Canım her tuvalete gittiğimde bozuk para 1 tl kadar kırmızı geliyo. Açık renk değil. Bazen daha fazla geliyo özellikle çok hareket ettiğimdeCanım benim de yaklaşık 49-50 günde bitti 35. Gün adet gibi kanama başlayıp bir hafta sürdü sonra bir hafta da lekelenme şeklinde gelip bitti. Şimdi aralarda lekelenme oluyor sadece. Senin yoğun kanama mı lekelenme mi? Dr umu 45. Günde arayıp sorduğumda bu durumu normal demişti lohusalığın yeni bitmiş ara ara lekelenmeler de olur biraz gecikmeli de bitebilir demişti. Yoğun kanaman olur bir haftayı geçerse öyle haberleşelim demişti. Durumunu değerlendirip ona göre dr una başvurabilirsin canım yoğun devam ediyorsa
Canim bugün aradim firmalari hep ildisina göndermiyoruz dediler.Arkadasimdan biliyorum..kiralamisti. Medela hastane tipi kiralamasi 80 biberon +150 aylık kira=230 sonraki aylar 150 lira.. Ankara istanbul ve izmir de bi yakınınız varsa sözleşme imzalayıp yollayabilir..
Ins uyur canim.O kadar uyumuyor. Uyusa uyandırmam
Eve
Evet doktorumuz öyle soyledi ve tükürük çıkarıyorlar bu dönemde. Herşeyi ağzına almak istermiş. Elini ağzına almasına engel olmaya çalışıyorum doğru mu acaba yoksa emse mı? Emziği de mecbur kalmadıkça kullanmıyorum
Slm kızlar.
Bebeklerimiz gün gectikçe büyüyor.her gün yeni bisey öğreniyorlar.
Biz 53 günlük olduk.
Bebegim bikac gündür ellerini birlestirip ağzina götürüyor.emmeye calisiyor ama daba herhangi bi parmagini agzina sok.ayi basaramadı.emzirmeye calisirken ellerini zor birbirinden ve ağzindan ayiriyorum.
Dis yerleri mi kasiniyor yoksa emzik mi istiyor bilmiyorum.
Bu arada bebekleriniz dönmek icin gayret ediyor mu?
Var mı gözlemlediginiz değisiklikler?
Sağolasın cnm ben de ilk onu kullanmıştım hamileyken sonra efa Daily e geçmiştim. D3 ne kullanıyorsun?
Çok geçmiş olsun bende de sertlık oldu acıdan durulmayacak halde göğsüm kızardı falan kımıldarlar bile acıyordu önce sıcak duş aldım özellikle suyu göğsüme tuttum sonra sağdım daha sonrA sıcak su torbasını göğsümün üstüne koydum öyle yattım daha sonrA oğluşum emdı bi rahatlama oldu tavsiye ederim her emzirmenin peşinden de sağabilirsen tez zamanda kurtulursun Benin makinamıecivilden almıştık tabi oğlumun çektiği gibi tüm damarları çekemiyor ama olsunInternette biseyler bulduk ama nerden temin edilir bi bilgi yok.
Banyosundan 30-45 dk önce bebeyağı sür konaklaraBebeğin başındaki konakla ilgili muhabbet olmuştu bi ara bulamadım.. pul pul oldu saçları hem de kocaman kocaman..problem olarak görmüyor kimse ama cok rahatsız edici ya.. cok enteresan süreçler yaşıyoruz her gün farklı bir deneyim
Canım herşey üst üste geldi.Çok geçmiş olsun bende de sertlık oldu acıdan durulmayacak halde göğsüm kızardı falan kımıldarlar bile acıyordu önce sıcak duş aldım özellikle suyu göğsüme tuttum sonra sağdım daha sonrA sıcak su torbasını göğsümün üstüne koydum öyle yattım daha sonrA oğluşum emdı bi rahatlama oldu tavsiye ederim her emzirmenin peşinden de sağabilirsen tez zamanda kurtulursun Benin makinamıecivilden almıştık tabi oğlumun çektiği gibi tüm damarları çekemiyor ama olsun
O kötü olmuş Allah yardımcın olsun o acı 5dk bile çekilmez ben tek çözümü sıcakta buldum gerçi bazı kişiler soğuk dA açar damarları diyor ama. süt vardır göğsünde ama bebeğin istediği gibi akmayınca emip emip beni de atıyor göğüs değiştiriyorum hemen o zaman atmıyorCanım herşey üst üste geldi.
Banyo yapamam evimize bi türlü doğalgaz bağlanamadı.sıcak su yok.1 2 ketıl su kaynatıp ancak basinizdan döküp çıkıyoruz.
Bebeğe de bu günlerde bi haller oldu.göğsüm dolu olsa bile emip emip birakıyor.emmiyor.
Sağma makinem sertligi acamiuor.
Üstüne birde bebeğim hasta oldu.
Ne yapacam bilmiyorum.
