2018 Ekim Anneleri

Her huzursuzlugun ardinda bi sebep olmayabilir.Siz aylik kontrolunuze gittiniz mi?Mama veriyordun zaten sanirim kesmen icin bisy dedi mi doktor?

Canım hamak besik al bence.faydasını görceksin.
Uyku eğitmenleri sallanmayı önermiyor ama yeterki uyusun diye omunda denedim normalde anne yanı beşikte yatıyor ama odasındaki büyük beşik sallanıyor onda yatırıp salladım bir kaç kere ama istemedi pek.
Bebişler birbirinin benzeri hep aynı benimkini anlattın beyefendi dolaşarak uyumak istiyor:)

Kizlar aşı oncesi ates dusurucu vermeyin.
Zaten ates vucudun savastiginin bi göstergesi.
Doktorlariniz bilgilendirecektir ne zaman aramaniz ya da gitmeniz gerektigine dair.
Ciddi derecede çok cıkmiyor genelde.
Kucuk mudahaleleri unutmayin yeter ki.

Bizim saglik ocagi ikinci ay asisini sadece sali yapiyormus.
Bi de bize ates dusurucu asinin etkisini azaltiyor. 38 dereceyi gecmeden vermeyin dediler.

Kimseyi yanlış bilgilendirme yapmak istemem..arkadaşıma öyle dendiği için paylaşmıştım asi öncesi ateş dusurucuyu. Tabiki doktor onayı ile uygulanmalı herşey. Dr a sorulmalı.. Ben de arayip soracagim. yanlız şunu fark ettim bilgilerde uygulamalarda farklılık gösteriyor..

Aynen canım ilk çocukta ben de endişelenür hep muallakta kalırdım versem mi ateş çıkar mı diye sonuç olarak vermediğim zamanlarda ateş yapabilir denilen birçok aşıda ateş olmamıştı her çocuk farklı tepki verebiliyor. Ateş düşürücü vermeden takip etmek gerek aşılarda

Her huzursuzlugun ardinda bi sebep olmayabilir.Siz aylik kontrolunuze gittiniz mi?Mama veriyordun zaten sanirim kesmen icin bisy dedi mi doktor?
Gittik canim.ilk ay mama ve meme veriyordum.1 kilo aldi.bu ay hic mama vermedim.gecen ay çok da vermedim aćikçası arada günde 1 defa filan.
Canim o büyük besiklerden bende de var.onunla uyumuyorlar.
Bana da bi komsum verdi.hem hafif hemde rahat sallaniyor.bide bebegin uyandigini anlayabiliyorum.tepinince sallaniyor.geri dalabiliyor bazen.
Ağlamasina da iyi geliyor.zaten kolik bbekler icin hamak besik tavsiye ediliyor.

Uyku tulumu almak istiyorum ama nasil bisey uygun olur bilemedim magazlari gezdim hep İnternet te var dolayisiyla elleyip bakamadim 23 24 derece ev isisi kac togluk bir tulum uygun olur ici dolgulu mu almalı kullanip tavsiye verebilecek olan var midir

Bende ilk 2 hafta emzirdim agliy9rdu uyumuyordu megersem acmis mama vermeye basladim uykulari daha duzenli olmaya basladi

Ben oglumu iyi bir profosore goturdum asiyi sordum ates yapiyormus asidan once ates dusurucu icirelimmi diye icirme sakin dedi cocugun atesinin cikmasi normal dedi demekki asi ise yaramis demektir dedi 38 i gecerse icir dedi

Aldım 1 kez sadece 3 saatkullandım öylece kaldı. Bebek sevmedi

cok tesekkur ederim arkadasim ne guzel yazmissin boyle guzel cumlelere o kadar ihtiyacim var ki aynen dedigin gibi bebegim kucuk doğmuştu gunden gune buyuyor cok sukur bu guzel bir sey boyle dusunup sevinmem lazim

cok tesekkur ederim arkadasim ne guzel yazmissin boyle guzel cumlelere o kadar ihtiyacim var ki aynen dedigin gibi bebegim kucuk doğmuştu gunden gune buyuyor cok sukur bu guzel bir sey boyle dusunup sevinmem lazim
Keşke hiçbir şeyi takmadan sadece bu küçük mucizelere odaklanabilsek canım o kadar değerli ki her an. Çocuğum olduğu andan beri hep düşüncem şu ki her an değerli ve hiçbir anın geri dönüşü yok yarın öbür gün bugünleri arasak bulamayacağız o yüzden ne kadar olumlu güzel anılarla hatırlarsak o kadar iyi. Bir problem yaşadığımızda da felsefem buna olabildiğince olağan bir durum olarak yaklaşmak. Çünkü bunu yaşayan ilk insan değilim son da olamayacağım yaşayıp üstesinden gelen birçok insan var dünyayı kendime zehir etmeye gerek yok yaşayan herkes o veya bu şekilde üstesinden geliyor. Yalnız değilsin canım yaşadığın durumda ve bebişler her türlü büyüyor Allah can sağlığı versin varsın senin hayal ettiğin gibi değil olması gerektiği gibi olsun

