- 10 Haziran 2018
- 1.401
- 2.349
- 133
emzikten süt gelmemesine alışıyor ve memeden süt gelince kızabiliyor. Bir de tokluk hissi veren bir hormonu uyarıyor ve bebek emmek istemiyor. Emzik bazılarından meme reddine sebep olmuyor sanırım ama benim sıpam almadı bende bunu duyunca ısrar etmedim ama bir arkadaşımda meme reddi oldu. Bir de bu aylarda olmayabilir ama algıların açıldığı 3. Aydan Sonra olma olasılığı yüksek. bu arada teşekkür ederimne guzel yazmissiniz.tesekkur ederim.evet agladigi zaman genelde pesinden bi gaz cikarma olayo gerceklesiyo o yuzden ac oldugunu dusunmuyorum.dediginiz gibi cisli bez sayisi onemli ve kilo alimi.ama emzigin neden meme reddine sebep olabilecegini anlayamadim bicok yerde yaziyo ama.tamam biberondan bol bol sut akiyor.ama emzigi bos bos emiyor.
Eveet ayni dogum tarihleri :))) Ekledim,ne guzelmis ismiyle yasasin :) Buyugunun isminide merak ettim :)
O aynı sivilcelerden benim kızımdada var daha önce resim bile eklemiştiim,Bugün gittik doktora, o sivilce türü seylerin en iyi cözümü banyo yaptırmak dedi.. günlük veya iki günde bir banyo yaptır herhangi bir ilaca gerek yok dedi..
Kızlar benim bebeğim 45 günlük oldu şimdiden ellerini emiyor. Karnı tok ama yine de emiyor. Özellikle gece uykuya dalmakta zorlanıyor bende şöyle bir çözüm buldum. Gece yarım kundak yapıyorum ağzına da emzik veriyorum kucağımda pış pış yaparak uyutuyorum 3_4 saat uyuyor öyle. Yane emziği sadece gece uykuya dalsın diye veriyorum. Meme mi falan redetmiyor. Acıkınca zaten ağlıyor gece de çok rahat emiyor.
Bugün gittik doktora, o sivilce türü seylerin en iyi cözümü banyo yaptırmak dedi.. günlük veya iki günde bir banyo yaptır herhangi bir ilaca gerek yok dedi..
Kızlar o kadar kötüyüm ki ne yapacağımı şaşırdım çok çaresizim. Bebeğim kolik bir bebek önce poposunda çatlak olmuştu sonra yüzünde kulak arkasında döküntüler köpüklü kaka ve uzamış sarılığı vardı. Doktora götürdük 5 tüp kan kaka ve idrar tahlili yaptılar ve inek sütü alerjisi şüphesiyle bana diyet önerdiler 10 gündür diyet yapıyorum ve 2 haftadır bebeğim memeyi istemiyor emmiyor memeye yaklaşınca çığlık çığlığa ağlıyor ittiriyor kafasını geriye atıyor morarıyor emziremiyorum süt sağıp veriyorum gece hiç uyumayan kızım bundan iki gün önce tam 15 saat aralıksız uyudu ve beslenmedi ne yaptıysam kesinlikle uyanmadı doktora götürdük yolda uyandı bişey çıkmadı bugün yine başka bir doktora gittik kilo alımı çok düşük çıktı 15 günde 200 gr almış günlük 14 gram çocuk alerji ve gastroentorolojıye muayene olduk minik kızımın kolundan deri testi yaptılar ve 6 tüp kan aldılar memeyi reddetmesine anlam veremediler şimdi baktım sonuçların bir kısmı çıkmış bir kısmıda hemolize olmuş kan alan hemşire çok kötü almıştı yavrumun kolundan hızlı hızlı ve tam tüpü dolduracak kadar kan çekmişti hemolize etmiş moralim çok bozuldu alerjisi uzmanı denememiz için özel mama verdi ama tadı o kadar kötü ki yaparken kokusundan ve tadından midemiz bulandı dolayısıyla bebeğim içmedi sürekli süt sağıyorum ve emmediği için sütüm de azalmaya başladı en kötüsü bebeğim 2 gündür biberonu da ittirmeye başladı en fazla 40-50 ml içirebiliyorum kafayı yemek üzereyim sürekli ağlıyorum çaresizim nolur bana bi akıl verin bebeğim çok acı çekiyor(
Elini emmesi gelişiminin parçası engel olmayın bence. Emzik konusu da kiminde yapmıyor sanırım ama emzik yüzünden meme reddi için erken 3. aylıkken belli olur genelde. Bir de Zaten dönem dönem meme redleri olabiliyor ataklar aşılar etkiliyor ancak emzik ve biberon bu süreciKızlar benim bebeğim 45 günlük oldu şimdiden ellerini emiyor. Karnı tok ama yine de emiyor. Özellikle gece uykuya dalmakta zorlanıyor bende şöyle bir çözüm buldum. Gece yarım kundak yapıyorum ağzına da emzik veriyorum kucağımda pış pış yaparak uyutuyorum 3_4 saat uyuyor öyle. Yane emziği sadece gece uykuya dalsın diye veriyorum. Meme mi falan redetmiyor. Acıkınca zaten ağlıyor gece de çok rahat emiyor.
