2018 Ekim Anneleri

ben de ayni duygulardayim.30 olmadan bi cocugum olsun kafam rahat olsun dedim yillarva cocugu olmayan akrabalarim oldugu icin.zamanla alisicaz heralde.o sevgiyi de hissederiz insallah zamanla

Amin inşallah canım

Canım en yakın zamanda düzelirsin inşallah ben çok üzülüyorum senin durumuna tabi bebişe daha çok destek mi alsan acaba

Arada atladigim var mi bilmiyorum. Destekleriniz icin cok tesekkurler. Biraz daha iyi geldi.
Tekim. Esim cok yardimci ama o da ise gidiyor gunduz. Ona da uzuluyorum. Gelince bana yardim ediyor.
Belki ise baslayinca daha iyi olurum.

Ya etrafimdaki herkes ayni seyleri soyluyor bana guc vermek icin ama o gunler oyle uzak geliyor ki bana hani denseki su zmn duzene girecek atiyorum 3 gun sonra 5 ay sonra vs tamam dicem sabredicem ama birgunu digerini tutmuyor ki

Canim hep sonrayi dusunursen bugunu kacirirsin ve bu halleride bidaha yok inan ozleniyor.Bu bebek masumluguda bambaska.
Oyle bebek yesin uyusun buyusun degil inan buyudukcede bambaska daha zor seylerde cikacak.Donemleri var ve inan sabir zorluyor.Bana suan mesela kucugu kolay geliyor.
Sadece icinde bulunmak yorgunluk uykusuzluk bindikce cok zor.Yardim yardim yardim.Baska caresi yok.Durmuyor demeyin esinize verin eger durmuyor deyip aliyorsaniz zaten alismayacaktirda.Banyonuzu,lavabo ihtiyacinizi vb seyleri kosturarak degil birazda dinlenerek hicbisy dusunmeden yapin,zihninizi temizleyin,sakinlesin.
Kabullenmek cok sıkı bir adım...

Arada atladigim var mi bilmiyorum. Destekleriniz icin cok tesekkurler. Biraz daha iyi geldi.
Tekim. Esim cok yardimci ama o da ise gidiyor gunduz. Ona da uzuluyorum. Gelince bana yardim ediyor.

Kendine zaman tanı.Bunları dusunme.Sadece kendini daha dibe cekme canım.Herkes gibi hissetmek zorunda degilsin boyle hissetmekte normal.Cunku ciddi ve bambaska bir durum.Duygu yogunlugu cok fazla,bedenen hormonal degisim cok fazla.Yasanmasa anlamsiz olur sadece kabullenmek biraz hafifletiyor.
Ama sunuda unutma bu durumu yumusatmakta senin elinde.
Mevsimde sanssizlikmis diye dusunuyorum ben ilk kizim Mayis dogumluydu ve arabasina koyup yurumek bile ne iyi gelirdi.Ama bu hava ciksanda zor,evde dursanda ayri karanlik ic sikintisi

Bugun 40 dakika kanguruya koyup yuruyuse ciktim. Onun icinde cok guzel uyumustu. Yolda bir kac kisi beni durdurup bu cocuk usur dediler. Halbuki cocugun agzi burnu gozu haric her yeri kapali. Cok kalin giydirdim kurdesen dokmese bari diye dusunuyordum. Eve gelince basti yine yaygarayi. Ama her gun biraz boyle cikmayi dusunuyorum.

Çık canım hiçi şey olmaz güzelce giydirdikten sonra.Millete kulak asmamak lazım çokta.(mesela Şimdi kayınvalidem bende.Çocugu nasıl tutsak bi kılıf buluyor.Eline veriyoruz yok tersime verdiniz ondan tutamadım diyor.Anıları anlatıyor görümcemi kundağın içinde tutamayıp düşürmüş,eşimi yataktan düşürmüş.Anlayacagın onlar nasıl yaşayarak tecrübe ettiyse biz de öyle yapmalıyız bence )

Bende hep kanguru ile cikiyorum ve waikikide orgu gb hirkalar var gorduysen ondan var ustunde sadece,basinda penye bere cok soguksa yine öyle triko bere,ayagina panduflarini giydiriyorum bide ekstra.Onun disinda normal kiyafetleri.
Kanguruda normalde olduklarindan cok daha sicaklar ve sen bunu hissediyorsun zaten o yuzden soguga gore sen karar verir cikarirsin hic kimseyi dinleme.

