Biz de birçok Dr a gittik cnm. Ultrason ve kaka tahlilleri yapıldı. Resmini çekip atıyorum Dr a. Hatta bir keresinde tahin susam mı yedin dedi. Bıraktım helvayı, tahini, simiitibizimkinin her zaman yesil ve mukuslu kakasi.baska turli cok nadir oldu.doktora sordum onemsemedi olur dedi.simdi soz deyince baska bi doktora daha mi sorsam.
Sağolasin cnm. Dr da normal dedi. Karın agrisi da herhalde bir yıla geçer.Canım birkaç dr a da sordum hemşire arkadaşlarıma da 1 seneye kadar ara ara lekelenmelerin olacağını söylediler benim tam 7 haftalık olduğumuzda kesilmişti bufün tekrar geldi aktif emzirme döneminde bu durumun normal olduğunu söylüyorlar ben de kafaya takmayı bıraktım. Sorun yoktur diye düşünüyorum bazı kişilerde böyle oluyor işte
Haklısın cnm çoğu şeyi yemiyorum. Bulgur da domates de çok dokundu mesela. Bozayı denedim o da dokundu. Yediklerim sınırlı. Balığı deneyeceğim ama diğer yasaklı yiyecekleri denemem. Balık da dokunursa hapını içersin dedi Dr. Peynir altı suyu tozuna kadar dikkat ediyorum. Sen neler yiyorsun, neler yasaklı?Bütün sıkıntının sebebi alerji canım. Eğer alerjiyi çözersen bebeğin rahatlar. Bizde de var alerji arada besin denemesi yapıyorum. Eğer yediğim şey dokunuyorsa günlerce uyumuyor doğru düzgün ve sürekli ağlıyor. O alerjen vücudu terkederse rahatlıyor ve gece gündüz rahat uyuyor.
Çok üzülüyorum bu rahatsızlıklarına, bazen saçlarını yoluyo, tirnnaklarini avucicine batırıp yumruk yapiyo, açıdan memede agliyo. Diyetle azaltacagiz inşallah bunları.Çok geçmiş olsun kıyamam minicik bebek daha neden oluyormuş sürekli?
İnşallah bir an önce geçerde bi daha tekrarlamaz hastalığı.
Hepsi üstüste gelmiş ne kadar yoruyordur bebeği. Ben şuna çok inanıyorum hani bi sıkıntıları olduğunda üzülüyoruz geriliyoruz stres doluyoruz ya o direk bebeğe geçip onu daha da huysuzlaştırıyor. Ne olursa olsun sakin kalıp mutlu olmak lazım ki çabuk atlatsın o da. Ben bu kadar sabırlı bilmezdim kendimi çok şaşırıyorum ama mecburum.
4gunlukken başladık sab simplex e cnm hiç fayda etmedi. Neler denemedik ki, ne doktorlar ne ilaçlar... haftada bin TL doktor ve ilaçlara para ödüyoruz. Saatlerce karın masajı, banyo, arabada yolculuk, ilaçlar, kolik bebek müziği, fon makinesi, sıcak havlu hiç birşey işe yaramadi. Sadece diyet biraz rahatlattı. Bizimki arabada da agliyo, banyodan sonra da uyumuyo, ne masajlara yapıyorum banamisin demiyor. Buraya da iki gündür giriyorum. Teli bile elime alamiyodum. Çok zayıfladim yorgunluktan..Canim cok gecmis olsun.sab simplex diye bi damla var.onu düzenli hergün yatmadan ver.ins faydasıni göreceksin.
Evet cnm çok stresli geçti hamilelik, hele lohusalik k.v. yüzünden cehennem gibiydi. Tüm psikolojimi bozdu. Yavrumun sevincini bile yasayamadim. Çok zor günler geçirdim hayatımda kendimi hiç bu kadar kotu hissetmemistim. Allah büyük kimsenin yaptığı yanına kalmaz.. küçücük yavrum acı çekiyor doğduğundan beri.Bebeginin simdiki durumunun senin hamileliginde yasadigin stresle cok ilgisi var canim.
