söyle düsünmeye başladim.
2 saatte bir emziriyorum ya.göğsüm şu sıra yetişmiyor sanki bebeğe.2 saatte dolmuyor çünkü.
Önceden tek meme ile gidiyordum.bi göğsüm dolana kadar digeri ile idare ediyordum.şimdi 2 memede 2 saatte nasil dolacak diye düsünüyorum.
Acaba mama alsam mı diye geciriyorum icimden.
Ne yapsam sizde bi fikir verin ne olur?
ay ne gereksiz sorular bunlar.halbuki 'bebekle birbirinize alistiniz mi, cok yoruluyo musun' gibi sorular sorsalar illa bisey soracaklarsa.yardima ihtiyacin olursa soyle filan deseler.ama nerde.anca sutu sorarlarDün kızımı görmeye geldiler arkadaşın annesi dediki sütün yetiyor mu yetmiyor emzircen mi dedim :))) pat diye çıkıverdi bu ara hiç tutamıyorum çenemi ya :))) sürekli aynı sorular beni baya bunalttı çeneme vurdu :))
Oldum gulmekten.Dün kızımı görmeye geldiler arkadaşın annesi dediki sütün yetiyor mu yetmiyor emzircen mi dedim :))) pat diye çıkıverdi bu ara hiç tutamıyorum çenemi ya :))) sürekli aynı sorular beni baya bunalttı çeneme vurdu :))
benimki de sagi hiç tutmuyor. sagip veriyorum.Benimde sag problemim var tutmuyor dogru duzgun sanirim bu herkezde ayni
aynen tv hep acik bende de..Canim tvye en yakin yerde emzir.uykusu gelene kadar emzir.sonra uyuyunca orda uyusun.elleme.ben doğduktan sonra gündüzleri hep tvye en yakin yerde yatirdim.sesi de kısmadim.alıştı.insan sesine irkiliyor.tv sesine alisti.
10 yil geçerliliğini koruyormuş. tamamlayınca 5 dozuAaa bilmiyordum ben iyi ki soylediniz
oyle soruya öyle cevap :)))Dün kızımı görmeye geldiler arkadaşın annesi dediki sütün yetiyor mu yetmiyor emzircen mi dedim :))) pat diye çıkıverdi bu ara hiç tutamıyorum çenemi ya :))) sürekli aynı sorular beni baya bunalttı çeneme vurdu :))
bu yüzden misafir istemiyorum evimdeay ne gereksiz sorular bunlar.halbuki 'bebekle birbirinize alistiniz mi, cok yoruluyo musun' gibi sorular sorsalar illa bisey soracaklarsa.yardima ihtiyacin olursa soyle filan deseler.ama nerde.anca sutu sorarlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?