Çok şükür doktor da öyle söyledi. Bizimki bu hesabın çok üstünde almış bakalım böyle mi gidecek azalacak mı artışı günde 40-50 gr civarında alıyor şu an.Maşallah kilo alımı gayet iyi. Doktor günlük 15-20 gr alınmalı dedi.. yani 20×30 gün =600 gr aylık kilo alımı
O zaman bulursam uyguna 3 almaya başlayayım ben. 2ye yeni geçtik hangi ara büyüdü de 3 no planı yapar oldum ben anlamadım ne çabuk büyüyorlarBence alma 2 numara canım bizimki de birden büyüdü bir paket elimde kaldı yeni almış stok yapmamıştım bir de. Bebekler iğneyi ya da ilacı hissediyorlar sonra geçiyor canım. İnş bebeklerimiz sorunsuz atlatırlar aşıları
Masallah de canim.bebegine nazat etme.Çok şükür doktor da öyle söyledi. Bizimki bu hesabın çok üstünde almış bakalım böyle mi gidecek azalacak mı artışı günde 40-50 gr civarında alıyor şu an.
O zaman bulursam uyguna 3 almaya başlayayım ben. 2ye yeni geçtik hangi ara büyüdü de 3 no planı yapar oldum ben anlamadım ne çabuk büyüyorlar
EvetCanim bende iltihao ve enfeksiyon yokmuş.sertlikleri mi geçiriyormuş?
Bnm de sünnet 24 unde yaşadıklarını yazarmisin beni neler bekliyor nelere dikkat etmeliyim.bizde pzt sünnet ettirdik oğlumuzu ve bende ilk defa görenlerdenim. ama eşim normal olduğunu söylüyor. bende bekliyorum tamamen iyilessin diye. ilk güne göre toparladı baya.
Her kontrolde 1 kg civarında almaları bekleniyor. Aşıları gözünde hiç büyütme bnde çok büyümüştüm ama ateşi bile olmadi uyudu hep ağır geldi aşılar... inş sende sorunsuz geçirirsin.Selamlar :)
Dün doktor kontrolümüz vardı bugün aşımız. İkisini de atlattık şükür. Gelişimi kilo alımı iyi çıktı henüz 1 aylığız.
2 aylık olan ya da kontrole gidenlere bi sorum var. Kilo alımları nasıl ilerliyor 1. ay aldığı kilo gibi mi kilo almaya devam edecekler? Biz 1 ayda 1.5 kilo almışız 2. ayında da 1.5 civarı mı alacağız?
Birde şimdiden 2. ay aşılarımı düşünmeye başladım
Amin çok çok üzüldün ama rabbim ona şifa versin onu benden almasın böyle hastalıklar olsunA Atape canım çok geçmiş olsun şu hastalık süreçlerinde rabbim sabır versin. Ne çok sınanmışsınız Allah mükafatını versin inş. Hastanede yatmak bebeğini o halde görmek ve sağlık çalışanşarının dışında bizlerin bir şey yapamaması çok zor geliyor umarım problemleriniz çözülür daha da yaşamazsınız böyle hastalıklar
Sunnetdizlige bağlıyorlar 24 unde sunneti vaar bakalım inş geçecekmiş sünnetleÇok geçmiş olsun kıyamam minicik bebek daha neden oluyormuş sürekli?
İnşallah bir an önce geçerde bi daha tekrarlamaz hastalığı.
Hepsi üstüste gelmiş ne kadar yoruyordur bebeği. Ben şuna çok inanıyorum hani bi sıkıntıları olduğunda üzülüyoruz geriliyoruz stres doluyoruz ya o direk bebeğe geçip onu daha da huysuzlaştırıyor. Ne olursa olsun sakin kalıp mutlu olmak lazım ki çabuk atlatsın o da. Ben bu kadar sabırlı bilmezdim kendimi çok şaşırıyorum ama mecburum.
