2018 Ekim Anneleri

Kızlar bebeģinizi emzirdikten sonra göğsünüzün koltukaltı kısmında sertlikler kaliyor mu?
Benim bebis hep o sertlikler varken birakıyot mememi.sağınca da çıkmıyor onlar.bi tehlikesi var mı?

Kızlar bebeģinizi emzirdikten sonra göğsünüzün koltukaltı kısmında sertlikler kaliyor mu?
Benim bebis hep o sertlikler varken birakıyot mememi.sağınca da çıkmıyor onlar.bi tehlikesi var mı?
Canım belki tıkanıklık falan oluşturabilir emzirirken oralara masaj yapsan. Geçen gün ağrı yaptı oralardaki doluluk sütümü sağıp oğlumu emzirdim oralara masaj yaparak çok şükür rahatlattı. Ağrı yapmıyor mu senin

Öncelikle geçmiş olsun çok. Benimki de emerken beni eliyle itiyordu..Kızarıp ağlıyordu. Emmryi reddediyordu.Çocuk profesörüne götürdük. Burnu tıkalı dedi.. otribebe kullandık

Sagip goturuyorum. Mamaya gerek yok. Anne sutu 3- 4 saat muhafaza ediliyor oda sıcaklığında. Soğursa da bi cafeden plastik bardakta sıcak su alıp biberonu içine koyup ılıtıp veriyorum

Allah yardımcın olsun çok üzüldüm inşallah tez zamanda düzelir sen sabırlı ol yeter ki herşey yoluna girecektir

Canım ben dün akşam yine ağlama krizi geçirdiği bi anda youtube ta kolik bebek susturucu diye bir ses kaydı var o geldi aklima onu dinlettim uykuya dalmasi 1 dk sürmedi kolik olmadığı halde iyi geldi sende deneyebilirsin belki senin miniğe de iyi gelir :)

Canim elimle sıkınca hafif ağrı oluyor.fazla degil.sağınca onlar çıkmiyor.ancak bebrk ćekecek ki çıkacak.o da süt azalinca bâşlıyor ağlamaya.çekmiyor soytarı:)
Sagip goturuyorum. Mamaya gerek yok. Anne sutu 3- 4 saat muhafaza ediliyor oda sıcaklığında. Soğursa da bi cafeden plastik bardakta sıcak su alıp biberonu içine koyup ılıtıp veriyorum
Canjm sen mamayı bıraktın mı?
Sagmaya firsatim olmuyorki 2 saatte bir iki goguste emziriyorum gece gunduz hangi ara dolup sagicamki
Aynen canim ya.sağanlar ne ara sağıyor anlamiş degilim.zaten bebek uyumazsa sürekli emmek istiyor.uyursa da uyutana kadar baya zaman geciyor.su ic tuvalete git derken 2 saatten geriye bisey kalmiyor.o sirada göğüs nasil doluyor?

Canım emerken cakcuk sesler çıkartıyorsa hava yutuyor demek o da gaz yapıyor ya da mama veriyorsan aynı şey biberon için geçerli
Arada çıkartıyor ama engellemeye çalışıyorum memeyi çocuğun ağzına yapıştırıyorum resmen :) Gündüz hiç bişey yok gece 10-02 arası bacaklarını karnına çeke çeke kıvranıyor yavrum

Dün kiraz çekirdeği yastığını denedik iyi geldi gibi onu bi kaç kere daha deneyeceğiö inşallah çözeriz onunla.

Emzirme örtüsü ile emziremez misin kenarda? Ben şunu düşünüyorum inşallah bi sıkıntı olmazsa 2 sene emzirmek istiyorum illaki etrafta insan varken emzirmek gerekecek her zaman başka çözüm bulamayabiliriz.

Arada kalıyor emmeye ara verdiğinde masaj yapıyorum yumuşuyor tekrar emince kalmıyor.

