Çişli bez sayısı kaç olmalıymış canımne guzel yazmissiniz.tesekkur ederim.evet agladigi zaman genelde pesinden bi gaz cikarma olayo gerceklesiyo o yuzden ac oldugunu dusunmuyorum.dediginiz gibi cisli bez sayisi onemli ve kilo alimi.ama emzigin neden meme reddine sebep olabilecegini anlayamadim bicok yerde yaziyo ama.tamam biberondan bol bol sut akiyor.ama emzigi bos bos emiyor.
Kızlar o kadar kötüyüm ki ne yapacağımı şaşırdım çok çaresizim. Bebeğim kolik bir bebek önce poposunda çatlak olmuştu sonra yüzünde kulak arkasında döküntüler köpüklü kaka ve uzamış sarılığı vardı. Doktora götürdük 5 tüp kan kaka ve idrar tahlili yaptılar ve inek sütü alerjisi şüphesiyle bana diyet önerdiler 10 gündür diyet yapıyorum ve 2 haftadır bebeğim memeyi istemiyor emmiyor memeye yaklaşınca çığlık çığlığa ağlıyor ittiriyor kafasını geriye atıyor morarıyor emziremiyorum süt sağıp veriyorum gece hiç uyumayan kızım bundan iki gün önce tam 15 saat aralıksız uyudu ve beslenmedi ne yaptıysam kesinlikle uyanmadı doktora götürdük yolda uyandı bişey çıkmadı bugün yine başka bir doktora gittik kilo alımı çok düşük çıktı 15 günde 200 gr almış günlük 14 gram çocuk alerji ve gastroentorolojıye muayene olduk minik kızımın kolundan deri testi yaptılar ve 6 tüp kan aldılar memeyi reddetmesine anlam veremediler şimdi baktım sonuçların bir kısmı çıkmış bir kısmıda hemolize olmuş kan alan hemşire çok kötü almıştı yavrumun kolundan hızlı hızlı ve tam tüpü dolduracak kadar kan çekmişti hemolize etmiş moralim çok bozuldu alerjisi uzmanı denememiz için özel mama verdi ama tadı o kadar kötü ki yaparken kokusundan ve tadından midemiz bulandı dolayısıyla bebeğim içmedi sürekli süt sağıyorum ve emmediği için sütüm de azalmaya başladı en kötüsü bebeğim 2 gündür biberonu da ittirmeye başladı en fazla 40-50 ml içirebiliyorum kafayı yemek üzereyim sürekli ağlıyorum çaresizim nolur bana bi akıl verin bebeğim çok acı çekiyor(
bir aydan buyuk bebekler icin gunde 5-6 cisli bez doydugunu gosterirmis.Çişli bez sayısı kaç olmalıymış canım
Hemen kesinin ustu,evet.Ilkinde ne zaman gecmisti hatirlayamiyorum ama cok kisa surede gecmiyor hemenSezeryan sonrası karın bölgesinde hissizlik devam mi ?
Normal mi ya telaşlandım ben çok
İyi bari, öğrenicez işte yavaş yavaşBizim de sivilceler zamanla kendiliğinden geçmişti. Biz de 2 günde bir yıkıyoruz belki o fayda etmiştir. Sütünden sür diyorlardı bana herkes sivilceler için. Ama yağlı kabuğumsu tabakalar ilaç kullanmadan geçmedi maalesef. Neyse ki 4 günde tamamen geçtiler.
Yediğin bir seyden mi oldu acaba!! Domates yumurta vs tüketince de olabilir..O aynı sivilcelerden benim kızımdada var daha önce resim bile eklemiştiim,
Şimdi o sivilcelrrin aynısı sık sık emdiği meme ucumun etrafında da çıktı
Şaşkınım niye öyle oldu ki???