Amin tükendim gerçekten ona bisey yapıyorlar bn daha çok ağlıyorum sinirlerim çok bozukCanim ben kullaniyorum.aksam 9 bucuk 10 gibi 5 damla verip emzirip yatiriyorum.
Bana sorarsan o kadar cok verme.
Bi dene.ins ise yarar.
Genelde bana gore etkisi bebeģi gazdan dolayi rahatlatip uyutmak.
A Atape canim ćok geçmis olsun.neler yaşamışsınız böyle.rabbim korusun yavrunu.bi daha hastane kapılarina düsürmesin.çok zor çok.
Rabbim gücünü sabrını arttirsin.başka kötü seylerle sınamasın...
Canim biz kullanıyoruz günde 3kez 2 damla seklinde 4aralikta 2aylik olacazBirde sab simplex gaz ilacını kullanan var mı? Günde 32 damla verdi doktor 4x8 şeklinde dozajı çok geldi bana
Aynen öyle:) galiba benimki de öyle süt çıkışı dün iğneyle delik açtım irinse bebeğim emmesin diye ama bi şey çıkmadı biraz azaldı acısı kremledim falan bir de dediğini uygulayayım teşekkür ederim canım:)O bende hafif tikaniklik oldugunda yogunlasan sutun cikisinda olmustu.
Ama yara gibiyse farkli tabii
Sen yine de ilik dus sonrasi ya da sicak kompres sonrasi sagim yap ki canin yanmasin.
Insallah gecer cabucak,memis acisida bi fena :)
Evet benim de öyle olacak galiba geçti gibi ama yine olur muhtemelen çünkü bebegin damagiyla emiyor çekip düzeltiyorum canım daha çok yanıyorbende de var ara ara gidiyor sonra yine oluyo sizlayip agri yapıyor beninki
prospektusnde günlük doz 15 damla yaziyorduÇok sağol canım elimde 2 paket 2 no bez var acaba alsam mı daha diye düşünüyordum ama aynı şekilde kilo alıyorlarsa ocak gibi 3 noya geçerim stok yapmayayım o zaman.
Sanırım aşılar bizi daha fazla zorluyor dediğin gibi. Kızım çok ağladı iğne yapılırken ama sustu sonrasında benim içim acımaya devam etti resmen. Daha 1 ay var ama düşünüyorum 2. ay aşılarını şimdidenDaha büyük acı çekmemeleri onların sağlığı için dediğin gibi yapacak bişey yok.
Sadece akşam mı veriyorsun canım? Yeterli geliyor mu günde tek doz peki?
Kolik ya da aşırı gaz sorunu olan bi bebek değil aslında ama sancılar oluyor bi kaç saat günde. Doktor kökten çözsün diye mi o kadar yüksek verdi anlamadım kaç kişiye sorduysam bu kadar çok kullanan duymadım zaten vanilya gibi kokuyor içinde şeker olmasından korkuyorum daha içeriğine de bakamadım.
4x5 olarak vereyim en iyisi işe yaramazsa doktorun dediği kadarına yükseltirim boşuna fazla yüklenmeyeyim ilaçta olsa kimyasal sonuçta.
Ayy çok iyiymiş :) bizimki de bıraksan memede yaşar ben doğmadığı için böyle yaptığını hiç düşünmemiştimgecen gun bi misafirimiz geldi.bizimkinden 1 ay buyuk kiz bebegi vardi.bebek yarim saat kanepede gik demeden uyanik bi sekilde yatti.sonra ih ih deyince annesi 'sen aciktin mi' dedi.parmagiyla yanaklarini yokladi.sonra 5'10 dk emzirdi.bebek memeyi birakti.tamaaam dedi gazini cikardi iki pat pat yapinca.sonra da kanepeye yatirip sirtini tipisladi ve uyudu.ben sok oldum tabi.doydugunu nasil anladin dedim.bebek doyunca birakiyo memeyi dedi.butun bu surecin bu kadar kisa ve huzurlu gecmesine sasirdim.insalllah 1 ay sonra bizimki de boyle olur dedimdoyunca memeyi birakan, pat diye gazi cikan 20 saat uyuyan bebekler nerde
Allah acil şifalar versin, sabır versin...Amin tükendim gerçekten ona bisey yapıyorlar bn daha çok ağlıyorum sinirlerim çok bozuk
Canim ben dün kullanmaya basladim daha gecmedi o sişlikler.açikcasi bebegim sişliğe denk gelince birakiyor mememi.süt azalinca birakiyor.böyle sislik mi iner ćok tereddütluyum.evde 2 tane pompa var.bori manuel digeri elektrikli.ikisi de cekemiyor.
