Gaz sorunu normal biliyorum aslında ne yapsak ne etsek olacak illa ama üzülüyorum o böyle olunca. Çok ağlamıyor ama o rahat olacak şekilde pozisyondan pozisyona giriyoruz sürekli elim karnının üstünde. Bakarım canım masajına yapmadığım bişeyse denerim mutlaka. Şimdi kucağımd uyuyakaldı korkuyorum yerine yatırmaya uyanacak diye.
Kiraz çekirdekli yastığımız var ama mikrodalga yok normal fırında ısıtmamız lazım denemedim henüz onu. Sürekli sıcak tutmaya çalışıyorum tulum içinde çorap giyili şu an geceleri çıkartırdım bugün çıkartmadım.
Gaz ilacı çaresiz kalırsam kullanacağım doktoru bekliyorum onun için alayım d bulunsun yine de.
Sancısı olmasa canı yanmasa ya da elimden bişey gelse böyle olunca ne güzel olacak.
Kizlar cogunuzun rota asisi zamani zaten yakin degil ama diger grupta konusulmus devlet asilari arasina girecegi icin galiba fiyati dusuyormus Aralik ayinda haberiniz olsun yakin olanlar.
Biz 3 ve 5.ayda yaptiracagiz nasipse.
2.ay asilarina katmak istemiyorum.
Tam 2 aylik oldu melegim buarada❤ :)
Zaman cok hizli...
Aynen..haklisiniz... sırf anne sütü ile besleniyor diye kötü anne rolü yapıştırma, bakışlar vs Insanlar baskalarinin hayatina, anneligine laf söyleme hakkini nasil buluyorlar cidden ilginc ve daha ilginci bunu yapanlar kadınlar.. Size ne,benim çocuğumu neyle beslediğimden ve benim ne yaşadığımı biliyor musunuz..Keşke herkes sadece kendi hayatıyla ilgili olsa.. aklı başında her anne anne sütü için uğraşır ama süt yoksa ne yapabilirim?? Annelik sadece anne sütü vermek değil Anne sütü verip çocuğunu kendine bağımlı kılan, cocugunun ruh sağlığına o kadar zarar veren anne gördüm..Allahtan kimseyi takmama huyum var :))) Zaten lohusalık zor süreç bir de bu tipteki insanlardan gelen psikolojik baskılar kadının kendini kötü hissetmesine yol açıyor.Bu sezaryen mi normal mi,mama mi meme mi,tek cocuk mu iki mi vb sorular ve dayatmali fikirler cok itici geliyor.
Bir kadinin diger kadina yapacagi en buyuk kotuluk ki ozellikle cocuk konusunda eksikmis yetersizmis gibi pismanlik verici davranislar.Hicbir anne baska bir anneyi yargilamamali diye dusunuyorum.
Ne sartlarda neler yasayan insanlar var ama bu kadar cok genellenip konusulmasi bile rahatdiz edici.Karsimizdakine ne hissettirdigimiz cok onemli.Gönül kırmak cok kolay...
Bence en onemlisi yetistirilme sekilleri ki bu bile her aileye özgü birşey...
Maşallah bebeğinize. Ben de rotayi 3. Ay düşünüyorum. Cunku 3. Ay hem asi yok hem de 2. Ay aşısı 3 dozmus ve asiya gitmeden banyo yapılmalı dedi hemşire.. çünkü 2-3 gün banyo yasakmış ve ateş yapabilir dedi..Kizlar cogunuzun rota asisi zamani zaten yakin degil ama diger grupta konusulmus devlet asilari arasina girecegi icin galiba fiyati dusuyormus Aralik ayinda haberiniz olsun yakin olanlar.
Zaman cok hizli...
Rota 2 doz. 3 ve 5. Aylarda yaptırmak iyiymisBizim doktorumuz 2 ay bitince rota virüsü yapıcam dedi fakat sağlık ocağıyla aynı tarihe geliyor 2. Ay aşılarıyla 2-3 hafta ara olması gerektiğini söyledi hemşiremiz. Rota virüsü iki dozlu bir aşı mı 3. Ve 5. Ay demişsiniz?
İlk sayfadaki tabloya eklenmek istiyorum.
İstabul/yaşım 27/son adet tarihi 21.01.2018/ilk çocuğum/Doğum tarihi 15.10.2018/
kızımın adı Miray/başlangıç kg 75
2 gündür geceleri gaz sancısı çekiyoruz o ağlıyot ben ağlıyorum. Dünde bugün de alttan gaz çıkartırken kıvranıyor. Günde 2 kere kaka yapıyor sadece. Gündüz hiç bişeyi yok gece olsun istemiyorum resmen.