Hadi yaTahin yasak cnm çok dokundu oğluma. Susam alerjisi de var. Ben de zeytinyağıyla suyla cevizli irmik helvası yaptım. Gozkarari koydum malzemeleri cnm çok tatlı çekmişti. Herşeyi yiyemiyorum malûm
Canim benim bebegim basta ćok vr hizlı gelen sütü aliyor.sonraki sütü alirken alip alip birakiyor.bende göğüs degistirince onu atmiyor.ama böyle de önsütu almis oluyor.ve göğsü yarım birakıyor.O kötü olmuş Allah yardımcın olsun o acı 5dk bile çekilmez ben tek çözümü sıcakta buldum gerçi bazı kişiler soğuk dA açar damarları diyor ama. süt vardır göğsünde ama bebeğin istediği gibi akmayınca emip emip beni de atıyor göğüs değiştiriyorum hemen o zaman atmıyor
Ciddi sekilde psikologa gitmeyi dusunuyorum mesela carsamba 2.ay asisi var su an hayat benim icin bitti yenek icmek uyumak hepsi yarim yamalak. Annemi babami cagirdim esime de izin al dedim sanki yanimda kalabalik olunca cabuk gececek zeynep aglamayacak gibiCanım bazen böylesi durumlarda daha sakün kalmak gerekebiliyor bize kızındayken drumuz neredeyse her bebekte oluyor önemsenecek bir şey değil sadece takip edelim demişti her ay kontrolünde bakıyordu birkaç ay sonra geçti oğlumda da söyledi hafif diye takiplerde bakılıyor ciddi bir şey olsa yönlendiriyorlar başka uzmanlara zaten. Hayatı kendimize zindan etmememiz gerekiyor korkuyla stresle sütümüz de kesilebiliyor hem de ne kendimize ne bebeğe faydası oluyor. Umarım zeynep in dr bir şeyi kalmaz. Daha ne hastalıklarla karşılaşacağız büyüyene kadar sağlam durmamız lazım çünkü en sağlıklı kararları ancak o zaman alabiliyoruz
Canim kendini bu kadar strese sokma.kendine zarar veriyorsun.Ciddi sekilde psikologa gitmeyi dusunuyorum mesela carsamba 2.ay asisi var su an hayat benim icin bitti yenek icmek uyumak hepsi yarim yamalak. Annemi babami cagirdim esime de izin al dedim sanki yanimda kalabalik olunca cabuk gececek zeynep aglamayacak gibi
Ikinci cocuk olsa tecrubelerim farkli olurdu simdi herseyi ilk defa deneyimliyoruz ama esim destek oluyor cogunlukla bazi kisimlarda kostek oldugu oluyor yani
Bazen gece uyumuyor uykusu oluyor kucakta uyuyor yatiriyorum uyaniyor bir iki defa esimin umarsizca uyuduguna sinirlenip zeynepe uyu diye kızdım sonra kafami duvara vurup parcalayasim geldi ya 7 yil aradim dogmus kucagimda sen ne hakla sinirleniyorsun dedim kendi kendime
Yani isin özü iyi degilim
Zeynep benim icin hersey birtanem onun olmasindan dolayi mutluyum ama tepkilerimden dolayi mutsuz
Bu 2 ay asisi icin tavsiyeleriniz var mi?plojovic seni de etiketliyim
Ciddi sekilde psikologa gitmeyi dusunuyorum mesela carsamba 2.ay asisi var su an hayat benim icin bitti yenek icmek uyumak hepsi yarim yamalak. Annemi babami cagirdim esime de izin al dedim sanki yanimda kalabalik olunca cabuk gececek zeynep aglamayacak gibi
Ikinci cocuk olsa tecrubelerim farkli olurdu simdi herseyi ilk defa deneyimliyoruz ama esim destek oluyor cogunlukla bazi kisimlarda kostek oldugu oluyor yani
Bazen gece uyumuyor uykusu oluyor kucakta uyuyor yatiriyorum uyaniyor bir iki defa esimin umarsizca uyuduguna sinirlenip zeynepe uyu diye kızdım sonra kafami duvara vurup parcalayasim geldi ya 7 yil aradim dogmus kucagimda sen ne hakla sinirleniyorsun dedim kendi kendime
Zeynep benim icin hersey birtanem onun olmasindan dolayi mutluyum ama tepkilerimden dolayi mutsuz