Canım ben emziğin meme reddi olduğunu düşünmüyorum. Biberon yapabilir belki ama bebek emzikle karnını doyuramıyorlar ki, sadece emme refleksini tatmin ediyor. Kızım acıkınca imkanı yok emzik almıyor ağzını kapatıyor. Sürekli vermeye bende karşıyım ama gece uykuya o şekilde geçiyor. Birde bir yere giderken falan 5_10 dk oyalıyor bazen gerçekten emzik kurtarıcıElini emmesi gelişiminin parçası engel olmayın bence. Emzik konusu da kiminde yapmıyor sanırım ama emzik yüzünden meme reddi için erken 3. aylıkken belli olur genelde. Bir de Zaten dönem dönem meme redleri olabiliyor ataklar aşılar etkiliyor ancak emzik ve biberon bu süreci
Kalıcı hale getirebilir
Bu hafta dr alerji önlemi olarak süt ürünlerini kesti bende.Kurabiye işi yaş şu an.Helvaya devamDeme yaa :) ancak biraktim azalta azalta,bende sevmezdim aslinda.Kurabiyeye sardim simdi.Yapip duruyorum buyuk kizlada mutfakta vakit gecirmis oluyoruz :)
Canim benim de sorunum az biraz seninkine benziyor.Aslında sütün vardı diye düşünüyorum canım. Ben en başından beri sağıp verenlerdenim. Çok güzel gelişimi vardı. Sütün fazlasını abisine içirirdim maşallah deyin lütfen. Geçen hafta annem yeter artık ağladığında memeni veriver böyle çok yoruluyorsun dedi. Meme vermeye başladım ilk gün çok iyiydi iki saate bir tek meme 15 dk emip uyuyordu. Gece 2 ve 7 de uyanırdı sonra 10 diye devam ederdi sağıp verdiğimde de böyleydi. Fakat zamanla memede kıpırdamaya başladı ememiyordu ben de gaz sandim gaz damlası aldık kimyon yedim bebişe Rezene içirdim ayağına sıcak havlu yaptım içlerinde en iyi gelen buydu müshil ilacı bile içirdim ama zamanla karnı şişti ağlarken kendini geriye atıyordu elimle vurduğumda dr lar gibi tok tok ses çıkıyordu gazdı belliydi fakat altında yatan neden aç olmasıymış bunu anladım. Sonra dedim sağıp verecem bi baktım süt yarı yarıya azalmış ! Ben şok oldum. Biberona alıştı memeden ememiyor diye düşündüm artık tekrar sağıp veriyorum.Zamanla sağdıkça tekrar artacağını düşünüyorum şimdilik bebeğime yetiyor çok şükür. Sonuç şöyle bir kanıya vardım aç olan bebekte barsak çalışmaz ve gaz birikir. Şimdi gazda bir sıkıntı yok uyku düzenimiz değişti 2 de anca uyuyor 9 da uyanıyor. Gece ikiye kadar bi 6 saat uyku yok tabi. Neyse zamanla bunun da düzene gireceğine inanıyorum. Not: emzirmemdeki temel etmen burada bi arkadaşın sağıp verenlerin bir süre sonra sütü kesiliyor demesiydi. Emzirmeye devam etsem tamamen de kesilebilirdi Allah korusun. Sağan arkadaşlar devam edin Size de tavsiyem sağın. Mamanızın ismi neocate mi? Oğlum onunla büyüdü. Sonra pregomin e geçti dr tadı daha güzel. İsterseniz gönderebilirim elimde fazla var kalan
Benim 48 gun oldu. Tamamen gecti. Ama distan biraz hissiz gibi uyusuk gibi derim.Sezeryan olan arkadaşlar dikiş agrilariniz devam ediyor mu geçti mi ?
Bebekleriniz 24 saat içinde kaç saat uyanık kalıyor ?
Kızlar benim bebeğim 45 günlük oldu şimdiden ellerini emiyor. Karnı tok ama yine de emiyor. Özellikle gece uykuya dalmakta zorlanıyor bende şöyle bir çözüm buldum. Gece yarım kundak yapıyorum ağzına da emzik veriyorum kucağımda pış pış yaparak uyutuyorum 3_4 saat uyuyor öyle. Yane emziği sadece gece uykuya dalsın diye veriyorum. Meme mi falan redetmiyor. Acıkınca zaten ağlıyor gece de çok rahat emiyor.
evet ben de zor frenliyorum.ama her an yemek yiyebilirim.gece gunduz.Kızlar ben sürekli acıkıyorum sizde de durumlar böyle mi ? Dünyayı yesem doymuycam sanki. İlk oğlumda doğumdan sonra kilo vereceğime 8 kilo almıştım ve uzun zaman o kilolardan kurtulamadım. Bunda da şimdilik 2 kilo aldım ama sürekli kendimi frenliyorum. Yoksa ohoo
benim ilk iki hafta cok agrili gecti.iki haftadan sonra yavas yavas azaldi.ancak agir kaldirinca ya da ters hi hareket yapinca hafif bi sizi olabiliyor.bebegim 24 saatin ortalama 12 saati uyanik kaliyor sanirim.uykusunun buyuk kismi gece oluyor.gunduz cok kisa uykulari oluyor.53 gunluk simdi.Sezeryan olan arkadaşlar dikiş agrilariniz devam ediyor mu geçti mi ?
Bebekleriniz 24 saat içinde kaç saat uyanık kalıyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?