Canim çok geçmiş olsun çok üzüldüm bebeğine yavrum benim Allahim tez zamanda şifanızı versin.Kızlar o kadar kötüyüm ki ne yapacağımı şaşırdım çok çaresizim. Bebeğim kolik bir bebek önce poposunda çatlak olmuştu sonra yüzünde kulak arkasında döküntüler köpüklü kaka ve uzamış sarılığı vardı. Doktora götürdük 5 tüp kan kaka ve idrar tahlili yaptılar ve inek sütü alerjisi şüphesiyle bana diyet önerdiler 10 gündür diyet yapıyorum ve 2 haftadır bebeğim memeyi istemiyor emmiyor memeye yaklaşınca çığlık çığlığa ağlıyor ittiriyor kafasını geriye atıyor morarıyor emziremiyorum süt sağıp veriyorum gece hiç uyumayan kızım bundan iki gün önce tam 15 saat aralıksız uyudu ve beslenmedi ne yaptıysam kesinlikle uyanmadı doktora götürdük yolda uyandı bişey çıkmadı bugün yine başka bir doktora gittik kilo alımı çok düşük çıktı 15 günde 200 gr almış günlük 14 gram çocuk alerji ve gastroentorolojıye muayene olduk minik kızımın kolundan deri testi yaptılar ve 6 tüp kan aldılar memeyi reddetmesine anlam veremediler şimdi baktım sonuçların bir kısmı çıkmış bir kısmıda hemolize olmuş kan alan hemşire çok kötü almıştı yavrumun kolundan hızlı hızlı ve tam tüpü dolduracak kadar kan çekmişti hemolize etmiş moralim çok bozuldu alerjisi uzmanı denememiz için özel mama verdi ama tadı o kadar kötü ki yaparken kokusundan ve tadından midemiz bulandı dolayısıyla bebeğim içmedi sürekli süt sağıyorum ve emmediği için sütüm de azalmaya başladı en kötüsü bebeğim 2 gündür biberonu da ittirmeye başladı en fazla 40-50 ml içirebiliyorum kafayı yemek üzereyim sürekli ağlıyorum çaresizim nolur bana bi akıl verin bebeğim çok acı çekiyor(
hastaneye gekdim canim.ama kadindoğumdan sıra aldim.Bence artık ihmal etmeyip doktora gitmelisin, genel cerrahi bakıyor buna. Mastite yani.
Her ağladığında işi gücü bırakıp kucağıma alıyorum.kizlar bebeklerinizi en fazla kac dk aglatiyorsunuz.mesela uzunca bi sire ugrasip aglamasi gecmediginde ya da mutfaktaki isinizi bitirmek istediginizde filan.her agladiginda aninda kucaginiza aliyor musunuz.bazen sabredemiyorum surekli yapisik olma haline de.
Canim kadin dogumcu memenin kendi yapisiyla ilgilidir belki dedi.anlamadi.genel cerrahiye git dedi.bu hastanede genel.cerrahi yokki.öteki hastane ćok uzak.öff ne yapacam ya.Bence artık ihmal etmeyip doktora gitmelisin, genel cerrahi bakıyor buna. Mastite yani.
Canim kadin dogumcu memenin kendi yapisiyla ilgilidir belki dedi.anlamadi.genel cerrahiye git dedi.bu hastanede genel.cerrahi yokki.öteki hastane ćok uzak.öff ne yapacam ya.
Valla canım saldım gitti artık.Genel cerrahiye bi göster bence. Kistleşirse daha çok uğraştırır seni.
Kayinvalide kayinpeder gelmis. Yardimci olabiliyorlar mi? Yalniz olmaktan mudrariptin ya.Valla canım saldım gitti artık.
Bebegi emzirdikten sonra gazini cikar 15 dak dik tut.uyut.uyansin geri uğraş.süt sağmaya makineyi yikamaya oturmaya vakit kalmiyor.bide kaynanamlar bizde.hic olmuyor.
İyice strese giriyorum bunu düsündükçe.
Hı benimkinin okadar oluyor da 1ayda sadece 700 gram almışbir aydan buyuk bebekler icin gunde 5-6 cisli bez doydugunu gosterirmis.
Aktardan kuru dut aldım. Cezbede 10 tane kuru dutu kaynatıyorum sonrada soğumaya bırakıp bebeğime 3 çay kaşığı veriyorum. Yanlız süzerek veriyorum içinde parça kalmasın diyeCnn dut kuruşunu nasıl yapıyorsun tarif verirmisin
Canım arkadaşların dediği gibi kistleşirse operasyonla açıyorlar bir an önce git ağrısı da kötüdür. En kötü sütünü sağıp bebeği bırakırsın kayınvalidenlere birazcık bakamazlar mı kendin gidip gelirsin. Ciddi bir durum olabilirValla canım saldım gitti artık.
Bebegi emzirdikten sonra gazini cikar 15 dak dik tut.uyut.uyansin geri uğraş.süt sağmaya makineyi yikamaya oturmaya vakit kalmiyor.bide kaynanamlar bizde.hic olmuyor.