Kızlar uyku eğitimi başta olmak üzere eğitim vermeye başlayan oldu mu? ne gibi şeyler yapıyosunuz hadi paylaşalım

Kızlar uyku eğitimi başta olmak üzere eğitim vermeye başlayan oldu mu? ne gibi şeyler yapıyosunuz hadi paylaşalım
Bi yerde desteksiz yani sallamadan pispjslamadan uyutmak ile ilgili bi yazi okumuştum onu uygulamaya calismak gibj bir hadsizlik yapiyorumtabi hergun bastan basliyoruz bi kere bile uyumadi. Esime de anlattim bak boyle boyle yapmak gerekiyor mus diye ilk cumlesi onu yazanin cocugu varmiymis oldu

Bu aylarda uygulanabiliyor muymus?

Günaydın canım,arkadaşlarin tavsiyesiyelerine katılıyorum Dr. Muayenesi şart. . . Ama benim sana başka bir tavsiyem olacak,aynı şeyi ilk bebegimde yaşamış biri olarak yazıyorum(bende sadece şişlik ve ağrı vardı,memede kızarıklık ya da ateşim yoktu),o zaman ben doktora da gitmiştim fakat ultrasonla baktığında tüm kanalların açık olduğunu yapabileceği pek bişey olmadığını söyledi,ben de sıcak kompres, masaj,banyo aklına ne gelirse yaptım ama şişlik inmedi...en son annem senin canın bişey mi çekti,yemek isteyip de yiyemedigin bişey var mı diye sordu,aslında canım bişey çekmemişti ama düşününce 2 tane şeyin kokusunun(Yazmayayım şimdi kimsenin canı istemesin) burnuma hoş geldiğini hatırladım,hemen bulup yedirdi annem ve sislerim indiaslında ben böyle şeylere pek inanmam,sizlere de sacma gelebilir, artık yaptığım masajların etkisi mi bilmem...sen de bi düşün bakalım yemek isteyip de yiyemedigin birşey var mı?buna süt çekmesi diyorlarmış annem öyle diyordu...şifa diliyorum senin için,bebeğini sağlıkla büyüt inşallah....

Gunaydin kizlar dun butun gun ugrastim kucagimda uyuttum yatak odasini kararttim reflu yatagina koydum falan aksama kadar kac takla attim kac sekle girdim sonuc butun gun uyumadi o yuzden 3 ay dolmadan ben bir sey beklemiyorum artik uyusun kucagimda napayim 3 aydan sonra Allah kerim yine deneriz :) zaten uyku egitimlerini 4 aydan once onermiyorlar

evet kesinlikle.yatagina koyuyim uyusun icin cok erken daha.bosuna kendimizi hirpaladigimizla kaliyoruz.gece kendi yataginda uyuyor ya varsin gunduz de kucakta uyusun bikac ay daha.:)

Beni atladınız:))) Şaka bir yana, bebeğe bolca sarilin ve konusun..ona sevgi sözcükleri mirildanin. Inanın aradaki bağ artacaktır

Ne tür sporlar yapıyorsunuz, sezeryan için sakıncasız olan hangisi. Benim göbek de fena 1 ay 19 günlük kızım. Mesela mekik çekmek sezeryana zarar verir mi
40 kontrolünde spora başla dedi doktorum yüzme dahil. Göbeğim kaldı benim de inmedi hala :)))

