2018 Ekim Anneleri

Bizim de gunduz uyumuyor. Dun bir kere bi saat bir kere yarim saat uyudu. Gece uyuyunca kundakliyorum. Daha uzun uyuyor ama gunduz kundaklayacak kadar da dalmiyor. Beyaz gurultu sesinden fenalik geldi. Sabah 10da kaldirmistim. Gece 11.30da uyudu.

Hala yenidogan gibi sayiliyorlar canim.Rutinler yapabilirsin ama 4.ay daha bi kolaylik olabilir bu manada.Bide cok bagli kalacam diye ugrasmak senide yorabilir bunu gozardi etme derim.Hastalik,yolculuk,misafir bile degistiren seyler.

Bende ilkine defter tutmustum.Gunluk gibi degil.Zaman zaman yazdim devam ediyorum hala.Kucugunede basladim hamileligimde.2 oldu defterler :)
Ilk kiyafetleri vb seyleri onlar icin kaldiracagim.
Bir de ilk dogum gununde agac dikmistik yani her dogum gununde dikiyoruz ama ilkinin yeri ayri simdi onunla birlikte her sene fotograflari var :) Kucugu icinde ayni seyi yapacagiz.

Bizim de gunduz uyumuyor. Dun bir kere bi saat bir kere yarim saat uyudu. Gece uyuyunca kundakliyorum. Daha uzun uyuyor ama gunduz kundaklayacak kadar da dalmiyor. Beyaz gurultu sesinden fenalik geldi. Sabah 10da kaldirmistim. Gece 11.30da uyudu.

Uyumadığı zamanlar nasıl geçiyor peki, kendi kendine duruyor mu ? Bizimki uyusa da uyumasa da omuzda yatmak istiyor. Benden başkasında da pek durmuyor. Bi durursa biraz babasında duruyor ve bu gerçekten çok yorucu

Canım gittiğimde açılmam 3 cm di, sabaha kdr 7 cm oldu, sonra doğum hızlansın diye taktılar canım başka bi sebebi yoktu ama pişman oldum taktirdigima çünkü suni kendi sancima gore zordu
Evet canım senin açılmanda varmış zaten sağlıkla kucağına aldın ya önemli olan o

Hanımlar afedersiniz ama bugün doğum yapalı 35 gün oldu ve son 3 gündür herhangi bir lekenlenmem olmuyor.Böyle olup sonradan olan var mı? Namaza başlayabilir miyim acaba?Bir de afedersiniz ama cinsel ilişki 40 ından önce serbest miydiAçıkçası bir sorun olursa (ağrı falan)40 ında doktora gidince onu da sorarım

Canım kanana konusu belli olmuyor herkeste aynı değil muhakkak ama 35. Gün adet gibi yoğun kanamam oldu bir hafta sürdü bir hafta da lekelenmem sürdü 7. Haftada kesildi benim. 6 haftada bitmeyince çok moralim bozuldu hatta kaç tane dr a sordum normal dediler hatta en son aile hekimine sorduğum gün birden kesildi. Eğer kırkı doldurunca dr a gideceksen onunla konuş zaten bir şey kalmamış. Lohusalık döneminde lekelenmeler belli olmuyor bitti derken yüne geliyor falan

Uyumadığı zamanlar nasıl geçiyor peki, kendi kendine duruyor mu ? Bizimki uyusa da uyumasa da omuzda yatmak istiyor. Benden başkasında da pek durmuyor. Bi durursa biraz babasında duruyor ve bu gerçekten çok yorucu
Keske omzumda dursa sadece. Ayakta geziyoruz bi de. Nasil olduysa simdi dizlerimde duruyor. Dun ogleden sonra hep agladim. Yorgunluktan oldum. Butun gun evin icinde dolastim. Yoksa bagirarak agliyordu.

Canim durumum tam olarak şu.
Göğsümde kızarıklık ateş yok.koltukalti tarafı süt dolunca hassaslaşıyor.bebek memeyi emince iki göģsün birbirine bakan tarafı boşalıyor.diğer kısım oldugü gibi sert kaliyor.bebek ağlamaya başliyor.zorlayıp emmeye devam ettirince o kısimlara sanki mil sokuyormuşsun da kanallar açılîyor gibi bi his oluyor.yani meme ucundan yukari doğru.emdikce sişlik azaliyor ama hic bitmiyor.pompa da kalan kısmı çekemiyor.gece göğsüm çok dolunca yine ayni oluyor.
Bide bi yerde okudum.süt yağlı olunca o bölgelerdr katilasma olurmus.benim sütüm sağinca biberonun kenarlarinda damla damla oluyor.rengi de krem rengi.yani sariya yakin.sizin sütünüz nasıl.hangi renk oluyor.
Rezene iciyordum onceden.2 gündür icmiyorum.sütü yağlandırıyormuş.
Benim ne masaj nede sicak su.hic fayda yok.ins canim.
Anladım canım bebek cekemiyorsa zor tabi insallah en kisa zamanda düzelir
Ins canim.bebisim keske söyle bi hüpletsede açılsa.