İyice strese giriyorum bunu düsündükçe.
dut kurusu sonuçta sekerli bir şey, doktorunuzun onayi var mi?Aktardan kuru dut aldım. Cezbede 10 tane kuru dutu kaynatıyorum sonrada soğumaya bırakıp bebeğime 3 çay kaşığı veriyorum. Yanlız süzerek veriyorum içinde parça kalmasın diye
600-1200arasina normal diyolar ilk aylar.benimki de o civarda aldi.doktor onemsemedi.normal dedi.Hı benimkinin okadar oluyor da 1ayda sadece 700 gram almış
Canım ben de bebişim doğunca ilk hafta mastit oldum. 4 gün 40 derece ateş ve bir göğüs şiş ve kıpkırmızı süt de gelmiyo o göğüsten. Sık sık sıcak banyoya girip banyoda masaj yaptım. Banyodan çıkınca sağdım. Bebeği ters taraftan da emzirdim emzirirken göğsüme masaj yaptım tıkalı kısmını. Kaynar suyu getirdik bir kasede göğsü üstüne doğru tutup havlu kapattık sonrasında sağdık iltihap geldi pompayla. O iltihapı sağınca rahatladım ateşim düştü göğsümde yavaş yavaş bormale döndüCanim kadin dogumcu memenin kendi yapisiyla ilgilidir belki dedi.anlamadi.genel cerrahiye git dedi.bu hastanede genel.cerrahi yokki.öteki hastane ćok uzak.öff ne yapacam ya.
Yok cnm doktora danışmadım. Herzaman verdiğim birsey değil çok gaz sancısı olursa veriyorum biraz rahatlatıyordut kurusu sonuçta sekerli bir şey, doktorunuzun onayi var mi?
Evet canim geldiler.canim kaynanam felcli.yani bakima muhtac.kayinbabam da kahvaltidan sonra carsiya gidiyor.kaynanama ve çoucuga bakiyorum.yemek yap temizlik yap zaman böyle geciyor.Kayinvalide kayinpeder gelmis. Yardimci olabiliyorlar mi? Yalniz olmaktan mudrariptin ya.
Canim ben olayin boyurunu bilmiyorum.bebek mi cekemiyor yoksa doktorun dediği gibi göğsun kendi yapısiyla ilgili mi bilmiyorum.kayınvalidemin eli tutmuyor.felcli.benim elime bakiyorlar.ben olmazsam ne yemek var nede bi bebege bakma.bebek biraz aģlasa hemen beni çaģırıyorlar.yani büyük hastaneye gitmem imkansız gibi bisey.araligin 10 unda cocuğun kalca cikikligi ultrasonuna gidecez.o güne kadar dursam bisey olur mu?Canım arkadaşların dediği gibi kistleşirse operasyonla açıyorlar bir an önce git ağrısı da kötüdür. En kötü sütünü sağıp bebeği bırakırsın kayınvalidenlere birazcık bakamazlar mı kendin gidip gelirsin. Ciddi bir durum olabilir
Canım öncelikle sana da ćok geçmis olsun.ins bi daha yaşamazsın.Canım ben de bebişim doğunca ilk hafta mastit oldum. 4 gün 40 derece ateş ve bir göğüs şiş ve kıpkırmızı süt de gelmiyo o göğüsten. Sık sık sıcak banyoya girip banyoda masaj yaptım. Banyodan çıkınca sağdım. Bebeği ters taraftan da emzirdim emzirirken göğsüme masaj yaptım tıkalı kısmını. Kaynar suyu getirdik bir kasede göğsü üstüne doğru tutup havlu kapattık sonrasında sağdık iltihap geldi pompayla. O iltihapı sağınca rahatladım ateşim düştü göğsümde yavaş yavaş bormale döndü
Evet terleyince de oluyor.. inşallah önemli bir şey degildir..Aile hekimliğindeki hemşire bebeğimdeki sivilce gibi şeyler için çok sarma bebeği sıcaktan oluyo demişti
Ama meme ucu etrafındakiler niye?
Bulaşıcı bişi değildir diye düşünüyorum ki bebeğimden bana gecsin,
Hani agzında pamukçuk falanda yok emerken oldu desem
Daha ilerlerse bi dr gidicem
Canim benim de sorunum az biraz seninkine benziyor.
Benim bebegim mememi emiyor.sonra birden mememi birakip birakip agliyor.gazini cikartiyorum yine ayni.ama göğsümün koltukaltı tarfindaki kısmı sert.
Bebegin agzınin icinde de süt yok.
Diger göğsüme koyuyorum.ondakini problemsiz iciyor.bakiyorum uyuyor.ama tam bitirmiyor o göğsümün de bi kısmı sert kaliyor.
Sence bebeģim neden ağliyor olabilir?var mı bi fikrin?
canim cok tsk ederim.benim sorunum az çok belli oldu.bebek sütün hepsini icmedigi icin o kanallar sertlesti kaldi.acikmiyir ve agri yapiyir.bebegim az gekdigi icin emmek istemiyor.pompada açmiyor o sertligi.Çocuklarla uğraşmaktan fırsat bulup giremiyorum ama çocuğun aç canım sütünü sağ ver. Yetmezse mama ekle. Sağdıkça artar. Anne çayı iç. İstersen dediğim mAmadan var gönderebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?