Kendine haksızlık etme canım aslında bebeklerimiz de bizler de hala uyum sağlamaya çalışıyoruz. Yoruluyoruz yoruldukça aslında insani tepkiler veriyoruz hangimiz hiç sinirlenmeden telaşlanmadan geçiriyoruz ki bu durumu? Robot değiliz duygularımız var. Kendine şunları telkin edebilirsin bunlar eninde sonunda geçecek. Hepsi güzel birer anı olarak kalacak. Bu anların hepsi yaşanmaya değer hepsi özel yorulsak da zorlansak da hepsi birer güzellik. Telaş konusuna gelince ikinci çocukta evet biraz rahatlıyorsun belki ama telaş yine oluyor her çocuk ayrı bir deneyim farklı şeyler yaşıyoruz onlarla da. Bizim dışımızdaki kişilere gelince bazen sürekli olarak anlayışlı olmalarını, bizim ihtiyacımız olan her şeyi anında düşünüp yapmalarını istemek bizi mutsuzluğa sürüklüyor onların hayat amaçlarının bixim sözlü sözsüz istek ve ihtiyaçlarımızı karşılamak olduğunu düşünmek gerçekçi bir yaklaşım olmuyor ayrı birer bireyler. Nasıl ki biz onların her isteklerini anlayıp yapamıyorsak onlar da yapamıyor. Ne güzel çoğu zaman yardımcı oluyormuş eşin çok şanslısın. Unutmamak gerekir ki hayatımız belli süreçlerden geçiyor evli çocuksuz bir çiftken şu an çocuklu bir aileye dönüştünüz hayatınız da birçok sorumluluğun yanında bebeğin bakım ve sorumluluğu da girdi her şeyi mükemmel yapamayız mükemmel olamayız ne biz ne eşimiz ne de çevremiz. Eğer yardım almak sana iyi gelecekse bence zaman geçirmeden yardım al. Zeynep in her şeyden çok senin iyi hissetmene ihtiyacı var bunu unutma. Sen ne kadar iyiysen bebeğin de o kadar iyi olacak.Ciddi sekilde psikologa gitmeyi dusunuyorum mesela carsamba 2.ay asisi var su an hayat benim icin bitti yenek icmek uyumak hepsi yarim yamalak. Annemi babami cagirdim esime de izin al dedim sanki yanimda kalabalik olunca cabuk gececek zeynep aglamayacak gibi
Pompanın biberon ucu nasıl o dA etkiler memeye olan ilgisini moralini bozma bırakmak diye düşünürsen sütün azalır pozitif düşün sütüm var herşey yoluna girecek önce kendini mutlu hisset daha sonrA oluşacak değişime bak derim destek alabilceğin biri var mı şu aşamada bence yükünü biriyle paylaş kendine az da olsa zaman ayır derimCanim benim bebegim basta ćok vr hizlı gelen sütü aliyor.sonraki sütü alirken alip alip birakiyor.bende göğüs degistirince onu atmiyor.ama böyle de önsütu almis oluyor.ve göğsü yarım birakıyor.
Böyle giderse benim giğsüm aćilmayacak hemde böyle alisacak.
1 haftadir sütüm az diye günde 30 milim mama verdim.yarim kalna goğsümü sağdım.pompanin biberonuyla verdim.
Ondan öncede göğsüm bitip de tıkalı kanal kalinca ağliyordu.simdi göğsümdeki süt doluyken ağlıyor.
Emzirmek işkence oldu.tutup tutup birakiyor.gaz yutuyor haliyle.
Sence bu göğsü bırakmak mi oluyor?
Bidr bizim 8.haftamız.acaba büyüme atagindan dolayı mı böyle?
ebeye tedirginligimi ve zeynepin morardigini söyledim yavas yapârim igneyi dedi yavas yaparmı acaba??Oncesinde banyosunu yaptirmis olursun sadece canim 3 gun banyo yaptirmayin demisti ebe.Baska bisy yok.
Igne vurulunca agliyor sadece ben ellerinden tutup yanagina yanagimi dayayip konustum.Hemen ardindanda emzirdim.
Sinirlendigin zamanlarda esininde yorgun olabilecegini dusun gidip yardim iste,bekleme kalksin diye canim.Bizim bile uykuluyken kafamiz kalkmiyor onlar sonucta biz bebegin basindayiz diye rahatlar iyice bastirir uyku.
Kaynanam cok geriyorCanim kendini bu kadar strese sokma.kendine zarar veriyorsun.
Çok klasik bi cvp olacak ama GEÇECEK.
Bunu söyle sürekli kendine.
İnan hepimiz ayniyiz.kiminin daha cok kiminin daha az sorunu var fakat kafaya taktık mı takiyoruz.
Kendimize bu güzel zamanları zehir ediyoruz.
Anne olmak hic kolay deģil.bu laf deģil.oci dopdolu cümle.
Babalar hem çok umursamaz hemde en ufak biseyde iyi bi anne olmadigimizi hissettirirler.
Sen çok iyi bi annesin.bebegin icin tabiki endiseleneceksin.ama frenle kendini.bebeğinin önjnde uzun bi ömür var.bi anne olarak onu her zaman koruyamazsin.her zaman aci ćekmesin diye hastalanmasin diye uğraşamazsin.
Yakinda calismaya baslayacaksin.yaninda her zaman olamazsin.büyüdükce baska sıkıntılar olacak.Allah dermansız dert vermesin.
Ailenle aran nasil bilmiyorum ama éger problen varsa ve iclerinden anlasamadogin biri varsa çağirmani tavsiye etmem.zaten streslisin.
Zor zamanlarinda yaninda çok iyi anlaştıģin yada seni iyi anlayan insanlar olmalı.
Yine de en iyisini sen bilirsin canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?