Günlüğüne ilk gülümsemesi ilk dişinin çıkış tarihi, ilk kelimesi, ilk nezaman anne dediği ilk nezaman emeklediği yürüdüğü konuştuğu vs... dışında neler yazıyorsunuz???
Günlük deyince bunlardan başkası gelmiyo aklıma...

Keske omzumda dursa sadece. Ayakta geziyoruz bi de. Nasil olduysa simdi dizlerimde duruyor. Dun ogleden sonra hep agladim. Yorgunluktan oldum. Butun gun evin icinde dolastim. Yoksa bagirarak agliyordu.
Canim gaz sancisindan dolayi uyumuyor ve agliyorsa sab simplex almani tavsiye edderim.bebeģi rahatlatiyor.gündüz de uyumasını sağlıyor.
Bide karnini doyurduktan sonra uyumuyorsa yere bisey ser.biraz bırak.ama karsisinda dur.zamanla yerde yada bi yere yatirdiginda kendi kendine durma süresi artacak.hatta 1 saat bile duracak zamanla.
Lütfen bu dediklerimi bi dene.ins faydasini göreceksin.

merhabalar. ben 40im dolduğunda gittim doktoruma alttan dikişlerime baktı sonra da us ile karnımdan muayene etti. 30 günde bitmişti lekelemem ve dedi ki rahim duvarın ince henüz adet olmazsın bu süre dedi. 3 ay ağda yasak. 2 ay cinsel ilişki yasak dedi.

U Umudumbitmedi_
Canım mastit değilse ki değil gibi anlattıklarına göre, bi bilgim yok
Ne yaptıysam gecmiyor diyorsun
Bi doktor görebilse keşke, bi fırsatını bulup gidebilsen...
Canim.bence de mastit degil ama mastite çevirir diye korkuyorum.ayin 10una kadar sabredecem ins bise olmaz.bebegi evde biraksam durmaz.zaten evde bi benim kucagimda duruyor.evdekiler bebek aglayinca hemen beni çaģıriyor.bi avutamiyorlar.
Bugün en son lahana yapragi koyacam.
Bu arada göğüs tam olarak boşalinca nasıl oluyor.koltuk altı kısmı tamamen mi yumusak oluyor.keske burda olsaydin da baksaydin:)

Normal doğum sanırım sizinki değil mi?Benim sezaeryan.Ama bilgilendirme için teşekkür ederim

Hmm bekleyeyim o vakit.Namazda da sanırım 40 ona kadar izinliyiz yazıyor nette

İlklerden başka anlık yaşanan bir durumu veya kullandığı ilginçtir kelimeyimya da yaşadığınız ilginç bir olayı yazabiliyorsunuz.Mesela benim oğlan gayet erken konuştu ama ayakkabıya uzun bir süre adagulli dedi,onu yazdım.Birlikte etiketlerin üzerindeki resimler hakkında konuşuyorduk bir gün.Çok güze yorumlar yaptı,onları yazdım vb

Benim gögsüm öyle hani diyolarya süt dolunca çok sertleşiyo taş gibi oluyo diye, hiç öyle taş gibi falan olmuyo... sadece büyüyo ve gögüs ucu sızlayıp agrı yapıyo
Boşalıncada asagı doğru sarkıyo :) zaten hep yumuşak ama ve evet biraz da yumuşuyo :)
Online doktorlara sorsan netten...
Az çok bi fikir olur belki...
El Pompası değilde makinayla sagsan 2 gün
Konukomşuda yokmudur acaba, yada akraba falan ödünç alsan

Yok arkadas bu kiz gunduzleri uyumamaya inat etmis sabah 8 den beri ayakta suan kucagimda uyutmaya calisiyorum cunku uyumazsa cok agresif oluyor

2017 ekim annelerini okuyorum arada. sabaha kadar emmek isteyen, lendi yataginda yatmayan, yemek yedirmekte zorlanilan cocuklar filan. her donemin ayri zorlugu var heralde.iyiye giden bisey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…