2018 Ekim Anneleri

Benim süt kanallarım açık baya zaten artık 10dkka içinde boşaltıyor sütü maşallh:) doyuyor ve bırakıyor kilo alımıda gayet iyi doyuyor yani bazen geçiyoe bile ben emziriyorum ama gündüz uyandırıp uykuyu çok seviyor..okadar az sıklıkta uyanması normalmi bilmiyorum doktorunuz ne dedi bu konuda?bwlki aç oludğu için değildir ağlaması emzikkullanıyormu?

evet doktor bana da ayni aciklamayi yapmisti.besin alerjisi olsa baska belirtiler de olurdu heralde diye dusundum.
Besin alerjisinde yeşil kaka ,kakada kan ve sümüksü kaka olur dedi doktorumuz sadeve yeşil kaka için yediğin birley dokunmuştur dedi önemsemedi ..sürekliliği olmadığı için ..

Emzik için bir resim paylaşılmış bence bebekten bebeğe değişiyor bu durum diye düşünüyırum benim oğlum mesela açken kesinlikle emzipi tutmuyır direk atıyor ağzından ama tokken gündüz emiyor yada uykuya geçişlerde ..yani farkında emziğin benim memem olmadığının açken onu atarken göğsüme koyunca direk vakum gibi yapışıyor yani :)

Bütün sıkıntının sebebi alerji canım. Eğer alerjiyi çözersen bebeğin rahatlar. Bizde de var alerji arada besin denemesi yapıyorum. Eğer yediğim şey dokunuyorsa günlerce uyumuyor doğru düzgün ve sürekli ağlıyor. O alerjen vücudu terkederse rahatlıyor ve gece gündüz rahat uyuyor.

ne guzel doyunca memeyi birakmasi.benimki 1 saat biraksan hic birakmadan duruyo memede.oyle doydum birakayim yok.gunduzleri kucak harici uyumaz zaten.sadece gece yataginda uyur.yani bizde emsin uyusun diye bi durum yok.sizinki ne guzel rahatmis.gun icinde ara sira veriyorum.cok seviyor emzigi.ama cok alissin da istemiyorum.

gecen gun bi misafirimiz geldi.bizimkinden 1 ay buyuk kiz bebegi vardi.bebek yarim saat kanepede gik demeden uyanik bi sekilde yatti.sonra ih ih deyince annesi 'sen aciktin mi' dedi.parmagiyla yanaklarini yokladi.sonra 5'10 dk emzirdi.bebek memeyi birakti.tamaaam dedi gazini cikardi iki pat pat yapinca.sonra da kanepeye yatirip sirtini tipisladi ve uyudu.ben sok oldum tabi.doydugunu nasil anladin dedim.bebek doyunca birakiyo memeyi dedi.butun bu surecin bu kadar kisa ve huzurlu gecmesine sasirdim.insalllah 1 ay sonra bizimki de boyle olur dedim doyunca memeyi birakan, pat diye gazi cikan 20 saat uyuyan bebekler nerde

Ay cok moralim bozuldu.
Ben sadece emerken rahat ediyorum. Su an oldugu gibi. Diger zamanlarda hep ayakta geziyoruz. Bugun mesaiye erken basladik. Bakalim esim gelene kadar ne yapcam.

Çok geçmiş olsun kıyamam minicik bebek daha neden oluyormuş sürekli?
İnşallah bir an önce geçerde bi daha tekrarlamaz hastalığı.

Hepsi üstüste gelmiş ne kadar yoruyordur bebeği. Ben şuna çok inanıyorum hani bi sıkıntıları olduğunda üzülüyoruz geriliyoruz stres doluyoruz ya o direk bebeğe geçip onu daha da huysuzlaştırıyor. Ne olursa olsun sakin kalıp mutlu olmak lazım ki çabuk atlatsın o da. Ben bu kadar sabırlı bilmezdim kendimi çok şaşırıyorum ama mecburum.

Selamlar :)
Dün doktor kontrolümüz vardı bugün aşımız. İkisini de atlattık şükür. Gelişimi kilo alımı iyi çıktı henüz 1 aylığız.