Benim de Doktorum emzigi tavsiye etti.. sürekli emmek isteyince de sürekli kusuyor tıka basa doldugu için.. bence de gerekli en azından uyuyana kadarCanım ben emziğin meme reddi olduğunu düşünmüyorum. Biberon yapabilir belki ama bebek emzikle karnını doyuramıyorlar ki, sadece emme refleksini tatmin ediyor. Kızım acıkınca imkanı yok emzik almıyor ağzını kapatıyor. Sürekli vermeye bende karşıyım ama gece uykuya o şekilde geçiyor. Birde bir yere giderken falan 5_10 dk oyalıyor bazen gerçekten emzik kurtarıcı
Hmm.Teşekkürler canım..Ama dün çok mutlu oldum sürekli helva yiyorum ama bugün tartıldım 1 kg daha vermişimTahinde alerji yapabilir aklinda olsun canim.Az malzemeli kurabiyelerden deneyebilirsin
Bruno babyOtribebe degil markasız bir sey.. ama sıvıyla makinayı ayrı ayrı aldım sıvısı serum fizyolojik. Damlatınca genzine kacıyor evet insan bir tuhaf oluyo ama zararsızmış.. sıvıyı sıkıyorum biraz, hapsurursa kendiliginden cıkarıyo, yoksa nefesli makinayı kullanıp cekiyorum burnunda sıvı varken.. valla balık tutmuş gibi oluyosun burnu temizlenince
Cnn dut kuruşunu nasıl yapıyorsun tarif verirmisinCanım rezene çayı bebeğe verme sen iç sütüne geçsin 4 yaş ve altında bitkisel hiçbirşey önerilmiyor. Ben bebeğimin gazı için dut kaynatıyorum akşam 3 çay kaşığı veriyorum iyi geliyor Bize... Birde yediklerine çok dikkat et, bebeğin ve sen ayaklarınızı kalın tutun geçer inş
Çok teşekkür ederimBizde de var canim.
Kuzenimin bebegide 25 gunluk onda da var.
Normal demisti bize de doktor
Ben başladım. Haftada 3 gün. Evime iki dakka spor salonu var. Bebeğim bir aylık 1 saat gidip geliyorum annem bakıyor. Kendimi çok daha iyi hissediyorum. Sezeryan dan sonra kesi yerimin üstünde göbeğim katlandı. Kendimi çok feci hissediyorum. Göbeğimin biraz inmesi gerek o yüzden spora devamKızlar yeterince yorgun değilmişim gibi acayip spor yapmak istiyorumSizde de böyle bir durum var mı?
Emziriyosan canim o kadar kalori harcamak iyi degil diye biliyorum canimBen başladım. Haftada 3 gün. Evime iki dakka spor salonu var. Bebeğim bir aylık 1 saat gidip geliyorum annem bakıyor. Kendimi çok daha iyi hissediyorum. Sezeryan dan sonra kesi yerimin üstünde göbeğim katlandı. Kendimi çok feci hissediyorum. Göbeğimin biraz inmesi gerek o yüzden spora devam
Maşallah diyeyim öncelikle de dikiş yerleriniz ağrıtmıyor mu?Ne çeşit spor yapıyorsunuz? Bir de sanki 4 Ay yürüyüş dışında spor önerilmiyor muydu?Ben başladım. Haftada 3 gün. Evime iki dakka spor salonu var. Bebeğim bir aylık 1 saat gidip geliyorum annem bakıyor. Kendimi çok daha iyi hissediyorum. Sezeryan dan sonra kesi yerimin üstünde göbeğim katlandı. Kendimi çok feci hissediyorum. Göbeğimin biraz inmesi gerek o yüzden spora devam
ben bebek bi 10 dk emdikten sonra memenin her yerine minik minik masaj yapiyorum meme bebegin agzindayken.o sirada ordaki sutler de akiyor yutkunuyor bikac kez.boyle boyle yutkunma sesi iyice azalip bitene kadar memeye masaj yapiyorum.ortalama 15 dk da bitiyor.bazen 20 dk da emdigi oluyor toplamda.20 dk dan sonra bos bos emdigi icin bebegi memeden ayiriyorum.
Kızlar masaj da yapiyorum.pompayla da sağıyorum.o sişlikler gitmiyor.Öncelikle bebek emerken bi yandan şişlik olan yerlere masaj yapın. Emdikten sonra da önce sıcak su torbası koyun memeye biraz gevşesin, sonra elinize zeytinyağı alın biraz gene masaj. En son da pompayla sağarsanız o tıkanıklıklar açılır.
evet, diyet listesini bulunca atarım size..E elaelif123 diyetisyene giden sendin degil mi?
Ne yemeyelim az cok biliyoruz ama ne yiyecegimizi yazar misin? Sebzeleri cikarinca aklima bir sey gelmiyor.
spora yazilmak istiyorum ama bebeğe tek baktigimdan hafta sonu grubuna yazılabilirim..Kızlar yeterince yorgun değilmişim gibi acayip spor yapmak istiyorumSizde de böyle bir durum var mı?
tam tersi, benim doktorum 2. aydan sonra sporu önerdiMaşallah diyeyim öncelikle de dikiş yerleriniz ağrıtmıyor mu?Ne çeşit spor yapıyorsunuz? Bir de sanki 4 Ay yürüyüş dışında spor önerilmiyor muydu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?