2018 Ekim Anneleri

Kızlar seste uyutma konusu gecmis.
Aslinda duyduklari her gurultu zihinleri doldurur daha da yordugu icin gun sonunda uyumalari zorlasabilirmis.
Uyku zamanlarini hep baska baska yerlerde degilde yataginda,belli sakinlikle yapmalari onlar icin daha iyi.
Evde abi abla olmasi zaten bambasma bir durum ama mevcut duzeniniz neyse ekstra disina cikmaya calismayin bence :) Cok sessiz kalmamaya calisin sadece.
Bide sessiz los yerde uyumanin tadi baskadir ya :)

Tamam canım çok teşekkür ederim sanırım hem askıları ayarlayamıyorum hem kendimi fazla tedirgin oldum biraz sonra tekrar deneyeceğim tak çıkar bi hal oldu çocuğum :)))

Aski ayarini esinle yap daha iyi anlarsin cocuk kangurudayken :)

Sagip goturuyorum. Mamaya gerek yok. Anne sutu 3- 4 saat muhafaza ediliyor oda sıcaklığında. Soğursa da bi cafeden plastik bardakta sıcak su alıp biberonu içine koyup ılıtıp veriyorum
Ben de bir iki kere arabada emzirmeyi denedim ama ortuyle zor oluyordu. Artik sagip cantaya koyuyorum arabada aglarsa oto koltugundan cikarmadan biberonu agzina koyuyorum. Daha kolay oluyor.

Benimki memedeki butun sutu bitirmiyor. Hele gece 10 dk emip uyuyor. O zaman sagiyorum.

Haftada 3 kere en az 3 saat agliyorsa koliktir diye biliyorum.

mamayi birakmadik, devam yani.
anne sutu veriyorum ama yetmiyor. bazen aksam 7- 8 gibi tek damla olmuyor. o zaman mama veriyorum..
mama verip cocuk uyuduğu zaman birkaç saat sonra dolunca sağıyorum..
Çocuk uyaninca göğsünü sağdıgindan dolayi süt olmazsa ne yapiyorsun canim.sağdıgın sütü mü veriyorsun?
Bizimki zırt diye uyanir da süt olmaz diye sağmaya çekiniyirum hep.
Benimki memedeki butun sutu bitirmiyor. Hele gece 10 dk emip uyuyor. O zaman sagiyorum.
Analdim canim.sizinki kac günlük.

Ben de bir iki kere arabada emzirmeyi denedim ama ortuyle zor oluyordu. Artik sagip cantaya koyuyorum arabada aglarsa oto koltugundan cikarmadan biberonu agzina koyuyorum. Daha kolay oluyor.

Ama iste 2 saatte bir emziriyorum ben hangi ara sagicam bilemedim ortuylede zor oluyor aynen

Hanımlar merhaba. Bugün 1 ay aşısı yapmak için sağlık ocağına gittik. O arada tarttılar da. Bebeğim doğduğundan bu yana 600 gram almış. Sağlık ocağındaki ebe aşırı moralimi bozdu, kilo alımı az dedi. Günde 1 kez mama veriyordum. Sütüm çok değil maalesef, akşam yetmediği için ve rahat uyusun diye çaresiz veriyordum. Ebe katiyen verme dedi, memeyi reddeder dedi (bebeğim halen meme delisi bu arada) ama doktorum her 2 saatte bir meme+mama demişti (ki tam olarak uygulamadım bile bunu.) “doktorum mama ver dedi” dedim, “doktorlar para için bunu yapıyorlar, firmalarla anlaşıyorlarz mama verme sakınn” diye üstüne bastıra bastıra söyledi. kimi ciddiye alacağıma şaşırdım. Moralim çok bozuk. Sütüm azaldı resmen

Ben doktorumu dinlemek istiyorum ama vicdanen de kendimi çok kötü hissettim. Siz olsanız kimin söylediğini dikkate alırdınız?