Kolik bebek hiç durmadan ağlar di mi? Kızımda çok ağlama yok ama akşam 10 ile gece 2 arası inanılmaz huzursuz bacaklarını çekerek ağlıyor masajla ya da karın üstüne masaj yaparak anca rahatlıyor o da kısa süre için.
Saatlerce ayaktayız ne meme alıyor ne yatıyor bağırsaklarından ses geliyor sürekli gazı hissediyorum elimle ama çıkmıyorda

Kiraz çekirdeği yastığı kullandım dün iyi geldi gibi. Gaz ilacını doktora yazdıracağım daha 1 hafta var gitmemize o zamana kadar idarelik çözüm bulmam lazım.

Canım benimki de belli saatlerde sürekli ağlıyor hem de ciyak ciyak o minik şeyden o ses nasıl çıkar hayret gerçekten:) dün akşam youtube ta kolik bebekler için sesler var onlardan dinlettim 1 dk sürmedi susup uykuya dalmasi denemediysen istersen bir dene belki faydasını görürsün bende şu kiraz çekirdeği yastığını deneyeyim

mamayi birakmadik, devam yani.
anne sutu veriyorum ama yetmiyor. bazen aksam 7- 8 gibi tek damla olmuyor. o zaman mama veriyorum..
mama verip cocuk uyuduğu zaman birkaç saat sonra dolunca sağıyorum..

Deneyeyim onları bi kere açmıştım fayda etmedi akşam sancısı tutunca açarım yinr inşallah sakinleşir sağol :)
İnsan çok üzülüyor ya kıvranıyor ağlıyor ama bişey yapamıyorsun

Tabii canim paylastikca gorecez.
Evet bazen doktorlardan ozellikle saglikocagindaki ebelerin soyledigini duyuyorum ama ates ve aşı konusu zaten dusununcede mantikli olan bu.Yani hasta olacak diye ilac baslamak gibi birsey.Ki ates oldugundada ilacsiz atlatabilecegi cogu zaman oluyor.

Canim cok gaz yapan sey bile olsa azda olsa ye lutfen.Can cekmeside ayri bi durum.
1-2 sıkım ye cig kofteyi,dondurmada 1 topcuk ye tamamdir iste :)
Ben yine kanguruyla alakalı bir şey soracağım canım :) şuan kızım kanguruda koyar koymaz yine uyudu ilk koyarken bacanı hafif açayım dedim ağladı şuan bacakları toplu içerde duruyor ama ben yine tedirginim canı acısa ya da yanlış koymuş olsam ağlardı dimi birde belimde fıtık var ondan mı yoksa doğru takamadığımdan mıdır hemen ağrı oluyor amma takıldım bu kanguru işine :) yani doğru yaptığımdan emin olamadığım için içim rahat etmiyor

Allah yardimciniz olsun,sifa bulsun en kisa zamanda insallah

Onu mamayla atlatsanda kendin icinde iyi olmayabilir canim.
Örtü alip yanina emzirsen?
Sadece oda lazim degil illa arkani döner oturdugun yerde halledersin.Duzeninizde bozulmamis olur.
Gittiginiz yerde musait olabilecek bi yer bile sorsan yardimci olurlar

Koliklerin genelde ana sebebi hamilelik sirasinda gecirilen huzursuz zamanlar.Belli saatlerde bunlara benzer ilerliyor genelde.
Gazdan beslenmeden ziyade huzursuzluk sergileniyor.Ve dogumdan sonra da devam eden anneye yansiyan uzuntude cok etkili.

Ilaci doktor yazsin istiyorsan kiraz cekirdegini daha duzenli kullanip idare edebilirsin.Kendi tukettiklerinle cay vb yardimci olabilirsin.Ilık uzun uzun banyoda cok iyi geliyor

Rahat olmasa durmaz canim.Sende rahat edemezsin.
Agrina gelince fitigin etkisini bilmiyorum ama bebek rahat etsin diye kendini kasiyor olabilir misin?Durusunu degistirme.Kol askilari ve ense tarafindaki kilidi iyi ayarla onlar agirligi bölüyor.
Bu bacak acma meselesinide kucagina bacaklari acik alabildiginde denersin yani biraz daha buyusun :) Farkedeceksin

Tamam canım çok teşekkür ederim sanırım hem askıları ayarlayamıyorum hem kendimi fazla tedirgin oldum biraz sonra tekrar deneyeceğim tak çıkar bi hal oldu çocuğum :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…