Dogumdan sonrada devam etti ustelik stresin.
Tedirginligin zaten artik malum.
Birebir hislerimiz geciyor kaçış yok.
Kolik bebeklerin gecmisi anne karniyla baslar.Ve hepsinin.
Göğsüme dayali yada emerken uyuyo cnm, ayakta yürüyorum bu ara kucağımda öyle istiyor. Ayakta hiç sallamadim, annem telefonda sürekli söylüyordu ben gelip sallayıp uyuturum diye, bugün geldi saatlerce salladı uyumadı tabiki. Evet oğlum huzursuz ve sancılı o yüzden uyuyamiyo, dalamiyor, uyusa bile cirpiniyoAz oncede yazdim ama ekleyim.
Uyku sevmemek ayri huzursuzluk ayri.
Aslinda uyku sevmeyen bebek diye bisy olmazmis.O uyanik kalma surelerinin bitimini yakalamak gerekirmis.
Bu munkun olmuyor tabii her zaman.
Yuzustu kendine dayayip biraz sıkıca tutup yürümeyi dene canim en zor anlarda.Biraz hafif yuruyus hareketini hissettir yani.Anne karn gibi.Sallantiyi sevmelerinin sebebi anne karnindaki aliskanlik.Ayaginda zamanla ya da senden baskasi salladiginda bu sallanti artabilir o da zararli.
Aynen öyle:) galiba benimki de öyle süt çıkışı dün iğneyle delik açtım irinse bebeğim emmesin diye ama bi şey çıkmadı biraz azaldı acısı kremledim falan bir de dediğini uygulayayım teşekkür ederim canım:)
Prospektüse bakmamıştım ama max doz vermiş sanırım bizim doktor. Yine de içim rahat değil azalttım dozajını.
Daha önce ne kullanıyordun canım? Dünden beri sab simplex veriyorun dalamadı bi türlü uykuya aşı oldu ona yormuştum gaz ilacını da göz önünde bulundururum devam ederse.
O zaman 1 ay daha bu şekilde alacak kilosunu bizim kız. Bez stoğu yapacaktım duruma göre uyguna buldum ama kullanamayacaksa almayayım boşuna.
Maşallah kuzuya inşallah hiç ateşi sıkıntısı olmaz darısı bizimkinin başına :)
İyimiş yetiyorsa çok vermenin anlamı yok bende en son 3x5 yapmaya karar verdim.
Sab simplexte içinde bir sürü katkı maddesi ve yapay tatlandırıcı içeriyormuş ve bunlar zararlı masum olmayan maddeler. Ben anlamıyorum bebeklerin kullandığı bu ürünleri masum yapmak zararsız içeriklerle üretmek bu kadar mı zor.
Bi süre olabildiğince min dozajda kullanıp saf zararsız bi gaz damlası bulunca ona geçeceğim direk.
Çok üzülüyorum bu rahatsızlıklarına, bazen saçlarını yoluyo, tirnnaklarini avucicine batırıp yumruk yapiyo, açıdan memede agliyo. Diyetle azaltacagiz inşallah bunları.
Evet cnm çok stresli geçti hamilelik, hele lohusalik k.v. yüzünden cehennem gibiydi. Tüm psikolojimi bozdu. Yavrumun sevincini bile yasayamadim. Çok zor günler geçirdim hayatımda kendimi hiç bu kadar kotu hissetmemistim. Allah büyük kimsenin yaptığı yanına kalmaz.. küçücük yavrum acı çekiyor doğduğundan beri.
