prospektusnde günlük doz 15 damla yaziyordu
Canim o dedigin devket hastanelerinde mi var yoksa ozel hastanede mi?Birde hastahane pompalarını denesene. Kiralayabiliyor yada hastahanede çalışan bir yakının vs varsa ondan rica edebilirsin. Ilk sütüm gelmediğinde benim göğüslerim felaket oldu. Endustriyel pompa ile çektirdim.cok canın yanıyor baştan soylıyım ama o sütün nasıl fiskirdigina inanamamıştım.sonrasi ise inanılmaz bir rahatlık ve göğüs acısı. Bu şekilde sagsiktan sonra da düzenli olarak elektrikli pompa ile sağdım hep böyle bir sorun yaşamadım hiç birdaha
Ben de Ankaradayım 10 unda iznim bitiyor ben de bu konuyu düşünüyorum sürekli rapor bulamazsam sanırım ücretsiz alıcamkizlar 8 haftalik dogum iznim bitiyor.pazartesi ya rapor almaliyim ya ise baslamaliyim ya da yillik iznimden kullanmaliyim.siz napicaksiniz.ankarada rapor alabilcegimiz yer var mi.ne deyip de rapor alabiliriz.bunu arastirmak icin cok gec kaldim sanirimbirkac ay daha maas alabilsem diyordum.
Ben eğitimde bunu sormuştum o günkü sütünü vermezsin dendiEmzirirken diş tedavisi yapılırmı dolgu vs.bilgisi olan varmı bu konuda ?
Prospektüse bakmamıştım ama max doz vermiş sanırım bizim doktor. Yine de içim rahat değil azalttım dozajını.Günlük doz 15 damla değil kızlar, tek seferde verilebilen doz 15 damla. Genelde metsil damlayı 4x8 damla yazdıkları için sab simplexi de öyle yazıyorlar. Metsille sab simplexin etken maddesi aynı.
Daha önce ne kullanıyordun canım? Dünden beri sab simplex veriyorun dalamadı bi türlü uykuya aşı oldu ona yormuştum gaz ilacını da göz önünde bulundururum devam ederse.Hanımlar merhaba benim bebeğim de hiç düzgün uyumuyordu sürekli uykusu bölünüyordu yalvarır gibi ağlıyordu birinin önerisi üzerine gaz damlasını değiştirdim rahat ettim çok şükür. Emzirip hemen çıkartıyorum gazini çpk iyi çıkıyo..Adı biogaio gaz damlası..günde 5 damla damlatıyorum.
A Atape canım çok geçmiş olsun Allah şifa versin sabır versin
Hanımlar merhaba benim bebeğim de hiç düzgün uyumuyordu sürekli uykusu bölünüyordu yalvarır gibi ağlıyordu birinin önerisi üzerine gaz damlasını değiştirdim rahat ettim çok şükür. Emzirip hemen çıkartıyorum gazini çpk iyi çıkıyo..Adı biogaio gaz damlası..günde 5 damla damlatıyorum.
A Atape canım çok geçmiş olsun Allah şifa versin sabır versin
Kızlar bebegim bu siralar kusuyor.51 günluk.
Fırlatarak kusuyor.sizce neden olabilir?her zaman kusmuyor ama 3 keredir firlatiyor.
Uyku konusunda biz de muzdaripiz. Doğduğundan beri... 18saat uyumadigini bilirim. Banyodan sonra uyumuyo, arabada uyumuyo ve agliyo, dorttten ona kadar uğraşıyoruz her gun. Ağlamaları çok arttı herşeye agliyo. Dün akşam catlicakti nerdeyse. Keşke düzene giirse uyku saatleri. Uyumayan bebek yapmışım diyorum. Uyusa bile huzursuz sürekli çırpınma. Yattaga koyuyorum WC ye gidip döndüğümde uyanmış oluyor. Hiç dalamiyor, çok hafif uykusu çit sese kalkıyor. Gece de çok az emiyor en fazla 5dk ve saatte bir nerdeyse. Gündüz ortalama 8dk emiyo iki saatte bir. Bir ara karnındaki gibi durup uyuyordu. Şimdi ayakta gezmek istiyor sürekli. Harap oldum.. bu hafta her gün fışkırarak kaka yaptı ve vücudu kıyafeti kaka doluyor onları yıkıyorum.
Ya bizde hiç işe yaramıyor bunlar, ilk haftadan beri deniyoruz. Neler denemedim ki. 68 günlük olduk bir çözüm bulamadık. Uykuyu sevmiyo herhalde bizimki
Linex bakso kullanıyordum ama işe yaramadı o.Prospektüse bakmamıştım ama max doz vermiş sanırım bizim doktor. Yine de içim rahat değil azalttım dozajını.
Daha önce ne kullanıyordun canım? Dünden beri sab simplex veriyorun dalamadı bi türlü uykuya aşı oldu ona yormuştum gaz ilacını da göz önünde bulundururum devam ederse.