Ama iste 2 saatte bir emziriyorum ben hangi ara sagicam bilemedim ortuylede zor oluyor aynen

Aynı durumdayım Ama verilen cevaplar hiç tatmin etmedi günde birden fazla mama vermek istemiyorum, geceleri veriyorum. Bu yüzden dışarı çıkamıyorum ve bunalıma girdim aynen benim de iki saatte bir meme verdiğim için sütüm kalmıyor, ki zaten şelaleler gibi akan bir sütüm de yok maalesef

Canim ac kalacagina ver mamayi yaziktir cocuga bende vermek istememistim ama baktim olmuyor cocuk doymuyor verdim memeyi unutmuyor ama eskisi gibi cok emmiyor sagip veriyodum doktorum sagma ver direk dedi bende uykudan uyandiginda ac oluyor ilk emziriyorum cektigi kadar cekiyir sonra mamasini veriyorum

Benimki 47 gunluk bugun.
Bi de sagdigimda 12 dakika falan sagiyorum. Illa sut oluyor ya kolay bitmiyor oyle. Sagdikca ve emzirdikce artiyor.

Doktor sana su markayi kullan dedi mi ki?ben olsam doktoru dinlerdim.
Hastanede bana hemsireler mecbur olmmadikca mama vermiyoruz demislerdi ama butun gece emzirdigimi gorunce bebegi alip biz buna mama verelim siz de uyuyun yoksa uyumazsaniz sutunuz tamamen biter demislerdi.
Mecburiyet durumlarinda neden verilmesin?
Bir iki haftaya toparlarsin mamayi birakir. Benim bebegim meme de emiyor biberon da aliyor. Memeyi reddetmedi.

600 gr korkunc degil ki.benimki de oyle aldi ilk ay.hatta belki daha az.mama verme 2 aylik olsun o zaman bakariz dediler.niye boyle panige surukluyolar ki.emzirdikce geliyo sut cidden buna inaniyorum.tabi duzgun beslenip bol su icmek de sart.

Ben de aynı fikirdeyim. Sütten kesmiyorum ki çocuğu memeyi bıraksın. Hem de kaşıkla vermeye çalışıyorum genellikle, biberonu bile minimum kullanıyorum. Daha ne yapabilirim ki?

Hiçbir marka söylemedi, ben etraftan soruşturup belirledim alacağım markayı.geceleri 2 saatte bir emziriyordum ilk zamanlar, pilim bitiyordu. Şimdi geceleri 3 saatte bir vermeye başladım, hayatım düzeldi resmen :) Şu yenidoğan zamanları çokk zormuş, hayırlısıyla bi atlatsak iyi olacak

600 gr korkunc degil ki.benimki de oyle aldi ilk ay.hatta belki daha az.mama verme 2 aylik olsun o zaman bakariz dediler.niye boyle panige surukluyolar ki.emzirdikce geliyo sut cidden buna inaniyorum.tabi duzgun beslenip bol su icmek de sart.

Yani iyilik olmadı bana ebenin bu konuşması hiç. Sütüm aZaldı resmen moralim bozulduğu için. Çocuğum açlıktan çığlık çığlığa ağladı demin, mecburen vermek zorunda kaldım vicdanım sızladı. Şu mama meselesinin gereksiz büyütüldüğünü düşünüyorum, bu kadar öcü bir şey değil bence mama mecbur olmasam zaten vermem, bitiremediğim mamayı 3 hafta sonra atıyorum ve bi sürü de para veriyorum..

Uff sorma ya bende napcam bilemedim ben gun icinde hic mama vermiyorum ilk dogdugunda hipp aldik oylece duruyor

Genelde ebelerin daha deneyimsiz oldugunu dusunuyorum ben.Eminim senin durumunda olsa o da verirdi.Sonucta doktorun dedigi mamayi almayadabilirdin.Bu doktorlari suclamak pek moda oldu.Hele ozel doktoruysa vayy haline :))))

Ilk 6 ayda haftada 150-250 gr almalari gerekiyor.Yani 600gr alanda 1200kg alanda normal.Ciddi kayip yok canim uzulme.

Emzirmeyede devam ediyormussun hislerine guven derim❤
Eger doktorunu dinlemeseydin ve daha az kiloda ciksaydi bu kezde bebegimi ac birakmisim diye vicdan yapacaktin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…