Göğsüme dayali yada emerken uyuyo cnm, ayakta yürüyorum bu ara kucağımda öyle istiyor. Ayakta hiç sallamadim, annem telefonda sürekli söylüyordu ben gelip sallayıp uyuturum diye, bugün geldi saatlerce salladı uyumadı tabiki. Evet oğlum huzursuz ve sancılı o yüzden uyuyamiyo, dalamiyor, uyusa bile cirpiniyo
Balık yağı ne kullanıyorsun cnm? Ve D3?Kan ilaci
Dogumdan itibaren D3 ve balikyagi
Ilk ay kontrolunden sonrada B12 basladim
Bu kadar
Zeynep e ilk az olan memeni ver canim bebek artririr en cokMerhaba arkadaşlar uzun zamandır yazamıyorum girip yazmaya fırsatım bile olmuyor Zeynep bu aralar uykusuz biraz geçen günlerde Çocuk doktoruna götürdük muayene ederken Doktor kalbinde üfürüm olduğunu söyledi Fazla büyük değil ufak bir üfürüm dedi Hayat burnumdan geldi diyebilirim Dün çocuk kardiyoloğuna götürdük Doktor muayene de herhangi bir üfürüm veya sıkıntılı bir şey görmedi 1 yaşına geldiğinde rutin kontrol için tekrar gelmemizi söyledi Bu arada benim sağ göğsümde süt arttı fakat sol göğsünden süt çıkmıyor sağdığımda en fazla 10 CC süt çıkıyor sağdan 60-70 arası çıkıyor dün sol göğsün üst tarafında beze gibi bir şey fark ettim sanırım süt kanalları tıkandı sıcak uygulama yaptım emzirmenin dışında sık sık sagim yapıyorum ama hala süt yok bunun için yapabileceğim bir şey var mı
Şubatta mi oluyo her sene indirim?Bez stogu yakin numaradan yap,buyuk her zaman beklesede olur.Ben suan Minies 3 kullaniyorum.Kullandiginiz numarayi cok stoga alma derim.Subat'ta e bebekte indirimler baslayacak
Bebegi her zaman emzirdigin yönden tersine emzirmeyi denesen bir de.. belki sende işe yarar cok tavsiye eden var bunu..ben de su an aynı durumdayım ama galiba senden bi tık ileri benimki kızarıklıklarım da var. Önceki gün ateşim 40 a cıkmıştı emzirdikçe ateşim düştü, süt dolunca tekrar ateş titreme.. koltukaltı tarafındaki sertlik zaten hiç gitmiyo.. dr gitmedim, antibiyotikle buluşmak istemiyorum en azından su dönemde, 48 günlüğüz henüz..mastit oldugundan da eminim, göğsümü sürekli boşaltmaya gayret ediyorum..Kizlar benim bu sıkıntım.nasil m itibariyle ici yanmaya başladi.
Bebek iyice çekemiyor
Dr emzir sağ dedi.sonucta meme sürekli doluyor.çocuk sertlige gelemeden cenesi yoruluyor.
Antibiyotik yazmis doktor.etkisi ne ki.
Süt kanallarinin bosalmasini mi sağliyor.
Daha iyiyim canım ben kendim çekerken öyle yapıyorum ama kendi çekerken asılarak çekiyor canımdan can gidiyorDaha iyisindir insallah.
Bebisi memeden ayirirken serce parmaginla dudagindan kenarindan actir dudagini o icerdeki vakum halini acar.Birden cekme seninde canin cok yanar onun damagi icinde iyi degil.
O zaman 1 ay daha bu şekilde alacak kilosunu bizim kız. Bez stoğu yapacaktım duruma göre uyguna buldum ama kullanamayacaksa almayayım boşuna.
Maşallah kuzuya inşallah hiç ateşi sıkıntısı olmaz darısı bizimkinin başına :)
İyimiş yetiyorsa çok vermenin anlamı yok bende en son 3x5 yapmaya karar verdim.
Sab simplexte içinde bir sürü katkı maddesi ve yapay tatlandırıcı içeriyormuş ve bunlar zararlı masum olmayan maddeler. Ben anlamıyorum bebeklerin kullandığı bu ürünleri masum yapmak zararsız içeriklerle üretmek bu kadar mı zor.
Bi süre olabildiğince min dozajda kullanıp saf zararsız bi gaz damlası bulunca ona geçeceğim direk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?