Ben de o kadar yorgun ve uykusuzum ki, gece de uyuyamıyorum gündüz de uyuyamıyorum. Bi çocuk sürekli emmek ister mi, sürekli emmek istiyor sürekli omuzda pışpış. Hiç şöyle 5 dakka da sırtım yere değsin ben de etrafa bakınayım demiyor.
Bu benim ikinci çocuğum olmasına rağmen, tecrübeli olmama rağmen hala daha uykusuzluğa adapte olamadım. Çok yorgunum sanki sırtımın bütün kemikleri ağrıyor. Öyle arkadaşlar anlatıyor ya,ne bileyim 3 saat uyudu 4 saat uyudu 5 saat uyudu falan.Bizim çocuklar böyle uyumadığı için biz dinlenemiyoruz. Zamanla biz bu tempoya alışıcaz, çocuklar da biraz düzene girecek. Ben ilk oğlumda anladım ki çocuk büyüdükçe sevgisi de büyüyormuş.Gülmeye başladığında sana böyle elleriyle gel gel demeye başladığında, hatta anne demeye başlayınca :) işte o zaman bi daha konuşalım canım
Şimdi hep öyle kalacakmış gibi hissedersin, sana heryönüyle bağlı biri var bedenen ruhen yorar, nefes alamazsın, bunaldığında dışatı çıkamazsın, istediğin zaman uyuyamaz kalkamazsın, yemek vaktin hatta tuvalete gitmek bile sıkıntı olur ama geciyor canım... zaman akıp geciyor, bi bakacaksın 3 yaşında olmuş... onunla konuşmaktan müthiş zevk alacaksın, birlikte vakit gecirmek dünyanın en güzel eylemi olacak...
Az sabır...
Bebek büyütmek zor ama
Tek başına bebek büyütmek daha da zor
Yardım edenin varmı bilmiyorum...
Sabret büyüdükçe zevk alacaksın eğleneceksin, iyiki diyeceksin...
Allah hepimize kolaylıklar versin
ben de ayni duygulardayim.30 olmadan bi cocugum olsun kafam rahat olsun dedim yillarva cocugu olmayan akrabalarim oldugu icin.zamanla alisicaz heralde.o sevgiyi de hissederiz insallah zamanla
Nilsibel canım şu an hissettiklerin çok normal.Benim 2.çocuk olmasına rağmen hala adapte olamadım.Uykusuzluk,yorgunluk,eski sosyal hayatın uzaklığı vb insanı bunaltıyor.Hatta bugün tansiyonun bile sıyırdı iyice.Büyük 140 ilken küçük 40 oldu ve iç bunaltımı anlatamam.Ama bi ılık duş aldım,kahvemi içtim bebiş kucağımda emiyor şu an ama eşimle film açtık komedi izlemeye çalışıyorum.Hatta arada 20 dk büyük oğlumla isim şehir oynadım ve inan şimdi daha iyiyim.Sen de zevk aldığın seni rahatlatacak bi iki şey yap,biraz daha rahatlarsın ve inan zamanla çok daha iyi hissedecek ve İYİ Kİ diyeceksin.
Amin inşallah canım
Canım en yakın zamanda düzelirsin inşallah ben çok üzülüyorum senin durumuna tabi bebişe daha çok destek mi alsan acaba
Arada atladigim var mi bilmiyorum. Destekleriniz icin cok tesekkurler. Biraz daha iyi geldi.Bazilari bebeklik donemi bana gore degilmis der biraz buyuyup keyfine varinca :) sizin icinde boyledir belki.
Ya da olma asamasinda gercekten isteyip istememeyi dusunemeden olacak mi olmayacak mi dusuncelerinin baskisi gibi dikilmistir karsiniza bu sorumluluk.
Herneyse hislerinizin ona da birebir gectigini unutmayin derim yardim alabiliyorsaniz ya da danisacaginiz biri varsa belki daha iyi olur ya da bu sure de sizi daha rahatlatacak birileri evde yardimci olabilirse.Bazen asiri yorgunlukta cok etkili.