Kızlar o kadar kötüyüm ki ne yapacağımı şaşırdım çok çaresizim. Bebeğim kolik bir bebek önce poposunda çatlak olmuştu sonra yüzünde kulak arkasında döküntüler köpüklü kaka ve uzamış sarılığı vardı. Doktora götürdük 5 tüp kan kaka ve idrar tahlili yaptılar ve inek sütü alerjisi şüphesiyle bana diyet önerdiler 10 gündür diyet yapıyorum ve 2 haftadır bebeğim memeyi istemiyor emmiyor memeye yaklaşınca çığlık çığlığa ağlıyor ittiriyor kafasını geriye atıyor morarıyor emziremiyorum süt sağıp veriyorum gece hiç uyumayan kızım bundan iki gün önce tam 15 saat aralıksız uyudu ve beslenmedi ne yaptıysam kesinlikle uyanmadı doktora götürdük yolda uyandı bişey çıkmadı bugün yine başka bir doktora gittik kilo alımı çok düşük çıktı 15 günde 200 gr almış günlük 14 gram çocuk alerji ve gastroentorolojıye muayene olduk minik kızımın kolundan deri testi yaptılar ve 6 tüp kan aldılar memeyi reddetmesine anlam veremediler şimdi baktım sonuçların bir kısmı çıkmış bir kısmıda hemolize olmuş kan alan hemşire çok kötü almıştı yavrumun kolundan hızlı hızlı ve tam tüpü dolduracak kadar kan çekmişti hemolize etmiş moralim çok bozuldu alerjisi uzmanı denememiz için özel mama verdi ama tadı o kadar kötü ki yaparken kokusundan ve tadından midemiz bulandı dolayısıyla bebeğim içmedi sürekli süt sağıyorum ve emmediği için sütüm de azalmaya başladı en kötüsü bebeğim 2 gündür biberonu da ittirmeye başladı en fazla 40-50 ml içirebiliyorum kafayı yemek üzereyim sürekli ağlıyorum çaresizim nolur bana bi akıl verin bebeğim çok acı çekiyor(

Dün sağlık ocağındaki ebelerin yanına gittim acaba emzirirken ben mi yanlış yapıyorum diye tam 2 saat uğraştılar bebeğim memeyi almadı morarana kadar ağladı yavrum ebeler böyle bişey görmedik dediler bugün 3 tane doktora anlattım anlam veremediler sabırla emzirmeye çalış dediler yavrum aç aslında emmek istiyor ağzını açıyor aranıyor ama memeye gelince ittiriyor ağlıyor gerçekten çok kötüyüm

Gunaydin, bana bir fikir verebilir misinizzz
Pazar gunu birkac saatligine disari cikicaz fakat gidecegimiz yerde bebek bakim odasi yok ve anne sutu sadece bizim suan sorun su ki bebegim 2 saatte bir 2 meme 20 ser dk emiyor yani sagacak kdr sut kalmiyor 1 seferlige mahsus mama yapip yanima alsammi diyorum

Merhaba, oncelikle gecmis olsun evet zor bir durum aklima su geldi bazi yiyecekler anne sutunun tadini degistirirmis acaba memede koku mu aliyor bebeginiz saginca biberondan iciyorsa? Yada meme uclarinda yara mi var agzina geliyodur belki
Mutlaka bakilmistir ama benim kiz anlattiginiz gibi oldugunda gazi oluyor oyke bir durumda olabilir mesela sol memeye yatirinca gaz sancisi tavan yapiyor saga yatirinca kaka gaz yapip rahatliyor

Sütünü de biberonla veriyorsun sonuçta
Ver bence.strese girmene hiç gerek yok.
Zamanın ve disarı çıkmanin keyfini yaşa.

Canim rwbbim.yar ve yardimcin olsun.zor günler geçiriiorsun.tez zamanda tüm sorunlarınız hallolur ins.
Kendini yıpratma.gececek ins bu günler gececek.

Canim oncelikle sakin ol, cok iyi anliyorum seni ilk bebegimde ayni sorunu yasamistim.Meme gorunce bas bas bagiriyordu. 2 ay cok iyi kilo olan bebek 3. Ay sadece 600 g aldi. Doktorlar los ortamda emzirin falan diyorlar.Pek bir cozum onerisi bulamamistim. Ilk olarak agzinda pamukcuk var mi? Emzik emiyor mu? Burun acik mi? Bunlardan biri olabilir sebebi. Benim kizimin pamukcugu vardi be o ay emzik vermistim. Ikisinden biri olmali sebebi.
Ben ayakta gezerek pispislayarak aspirator ya da kolik bebek seslerinde falan emzirebildim. Bir de farkli pozisyonlar dene. Mesela ben bebegi sirt ustu yatirip emzik verir gibi uzerine kapaninca da emiyordu. Gece uykusunda daha rahat emiyordu. Sonra ben bu kizi 2 yil emzirdim iste. Merak etme gecici bir donem. Nasil cocuk falan demeleri de hic hos degil,seni panige surukler. Cok normal olabliyor boyle meme reddeden bebekler.Sutun icin de bira mayasi tableti al,ise yariyor. Bende ise yaramisti en azindan. Sakin ol,uzulme. Hepsi gececek ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…