Masajlar yaptım çocuğu şekilden şekile soktum yok. Anca yorgun düşüp uyuyakalınca rahatlıyor. Doktor kontrolümüz haftaya o zamana kadar ne yapabilirim?
Bu arada kimyon tüketiyorum sürekli, gaz yapan yiyecekler yemiyorum nerden geliyor bu gaz bilmiyprum elimden ne gelir başka onu bulmaya çalışıyorum kızım kıvrandıkça canım acıyor resmen
Kizlar cogunuzun rota asisi zamani zaten yakin degil ama diger grupta konusulmus devlet asilari arasina girecegi icin galiba fiyati dusuyormus Aralik ayinda haberiniz olsun yakin olanlar.
Zaman cok hizli...
Bizim doktorumuz 2 ay bitince rota virüsü yapıcam dedi fakat sağlık ocağıyla aynı tarihe geliyor 2. Ay aşılarıyla 2-3 hafta ara olması gerektiğini söyledi hemşiremiz. Rota virüsü iki dozlu bir aşı mı 3. Ve 5. Ay demişsiniz?
İlk sayfadaki tabloya eklenmek istiyorum.
İstabul/yaşım 27/son adet tarihi 21.01.2018/ilk çocuğum/Doğum tarihi 15.10.2018/
kızımın adı Miray/başlangıç kg 75
Aynen..haklisiniz... sırf anne sütü ile besleniyor diye kötü anne rolü yapıştırma, bakışlar vs Insanlar baskalarinin hayatina, anneligine laf söyleme hakkini nasil buluyorlar cidden ilginc ve daha ilginci bunu yapanlar kadınlar.. Size ne,benim çocuğumu neyle beslediğimden ve benim ne yaşadığımı biliyor musunuz..Keşke herkes sadece kendi hayatıyla ilgili olsa.. aklı başında her anne anne sütü için uğraşır ama süt yoksa ne yapabilirim?? Annelik sadece anne sütü vermek değil Anne sütü verip çocuğunu kendine bağımlı kılan, cocugunun ruh sağlığına o kadar zarar veren anne gördüm..Allahtan kimseyi takmama huyum var :))) Zaten lohusalık zor süreç bir de bu tipteki insanlardan gelen psikolojik baskılar kadının kendini kötü hissetmesine yol açıyor.
Maşallah bebeğinize. Ben de rotayi 3. Ay düşünüyorum. Cunku 3. Ay hem asi yok hem de 2. Ay aşısı 3 dozmus ve asiya gitmeden banyo yapılmalı dedi hemşire.. çünkü 2-3 gün banyo yasakmış ve ateş yapabilir dedi..
Hayırlı olsun canım bizi de tabloya ekler misin zannedersem doğum tarihlerimiz ayni 21.09.2018 Atike :)
aynen.. kadınlar yeni anne olan lohusaya `sutun var mi, yetiyor mu, emzir artar` vs diye dememeli, en azından su ana kadar kimseye sormadım, hele bu saatten sonra asla sormam da :)))Aslinda zaten bu psikolojiyi yasayip gorup tamda bu sebeple oyle yapmamak gerekiyor belki de...Insallah daha bilincli zamanlara ne diyelim :)
Vitamin- demir hapi almaya kac ay daha devam edeceksiniz arkadaslar, doktorlariniz ne dedi bu konuda?
arkadaslar sol mememi cok rahat emziriyorum.ama saga bebegi yerlestirmesi tutturmasi o kadar tersime geliyo ki elim kolum tutuluyo bebek sagi emerken.size de oluyor mu boyle.bi de bebegin doydugunu sadece kilo alimindan mi anlariz.internette bebek doyduysa aranmaz yaziyor cogu yerde.ama benimkinin kilo alimi normal oldugu halde hep araniyo.
3ay demisti benim doktorum ama hic almiyorum canimVitamin- demir hapi almaya kac ay daha devam edeceksiniz arkadaslar, doktorlariniz ne dedi bu konuda?
Emzirdigin muddetce demir hapi kullan dedi. Benim doktorum vitamin vermiyor.Vitamin- demir hapi almaya kac ay daha devam edeceksiniz arkadaslar, doktorlariniz ne dedi bu konuda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?