Zaman ilacin olsun insallah
Ya etrafimdaki herkes ayni seyleri soyluyor bana guc vermek icin ama o gunler oyle uzak geliyor ki bana hani denseki su zmn duzene girecek atiyorum 3 gun sonra 5 ay sonra vs tamam dicem sabredicem ama birgunu digerini tutmuyor ki
Arada atladigim var mi bilmiyorum. Destekleriniz icin cok tesekkurler. Biraz daha iyi geldi.
Tekim. Esim cok yardimci ama o da ise gidiyor gunduz. Ona da uzuluyorum. Gelince bana yardim ediyor.
Belki ise baslayinca daha iyi olurum.
Bugun 40 dakika kanguruya koyup yuruyuse ciktim. Onun icinde cok guzel uyumustu. Yolda bir kac kisi beni durdurup bu cocuk usur dediler. Halbuki cocugun agzi burnu gozu haric her yeri kapali. Cok kalin giydirdim kurdesen dokmese bari diye dusunuyordum. Eve gelince basti yine yaygarayi. Ama her gun biraz boyle cikmayi dusunuyorum.Kendine zaman tanı.Bunları dusunme.Sadece kendini daha dibe cekme canım.Herkes gibi hissetmek zorunda degilsin boyle hissetmekte normal.Cunku ciddi ve bambaska bir durum.Duygu yogunlugu cok fazla,bedenen hormonal degisim cok fazla.Yasanmasa anlamsiz olur sadece kabullenmek biraz hafifletiyor.
Ama sunuda unutma bu durumu yumusatmakta senin elinde.
Mevsimde sanssizlikmis diye dusunuyorum ben ilk kizim Mayis dogumluydu ve arabasina koyup yurumek bile ne iyi gelirdi.Ama bu hava ciksanda zor,evde dursanda ayri karanlik ic sikintisi
Çık canım hiçi şey olmaz güzelce giydirdikten sonra.Millete kulak asmamak lazım çokta.(mesela Şimdi kayınvalidem bende.Çocugu nasıl tutsak bi kılıf buluyor.Eline veriyoruz yok tersime verdiniz ondan tutamadım diyor.Anıları anlatıyor görümcemi kundağın içinde tutamayıp düşürmüş,eşimi yataktan düşürmüş.Anlayacagın onlar nasıl yaşayarak tecrübe ettiyse biz de öyle yapmalıyız benceBugun 40 dakika kanguruya koyup yuruyuse ciktim. Onun icinde cok guzel uyumustu. Yolda bir kac kisi beni durdurup bu cocuk usur dediler. Halbuki cocugun agzi burnu gozu haric her yeri kapali. Cok kalin giydirdim kurdesen dokmese bari diye dusunuyordum. Eve gelince basti yine yaygarayi. Ama her gun biraz boyle cikmayi dusunuyorum.
Bugun 40 dakika kanguruya koyup yuruyuse ciktim. Onun icinde cok guzel uyumustu. Yolda bir kac kisi beni durdurup bu cocuk usur dediler. Halbuki cocugun agzi burnu gozu haric her yeri kapali. Cok kalin giydirdim kurdesen dokmese bari diye dusunuyordum. Eve gelince basti yine yaygarayi. Ama her gun biraz boyle cikmayi dusunuyorum.
Bi yerde desteksiz yani sallamadan pispjslamadan uyutmak ile ilgili bi yazi okumuştum onu uygulamaya calismak gibj bir hadsizlik yapiyorumKızlar uyku eğitimi başta olmak üzere eğitim vermeye başlayan oldu mu? ne gibi şeyler yapıyosunuz hadi paylaşalım
Bu aylarda uygulanabiliyor muymus?Bi yerde desteksiz yani sallamadan pispjslamadan uyutmak ile ilgili bi yazi okumuştum onu uygulamaya calismak gibj bir hadsizlik yapiyorumtabi hergun bastan basliyoruz bi kere bile uyumadi. Esime de anlattim bak boyle boyle yapmak gerekiyor mus diye ilk cumlesi onu yazanin cocugu varmiymis oldu
0_4 ay icin yaziyordu teoride evet ams pratikte zorBu aylarda uygulanabiliyor muymus?