Ne desen haklısin.insan çok yıpraniyor.hayat algım tamamen değisti benim.hasta olma fikri bile paranoyak yapiyor insanı.Amin tükendim gerçekten ona bisey yapıyorlar bn daha çok ağlıyorum sinirlerim çok bozuk
Birde hastahane pompalarını denesene. Kiralayabiliyor yada hastahanede çalışan bir yakının vs varsa ondan rica edebilirsin. Ilk sütüm gelmediğinde benim göğüslerim felaket oldu. Endustriyel pompa ile çektirdim.cok canın yanıyor baştan soylıyım ama o sütün nasıl fiskirdigina inanamamıştım.sonrasi ise inanılmaz bir rahatlık ve göğüs acısı. Bu şekilde sagsiktan sonra da düzenli olarak elektrikli pompa ile sağdım hep böyle bir sorun yaşamadım hiç birdahaCanim ben dün kullanmaya basladim daha gecmedi o sişlikler.açikcasi bebegim sişliğe denk gelince birakiyor mememi.süt azalinca birakiyor.böyle sislik mi iner ćok tereddütluyum.evde 2 tane pompa var.bori manuel digeri elektrikli.ikisi de cekemiyor.
En sonunda cerrahi olacak diye korkuyorum.
Ne desen haklısin.insan çok yıpraniyor.hayat algım tamamen değisti benim.hasta olma fikri bile paranoyak yapiyor insanı.
Yarabbim şifa versin tüm bebeklere...
Allah korusun hergün okuyorum sürekli anne baba nazarı çok değermiş dikkat etmeye çalışıyorum.Masallah de canim.bebegine nazat etme.
Bugün aşı oldu saatlerce uykuya dalmakta zorluk çekti bende yorgun düşer uyur diye bekledim ama dalamadı bi türlü gözünden uyku aksada. İnşallah geçicidir.Her kontrolde 1 kg civarında almaları bekleniyor. Aşıları gözünde hiç büyütme bnde çok büyümüştüm ama ateşi bile olmadi uyudu hep ağır geldi aşılar... inş sende sorunsuz geçirirsin.
Inşallah sünnet ile sorunlar geride kalır canımSunnetdizlige bağlıyorlar 24 unde sunneti vaar bakalım inş geçecekmiş sünnetle
Günde 6 damla yeterli geliyor mu peki? Dozajını azaltacağım bende çok kadar yüklenmek istemiyorumCanim biz kullanıyoruz günde 3kez 2 damla seklinde 4aralikta 2aylik olacaz
Onu okumadım açıkçası bi inceleyeyimprospektusnde günlük doz 15 damla yaziyordu
canim öncelikle çok geçmiş olsun, alllah sabır versin. ben çocuk doktoruna sonra çocuk cerrahina muayne ettirdim sonra üroloji doktoruna gittik o da muayene etti.ve uygun dedi. o gün de müsaitliği vardı aynı gün yaptı. 1 antibiyotik şurup 1 atesdusurucu şurup 1 de merhem verdi. 3 gün şurupları kullandık. şimdi sadece merhem kullanıyoruz. sünnet sancisi değil de gaz sancisi bizi zorladı. iyileşmede hızlı oluyor. tek yaptığım daha sık bez değiştirmek hiç bekletmemek.sali günü kontrolümüz var. yine yazarım.Bnm de sünnet 24 unde yaşadıklarını yazarmisin beni neler bekliyor nelere dikkat etmeliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?