2 aylık olan ya da kontrole gidenlere bi sorum var. Kilo alımları nasıl ilerliyor 1. ay aldığı kilo gibi mi kilo almaya devam edecekler? Biz 1 ayda 1.5 kilo almışız 2. ayında da 1.5 civarı mı alacağız?

Birde şimdiden 2. ay aşılarımı düşünmeye başladım

İlk birkaç ay bu şekilde devam edebilir canım 5.-6. Aylar civarı yavaşlıyor 500- 600 gr gibi almaya başlıyorlar benimki de ilk ay 1.5 kg almıştı bu ay sanırım 1800-2000 gr arası olacak 2. Ay aşımız çarşamba günü. Aşılar bizi daha çok zorluyor sanırım canları yanacak diye bebekler azıcık ağlayıp hayatlarına devam ediyorlar. Ne yapalım onların iyiliği için katlanbileceğimiz bir acı Allah daha büyüklerini yaşatmasın

A Atape canım çok geçmiş olsun şu hastalık süreçlerinde rabbim sabır versin. Ne çok sınanmışsınız Allah mükafatını versin inş. Hastanede yatmak bebeğini o halde görmek ve sağlık çalışanşarının dışında bizlerin bir şey yapamaması çok zor geliyor umarım problemleriniz çözülür daha da yaşamazsınız böyle hastalıklar

Birde sab simplex gaz ilacını kullanan var mı? Günde 32 damla verdi doktor 4x8 şeklinde dozajı çok geldi bana
Canim ben kullaniyorum.aksam 9 bucuk 10 gibi 5 damla verip emzirip yatiriyorum.
Bana sorarsan o kadar cok verme.
Bi dene.ins ise yarar.
Genelde bana gore etkisi bebeģi gazdan dolayi rahatlatip uyutmak.

A Atape canim ćok geçmis olsun.neler yaşamışsınız böyle.rabbim korusun yavrunu.bi daha hastane kapılarina düsürmesin.çok zor çok.
Rabbim gücünü sabrını arttirsin.başka kötü seylerle sınamasın...

Canim cok gecmis olsun.sab simplex diye bi damla var.onu düzenli hergün yatmadan ver.ins faydasıni göreceksin.

Çok sağol canım elimde 2 paket 2 no bez var acaba alsam mı daha diye düşünüyordum ama aynı şekilde kilo alıyorlarsa ocak gibi 3 noya geçerim stok yapmayayım o zaman.

Sanırım aşılar bizi daha fazla zorluyor dediğin gibi. Kızım çok ağladı iğne yapılırken ama sustu sonrasında benim içim acımaya devam etti resmen. Daha 1 ay var ama düşünüyorum 2. ay aşılarını şimdiden Daha büyük acı çekmemeleri onların sağlığı için dediğin gibi yapacak bişey yok.
Sadece akşam mı veriyorsun canım? Yeterli geliyor mu günde tek doz peki?

8 saatte 1 5 damla veriyorum ben 4*8 cok geldi banada ama doktorun oyle uygun gördüyse oyle ver
Kolik ya da aşırı gaz sorunu olan bi bebek değil aslında ama sancılar oluyor bi kaç saat günde. Doktor kökten çözsün diye mi o kadar yüksek verdi anlamadım kaç kişiye sorduysam bu kadar çok kullanan duymadım zaten vanilya gibi kokuyor içinde şeker olmasından korkuyorum daha içeriğine de bakamadım.

4x5 olarak vereyim en iyisi işe yaramazsa doktorun dediği kadarına yükseltirim boşuna fazla yüklenmeyeyim ilaçta olsa kimyasal sonuçta.

Tek doz xanim.

Teşekkürler canım inşallah hepimiz sağlıkla büyütürüz yavrularımızı,bizde beyaz kabarcık yoktu ama morarma vardı bir kısmında...ama çabuk iyileşiyor göbeği düşmeden iyileşmişti

Maşallah kilo alımı gayet iyi. Doktor günlük 15-20 gr alınmalı dedi.. yani 20×30 gün =600 gr aylık kilo alımı

Bence alma 2 numara canım bizimki de birden büyüdü bir paket elimde kaldı yeni almış stok yapmamıştım bir de. Bebekler iğneyi ya da ilacı hissediyorlar sonra geçiyor canım. İnş bebeklerimiz sorunsuz atlatırlar aşıları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…