Günaydın canım,arkadaşlarin tavsiyesiyelerine katılıyorum Dr. Muayenesi şart. . . Ama benim sana başka bir tavsiyem olacak,aynı şeyi ilk bebegimde yaşamış biri olarak yazıyorum(bende sadece şişlik ve ağrı vardı,memede kızarıklık ya da ateşim yoktu),o zaman ben doktora da gitmiştim fakat ultrasonla baktığında tüm kanalların açık olduğunu yapabileceği pek bişey olmadığını söyledi,ben de sıcak kompres, masaj,banyo aklına ne gelirse yaptım ama şişlik inmedi...en son annem senin canın bişey mi çekti,yemek isteyip de yiyemedigin bişey var mı diye sordu,aslında canım bişey çekmemişti ama düşününce 2 tane şeyin kokusunun(Yazmayayım şimdi kimsenin canı istemesin) burnuma hoş geldiğini hatırladım,hemen bulup yedirdi annem ve sislerim indiCanim.bence de mastit degil ama mastite çevirir diye korkuyorum.ayin 10una kadar sabredecem ins bise olmaz.bebegi evde biraksam durmaz.zaten evde bi benim kucagimda duruyor.evdekiler bebek aglayinca hemen beni çaģıriyor.bi avutamiyorlar.
Bugün en son lahana yapragi koyacam.
Bu arada göğüs tam olarak boşalinca nasıl oluyor.koltuk altı kısmı tamamen mi yumusak oluyor.keske burda olsaydin da baksaydin:)
evet kesinlikle.yatagina koyuyim uyusun icin cok erken daha.bosuna kendimizi hirpaladigimizla kaliyoruz.gece kendi yataginda uyuyor ya varsin gunduz de kucakta uyusun bikac ay daha.:)Gunaydin kizlar dun butun gun ugrastim kucagimda uyuttum yatak odasini kararttim reflu yatagina koydum falan aksama kadar kac takla attim kac sekle girdim sonuc butun gun uyumadi o yuzden 3 ay dolmadan ben bir sey beklemiyorum artik uyusun kucagimda napayim 3 aydan sonra Allah kerim yine deneriz :) zaten uyku egitimlerini 4 aydan once onermiyorlar
Beni atladınız:))) Şaka bir yana, bebeğe bolca sarilin ve konusun..ona sevgi sözcükleri mirildanin. Inanın aradaki bağ artacaktırArada atladigim var mi bilmiyorum. Destekleriniz icin cok tesekkurler. Biraz daha iyi geldi.
Tekim. Esim cok yardimci ama o da ise gidiyor gunduz. Ona da uzuluyorum. Gelince bana yardim ediyor.
40 kontrolünde spora başla dedi doktorum yüzme dahil. Göbeğim kaldı benim de inmedi hala :)))Ne tür sporlar yapıyorsunuz, sezeryan için sakıncasız olan hangisi. Benim göbek de fena1 ay 19 günlük kızım. Mesela mekik çekmek sezeryana zarar verir mi
Sokaktakilere ne oluyo cidden tuhaf yani..bir çocuğu en iyi annesi düşünür zaten.. insanlar bayılıyor başkalarına karışmayaBugun 40 dakika kanguruya koyup yuruyuse ciktim. Onun icinde cok guzel uyumustu. Yolda bir kac kisi beni durdurup bu cocuk usur dediler. Halbuki cocugun agzi burnu gozu haric her yeri kapali. Cok kalin giydirdim kurdesen dokmese bari diye dusunuyordum. Eve gelince basti yine yaygarayi. Ama her gun biraz boyle cikmayi dusunuyorum.
BiZde de var o.Umma derler hatta ve ben inanıyorum :)Günaydın canım,arkadaşlarin tavsiyesiyelerine katılıyorum Dr. Muayenesi şart. . . Ama benim sana başka bir tavsiyem olacak,aynı şeyi ilk bebegimde yaşamış biri olarak yazıyorum(bende sadece şişlik ve ağrı vardı,memede kızarıklık ya da ateşim yoktu),o zaman ben doktora da gitmiştim fakat ultrasonla baktığında tüm kanalların açık olduğunu yapabileceği pek bişey olmadığını söyledi,ben de sıcak kompres, masaj,banyo aklına ne gelirse yaptım ama şişlik inmedi...en son annem senin canın bişey mi çekti,yemek isteyip de yiyemedigin bişey var mı diye sordu,aslında canım bişey çekmemişti ama düşününce 2 tane şeyin kokusunun(Yazmayayım şimdi kimsenin canı istemesin) burnuma hoş geldiğini hatırladım,hemen bulup yedirdi annem ve sislerim indiaslında ben böyle şeylere pek inanmam,sizlere de sacma gelebilir, artık yaptığım masajların etkisi mi bilmem...sen de bi düşün bakalım yemek isteyip de yiyemedigin birşey var mı?buna süt çekmesi diyorlarmış annem öyle diyordu...şifa diliyorum senin için,bebeğini sağlıkla büyüt inşallah....