Sokaktakilere ne oluyo cidden tuhaf yani..bir çocuğu en iyi annesi düşünür zaten.. insanlar bayılıyor başkalarına karışmaya

BiZde de var o.Umma derler hatta ve ben inanıyorum :)

Canim bende senin gibiyim.tek bakiyorum.
Esim ise gidince gitmesini istemiyorum.kaynanamlar geldi ama 2 gün sonra gidecek.aslinda gitmeleri daha iyi olur diye düsünüyorum.ćünkü onlar da bakima muhtac.evde bebek uyunca binkitap okurum bi dizi izlerim.diye dusunüyorum.sende bundan once sana ne zevk veriyorsa onu yap.aslinda bizi bunalima sokan şey hayatimizin tamammen degistigini eski zevklerimize elveda diyecegimizi düsünmekten oluyor.gercekte ise tamamen degismiyor.biraz degisiyor kısa bi süre icin.sonra eskiyle yeniyi harmanlayip bi yaşam şekli olusturuyoruz kendimize.
Bunlar gözünü korkutmasin.bebisini sev ona sürekli dua et.zamanla ikinci çocugu bile düsüneceksin.ben düsünüyorum bile:)
Ćık canim.benim.kayınvalidemler olmasa çocuğu da alir kacarim disarı.şurda 2 gün kaldı.arada battaniyeye sarıp inecem aşaģı.
Valla benim kaynanam da neler söylüyor.bir çocuğa bakamiyorsunuz diye de.ben baktiģımı düsünüyorum.kendisi bebegini sallarken disarida bisey olmus.meraktan ayagindan bebegi atip gidip disari bakmis.bebegin koynuna biberonu koyup gidip isine bakiyormus.kimse kimseye akıl vermesin.simdiki anneler daha iyi bakiyor bence.öyle olmasa eskiki gibi bebek ölümleri artardı.
Canim sanki derdime derman senin yazdiğın sey.ćünkü benim bebegim cekince yarisi gidiyor o sişligin ama tam gitmiyor.demekki kanal tıkalı deģil.
Gecen esim bisey alip icmisti karsimda.ne kadar istediysem de vermedi.çocukta gaz yapar demisti.
Aslinda gaz yapar diye bicok seyi yemedim ićmedim canim istedigi halde.bundan olmus olabilir.sadece biri aklima geldi.benim goğsumun ikisi de siş.acaba daha neler cekti canim bilmiyorum.nasil bulacam ki
Beni atladınız:))) Şaka bir yana, bebeğe bolca sarilin ve konusun..ona sevgi sözcükleri mirildanin. Inanın aradaki bağ artacaktır
Aynen canim.bebegi sevdikve konustukca aradaki bağ artiyor.
Önceki ben duygusu yerini fedakârliga birakiyor.
Şu eskilerin bebegi kucaga cok alma demelerini artik cok yanlis buluyorum.anne bebegini sevmicekte sokaktaki adam mi sevecek.bana çok saćma geliyor.hem annenin hemde bebegin bu sevgiye bağa ihtiyaci var.
Etkisini hemen gösteriyor cünku.anneye bebek bakmak artik zor gelmiyor.o uyaninca yada uyumayinca kızmiyor.yatagindan sinirle değil sevgiyle aliyorsun.
Neden uyumadin uyusana diye baģirmak yerine.neden uyumadin annem.ne oldu.bi sorunun mu var.gel bakalım diyip sevgiyle kucaģina aliyorsun.
Öpüp kokluyorsun bebek de kendini iyi hissediyor.
Ben artık böyle düsünüyorum.
Bebegimi sevdikçe zorluklar zorluk olarak görünmüyor.
Rabbim evlatlarimizi korusun...

U Umudumbitmedi_ Canim cok az yemekten bisy olmaz.Misal kola cektiyse canin yarim cay bardagi ya da bi yudumda olsa ic nefsini körelt canin cekecegine,gaz yapacak yemek varsa 1 kasikcik al.Illa cok icmeye cok yemeye gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…