ben faydasını gördüm inşallsh devamı gelir :)Merhaba, ben 1 aydir kullaniyorum o damlayi 3 gundurde ara verdim bize yaramadi sanki. Yani 6 aya kadar kullanacaksin dedi aslinda doktorumuz ama bittigi gun vermedigim icin kizimin daha sakin oldugunu farkettim dur bakalim yarinda vermeyeyim dedim o gunde sanki sakin gecti birkac gun deneyecegim vermemeyi bakalim belki 1 aylik kullanimin olumlu sonucunu aliyorum yada biogaia bize yaramadi. Gerci o gaz damlasi degil icinde anne sutunde bulunan yararli bakterilerin bulundugu bir bagirsak hareketleri duzenleyiciymis. Sizde ise yaradiysa ne mutlu:)
A Atape bu bir sinav boyle dusun cok sukur ki tedavi var tedavi ettirecek gucun var iyi seyleri dusunerek guc toplamaya calismalisin evet belki boyle yazmasi cok kolay ama artik bizler cok sukur ki anneyiz ve saniyorum yasadigimiz sure boyunca yorulmaya yilmaya bitmeye tukenmeye pek sansimiz yok canim bebeginin sana daha cok ihtiyaci var Allah tez zamanda hayirli bir sekilde sifasini nasip etsin tum hasta bebeklerin
Ek gıda gözündemi büyüyor
Beni en çok heyecanlandıran konu
Evet şimdi rahatız çıkar memeyi daya agzına bitti gitti,
ek gıdaya başlayınca mutfaktan çıkamıyosun
sürekli onuniçin bişeyler hazırlıyosun,
Üstübaşı batıyo yerken, etraf kirleniyo
hele bazen banyo gerektirecek kadar yiyeceğe bulanıyo saçı kaşı yüzü gözü
Emekle binbir özenle hazırladığın şeyleri yemeyi reddettiğinde çok canı sıkılıyor insanın ama olsun
Bebekleri birşeyler yer içerken görmek o kadar keyif veriyor ki
Özellikle bi restauranta gittiğinde anne baba ve mama sandalyesinde kendi başına yemeğini yiyen bebeler çocuklar görmekten çok haz alıyorum..
Onun için biran önce 6 aylık olmasını bekliyorum..
gecen gun bi misafirimiz geldi.bizimkinden 1 ay buyuk kiz bebegi vardi.bebek yarim saat kanepede gik demeden uyanik bi sekilde yatti.sonra ih ih deyince annesi 'sen aciktin mi' dedi.parmagiyla yanaklarini yokladi.sonra 5'10 dk emzirdi.bebek memeyi birakti.tamaaam dedi gazini cikardi iki pat pat yapinca.sonra da kanepeye yatirip sirtini tipisladi ve uyudu.ben sok oldum tabi.doydugunu nasil anladin dedim.bebek doyunca birakiyo memeyi dedi.butun bu surecin bu kadar kisa ve huzurlu gecmesine sasirdim.insalllah 1 ay sonra bizimki de boyle olur dedimdoyunca memeyi birakan, pat diye gazi cikan 20 saat uyuyan bebekler nerde
Selamlar :)
Dün doktor kontrolümüz vardı bugün aşımız. İkisini de atlattık şükür. Gelişimi kilo alımı iyi çıktı henüz 1 aylığız.
2 aylık olan ya da kontrole gidenlere bi sorum var. Kilo alımları nasıl ilerliyor 1. ay aldığı kilo gibi mi kilo almaya devam edecekler? Biz 1 ayda 1.5 kilo almışız 2. ayında da 1.5 civarı mı alacağız?
Birde şimdiden 2. ay aşılarımı düşünmeye başladım
Canim kaynanam da ablam da usütmüs dedi.Usutmus olabilir mi? Aklima soyle bir yol geliyor ama sanirim bulundugunuz yerde hemen bir yardim alabileceginiz dr ebe vs yok acaba farkli bir sehirde bi doktor edinseniz size yakin olan hani boyle gece gunduz tlf ile ulasilabilen cocuk dr larindan? Cunku her daim muhtaciz ben en ufak bir seyi bile whatsaptan yaziyorum adama gina gelecek yakinda az kaldi :)
Günde 6 damla yeterli geliyor mu peki? Dozajını azaltacağım bende çok kadar yüklenmek istemiyorum
O zaman 1 ay daha bu şekilde alacak kilosunu bizim kız. Bez stoğu yapacaktım duruma göre uyguna buldum ama kullanamayacaksa almayayım boşuna.3.aydan sonra kilo alimlari yavaslayabiliyor canim.Artik sutte ayarlanmis oluyor bizim memislerde eskisi gb sis sis kalmayabiliyor.
Bugun bizimkinin 2.ay asılari oldu sabah 10 bucuk gibi :) ates fln yok simdilik cok sukur.
İyimiş yetiyorsa çok vermenin anlamı yok bende en son 3x5 yapmaya karar verdim.Evet yetiyor eger ağlarsa rezene de ver dediler ama ben vermiyorum
4gunluktten beri yoğun sancı, karın şişliği ve sertliği, yeşil kaka, mukuslu, köpüklü kaka, fışkırarak kaka. Fışkırarak kusma günde 10-15 kez. Memede ağlama, emememe. Zayiflama. Ve hep koku. Ama diyete başladıktan sonra azaldı koku, kusmalar ve sancı. Dr iki kez ultrasona girdi. Kaka tahlilleri yapıldı. Kati bir şekilde devam ediyorum diyete.Canim benim bebeğin de bikac gündür altıni açinca bi koku oluyor.
Daha oncede varmiydi biomiyorum ama şu sıra kokuyu hissediyorum.
Sen yazinca aklıma geldi.
Başka ne belirti var?
Canim kaynanam da ablam da usütmüs dedi.
Gün icinde ćok hapsurmuyor.
Bugün ike dün kusmaya basladi.ve az emiyor.ne yapabilirim?
Bide kac gündür uykuda sirıl sıklam oluyordu.evimize ısıtma yınünden bu siralar sıkintiliydı.bi türlü dohalgazi dösetemediler.diger yerler soguk.oturdugumuz oda isiniyordu.bende bebegei sariyordum gece usümedin diye.heo terkiyordu degistiriyordum.
Şimdi ben ne yapacam?huysuzluhu filan da yok.öksürügü de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?