Canim bende senin gibiyim.tek bakiyorum.Arada atladigim var mi bilmiyorum. Destekleriniz icin cok tesekkurler. Biraz daha iyi geldi.
Ćık canim.benim.kayınvalidemler olmasa çocuğu da alir kacarim disarı.şurda 2 gün kaldı.arada battaniyeye sarıp inecem aşaģı.Bugun 40 dakika kanguruya koyup yuruyuse ciktim. Onun icinde cok guzel uyumustu. Yolda bir kac kisi beni durdurup bu cocuk usur dediler. Halbuki cocugun agzi burnu gozu haric her yeri kapali. Cok kalin giydirdim kurdesen dokmese bari diye dusunuyordum. Eve gelince basti yine yaygarayi. Ama her gun biraz boyle cikmayi dusunuyorum.
Valla benim kaynanam da neler söylüyor.bir çocuğa bakamiyorsunuz diye de.ben baktiģımı düsünüyorum.kendisi bebegini sallarken disarida bisey olmus.meraktan ayagindan bebegi atip gidip disari bakmis.bebegin koynuna biberonu koyup gidip isine bakiyormus.kimse kimseye akıl vermesin.simdiki anneler daha iyi bakiyor bence.öyle olmasa eskiki gibi bebek ölümleri artardı.Çık canım hiçi şey olmaz güzelce giydirdikten sonra.Millete kulak asmamak lazım çokta.(mesela Şimdi kayınvalidem bende.Çocugu nasıl tutsak bi kılıf buluyor.Eline veriyoruz yok tersime verdiniz ondan tutamadım diyor.Anıları anlatıyor görümcemi kundağın içinde tutamayıp düşürmüş,eşimi yataktan düşürmüş.Anlayacagın onlar nasıl yaşayarak tecrübe ettiyse biz de öyle yapmalıyız bence)
Canim sanki derdime derman senin yazdiğın sey.ćünkü benim bebegim cekince yarisi gidiyor o sişligin ama tam gitmiyor.demekki kanal tıkalı deģil.Günaydın canım,arkadaşlarin tavsiyesiyelerine katılıyorum Dr. Muayenesi şart. . . Ama benim sana başka bir tavsiyem olacak,aynı şeyi ilk bebegimde yaşamış biri olarak yazıyorum(bende sadece şişlik ve ağrı vardı,memede kızarıklık ya da ateşim yoktu),o zaman ben doktora da gitmiştim fakat ultrasonla baktığında tüm kanalların açık olduğunu yapabileceği pek bişey olmadığını söyledi,ben de sıcak kompres, masaj,banyo aklına ne gelirse yaptım ama şişlik inmedi...en son annem senin canın bişey mi çekti,yemek isteyip de yiyemedigin bişey var mı diye sordu,aslında canım bişey çekmemişti ama düşününce 2 tane şeyin kokusunun(Yazmayayım şimdi kimsenin canı istemesin) burnuma hoş geldiğini hatırladım,hemen bulup yedirdi annem ve sislerim indiaslında ben böyle şeylere pek inanmam,sizlere de sacma gelebilir, artık yaptığım masajların etkisi mi bilmem...sen de bi düşün bakalım yemek isteyip de yiyemedigin birşey var mı?buna süt çekmesi diyorlarmış annem öyle diyordu...şifa diliyorum senin için,bebeğini sağlıkla büyüt inşallah....
Aynen canim.bebegi sevdikve konustukca aradaki bağ artiyor.Beni atladınız:))) Şaka bir yana, bebeğe bolca sarilin ve konusun..ona sevgi sözcükleri mirildanin. Inanın aradaki bağ artacaktır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?